Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > A co na temat fejkow ?
Co zrobic z fakenickami
You do not have permission to vote on this poll.
A niech sobie beda... 10 20.00%
Tepic!!! Robactwo, tepic!!! 22 44.00%
Sam sie zbanuj ;D 18 36.00%
W sumie: 50 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Dr.Mengele
Training (Enforcer)

PS. proponuje stworzyc baze - kto z jakim nickiem i jakie ip. Jak nie to bede na wlasna reke taka wykonywal (ino nie mowcie ze ustawa o ochronie danych osobowych ). [/B][/QUOTE]

To bzdura...bo do mnie np.wpada czasami kilku kumpli ktorzy nie maja netu i chca sobie u mnie w wolfa pograc.Ja nie chcez zeby grali pod moim nickiem dlatego jakby byla taka baza, zostalbym posadzony o fajkowanie nickow...bzdura...

moim zdaniem jak ktos chce to niech sobie fajkuje nickia, byle by sie pod kogos nie podszywal...

P.S Ja musze fajkowac swojego nicka bo np. na serwie PGr Dr.Mengele zostal zbanowany...jestem pewien ze jakby ktos przejrzal jakies tam niemiecki archiwa znalazlby kilku innych Mengelow ze stopniem Dr niezwiazanych z III Rzesza , nazizmem , zbrodniami itp.itd. Skad wiec wiecie ze moj nick pochodzi wlasnie od tego "Dr.Mengele"???

pozdrwiam wszystkich serdecznie

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-05-2002 17:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Dr.Mengele Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Dr.Mengele Znajdź więcej post'ów przez  Dr.Mengele Dodaj Dr.Mengele do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Dr.Mengele prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez BadIdea
STATSAMI? w czym pomaga? Mam gleboko w d. staty. Mozesz mnie z nich wykreslic.
Nie gram dla statow. i Nie wiem w czym pomaga fake nick w statach?
Chyba tylko w tym, ze ich nie masz... bo zarabiasz punkty na jakies inne nicki i nikt ci tego nie zsumuje...

Gram sobie spokojnie na fejku. Bez cisnienia Czasem sobie sprawdze ilu BK rozwale jednym magazynkiem itp
I nikt sie nie przypierdala, ze to akurat ja.

Z PF nie biegam i TK nie uprawiam, wiec w czym problem z Fakenickami?
Czasem nawet dostaje propozycje przylaczenia sie do jakiegos klanu

OK, czyli statsy gleboko w d..., czyli grasz dla funu - tak ? Jesli tak to co za cisnienie jesli grasz na prawdziwym nicku ? To ze ktos cie zabije? Ze Ty nie zabijesz kogos ? -> podpada pod fenomen statsow... wiec miej gleboko w d... czyjes zdanie i graj dla funu... A to ze zabijesz kilku 1 magazynkiem na swoim nicku to co ? powod zeby sie przypier... ? Wlasnie na fejku jest powodem do oskarzen o aimy itp. - czlowiek znikad... Wstydzisz sie poziomu gry kiedy grasz na luzie ? Ze cos ci nie wyjdzie ?

Old Post 07-05-2002 17:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [PGr]ch Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [PGr]ch Znajdź więcej post'ów przez  [PGr]ch Dodaj [PGr]ch do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [PGr]ch prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Ja tez nie gram na statsy i nawet nie wiedzialem ze na pg sa takie co do fejkow fajna zecz ale wkurzaj mnie taki glupie stylu batman i te duperele ja mam jeden staly i ani razu go nie zmienilem i nie jest jakis super czaderski czy osmieszajacy kogos a gram na nim z 2 powodow jeden juz napisalem drogiego nie zdradze sicret Ale tak serio to strasznie denerwujace dostawac od kogos w dupe i nie wiesz od kogo a widzisz ze ten koles wymiata i non topa w pierszej 3 a nastepny dzien juz go nie ma tylko ktos inny znowu wymiata np GRAM PIERWSZY RAZ no serio widzialem takie cos gosc popierniczal az milo i jeszcze walil text ze jak na pierwszy raz to mu fajnie idzie takie cos jest zaloszne.

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 07-05-2002 18:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Sprawa bazy nickow nie upadla, tylko zostala odsunieta wobec koniecznosci prac nad innymi projektami Zreszta sprawa jest dosc skomplikowana jesli to ma byc zrobione naprawde dobrze... Prawdopodobnie nie bedziemy sie bawic w obowiazkowosc takich rejestracji, ale zawsze sa inne metody zachety znane adminom serwerow

Co do fake nickow sam gralem pare razy jako mumin, ale zawsze gralem powaznie i nie bawilem sie w sensie robienie glupich rzeczy.

Co do nickow z .s na koncu mialo to okreslony cel, ktorego nie musze tlumaczyc nikomu choc latwo sie domyslic... i nie widze w tym zadnego fake bo kazdy wie ze Mit0s.s to Mit0s... np..

Co do zmian nickow przy jakis nalotach etc nigdy tego nie widzialem i slysze o tym pierwszy raz, smutne zjawisko chetnie bym zobaczyl jakis proof kto to robil... od nas.

Co do ogolu to masa ludzi gra pod fake z przeroznych klanow i zazwyczaj zachowuja sie lekko inaczej bo sa "TACY" anonimowi nagle

O calej sprawie juz kiedys pisalem przy okazji tej bazy nickow wiec nie bedzie sie tu powtarzal

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 07-05-2002 19:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[=||=]FarSight
Skilled (Knight)

Talking Nick rotation

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr.Mengele

To bzdura...bo do mnie np.wpada czasami kilku kumpli ktorzy nie maja netu i chca sobie u mnie w wolfa pograc.Ja nie chcez zeby grali pod moim nickiem dlatego jakby byla taka baza, zostalbym posadzony o fajkowanie nickow...bzdura...

Dokładnie soedzimy w 3-4 u Doctore pijemy pifqo lob inne zeczy i gramy sobie kazdy jedna ronda... to co mamy se zbindowac kazdy swojego nicka i zmieniac po kazdej rondzie ?? (De facto mozna to byłoby robic bo i tak zmieniamy controlsy ) ale czy to nie byloby tez denerujance coponiektorych ???

Old Post 08-05-2002 07:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [=||=]FarSight Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [=||=]FarSight Znajdź więcej post'ów przez  [=||=]FarSight Dodaj [=||=]FarSight do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [=||=]FarSight prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
adi
poprostu adi :>

e

Ja nie gram pod fake nikiem poco mi to.No raz chyba gralem bo mialem nowa mysz i musialem sie przyzwyczaic.

Old Post 12-05-2002 06:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil adi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do adi Znajdź więcej post'ów przez  adi Dodaj adi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać adi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pysiu
Warrior (Scrag)

Ja czasami gram pod fake`iem, fajnie sie robi beke z nowych, rekrutujacych klanow ... ofkoz zartuje

Know your limits

Old Post 12-05-2002 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pysiu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pysiu Znajdź więcej post'ów przez  Pysiu Dodaj Pysiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pysiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rudolf H.SS
Combat (Death Knight)

Ale macie Problemy!
Fake zawsze byly i zawsze beda!
Tego nie da sie zmienic! Chodz mnie to niekiedy tez wkurza. Jak jestem i szukam nowych Ludzi do Klanu! Ale tak to juz jest z tym czeba zyc!
Lepej sie zajmijmy Graniem a nie dyskusia o granie pod Fakem!
Paczmy aby Polska Liga RTCW zostala jedna z naj leprzych! i nie chodzi tu zeby 4 Klany dominowaly! Czeba miec kiedys wyruwnana Liga ! Im bardzej wyruwnana Liga tym leprze beda Miejsca w Clan Base!

A co do zmiany ksywy dla Staty to uwazam ze to bardzo plytkie!
Gramy jak gram raz lepej raz gorzej! A jak zmieniam Nick dla Staty to moge sobie powiedzec miec miejsce jedno w pierwszej dziesiatce czy 20 ze jednak taki dobry nie jestem jak bez tego tego nie osiaglem!
Ale to kazdy musi to dla siebie wiedziec!

Pozdrownia for @ll

Old Post 13-05-2002 23:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rudolf H.SS Znajdź więcej post'ów przez  Rudolf H.SS Dodaj Rudolf H.SS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rudolf H.SS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Rudolf H.SS
Ale macie Problemy!
Fake zawsze byly i zawsze beda!
Tego nie da sie zmienic! Chodz mnie to niekiedy tez wkurza. Jak jestem i szukam nowych Ludzi do Klanu! Ale tak to juz jest z tym czeba zyc!
Lepej sie zajmijmy Graniem a nie dyskusia o granie pod Fakem!
Paczmy aby Polska Liga RTCW zostala jedna z naj leprzych! i nie chodzi tu zeby 4 Klany dominowaly! Czeba miec kiedys wyruwnana Liga ! Im bardzej wyruwnana Liga tym leprze beda Miejsca w Clan Base!

A co do zmiany ksywy dla Staty to uwazam ze to bardzo plytkie!
Gramy jak gram raz lepej raz gorzej! A jak zmieniam Nick dla Staty to moge sobie powiedzec miec miejsce jedno w pierwszej dziesiatce czy 20 ze jednak taki dobry nie jestem jak bez tego tego nie osiaglem!
Ale to kazdy musi to dla siebie wiedziec!

Pozdrownia for @ll

f somje tak, ale... pomyzlalez rze gozej jezd jag dzi ktos kaze zmienic - np. Clan Leader albo ktos kto dowodzi w klanie?

ps. piszem tfoim jenzykiem rzebyz zrozomial !!! just kiddin ofkz

Old Post 14-05-2002 11:39
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ins@ne
I'm not mad i'm insane...

1. hehhe teras josz fiem o so hosilo s tom orografiom Mazio
2. szeczyfiscie rzycie mlotego cl'a to pefnie teras udrenka.... jak tu kogoz rekrotowadz? heh

ps. chyba stalem sie dyslektykiem po dzisiejszej lakturze board'a
ps2. pkt 2 serio jest na serio

Edytowane przez ins@ne dnia 14-05-2002 o godz. 14:36

Old Post 14-05-2002 12:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ins@ne Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ins@ne Znajdź więcej post'ów przez  ins@ne Dodaj ins@ne do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ins@ne prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Ej moski prosze nie smiac sie z mojega kumla nawet nie wiecie o co chodzi

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 14-05-2002 12:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
Ej moski prosze nie smiac sie z mojega kumla nawet nie wiecie o co chodzi

nie smieje sie z niego - raczej traktuje taka forme jako rodzaj maniery chociaz jesli tak jest to przyznam ze drazni ona moja humanistyczna nature.

wiem natomiast ze istnieje rowniez dysleksja ale jest to odrebny problem; dyslektyk jednak "sadzi" bledy ale tresc czy styl wypowiedzi moze byc na najwyzszym poziomie - zwyklego kretyna ktory nie byl sie w stanie nauczyc nawet pisowni podstawowych slow w jezyku polskim przez osiem badz co badz lat nauki w szkole podstawowej (moze i cos wiecej po niej ale nie koniecznie ) odroznia pustka jego wypowiedzi wynikajaca z posiadania w glowie tylko zylki spinajacej uszy...

I HEY!!!! NIE TRAKTUJCIE TEGO JAK ALUZJI W STRONE H.SSA!!!! on akurat wie co pisze....
jest jednak na tym boardzie paru gosci co to albo genialnie udaja idiotow albo probuja idiotycznie udawac geniuszy.... i nie pytajcie mnie o kogo mi chodzi bo zestaw nickow u kazdego z nas moglby sie roznic! (pewno w niejednym sam bym figurowal, kto to wie?)

Old Post 14-05-2002 16:02
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rudolf H.SS
Combat (Death Knight)

Mazio !

To jest tak!
Jak bys mieszkal jak ja ponad 13 lat w Niemczech! I skaczyl tylko 3,5 klasy w polsce i po za tym od jakich 11 lat wcale nie pisal po polsku jak ja! To jestem ciekawy czy bys wogule umial a albo b po polsku napisac!
Bo znam tu duzo polakow co sa odemnie o wiele mniej lat a pisac wcale nie umia ! A co naj gorsze nie mowia po polsku bo nagle zapomilieli polski jezyk!
Wiec przemysl co piszesz bo mnie to nie zle WKURWILO!

A jak CL mi kaze zmienic Nick, to tylko powiem CL sux!

heeee

Old Post 14-05-2002 17:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rudolf H.SS Znajdź więcej post'ów przez  Rudolf H.SS Dodaj Rudolf H.SS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rudolf H.SS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Rudolf H.SS
Mazio !

To jest tak!
Jak bys mieszkal jak ja ponad 13 lat w Niemczech! I skaczyl tylko 3,5 klasy w polsce i po za tym od jakich 11 lat wcale nie pisal po polsku jak ja! To jestem ciekawy czy bys wogule umial a albo b po polsku napisac!
Bo znam tu duzo polakow co sa odemnie o wiele mniej lat a pisac wcale nie umia ! A co naj gorsze nie mowia po polsku bo nagle zapomilieli polski jezyk!
Wiec przemysl co piszesz bo mnie to nie zle WKURWILO!

A jak CL mi kaze zmienic Nick, to tylko powiem CL sux!

heeee

Ehhh, woher konnte ich wissen dass du so kurz polnisch gelernt hast? Aber... ich lache sich nicht von Dir!! Wirklich! Es ist sehr gut in solcher Situation, dass du so gut polnisch schreiben kann und sei sicher dass jetzt es treu gesprochen habe. Ich mache mit Sicherheit soviel (mehr? ) Fehlern in Deutsch als Du in Polnisch !!!!

W tej sytuacji, teraz Ty masz szanse posmiac sie z moich bledow!!!

co ja poradze ze juz taki jestem "zlosliwy miecio"

gdybys dokladnie czytal "miedzy wierszami" zwrocilbys uwage ze juz podkreslalem ze nie chodzi mi o Ciebie. Poza tym na prawde myslalem ze piszesz w ten sposob celowo i dla jaj bo spotkalem sie z tym juz wiele razy w necie. Tak wiec nie zlosc sie i zrozum tez mnie - bo spotykam sie na kazdym kroku z takimi co faktycznie uczyli sie dlugo ale sie w morde nie nauczyli pisac bez bledow. Niby to nie jest wazne ale czasem ktos zabiera glos w powaznych dyskusjach a nawet poprawnie pisac nie umie.

Mam nadzieje ze nie masz juz do mnie zalu po tych wyjasnieniach.

no offence!!!

mit herrzlichen Grussen
Oberscharfuhrer Mazio

Edytowane przez dnia 16-05-2002 o godz. 12:39

Old Post 14-05-2002 19:48
[POISON]Mazio
Guest

Cool

Odpowiem Wam bo skad macie wiedziec o tej zmianie nickow na takie z koncowka - .s ( [POISON]Mazio.s

ze wzgledu na jakas porazke, ktora odnieslismy jako POISON (chyba to byla pierwsza w CB), ktos z "gory" w klanie (nieistotne kto) stwierdzil ze czesc graczy w klanie nie prezentuje odpowiedniego poziomu umiejetnosci (skill) i powinna albo to zmienic, albo zmienic klan.... Padlo tez pare konkretnych przykladow a osoby wskazane bronily sie przed zarzutami ze niskie wyniki statystyk sa spowodowane roznymi przyczynami (niektore klasy maja gorzej na przyklad itp.) ale przede wszystkim tym ze poczatkowo statystyki malaly bo ludzie zaczynali grac teraz juz na pewno jest lepiej. Nie pamietam zreszta wszystkich szczegolow tej draki ale wiem jedno. Stwierdzono ze trzeba aby wszyscy "zresetowali" sobie statystyki (poprzez zmiane nicka ofkz) i zaczeli grac od nowa aby mozna bylo zobaczyc kto ile soba prezentuje jesli chodzi o indywidualne umiejetnosci oczywiscie (statsy nic z teamplayem nie maja). Gdyby ktos z nas sie sprzeciwil z pewnoscia przynajmniej juz nie zagral by w oficjalnym meczu a moze nawet musial by pozegnac sie z klanem? Tego nie wiem ale nie spotkalo sie to z jakims wielkim sprzeciwem bo: zmiana byla niewielka i nadal bylismy rozpoznawalni jako gracze przez kazdego, kazdy chial sam sie przekonac co uda mu sie "wyciagnac" w statystykach no i pewnie tez zagrano nam na ambicji bo czesc przynajmniej wziela sie do roboty przez ta cala jazde.

Wierze ze ktos mogl by powiedziec: spadaj czy cokolwiek innego ale tez jesli chcialby nadal pozostac w dobrych stosunkach z reszta swojego klanu, a wszyscy przyjeliby takie zmiany to sadze ze raczej dostosowal by sie do zmian niz "burzyl" o nie!

To cala historia tej niewielkiej przeciez zmiany a jakze glosno i czesto komentowanej jako wrecz spisek POISON wymierzony w dobre imie polskiej sceny RTCW!!

I prosze juz nie piszcie ze w dupie macie statystyki, kazdy je tam ma!!! Mimo to jednak przydaja sie wlasnie w takich sytuacjach, sa jakas forma oceny czy samooceny i pewne aspekty gry w Wolfa niezle podkreslaja. A ze sa przy okazji mylne i nie daja pelnego obrazu gry to wina tego ze powstaly dla uzytku Quake w ktorym team play jest mniej wiecej taki jak podczas zajmowania miejsc w pospiesznym nad morze za komuny na Dworcu Zachodnim w Warszawie! Ale skad wy to macie pamietac?!?!

i to by bylo na tyle......

Old Post 14-05-2002 20:14
ProspeR
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [POISON]Mazio

. A ze sa przy okazji mylne i nie daja pelnego obrazu gry to wina tego ze powstaly dla uzytku Quake w ktorym team play jest mniej wiecej taki jak podczas zajmowania miejsc w pospiesznym nad morze za komuny na Dworcu Zachodnim w Warszawie! Ale skad wy to macie pamietac?!?!

Heheh, Mazio nie kazdy jest takim "Dziadem Borowym" jak ty, ale tez swoje lata ludzie maja i w Kwaka grywali (Q1)

- just kiddin ofkoz

Old Post 14-05-2002 23:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ProspeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ProspeR Znajdź więcej post'ów przez  ProspeR Dodaj ProspeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ProspeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Znowu najeżdzają na Queak'a

To sie zaczyna robic topic o wszystkim

quote:
Odpowiem Wam bo skad macie wiedziec o tej zmianie nickow na takie z koncowka - .s ( [POISON]Mazio.s

A ze sa przy okazji mylne i nie daja pelnego obrazu gry to wina tego ze powstaly dla uzytku Quake w ktorym team play jest mniej wiecej taki jak podczas zajmowania miejsc w pospiesznym nad morze za komuny na Dworcu Zachodnim w Warszawie! Ale skad wy to macie pamietac?!?!

Nie rozumiem Mazio czemu tak najeżdzasz na Quake'a ?
Czy grałeś w tą gre kiedyś tak długo i na takim poziomie jak w Wolf-a ? A moze brak sukcesów w Quake'u tak cię uprzedził do tej gry ??. To że jest inny to nie jest powód żeby porównywać go do niewiadomo czego.

Prawda - teamplay w Quake nie musi być tak rozbudowany jak w Wolfie ale porównywanie go do zajmowania miejsc w pociągu jest chyba nie na miejscu ( no chyba że chodzi ci o gre w trybie ffa - to rozumiem).

Trzeba pamiętać że Quake to jest praojciec wszystkich fpp w sieci i od Quake'a zaczelo sie szalenstwo sieciowych fpp.

Dużo osób które gra w Wolf-a nie miało dużo do czynienia z sieciowym Kwakiem i widac u tych osób często problemy z celnością, strafowaniem, poruszaniem się czyli to co się ogólnie nazywa skill-em. Po prostu kwak jest dużo bardziej dynamiczny od Wolf-a (DYNAMICZNY TO WCALE NIE OZNACZA LEPSZY !!!), bronie tam są częściej używane niż w Wolfie, a jak człowiek czegoś więcej używa to używa to coraz lepiej - trening czyni mistrza - czym dynamiczniejszy tym lepiej.

Z drugiej strony po latach grania w Kwaki potrzeba mi było miesięcy żeby przyzwyczaić się do strzelania z kucania, najlepiej w głowę i krótkimi seriami, oraz ograniczenie szarżowania na przeciwnika.

Z góry chciałem odpowiedzieć na zarzuty typu - To po ch.. grasz w Wolfa, idz grać w Q:
Zarówno Q jak i Wolf to są wspaniałe ale różne gry. Mnie w Wolfie przyciągnął własnie teamplay i większy realizm.

Old Post 18-05-2002 09:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Znowu najeżdzją na Quake'a

quote:

ze wzgledu na jakas porazke, ktora odnieslismy jako POISON (chyba to byla pierwsza w CB), ktos z "gory" w klanie (nieistotne kto) stwierdzil ze czesc graczy w klanie nie prezentuje odpowiedniego poziomu umiejetnosci (skill) i powinna albo to zmienic, albo zmienic klan.... Padlo tez pare konkretnych przykladow a osoby wskazane bronily sie przed zarzutami ze niskie wyniki statystyk sa spowodowane roznymi przyczynami (niektore klasy maja gorzej na przyklad itp.) ale przede wszystkim tym ze poczatkowo statystyki malaly bo ludzie zaczynali grac teraz juz na pewno jest lepiej. Nie pamietam zreszta wszystkich szczegolow tej draki ale wiem jedno. Stwierdzono ze trzeba aby wszyscy "zresetowali" sobie statystyki (poprzez zmiane nicka ofkz) i zaczeli grac od nowa aby mozna bylo zobaczyc kto ile soba prezentuje jesli chodzi o indywidualne umiejetnosci oczywiscie (statsy nic z teamplayem nie maja). Gdyby ktos z nas sie sprzeciwil z pewnoscia przynajmniej juz nie zagral by w oficjalnym meczu a moze nawet musial by pozegnac sie z klanem? Tego nie wiem ale nie spotkalo sie to z jakims wielkim sprzeciwem bo: zmiana byla niewielka i nadal bylismy rozpoznawalni jako gracze przez kazdego, kazdy chial sam sie przekonac co uda mu sie "wyciagnac" w statystykach no i pewnie tez zagrano nam na ambicji bo czesc przynajmniej wziela sie do roboty przez ta cala jazde.

Wierze ze ktos mogl by powiedziec: spadaj czy cokolwiek innego ale tez jesli chcialby nadal pozostac w dobrych stosunkach z reszta swojego klanu, a wszyscy przyjeliby takie zmiany to sadze ze raczej dostosowal by sie do zmian niz "burzyl" o nie!

To cala historia tej niewielkiej przeciez zmiany a jakze glosno i czesto komentowanej jako wrecz spisek POISON wymierzony w dobre imie polskiej sceny RTCW!!

I prosze juz nie piszcie ze w dupie macie statystyki, kazdy je tam ma!!! Mimo to jednak przydaja sie wlasnie w takich sytuacjach, sa jakas forma oceny czy samooceny i pewne aspekty gry w Wolfa niezle podkreslaja. A ze sa przy okazji mylne i nie daja pelnego obrazu gry to wina tego ze powstaly dla uzytku Quake w ktorym team play jest mniej wiecej taki jak podczas zajmowania miejsc w pospiesznym nad morze za komuny na Dworcu Zachodnim w Warszawie! Ale skad wy to macie pamietac?!?!

Old Post 18-05-2002 09:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Swiety Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Swiety Znajdź więcej post'ów przez  Swiety Dodaj Swiety do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Swiety prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Swiety
Veteran (Ogre)

Znowu najeżdzją na Quake'a

To sie zaczyna robic topic o wszystkim

quote:

A ze sa przy okazji mylne i nie daja pelnego obrazu gry to wina tego ze powstaly dla uzytku Quake w ktorym team play jest mniej wiecej taki jak podczas zajmowania miejsc w pospiesznym nad morze za komuny na Dworcu Zachodnim w Warszawie! Ale skad wy to macie pamietac?!?!

Nie rozumiem Mazio czemu tak najeżdzasz na Quake'a ?
Czy grałeś w tą gre kiedyś tak długo i na takim poziomie jak w Wolf-a ? A moze brak sukcesów w Quake'u tak cię uprzedził do tej gry ??. To że jest inny to nie jest powód żeby porównywać go do niewiadomo czego.

Prawda - teamplay w Quake nie musi być tak rozbudowany jak w Wolfie ale porównywanie go do zajmowania miejsc w pociągu jest chyba nie na miejscu ( no chyba że chodzi ci o gre w trybie ffa - to rozumiem).

Trzeba pamiętać że Quake to jest praojciec wszystkich fpp w sieci i od Quake'a zaczelo sie szalenstwo sieciowych fpp.

Dużo osób które gra w Wolf-a nie miało dużo do czynienia z sieciowym Kwakiem i widac u tych osób często problemy z celnością, strafowaniem, poruszaniem się czyli to co się ogólnie nazywa skill-em. Po prostu kwak jest dużo bardziej dynamiczny od Wolf-a (DYNAMICZNY TO WCALE NIE OZNACZA LEPSZY !!!), bronie tam są częściej używane niż w Wolfie, a jak człowiek czegoś więcej używa to używa to coraz lepiej - trening czyni mistrza - czym dynamiczniejszy tym lepiej.

Z drugiej strony po latach grania w Kwaki potrzeba mi było miesięcy żeby przyzwyczaić się do strzelania z kucania, najlepiej w głowę i krótkimi seriami, oraz ograniczenie szarżowania na przeciwnika.

Z góry chciałem odpowiedzieć na zarzuty typu - To po ch.. grasz w Wolfa, idz grać w Q:
Zarówno Q jak i Wolf to są wspaniałe ale różne gry. Mnie w Wolfie przyciągnął własnie teamplay i większy realizm.

Old Post 18-05-2002 09:38
[POISON]Mazio
Guest

Tak sie sklada ze gralem we wszystkie gry fpp od doom 1 jakie ukazywaly sie na pc. Chociazby z tej przyczyny ze nimi handlowalem. Niestety dosyc pozno poznalem smak gry w sieci ale nie to jest tu dla mnie wazne. Wiekszosc gier z tego gatunku miala swoj klimat ktory przykuwal mnie do kompa na dlugie godziny. Tak bylo chociazby z q1 i q2 - niestety - trzecia odslona byla wogole bez jaj. Zero grozy i cisnienia - cukierkowe kolorki i brak jakiejkolwiek fabuly czy tresci. Po prostu deathmatch w najgorszym wcieleniu. Ja szukam w grach czego innego i dla tego zniechecil mnie w pare godzin. Zupelnie inny byl np. Unreal Tournament w ktory gralem co prawda sam z botami ale wciagnal mnie tak ze spedzilem z nim wiele tygodni. Jesli porownac walke o przetrwanie z pierwszego Quaka w singlu i ganianie jak osiol do punktu gdzie pojawia sie quad w trojce zeby lepiej sfragowac kogos to ja nie mam pytan. Poza tym RTCW dotyka mojego ulubionego tematu - WW2 - z tej tez przyczyny ja wybieram ten ostatni tytul i tu po raz pierwszy zaczalem grac w necie. Poza tym podzial na klasy to tez cos czego wczesniej nikt nie zapoda, a to kolejny punkt ktory kladzie Quaka w necie na lopatki moim zdaniem. Dlugo by polemizowac na ten temat, ale...

Dales mi obraz tego jak rozumiesz polemike oceniajac moja wypowiedz o koncowce .s w swoim topiku. Mysle ze wszystko co bym napisal i tak zrozumiesz tak jak bedzie Ci wygodniej....

Old Post 18-05-2002 12:58
MAr-n
PROwokator

Podobnie jak swiety gralem kiedys tylko w Kłeja potem zaczolem ostro pogrywac w Red Faction (cudowna gra) o wolfie wiedzialem ale nie wiedzialem ze mozna grac po necie bo byl ten baned cd-key dopiero pewnego razu w RF pewien koles zapytal sie mnie czy gram w RTCW ja nie bo mam pirata i nie umiem On mi pomogl uruchomic gre i stal sie moim nauczycielem nauczyl mnie gry etapow jak strzelac wszystkiego przez pierwszy miesiac lamilem jak glupi probowalem technik z q3 ja na wszystkich co sie konczylo moim zgonem wogule nie mialem celnosci w wolfiku nie robi sie az takich strafe jumpow jak w q3 , nie ma zbroi rakieta cie zabije jest tu wiecej skradania i team play poprostu inny swiat o kucaniu dowiedzialem sie po 3 tyg Mam nadzieje ze teraz nie jestem juz takim burakiem jak kiedys Nadal gram w Q3 i wolfa umiem juz polaczyc te 2 gry i gra sie fajnie
Mazio ty chyba naprawde krutko grales w q3 bo teraz jest modzik do niego CPMA i na mapach do niego nie ma quada bo to niszczy rozgrywke a na cpmie gra sie 1v1 chyba ze ktos chce ffa ale quady nie wchodza w rozgrywke

(...)

Old Post 18-05-2002 13:02
Rudolf H.SS
Combat (Death Knight)

Etam

Q3 Sux

UT Rox forever!

heeeeeeeeeee

Old Post 18-05-2002 21:26
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

UT ssie totalnie

Old Post 18-05-2002 22:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Rudolf durnoty gadasz UT jest fajny nie powiem ale Q3 a UT to dwie rozne gry UT jest znacznie wolniejszy od Quaka i to je najbardziej rozni a ja lobie predkosc dawno temu gralem tylko w 2 gry jak nie mialem jeszcze neta (2 kompy polaczone ze soba heh ladnie sie kumpli rozwalalo) a teraz gram w rtcw i q3. Kazdy ma swoje zdnie i ja je szanuje ale jak ci sie q3 nie podoba to moze bys zucil jakies argumenty a nie tylko sux to mi duzo nie daje

(...)

Old Post 18-05-2002 23:37
Allan
Southerner

Ja tam wole RTCW a nie zadne areny i tormenty.

Old Post 19-05-2002 08:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rudolf H.SS
Combat (Death Knight)

Hej Marcin nie jest wcale wolny!
jak dasz 80 fps min to ********** ze nie idzie nadazyc!
Kumpel byl umnie co gra caly czas w UT
I podczas gry caly czas nie wiedzial gdzie jest!
A bronie sa o wiele lepsze uwazam !
Masz 2 mozliwosci szczalu!
Moze jest juz stara gra! Ale wole ta grafe niz od Quake 3 nie wiem czemu!
A UT 2003 bedzie rox!
Zagraj zemna w UT dam cool Boty i zobaczysz szypkosc!
Nie idzie nadazyc!

Your the winner

A czekam nadal na gre Redfaction w Multi

Old Post 19-05-2002 10:43
MAr-n
PROwokator

Jezu Rudolf nie chodzi o fps ale o dynamike walki. W q3 gra sie o wiele szybciej a jak grasz w cpm to wtedy czujesz predkosc bo jak mniemam ty grasz na vq3 a nie na cpmie
Jeszcze cie namowie na q3 . A w Red Faction zagramy jak kupie nowy HDD bo na moim 6,4 giga nie mam miejsca zeby wgrac RF bo nie bede przecierz kasowal wolfa i q3 poczekaj jeszcze troche a zobaczysz

(...)

Old Post 19-05-2002 10:56
Pysiu
Warrior (Scrag)

UT, UT, UT ta gierka cos w sobie ma, w kwaku walisz rakietami, 10 trafia a koles dalej zyje i biegnie po apteczke (Nooo, moze troce przesadzilem ) Nie ma to jak flak cannon albo niebieskostrzelne cudo

Ps
Jak to jest ze znowu zeszlismy (raczej Wy ) z tematu? Chyba mialo byc o fake`ach, co?

Know your limits

Old Post 19-05-2002 11:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pysiu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pysiu Znajdź więcej post'ów przez  Pysiu Dodaj Pysiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pysiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Moze troszke przynajmniej widac kto w jakie gry gra jeszcze oprocz wolfika
Ale i tak was pobije wolfa lepszy i nie ma mocnych najlepsza gra jaka widzialem gralem pod wzgledem multi
Jedno jest zadziwiajace jak gra sie w wolfa to przy pingu 130 nie odczuwa sie tego laga jak np w q3 tu wlasnie widac predkosc gry wolf jest spokojniejszy a q3 dynamiczny bo przy pingu nawet 110 z raila trudno trafic

(...)

Old Post 19-05-2002 21:41
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:14.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions