Macie tu tekst piosenki Włochatego pt.
------------------------------------------------------------------------------------
ANARCHIA
"Anarchia Nie Oznacza Braku Kontroli W Ogóle, Oznacza Jedynie Brak Kontroli Z Zewnątrz" / Ciągle Słyszę Te Same Bzdury / Anarchia To Chaos, Bo Kiedy Przestaną Istnieć / Władza I Państwo Wszyscy Się Pozabijamy / Oczywiście, Że Tak, Dopóki W Ten Sposób Myślisz / Jak Sądzisz, Czy Większa Ilość Wojska I Policji / Zapewni Spokój Na Ulicy I Twoje Bezpieczeństwo? / Zacznij Wreszcie Myśleć I Przestań Się Łudzić / Korupcja To Nie Wymysł, Każdego Można Kupić / Powiedz, Czy Teraz Ludzie Nie Giną Zabijani / W Granicach I Praworządności? / Wojny W Domu, W Szkole, Na Ulicy / Pobicia, Morderstwa, Kradzieże, Gwałty / Konflikty Społeczne, Polityczne, Etniczne, Religijne / A Wszystko To W Granicach Systemów I Prawa / Jeżeli To Nazywasz PORZĄDKIEM / To Ja Zdecydowanie Wybieram CHAOS / Aparat Państwa, Policja, Służba Bezpieczeństwa / Niepotrzebne Armie, Ministerstwa, Urzędy / Im Bardziej Człowiek Stara Się Zapanować Nad Innymi / Tym Większy Powstaje Zamęt I Bałagan / Problemy Bezrobocia, Wandalizmu, Fala Przestępczości / Czy Czujesz Się Bezpiecznie Wychodząc Na Ulicę? / Masz Swoje Ukochane Państwo, Czy Zapewniło Ci Bezpieczeństwo? / "Państwo Pozbawione Całkowicie Przemocy Będzie Uporządkowaną Anarchią" / Przykład Idzie Z Góry - Mam W Dupie Góry / Wole Morze, Bezkresne, Nieograniczone / Nie Chcę Być Jeszcze Jednym Błaznem W Waszym Cyrku / W Wyścigu Do Europy, W Epoce Atomu Ja Wybieram Wiatraki / Wszystkie Systemy Zostały Już Wypróbowane / Wszystkie Bardziej, Lub Mniej Nieudane / I Wszystkie Do Siebie Podobne: / Pieniądze I Władza, Władza I Pieniądze / Nie Potrzebuję Biznesmena, By Promował Mój Punkt Widzenia / Nie Potrzebuję Państwa, By Wiedzieć Jak Żyć / Czy Za To, Że Utrzymujesz Państwo Dostajesz Coś W Zamian? / Stereotypy Narzucane Od Pokoleń / O Konieczności Podziału Ludzi Drutem Kolczastym / Na Kraje, Państwa, Narody, Klasy / Kara Śmierci Za Odmowę Napaści Na Innych / Kara Śmierci Za Odmowę Obrony Tego Co Nigdy Nie Było Twoje / Biedni, Chorzy, Przeciętni Mają Prawo Głosu / Ale I Tak Nikt Ich Nie Będzie Chciał Słuchać / Zawsze Interesy Narodu Były Interesami Elit / I Zawsze Ludzie Dawali Się Nabierać, Że Jest Inaczej / Zawsze W Imię Wyższych Racji Dawali Sobą Rządzić / Zawsze Dawali Się Wyzyskiwać / Chciwość I Przemoc To Wszystko Co Możesz Zaoferować / Wypchaj Się, Nie Jestem Twoją Własnością! / Sram Na Twój Moralny I Nie Moralny Autorytet / I Na Twoje Pieniądze, Którymi Napychasz Sobie Kieszenie / Ściąganie Podatków, Ściganie Przestępców / Dobrze Wiesz, Że "Nie Aresztują Cię Jeśli Jesteś Bogaty" / "Pozbyć Się Kłopotu I Mieć Święty Spokój" / To Ich Polityka, Ich Nędzne Gierki / Nie Żądajcie Bym Akceptował Wasze Zasady / Jedyne Czym Chcę Kierować To Własne Życie / Nie Mam Ambicji By Mówić Innym Co Jest Dla Nich Właściwe / I Nie Wydaje Mi Się, By Ktoś Inny Wiedział Lepiej / Co Sprawi, Że Będę Na Prawdę Szczęśliwy / Nie Potrzebuję Autorytetów Ani Idoli / Nie Potrzebuję Prawa Ani Nakazów I Zakazów / By Swym Życiem Nie Wyrządzać Krzywdy Innym / Nie Potrzebuję Tych Wszystkich Ograniczeń / Moje Argumenty Są Racjonalne / Podczas, Gdy Ty Masz Tylko Irracjonalną Przemoc / Kiedy Mówię, Że Pragnę Wolności / Ty Od Razu Chcesz Mnie Zabić / Zrozum Wreszcie, Że To Nie Twój Zasrany Interes W Co Wierzę / Ciągle Słyszę Te Same Bzdury /Anarchia To Chaos, Anarchia To Przemoc / Brak Jakichkolwiek Wartości Duchowych / Znów Zapłoną Stosy Nienawiści / Czy Miliony Wymordowanych Przez Inkwizycję / Ciągłe Wojny Na Tle Religijnym / Wpierdalanie Się W Twoje Intymne Sprawy / To Wszystko Jesteś W Stanie Zaakceptować? / Chcesz Krzywdzić I Uśmiercać Bezkarnie? / U.O.P I Policja Przyjmą Cię Z Wielką Chęcią / Papież Pobłogosławi Gdy Wyruszysz Na Wojnę / Możesz Już Z "Czystym Sumieniem" Spać Spokojnie / Nie Twierdzę, Że Wszyscy Muszą Być Wolni / Jeżeli Jesteś Za Słaby, By Żyć Bez Przymusu I Nakazów / Jeżeli Chcesz Być Niewolnikiem - Proszę Bardzo / Ale Ja Nie Mam Zamiaru Za To Płacić / Mogę Zaakceptować Dobrowolnych Niewolników / Którzy Nie Potrafią Żyć Bez Struktur Państwa / Nie Żądam Akceptacji Dla Mojej Drogi Życia / Chcę Po Prostu Żyć Bez Ingerencji Z Zewnątrz / O Wolność I Szczęście Trzeba Ciągle Walczyć / O Miłość Trzeba Ciągle Zabiegać / Nie Pozwól By Inni Organizowali Ci Życie / Spróbuj Poznawać Prawdę Samemu / Bez Gotowego Zestawu Pytań I Odpowiedzi / I Zajmij Się Organizacją Własnego Życia / (Bo Inni Zrobią To Za Ciebie)
------------------------------------------------------------------------------------
O początkach ruchu anarchistycznego napiszę później
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|