Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Do czego to dochodzi
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Jezeli juz cos powaznie mam napisac , to w niemczech pamietajcie ze takie nicki sa traktowane inaczej, i oni maja nieco inna sytuacje prawna rowniez. Niemcy tego pilnuja o wiele bardziej z logicznych wzgledow.

W PL to raczej jak pasuje adminowi, jakis uogolnienie jakie nicki mozna jakie nie jest mozliwe teoretycznie po burzliwej dyskusji ale w praktyce nie widzialem w PL zeby ktos cos takiego wprowadzal na serwy To raczej walka z wiatrakami.

Chyba najlepiej pozostawic to ocenie kazdego z nas prywatnej i tych ludzi rowniez. Dobrym przykladem jest Mengele ktos moze powiedziec o jezuu co za #)($# co za nick, jednak jak zycie uczy zeby kogos ocenic trzeba z nim poprzebywac troche czy choc pogadac dluzej . I jak tu widzimi nasz tajemniczy Mengele np. okazuje sie bardzo milym i rozsadnym czlowiekiem. Przy czym ja bym podal przyklad taki: Gra gosc z nickiem Hitler i ciagle wali txty w tylu spalic zydow , haj hitler, je.b.a... cos tam etc, taki to sie powinno tepic. Nigdy nie wiem co myslal gosc biorac taki nick, a moze chce zebyscie postrzelali do hitlera? A moze rzeczywiscie jest walniety, to trzeba zawsze jakos ocenic, jesli juz ktos ma byc karany czy odczuwac jakies sankcje. Ja mysle ze wyznacznikiem powinno byc zachowanie a nie nick w sumie. Choc wcale mi sie nie podobaja super takie tam rozne

Jako admin kompnal bym z miejsca Mr.H** a nie takiego Hessa.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-04-2002 12:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Ok thx za wypowiedzi dobre slowo o koledze topic mozna zamkanac Jeszcze jedna zecz niezwiazana z tematem do Ch zoabacz sobie na topic achtung bo tam gosc o dzwiecznej ksywie Herr Achtung troche obraza PGr wyzywa was od tchurzy i slabiakow i proponuje zebyscie rozwiazali klan takie bzdety poczytaj sobie bo gosc jest jakis nie dorozwiniety

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 24-04-2002 15:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Thumbs down Re: Do czego to dochodzi

Mówiąc szczerze ksywy w stylu:
NAZISTA,KILLALLJEWS,Dr.Mengele (heh,sorry doc ale fakt jest faktem) czy wreszcie Rudolf Hess należą do tzw. "xyw niesmacznych". Osobiście nigdy bym sobie nie wybrał takiej, bo uważam to za pewien symptom popierania tych ludzi. Bądź co bądź przyczyniacie się do ich wspominania.
Jest to kwestia, że tak delikatnie powiem "dobrego smaku".
Tak właściwie, to ktoś cierpiący kiedyś przez tych ludzi mógłby wam, xywiarzom dać w mordę i miałby trochę racji.
Nic do was osobiście nie mam, z kilkoma takimi xywiarzmi grałem i polubiłem , ale jako osoba darząca system nazistowski głęboką niechęcią przyznałbym rację gościowi, który wywalił Hessa.

Old Post 24-04-2002 18:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Talking Re: Re: Do czego to dochodzi

Heh, ja jak zawsze na czasie w temat wkraczam .

Old Post 24-04-2002 18:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]THunDeR Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]THunDeR Dodaj [KmH]THunDeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]THunDeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]Falek
www.kmh-clan.prv.pl

nie zgadzam się z Thunderem.
jest to nietolerancja.
każdy może mieć taką xywe jaka mu się podoba!
ja np. mogę się nazwać [KmH]ZatrutyDym i co jakiś ekolog mi kicka da? qrde ludzie w morde jeża TOLERANCJA ma być!
co wyjdziecie na ulice widzicie czarnego i go po ryju bo ma na imię Michael a wy nie lubicie Jacksona!
LUDZIE SPOKOJ!
widzę, że nie macie za grosz tolerancji (niektórzy mają)!!

Old Post 24-04-2002 19:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]Falek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [KmH]Falek Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]Falek Dodaj [KmH]Falek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]Falek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Ostatni moj post tutaj drobne sprostowanie THunDeR nie wywalil go tylko dal bana na nicka on moze dalej grac na pg tylko nie jako hess juz wszystko jest zarzegnane kumpel zmienil nicka wszystko jest ladne i piekne. Tylko nie zgodze sie z toba z twierdzeniem "symptom popierania tych ludzi" ludzie nie bierzcie sobie wolfa tak do siebie to jest tylko gra, gramy ja lubimy ja i to tyle The End

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 24-04-2002 19:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez [POISON]Mazio
Nie wiem czy dawanie bana za nicka to dobra droga ale...

Czy Wy chociaz wiecie z kim identyfikujecie sie wybierajac sobie takiego nicka?! Ci goscie (Hess, Himmler czy Mengele - oops - wybacz stary! itp. ) to byla najgorsza banda zbrodniarzy w XX wieku. Patrzac na mojego awatara mozecie zobaczyc ze sam jestem zafascynowany niemiecka machina wojenna tamtego okresu ale nieznaczy to ze fascynuje mnie tchorz, ktory zza biurka w swojej kwaterze nie brudzac wyglansowanych oficerek planowal i wydawal rozkazy do masowych jatek nie majacych nic wspolnego z wojna! To byli zakompleksieni frajerscy tchorze, ktorych historia poprzez zbiegi okolicznosci wyniosla do tego, ze o nich wogole slyszeliscie! Gdziez im do takiego Wittmana czy Skorzennego, do odwagi i brawury oslaniajacych odwrot z Rosji dywizji Waffen SS! Pomijam kwestie innych armii czy narodowosci bo nie o to tu chodzi. Wstydzilbym sie dawac sobie takiego nicka nawet jesli jest to tylko fake - nie chcialbym bowiem miec nic wspolnego z takimi nieludzmi jak oni.

Oczywiscie decyzja nalezy do Was ale nie dziwcie sie dzialaniom adminow, ktorzy majac do wyboru goszczenie Was na swoich serwerach a strate byc moze dziesiatek zdegustowanych innych graczy, wybieraja bana. I nie znaczy to ze sam bym z Wami nie zagral - jestem raczej tolerancyjny a jedyny np. znany mi Dr.Mengele jest zajebistym gosciem - mimo to granice tolerancji u innych sa polozone w roznych miejscach.

Respekt za to co tu napisałeś i moje 100% poparcie.
Guderian, Rommel za dużo ich, by wszystkich wymieniać... szkoda że po złej stronie barykady...

Old Post 24-04-2002 20:05
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Thumbs down

quote:
Napisane oryginalnie przez [KmH]Falek
nie zgadzam się z Thunderem.
jest to nietolerancja.
każdy może mieć taką xywe jaka mu się podoba!
ja np. mogę się nazwać [KmH]ZatrutyDym i co jakiś ekolog mi kicka da? qrde ludzie w morde jeża TOLERANCJA ma być!
co wyjdziecie na ulice widzicie czarnego i go po ryju bo ma na imię Michael a wy nie lubicie Jacksona!
LUDZIE SPOKOJ!
widzę, że nie macie za grosz tolerancji (niektórzy mają)!!

Ej no litości! Trzeba umieć odróżnić ZatrutyDym od zbrodniarza wojennego! Człowieku ci ludzie zamordowali lub byli odpowiedzialni za mord większej ilosci ludzi, niz ty w życiu widziałeś!
To nie jest tolerancja.
TO NIE JEST TOLERANCJA!
NAZIZMU NIE MOŻNA TOLEROWAĆ!!!!!!
Powinno się niszczyć wszystkie jego przejawy - pojedź do Oświęcimia, porozmawiaj z dziadkami, którzy to pamiętają, albo to przeżyli i nie mów już o tolerancji względem tych ludzi czy tego systemu.
Tolerowanie czegokolwiek z tym związanego (nawet tylko xywy) jest dla mnie przejawem czegoś niezdrowego - braku świadomości.

Old Post 24-04-2002 20:12
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
Ostatni moj post tutaj drobne sprostowanie THunDeR nie wywalil go tylko dal bana na nicka on moze dalej grac na pg tylko nie jako hess juz wszystko jest zarzegnane kumpel zmienil nicka wszystko jest ladne i piekne. Tylko nie zgodze sie z toba z twierdzeniem "symptom popierania tych ludzi" ludzie nie bierzcie sobie wolfa tak do siebie to jest tylko gra, gramy ja lubimy ja i to tyle The End

Rozwiązanie chyba najbardziej "w porządku" z moralnością i graczami RTCW.

Old Post 24-04-2002 20:14
[KmH]Falek
www.kmh-clan.prv.pl

Angry

Za grosz tolerancji!! ale tak naprawde to sprawa tego jak mu tam było no nie pamiętam jego sprawa jakiego ma nicka i sprawa Ch, że mu dał bana.
niepotzrebnie robimy oddzielny topic!!

Old Post 24-04-2002 20:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [KmH]Falek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [KmH]Falek Znajdź więcej post'ów przez  [KmH]Falek Dodaj [KmH]Falek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [KmH]Falek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [KmH]Falek
Za grosz tolerancji!! ale tak naprawde to sprawa tego jak mu tam było no nie pamiętam jego sprawa jakiego ma nicka i sprawa Ch, że mu dał bana.
niepotzrebnie robimy oddzielny topic!!

Siemka Falek!

Wybaczysz, ale nie zgadzam sie z Toba wogole!

Popatrz chociazby na posty na bordzie RTCW.FPP.PL - nie zauwazyles ze ludzie mocno roznia sie poziomem inteligencji?!? Po to wlasnie Ci ktorzy rzadza narodami, swiatem wogole i to na roznych platformach (panstwowych, koscielnych czy jakichkolwiek innych - finansowych np.) tworza prawa czy kanony moralnosci aby wziac w karby tych ktorzy pojda jak w dym za roznymi szalencami lub sami nimi zostana.

Nie mowie juz o calosci takiego problemu, ale uproszcze to do tego ze gdyby wprowadzic tolerancje chociazby podobna do internetu to swiat wygladalby jak dziki zachod pomnozony przez milczenie owiec.

Tak wiec ktos madrzejszy niz Ty czy ja (wybacz ) ustalil ze nalezy dbac aby tragiczne losy ludzkosci z II Wojny Swiatowej nigdy sie juz nie powtorzyly (i nie o sama tylko wojne tu chodzi, a bardziej o jej totalitaryzm i ludobojstwo), i powszechne jest prawne potepienie faszyzmu (ach czemuz rowniez nie stosuje sie tego dla syjonizmu chociaz ONZ rowniez to napietnowal ) i zakazana jest jakakolwiek jego propagacja.

Dlatego tez nadal sadze ze rownanie jest proste: moze sie zdarzyc ze - Dr.Mengele Gracz OFKZ jest dobrym zawodnikiem w RTCW + maly glupi Jasio o nicku XXX spotykaja sie na ByRy i ten zafascynowany tym jak Meng wymiata innych Jasiow czy kogo tam chcesz do swojej podswiadomosci wbija fakt ze Dr.Mengele jest zajebistym gosciem co moze miec wplyw na postrzeganie jego protoplasty = w przyszlosci moze to miec negatywny oddzwiek na jego IQ 89 a konsekwencje moga byc od zadnych przez male (kopie psa, zone i dzieci ) do duzych (niesamowite wichry historii rzucaja go do gory i daje komus rozkazy do zabijania ludzi).

Traktuj to rownanie jako wielkie uproszczenie (wrecz uglupienie sprawy ) ale zycie jak sam pewnie mogles sie juz przekonac jest mocno wykrecone i lubi platac figle!!!

Zreszta po co uzywajac takich nickow (Hess np.) wyciagac na swiatlo dzienne tych parszywcow, czy zasluguja na to? Za to co zrobili najlepsza kara byloby ludzkie zapomnienie a nie miejsce w historii!

Old Post 25-04-2002 10:33
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]Falek
www.kmh-clan.prv.pl

Talking Maziomir i THunDeR rulaaaaaaaaaa

quote:

Siemka Falek!

Wybaczysz, ale nie zgadzam sie z Toba wogole!

Popatrz chociazby na posty na bordzie RTCW.FPP.PL - nie zauwazyles ze ludzie mocno roznia sie poziomem inteligencji?!? Po to wlasnie Ci ktorzy rzadza narodami, swiatem wogole i to na roznych platformach (panstwowych, koscielnych czy jakichkolwiek innych - finansowych np.) tworza prawa czy kanony moralnosci aby wziac w karby tych ktorzy pojda jak w dym za roznymi szalencami lub sami nimi zostana.

Nie mowie juz o calosci takiego problemu, ale uproszcze to do tego ze gdyby wprowadzic tolerancje chociazby podobna do internetu to swiat wygladalby jak dziki zachod pomnozony przez milczenie owiec.

Tak wiec ktos madrzejszy niz Ty czy ja (wybacz ) ustalil ze nalezy dbac aby tragiczne losy ludzkosci z II Wojny Swiatowej nigdy sie juz nie powtorzyly (i nie o sama tylko wojne tu chodzi, a bardziej o jej totalitaryzm i ludobojstwo), i powszechne jest prawne potepienie faszyzmu (ach czemuz rowniez nie stosuje sie tego dla syjonizmu chociaz ONZ rowniez to napietnowal ) i zakazana jest jakakolwiek jego propagacja.

Dlatego tez nadal sadze ze rownanie jest proste: moze sie zdarzyc ze - Dr.Mengele Gracz OFKZ jest dobrym zawodnikiem w RTCW + maly glupi Jasio o nicku XXX spotykaja sie na ByRy i ten zafascynowany tym jak Meng wymiata innych Jasiow czy kogo tam chcesz do swojej podswiadomosci wbija fakt ze Dr.Mengele jest zajebistym gosciem co moze miec wplyw na postrzeganie jego protoplasty = w przyszlosci moze to miec negatywny oddzwiek na jego IQ 89 a konsekwencje moga byc od zadnych przez male (kopie psa, zone i dzieci ) do duzych (niesamowite wichry historii rzucaja go do gory i daje komus rozkazy do zabijania ludzi).

Traktuj to rownanie jako wielkie uproszczenie (wrecz uglupienie sprawy ) ale zycie jak sam pewnie mogles sie juz przekonac jest mocno wykrecone i lubi platac figle!!!

Zreszta po co uzywajac takich nickow (Hess np.) wyciagac na swiatlo dzienne tych parszywcow, czy zasluguja na to? Za to co zrobili najlepsza kara byloby ludzkie zapomnienie a nie miejsce w historii!

nie wiem dlaczego ale sie z toba zgadzam.po wczorajszej rozmowie z thunderem uświadomiłem sobie pewną rzecz ale nadal jednak uważam, że jest to jego sprawa prywatna i ten temat nie jest śmieszny ponieważ ci ludzie zabijali innych a jeden 8 latek który np. gra w wolfa zobaczy pana imieniem Heinrich Himmler or Hitler i będzie go uważać za autorytet. kumam o co chodzi ale każdy ma prawo do swojego nicka aczkolwiek zgadzam się i z Maziomirem i z THunDeReM który mi napisał iż są pewne granice dobrego smaku których nie powinno się przekraczać.ja kończę dyskusje na ten temat aczkolwiek uważam, że temat był inteligentny i jestem zadowolony, że został poruszony.

PS.odpowiedzcie na mojego posta "Która strona da best???" plizzzzzzzzzzzzzzz

Old Post 25-04-2002 11:00
Dr.Mengele
Training (Enforcer)

Talking

HE HE HE..od czego by tu zaczac....no co z moze od wytlumacznia mojeje ksywki...po prostu kiedys na TEST 2 ..jakos tak mi sie skojarzylo niemicki medyk-->Dr.Mengele ....bron boze nie jestem nazista...a wrecz przeciwnie, gdybym spotkal takiego naziste na ulicy wiele by z niego nie zostalo....pisaliscie o Nimcach,za sa wrazliwi na tym punkcie...Serio??? to zobaczcie ilu tam gra Mengeli........5//10 razy tulu co u nas ..a najsmutniesze jest to ze co jakis czas ktos z Polakow mnie pyta co to za nick..skad mam tak rewelacyjnego nicka...to boli..bo wiekszosc z nas nie zna zupelnie niestesty naszej smutnej historii nick jest iobrzydliwy to fakt....ale ja po pierwsze lubie buklwersowac ..po drugie nick mi zostal , przywialzalem sie do niego i nie mam zamiaru go zmieniac BTW pomyslcie jak musi sie czuc gosc w niemczech ktory sie urodzi z nazwiskiem Mengele :

Old Post 28-04-2002 01:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Dr.Mengele Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Dr.Mengele Znajdź więcej post'ów przez  Dr.Mengele Dodaj Dr.Mengele do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Dr.Mengele prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr.Mengele
HE HE HE..od czego by tu zaczac....no co z moze od wytlumacznia mojeje ksywki...po prostu kiedys na TEST 2 ..jakos tak mi sie skojarzylo niemicki medyk-->Dr.Mengele ....bron boze nie jestem nazista...a wrecz przeciwnie, gdybym spotkal takiego naziste na ulicy wiele by z niego nie zostalo....pisaliscie o Nimcach,za sa wrazliwi na tym punkcie...Serio??? to zobaczcie ilu tam gra Mengeli........5//10 razy tulu co u nas ..a najsmutniesze jest to ze co jakis czas ktos z Polakow mnie pyta co to za nick..skad mam tak rewelacyjnego nicka...to boli..bo wiekszosc z nas nie zna zupelnie niestesty naszej smutnej historii nick jest iobrzydliwy to fakt....ale ja po pierwsze lubie buklwersowac ..po drugie nick mi zostal , przywialzalem sie do niego i nie mam zamiaru go zmieniac BTW pomyslcie jak musi sie czuc gosc w niemczech ktory sie urodzi z nazwiskiem Mengele :

Wiesz cala ta rozmowa jest na plaszczyznie teoretycznej i chodzi o fakt ze ktos tam zostal skikowany za nicka gdzie indziej byla mowa o banie, ja sam widzialem na zachodnim serwerze jak konczyly sie proby wejscia Hitlera do gry itd. Nie bierz w zwiazku z tym prosze zbytnio osobiscie tej dyskusji. Wszyscy zdajemy sobie sprawe ze trudno byloby Ci teraz zmieniac nicka na zupelnie inny, gdy masz juz wypracowana jakas renome w RTCW. Niemniej jednak dobrze ze odcinasz sie od korzeni swego "patrona" i wiedz ze gdybys byl dentysta nie znalazl bys we mnie pacjenta doktorku!!!

Old Post 28-04-2002 03:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[=||=]FarSight
Skilled (Knight)

Talking

quote:

i wiedz ze gdybys byl dentysta nie znalazl bys we mnie pacjenta doktorku!!!

HEHEHEHEHEHEHEHEEHEHHEEHEHEHEHHEHE

Old Post 28-04-2002 08:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [=||=]FarSight Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [=||=]FarSight Znajdź więcej post'ów przez  [=||=]FarSight Dodaj [=||=]FarSight do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [=||=]FarSight prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[KmH]THunDeR
Combat (Death Knight)

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr.Mengele

Heh pół Polski zna cie jako niesławnego Dr. Mengele, rzeczywiście ciężko się teraz "nawracać". Na szczęście się od tego odcinasz i to wyraźnie. Większość osób i tak kojarzy cię z fajnym kolesiem, z którym zawsze miło pograć.
Szkoda tylko że większość xyw związanych z IIWŚ to xywy z imionami czy whatever tych anty-bohaterów...

Old Post 28-04-2002 10:39
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:55.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions