Koles wez sie nie udzielaj bo widze ze elita to ty nie jestes i sie nie znasz na czitowaniu. Idz stad i nie wkurzaj ludzi.hehe nie
moze nie doslownie elita, ale ludzie ktorzy sie znaja na cs'ie a nie jakas pierwsza lama ktora tu wyzywa od cziterow. Koles pewnie jeszcze pol roku nawet nie gra a juz sie uwaza za booga i osadza wszystkich.
tak masz racje "koleś nie jestem elita ale w przeciwieństwie do Ciebie nie jestem tępy i wiem na czym polega działanie pluginu wykrywaacego OGC a poza tym przytocze Ci przykład i słowa Gorala który ma zdecydowanie większe pojęcie niż ty
to są słowa Gorala Jeszcze raz przypomnę działanie plugina:
A więc gwoli wyjaśnienia, żeby nie robić niepotrzebnych emocji i dywagacji
Zasada działania plugina do AM jest w miarę prosta. Cały trick polega na tym, że HL rozróżnia 2 typy komend wydawanych z konsoli: komendy klienta (gry) i komendy serwera. Klient działa tak, że jeśli wydamy komendę, a on ją w jakiś sposób obsługuje (np. status, +attack, alias, bind itp.) lub spróbujemy ustawić zmienną, która jest zarejestrowana u klienta (np. brightness, crosshair itp.) to wtedy klient ją obsługuje i nie wysyła jej do serwera. Jeśli natomiast komenda lub zmienna nie jest zarejestrowana w kliencie, to wtedy dla świętego spokoju klient przesyła ją dalej do szefa czyli serwera, bo może on coś z tym zrobi (np say, say_team, setinfo, rcon itp.) czy też komendy CM lub AM o ile te nie są identyczne z komendami klienta (patrz wyżej).
Więc plugin rejestruje na serwerze komendy takie jak zmienne popularnych czitów (np. xbot, bot_aim, GCAim, oaimthru, vg_aimbot czy też enable_wallhack). No i teraz co jakiś czas wysyła do każdego gracza losowo wybraną komendę (taką jak cvars czita) z każdego rodzaju czita (teraz jest ich 6) i kończy to zwykłym say z określonym tekstem od danego gracza. I teraz jeśli klient (gra) nic "nie wie" o takiej komendzie/zmiennej przesyła ją dalej do serwera, a tam na nią czeka plugin, który zeruje odpowiednią zmienną gracza. Jeśli po otrzymaniu komendy say z określonym tekstem, plugin stwierdzi że jakaś wysłana zmienna gracza nie jest wyzerowana to znaczy, że klient "wie" coś na temat tej zmiennej. A skoro wie, to znaczy, że ma ją zarejestrowaną. A zarejestrować ją może tylko program cziterski.
Plugin, aby się bardziej uwiarygodnić daje parę szans klientowi (dopiero trzecia wpadka banuje) oraz za każdym razem wysyła po jednej zmiennej z 6 zestawów, a w logach dodatkowo widzimy, że cały czas podejrzenie kręci się wokół jednego typu czita, co może nas upewnić w przekonaniu o trafności decyzji plugina.
Starałem się znaleźć jakąś przyczynę, która mogłaby spowodować nie przesłanie komendy z powrotem na serwer, ale oprócz obecności tych zmiennych w systemie, nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Chyba wszystko jasne "SZanowny panie ELITO"
i ja szary szaraczek znów sie odezwałem
ps. a jezeli dostałeś rzekomo bana na Topgun "za nic"OGC
to chyba też dziwne ELITO i jeszcze raz pewnie ci sie lepiej zrobi
PANIE ELITO : D: D: D:
szaraczek
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|