Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Mp3 player
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

milosh/saari podajcie pelne nazwy tych modeli :}

odnosnie MD:
> mam MD i szukam sposobu na podlaczenie go do komputera znasz jakis ?

przy przezucaniu mp3 powinienes uwazac na to aby pliki nie byly ponizej 192 kbps VBR bo jesli sa ponizej tej wartosci to niestety jakosc na plycie MD bedzie beznadziejna niezaleznie od drogi nagrywania wynika to z tego ze dochodzi do kompresji dzwieku juz skompresowanego dlatego tez najlepsze efekty uzyskuje sie bezposrednio z plyty CD lub z bezstratnego pliku *.wav

a :o

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Edytowane przez szpak dnia 29-05-2002 o godz. 23:47

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 29-05-2002 23:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

ja mam model mz-r500, aktualnie juz go chyba nie ma w sprzedazy, jest jakas wersja zupgradowana mz-r501. Co to konwersji mp3-->md to rzeczyiwscie jest roznica miedzy 128 a 192. Kiedys nagralem mp3 112kb to byla juz tragedia.

Tak btw przymierzam sie do kupna jakiejs karty muzycznej z wyjsciem optycznym (na swiatlowod), wtedy bym mogl zgrywac muze z kompa(no i z plyt tez) bez zadnych strat jakosciowych. Orientuje sie ktos moze jaka by byla cena takiej karty?

Old Post 30-05-2002 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

SB Audigy Player OEM 300zl
SB Audigy Player BOX 410zl

Old Post 02-06-2002 19:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

naenun: prosto - Diva mp3 player
znalezc ja mozna chyba w kazdym tescie

Co do baterii nie wiem Milosh o czym mowisz - moja Diva chodzi od zakupu caly czas na jednej baterii jak tylko gdzies wychodze (a troche laze) i jeszcze mi nie pokazala zadnego zuzycia

Co do jakosci - sprawdzalam mp3 na jakosci 128 i chyba nawet 90 i brzmi to bardzo ladnie oczywiscie na moich domowychluchawkach - sluchawki jakie dostaje sie z diva to jej najwieksza wada - trzeba slychac na glosnosci 28 (na 40) zeby bylo ladnie - potem zaczynaja gitarki zle brzmiec i basy... ale sluchwaki to akurat cena 40 zlotych przy okazji

Old Post 02-06-2002 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

dobra saari to pochwal ile sie meisci na jakosci 128 lub 192 , i ile kosztuja rozszerzenia pamieci.

Old Post 03-06-2002 11:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
(...) ale sluchwaki to akurat cena 40 zlotych przy okazji

Bleh ... za 40 zeta to nie kupisz dobrych sluchawek...polecam sprzet philipsa, jesli chodzi o sluchawki to w granicy 299 zeta masz jakosci dzwieku hi-fi, a za 129 zeta masz porzadne sluchawki (zamkniete) z mocnymi basami ... co do mp3 playeroow to polecam najmocniejszego diamonda rio - ale drogi i ciezko dostac.

Old Post 03-06-2002 12:41
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

Diva mp3 player to chyba najlepszy, najbardziej funkcjonalny i najtanszy player na Polskim rynku - 340zl a wbudowana pamiec wystarcza na sluchanie 30-40min muzyki.

Calkiem seksi jest najnowsza technologia minidiskow NetMD umozliwiajaca przegrywanie muzyki cyfrowo z kompa do MD za pomoca kabla USB (zapisywanie z predkoscia 16x a nie 1x jak w zwyklych MD), na plytce miesci sie 160min muzyki. Cena za model z nagrywaniem rowniez calkiem seksi ~150$

Old Post 04-06-2002 11:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Insmac_old

Bleh ... za 40 zeta to nie kupisz dobrych sluchawek...polecam sprzet philipsa, jesli chodzi o sluchawki to w granicy 299 zeta masz jakosci dzwieku hi-fi, a za 129 zeta masz porzadne sluchawki (zamkniete) z mocnymi basami ... co do mp3 playeroow to polecam najmocniejszego diamonda rio - ale drogi i ciezko dostac.

za 40 zeta kupilem sluchawki philips'a douszne
oczywiscie jak chcesz to mozesz kupic to samo sony tylko za 199

tylko nie zawsze drozsze=lepsze!

Old Post 04-06-2002 18:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Diva mp3 player to chyba najlepszy, najbardziej funkcjonalny i najtanszy player na Polskim rynku - 340zl a wbudowana pamiec wystarcza na sluchanie 30-40min muzyki.

Calkiem seksi jest najnowsza technologia minidiskow NetMD umozliwiajaca przegrywanie muzyki cyfrowo z kompa do MD za pomoca kabla USB (zapisywanie z predkoscia 16x a nie 1x jak w zwyklych MD), na plytce miesci sie 160min muzyki. Cena za model z nagrywaniem rowniez calkiem seksi ~150$

jak to sie ma (160minut) do MP3/CD jak wrzucilem 14 albumow w 128kb/s ??
policz sobie 70minut*14=980

6 razy wiecej wiec mnie nie rozsmieszaj

Old Post 04-06-2002 18:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

-jak sie maja wymiaray tego urzadzenia, oraz samych dyskow do wymiarow WALKMANA MD (jakies 7,5x6 cm)
-jak sie ma zywotnosc baterii
-jak sie ma jakosc utworow

wez mnie nie rozsmieszaj

Old Post 04-06-2002 20:20
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
-jak sie maja wymiaray tego urzadzenia, oraz samych dyskow do wymiarow WALKMANA MD (jakies 7,5x6 cm)
-jak sie ma zywotnosc baterii
-jak sie ma jakosc utworow

wez mnie nie rozsmieszaj

slyszales o czyms takim jak akumulatorki ?
a jakos to masz dowolna do 320kb/s

Old Post 05-06-2002 10:54
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo

a jakos to masz dowolna do 320kb/s

Szanowny zwolenniku formatu mp3. Ściągnij z sieci swój ulubiony utwór (nawet nagrany w 320kb/s), a potem kup oryginalną płytę z tym utworem lub ją wypożycz od znajomego. Twoim drugim krokiem niech będzie wypalenie cd-r z tym utworem ale w formacie, który odczyta odtwarzacz cd.
Następnie umów się w sklepie audiofilskim na wybieranie sprzętu. Powiedz, że interesuje cię zestawaw (wzmacniacz, cd i kolumny) w zakresie cenowym 5000 do 8000.
W trakcie odsłuchów odtwórz płytkę oryginalną a następnie wypalone cd-rw. USŁYSZ TĘ RÓŻNICĘ i....

...weź mnie nie rozśmieszaj

P.S. Takie odsłuchy są darmowe i wcale nie musisz kupić tego sprzętu od razu. Powiesz, że musisz się jeszcze zastanowić.
Acha, jak masz za mało lat, to poproś starszego brata o pomoc

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 06-06-2002 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
venom
Skilled (Knight)

A co powiecie o Samsungu dostępnym w Avansie za około 500zł
Widział może ktoś? Pewnie jakieś gów..

Old Post 06-06-2002 13:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil venom Znajdź więcej post'ów przez  venom Dodaj venom do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać venom prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
[...]
USŁYSZ TĘ RÓŻNICĘ i....
...weź mnie nie rozśmieszaj
[...]

Tylko... kto do diabla kupuje taki sprzet, he? Majac kase na takie audiofilskie duperela ma sie tez kase na oryginaly. DOBRZE ZROBIONA EM-PE-TROJKA JEST TRUDNA DO ODROZNIENIA OD PLYTY CD-A - wiem to z dobrych zrodel. Co nie wyklucza faktu, ze CD-A to CD-A, a MP3 to MP3
Poza tym na plytach audio nie zawsze jest to co znajdziesz w necie w MP3. A tak w ogole to dziwnie sie czuje i sam nie wiem dlaczego pisze to co pisze, ale ch.uj... juz to napisalem, wiec szkoda kasowac

w tle: Radio-wa Trojka

Old Post 10-06-2002 03:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

Talking

jesli mowa o mp3 playerach to polecam Philips Expanium 301... na akumulatorkach 1800 chodzi 18 godzin, zadnego srania z kartami pamieci... wkladasz plytke i masz 200 kawalkow do przesluchania... na allegro chodzi za jakies 500 zl.

Odradzam Napa Sony 311 bo na akumulatorkach 1600 chodzi 3.5 godziny, do dupy antyshock i strasznie cicho chodzila... A tez na allegro chodzi za ok 500 zl.

Old Post 10-06-2002 07:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

Zrob tak, jak Ci mowi CybeR !
To bedzie najlepsze rozwiazanie, poniewaz Expanium, to chyba jeden z najlepszych playerow MP3, jakie znam...

Ja tez odradzam Ci NAPe, nie twierdze, ze wszytskie egzemplarze sa do bani, ale ten, ktory kiedys mialem, chyba model 310, mial sporo wad ...

A teraz kupilem sobie Discmana, ktory czyta CD-RW !!!
Plytki sa smiesznie tanie, wiec wole sobie brac discmana - zajmuje miej miejsca i dluzej gra

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 10-06-2002 09:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:

Szanowny zwolenniku formatu mp3. Ściągnij z sieci swój ulubiony utwór (nawet nagrany w 320kb/s), a potem kup oryginalną płytę z tym utworem lub ją wypożycz od znajomego. Twoim drugim krokiem niech będzie wypalenie cd-r z tym utworem ale w formacie, który odczyta odtwarzacz cd.
Następnie umów się w sklepie audiofilskim na wybieranie sprzętu. Powiedz, że interesuje cię zestawaw (wzmacniacz, cd i kolumny) w zakresie cenowym 5000 do 8000.
W trakcie odsłuchów odtwórz płytkę oryginalną a następnie wypalone cd-rw. USŁYSZ TĘ RÓŻNICĘ i....

jakbys zadal sobie trud przeczytania calego watka to bys moze doszedl do tego ze rozmawiamy tu o przenosnym sprzecie a nie HIFI....

zreszta za te swoje 5000 to Ty sobie nawet kabelkow nie kupisz zeby poskladac na prawde high-end'owy sprzecior

a ta roznica na prawde jest zajebista...w cenie!!

quote:

P.S. Takie odsłuchy są darmowe i wcale nie musisz kupić tego sprzętu od razu. Powiesz, że musisz się jeszcze zastanowić.
Acha, jak masz za mało lat, to poproś starszego brata o pomoc

chyba masz jakies kompleksy z dziecinstwa stary...

Old Post 10-06-2002 11:04
gazi
podróżnik

Dzieki wszystkim za rady i porady a w szczegolnosci Miloshowi.

Zdecydowalem sie na Minidiska Sony MZ-N505 i kupuje nowiutkiego za 600zl.

Dla mnie jego najwieksze zalety to bardzo male wymiary - latwo go schowam do kieszeni, bardzo dlugi czas dzialania na zwyklych paluszkach , przesylanie utworow przez kabel USB - niemam nagrywarki niestety, okolo 160min na jednym malutkim minidisku - a moge nosic 2-3 w kieszeni, oczywiscie minidisk z mozliwoscia nagrywania.

Old Post 10-06-2002 11:41
kag
fenix

http://down.iriver.com/iriverameric...oduct_slimx.htm

i co wy na to?

a co do roznicy w jakosci i sprzetu audiofilskiego ...
ja jednak wole sluchac muzyki niz sprzetu, poza tym nie stac mnie na indywidualnie dobierany zestaw za np 100 000

Old Post 10-06-2002 23:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Zdecydowalem sie na Minidiska Sony MZ-N505 i kupuje nowiutkiego za 600zl.

okolo 160min na jednym malutkim minidisku -

Hehe - mojego wybrzydzal...

160 - how???

Old Post 11-06-2002 07:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo

jakbys zadal sobie trud przeczytania calego watka to bys moze doszedl do tego ze rozmawiamy tu o przenosnym sprzecie a nie HIFI....

zreszta za te swoje 5000 to Ty sobie nawet kabelkow nie kupisz zeby poskladac na prawde high-end'owy sprzecior

a ta roznica na prawde jest zajebista...w cenie!!

chyba masz jakies kompleksy z dziecinstwa stary...

1. Czytałem cały wątek.
2. Nie pisałem o sprzęcie high-endowym bo za 150000 to można same kolumny kupić albo nawet tylko jedną sztukę. Naszczęście bywają tańsze.
3. Ja optuję za technologią minidisc a nie mp3 i chciałem pokazać sposób na sprawdzenie jaka jest różnica w tych formatach, jeżeli chodzi o jakość dźwięku.
4. Za 5000 można mieć zestaw hi-fi dla początkujących, ale brzmieniowo dla co poniektórych słuchających muzyki z miniwież i boomboxów to kolosna różnica w jakości dźwięku.
5. Piszesz tak jakbyś sam nie czytał całego wątku.
6. Kompleksy z dzieciństwa?? LOL! Po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że spora część bordowiczów jest w takim wieku, że w sklepach nie będą chcieli rozmawiać z nimi o kupnie sprzętu za taką kasę. Zresztą kiedyś napisałem coś podobnego i ktoś tam jęczał, że jest zbyt młody i nikt z nim nie będzie gadał.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Edytowane przez killertowa dnia 11-06-2002 o godz. 11:01

Old Post 11-06-2002 08:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:44.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions