Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Problemy techniczne z gra
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Kabu
Skilled (Knight)

A ja mam taki problem: w ostatnich dniach (2) gdy probuje wejsc na sako pojawia mi sie komunikta Awating gamesdata... i koniec. Nic dalej sie nie ładuje. Mogę włączyś konsole a tam pisze "resolving wolfmotd.idsoftware.com
resolving wolfmotd.idsoftware.com resolved to 192.246.40.65:27951
217.11.141.215:27960 resolved to 217.11.141.215:27960"
i koniec. Na innych znowu serwerach plansza niby się juz wgrywa i gdy pasek stanu wgranie (no ten na dole nie wiem jak to nazwac) dochodzi do końca-stop. Tez moge włączyć konsole i nic dal sie nie dzieje. Wiem, że niee tylko ja mam taki problem. Wie ktoś od czego to zależy. Z góry big THX(atbo THC)

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 04-02-2002 10:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kabu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kabu Znajdź więcej post'ów przez  Kabu Dodaj Kabu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kabu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Kabu jak masz awaiting gamestate to predzej czy pozniej mapa powinna Ci sie zaczac ladowac - ja jak gralam na zagranicznych serverach kiedys czekalam 10 minut

Old Post 04-02-2002 11:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KETTLER
Skilled (Knight)

lal, 10 minut, to ja tyle musze czekac o 2 w nocy, a popoludniu to czekam dobre pol godziny zanim sie zacznie ladowac mapa a i wtedy czasem wyskakuje jakis blad i znowu pol godzny czekania. Masz racje Saari, predzej czy pozniej to napewno sie zaladuje, ale jak mam czekac dobre pol godziny to mnie z lekka szlak trafia, a w nocy to czasem zdazylo mi sie usnac od tego czekania. i chyba mam to samo co Kabu, poradzcie cos

Old Post 04-02-2002 13:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KETTLER Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KETTLER Znajdź więcej post'ów przez  KETTLER Dodaj KETTLER do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KETTLER prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kabu
Skilled (Knight)

Zgadzałbym sie z wami gdyby nie ta konsola. Normalnie jak sie wgrywa to konsoli nie mozna wywołać-dlatego wydaje mi sie że to jakieś zawieszenie(zaprzestanie) w łączeniu.

Old Post 04-02-2002 18:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kabu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kabu Znajdź więcej post'ów przez  Kabu Dodaj Kabu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kabu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KETTLER
Skilled (Knight)

no u mnie pisze dokladnie to samo jak wywolam konsole co u ciebie podczas Awaiting Gamestat, ale mi sie przewaznie laczy po baaaaaaardzo dlugim czasie, a nigdy nie sprawdzalem czy wywola konsole jak mi sie kiedys normalnie ladowalo, wiec nie wiem, ale cos w tym jest nie tak

Old Post 04-02-2002 19:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KETTLER Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KETTLER Znajdź więcej post'ów przez  KETTLER Dodaj KETTLER do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KETTLER prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Question

1. Dlaczego txty z czata pojawiają mi się w dwóch miejscach ? Tzn . w mscu 'normalnym' i bonusowo na samej górze ekranu ?
Od czego to jest zależne ?

2. Dlaczego po zmianie mapki na serwie robi mi się chamski reconnect ? ( za 1szym razem pasek w loadingu dochodzi do końca , i zaczyna ładować drugi raz )
Nie wiem na ile to jest zależne od RAMu - sprawdzałm na 128 i 256 ...

3. Co to za komunikaty ( pojawiają się kiedy niewiadomo dlaczego nie chce mnie połączyć z serwerem ) :

Illegible Server Message ( or smt )

Parse Server ( or smt )

Old Post 11-02-2002 02:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cain
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed

1. Dlaczego txty z czata pojawiają mi się w dwóch miejscach ? Tzn . w mscu 'normalnym' i bonusowo na samej górze ekranu ?

2. Dlaczego po zmianie mapki na serwie robi mi się chamski reconnect ? ( za 1szym razem pasek w loadingu dochodzi do końca , i zaczyna ładować drugi raz )
Nie wiem na ile to jest zależne od RAMu - sprawdzałm na 128 i 256 ...

3. Co to za komunikaty ( pojawiają się kiedy niewiadomo dlaczego nie chce mnie połączyć z serwerem ) :

Illegible Server Message ( or smt )

Parse Server ( or smt )

ad1. mam to samo
ad2. mam to samo
ad3. mam to samo

denerwujace.....szczegolnie punkty 2 i 3

Old Post 11-02-2002 13:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cain Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cain Znajdź więcej post'ów przez  Cain Dodaj Cain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

ad1. jest chyba zalezne od wersji 1.1, w 1.0 jakos tego nie zauwazam (ale niejestem pewien )

ad2. tez mi sie zdaza, ale nie jest to az taki duzy chyba problem. bardziej denerwujace jest to, ze na byry nie ma miejsca

ad3. to jest BIG problem. do mojej listy dochadza jeszcze:
- RB_Check Overflow.invices>MAX (10502>6000)
- dokladnie nie pamietam ale cos z cgame bla bla, nie pamietam dokladnej nazwy, ale pewnie wiekszosc z was tez to miala wiec wiecie o co chodzi. wiem tylko ze pomaga reset kompa, chociaz trzeba to czasem bardzo czesto powtazac, jak nie pomaga to czekajcie az przejdzie

jest jeszcze taki problem ze jak juz sie laduje do gry to nagle wychodzi z wolfa jest to chyba spowodowane mala iloscia miejsca na dysku, ale nie jestem pewien.

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 11-02-2002 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KETTLER
Skilled (Knight)

a wie ktos czemu jak jest awaiting gamestat, to baaaaaaaardzo dlugo sie czeka, 10 minut i wiecej, zalezy od pory dnia, co chyba nie jest normalne?

Old Post 11-02-2002 16:58
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed

Domniemam że masz wersję 1.1 , mam to samo i po dodaniu tego patcha też pojawiaja mi sie gadki z chata w 2 miejscach czyli normalnie i na samej górze. Czyli jeden wniosek to nie jest błąd.

Ps.

Sorry Xaoo dopiero teraz zauważyłem że dokonałem xerograficznej odpowiedzi , tzn napisałem prawei to samo co ty

Old Post 11-02-2002 18:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
TKIZZ
Guest

Ja mam nastepujacy problem.Gdy wchodze na dowolny serwer wolfa to po mniejwiecej sekundzie mam napis: Connection interupted i doopa... Co mam zrobic i czego to wina??? Instalowalem 4 razy wolfa,instalowalem ponownie sdi, a ostatnio sformatowalem twardego i wszystko nagralem od nowa i nic!!! Nie gram od prawie 2 tygodni i...juz nie wytrzymuje!!! Wolf to moj nalog (jedyny)!!! Prosze pomozcie!

Old Post 11-02-2002 19:11
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
spanzik
fear the newbie

sproboj te komendy:

seta rate 25000
seta snaps 40
seta cl_maxpackets 40
seta cl_packetdup 0

mozliwe ze nie pomoze to wcale ja bym jednak zadzwonil do ISP i zglosil takie cos , sam mialem pingi po 700-800 po interwencji telefonicznej i wizycie panow z servisu jest super IMO tobie tez radze walczyc z servisem w koncu za to placisz

Old Post 11-02-2002 20:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil spanzik Znajdź więcej post'ów przez  spanzik Dodaj spanzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać spanzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rayan
Skilled (Knight)

Talking Długie ładowanie się map.

Miałem ten sam problem.
Czasem czekałem na załadowanie się mapy nawet 15 minut.
Problem znikł kiedy dołożyłem 128ram. Teraz mam 256 i mapa ładuje się maxymalnie minute.

Old Post 12-02-2002 01:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rayan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rayan Znajdź więcej post'ów przez  Rayan Dodaj Rayan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rayan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZeB
Guest

Question Re: Długie ładowanie się map.

quote:
Napisane oryginalnie przez Rayan
Miałem ten sam problem.
Czasem czekałem na załadowanie się mapy nawet 15 minut.
Problem znikł kiedy dołożyłem 128ram. Teraz mam 256 i mapa ładuje się maxymalnie minute.

Cześć all.
Napoczątku stwierdzam , że problemy z długim ładowaniem raczej są problemem sprzętowym a nie programowym . Ja nie czekam na załadowanie mapy dłużej niż 2-3 min a jak jest dłużej to daje reconnecta i wtedy jest spox , no chyba że serwer jest full to wtedy czekam o wiele dłużej . BTW czy jak czekacie te 10 min to przy texcie Awaiting Gamestate macie 'licznik' ?

Old Post 12-02-2002 10:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kabu
Skilled (Knight)

Nie, wolne ładowanie, to raczej nie wina sprzętu. Większość plansz ładuje mi się max 2-3 minuty, ale niektóre serwery poprostu nie chcą wchodzić-albo ładuje sie mapa i koniec, w konosli pisze cos tam connect in 2msec czy cos takiego.

A mam jeszcze jeden problem. Village mi sie zestarzała. Od 2 miechów nie była używan i teraz nie chce wejsc-tzn wchodzi ale tak mi laguje jakbym miał ping 99999. Spoko gdyby ak bylo tylko na niekorych serwerach, ale tak jest na wszystkich, nawet jesli sam postawie serw-a powinienem miec ping wtedy 0. Nie wiem co sie dzieje, ale pisze mi, ze brakuje mi elementów (chyba jakies drzewka mi zginęly-ale nic nie kasowałem, a po reinstalacji dalej mi nie działa). Może to przez nowe mapki?-ale i tak po reinstalacji powinno działać. Wie ktoś może co z tym fantem zrobić?

Old Post 12-02-2002 12:45
Mierzej
Skilled (Knight)

Najważniejszy problem techniczny:
Na jakich serwerach można grać bez cd-key?

Old Post 14-02-2002 14:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mierzej Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mierzej Znajdź więcej post'ów przez  Mierzej Dodaj Mierzej do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mierzej prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xceed
prodigY

Talking

Mierzej - cytat 4 u :

"Szukajcie , a znajdziecie"

Ultra-mini-podpowiedź : ( przykład ) Taq Taq Taq to pan Tiq Taq

Old Post 14-02-2002 15:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xceed Znajdź więcej post'ów przez  Xceed Dodaj Xceed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xceed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KETTLER
Skilled (Knight)

kurde mierzej , ludzie tu maja powazniejsze problemy jak dlugie czekanie czy ladowanie sie map, rusz muzgownica to znajdziesz, poszukaj na forum, czy co, ja tu ja widze nowa odp, to licze ze wkoncu ktos odpwie co jest grane, a nei chce mi sie takihc ******* czytac

Old Post 14-02-2002 22:15
ZeB
Guest

Wink

Hmmmm, wydaje mi się, że w dużej mierze ładowanie samych map jako takich jest zależne od wydolności samego kompa a nie od serwera, ponieważ z serwera dostajesz tylko parę danych dotyczących mapy, ilości graczy itp., więc wychodzi na to im szybszy masz dysk i więcej pamięci (nie mówiąc o szybkim procku i OS'ie) tym szybciej powinna się mapka ładować, ja nie mam takiego problemu więc nie wiem czy komuś pomogę bo nie mam na czym testować przyspieszania. Pozdro 4 all )

Old Post 14-02-2002 22:21
spanzik
fear the newbie

Question zapytanie

sprawa typowo serverowa , TZN po zmianie mapy nie zaleznie czy z rcona czy z callvote zmienia sie mapa ......... i zaczyna wczytywac sie w kolko! najdluzej wytrzymalem 20 min , czy jest na to jakis sposob? czy to jest kwestia ustawien servera ?? jedynym sposobem choc malo zadowalajacym jest quit wolfa
i ponowne polaczenie sie z serverem , druga sprawa co do "wieszajacych" sie map to pomaga przynajmniej mi sv_timeout zwiekszone , kiedys na sako mialem tak w tej chwili problemow nie mam ale to jest rozwiazanie ze strony serva a nie klienta . Wracajac do mojego problemu mial ktos kiedys podobna sytuacje ? i jak to zmienic z gory big thnx

Old Post 15-02-2002 02:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil spanzik Znajdź więcej post'ów przez  spanzik Dodaj spanzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać spanzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:40.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions