Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Soldier Of Fortune > Polska scena Sof2....czy aby na pewno?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez whitelion
witam (tu mnie jeszcze nie było ) mam nadzieje że coś sie ruszy z tą polską sceną sofa - na fullu oczywiście, bo gierka mi sie bardzo podoba a odkąd gram też na fullu spodobała mi sie jeszcze bardziej. mam wielką nadzieje że coś sie ruszy bo jak nie, to bedzie niewesoło, niby mozna grać z zagranicznymi ale dla mnie to juz nie taka przyjemność. pozdrowienia dla wszystkich

whitelion wszyscy maja nadzieje (chyba )

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-08-2002 14:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef
Mariachi jesli sadzisz ze 160 zl to malo to czemu cie nie stac na dzierzawe lacza

juzef łądnie pytam co ściemniasz scenę jak nie wiesz jak jest?? SDI miałem mieć w grudniu 2000 roku pierwszy raz. Przyszedł miły pan monter i co? Nie da się. Potem czerwiec 2001. I co? Nikt nawet nie przyszedł tlyko pisamo, że nie da się. Potem maj 2002. Zgadnij co było? Aktualne zasoby infrastruktury nie pozwalają na zainstalowanie usługi. Inny provider? Proszę bardzo. Załatw sobie u TPSA dzierżawę kabla w czasie krótszym niż 6 miesięcy to jesteś człowieku dobry. Netia? wybacz ale 400 zł za łącze 115 czy 128 kb/s to chyba nie jest zbyt rozsądne. Kablówka? W Sosnowcu nie ma. LAN? Nie mam sąsiadów któzy by byli zainteresowani.

Więc jeśli masz takie wielkie wpływy albo tyle kasy, że stać Cię na Frame Relay 1gb to się dalej ciesz ale nie rzucaj się przyjacielu na mnie.

Old Post 30-08-2002 19:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
juzef
goraczka krwotoczna

jak podaje ostatnie www magazyn jednak jest
nazywa sie nets slaski koncern multimedialny ceny maja nizsze niz ja place nie wiem czy u ciebie jest bo w sosnowcu nie mieszkam i nie mam zamiaru sie z toba o to klucic zas jesli uwazasz ze 160 zl za gre to nie zdzierstwo no coz dla mnie to zdzierstwo

Old Post 30-08-2002 20:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil juzef Znajdź więcej post'ów przez  juzef Dodaj juzef do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać juzef prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Przepraszam ze przeszkadzam szanownym panom El_mariachi i juzefowi ale tutaj mamy rozmawiac o polskiej scenie sof'a a nie o tym ile kosztuje zalozenie netu o jakiejs tam szybkosci

Old Post 30-08-2002 20:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

Może i rzeczywiście dyskusja o łączach nie jest do końca na miejscu, ale nie powiem żeby to był mało ważny element sceny ...
Nawet na inetcafe widać było wyraźne rozbierzności w jakości łącz (vide gitarzysta snajpiący z pingiem ponad 220 ).
A potem dyskusje o tym, że ci co mają dobre wyniki to tylko dzięki niskim pingom, a tak naprawde to po prostu lamy i cziterzy

Wracając do tematu scany - zaraz zakładam "lamerski" wątek w którym pewnie wyjaśnie moje wątpliwości na jej temat.

A juzef zamiast głosować, mógłbyś mi oddać płytki, bo tego singla to u....j śmierci nie skończe ...

Old Post 30-08-2002 21:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KuLLa Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KuLLa Znajdź więcej post'ów przez  KuLLa Dodaj KuLLa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KuLLa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez KuLLa
A potem dyskusje o tym, że ci co mają dobre wyniki to tylko dzięki niskim pingom, a tak naprawde to po prostu lamy i cziterzy [/QUOTE

KuLLa nie pisz mi tutaj ze ci co grajom dobrze nawet z wysokim pingiem to cziterzy i lamy bo wcale tak nie jest, to sa poprostu dobrzy gracze a jak ty tak twierdzisz to znaczy ze ty jestes cziterem i lamom a nie oni.

sorry ze cie obrazilem ale jakos to musialem wyjasnic

Old Post 30-08-2002 21:44
juzef
goraczka krwotoczna

gazdzik po 1 naucz sie czytac to co jest pisane
jak nie zwrociles uwagi to kulla nie mowil ze ktos czituje jesli ma wysoki ping i dobre wyniki jedynie ze byly prowadzone takie dyskusje
zgadzam sie kulla co do gatki o laczach ze to zupelnie nie na miejscu i rozmowa jest komletnie bez sensu zycze koledze gitarzyscie conajmiej t1 podpietego do kompa
KULLA KURDE CO TY SIECI NIE MASZ JA JESTEM CALY CZAS I NIE MASZ IGNORA NA TLENIE ANI NA GG NIE WIEM KIEDY SIEDZISZ W CHACIE POWIEDZ KIEDY I MASZ CHOCBY DZIS ZA 15 MIN )
straszne porozumiewac sie na forum przepraszam wszystkich ktorzy to musza czytac

Old Post 30-08-2002 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil juzef Znajdź więcej post'ów przez  juzef Dodaj juzef do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać juzef prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazdzik
KuLLa nie pisz mi tutaj ze ci co grajom dobrze nawet z wysokim pingiem to cziterzy i lamy bo wcale tak nie jest, to sa poprostu dobrzy gracze a jak ty tak twierdzisz to znaczy ze ty jestes cziterem i lamom a nie oni.

sorry ze cie obrazilem ale jakos to musialem wyjasnic [/B]

Kompletny misanderstending
Chodziło mi o to, że takie właśnie opinie padały (może powinienem to italikom pisać ? jako cytat? )
Ogólny sens miał być taki, że kiedy komuś nie idzie to szuka kozła ofiarnego. I w zbiorze kozłów ofiarnych mogą się znaleźć ludzie z niskim pingiem, ludzie którzy potrafią celować , dobrzy gracze. Zauważyłem, że osoby którym nie idzie (z różnych względów - jednym z nich jest brak treningu) obrucają innych oskarżeniami o cziterstwo itp. Z przykrością muszę przyznać że sam się na tym złapałem kiedy gość sprzedał mi 6 hedszotów pod rząd Okazało się jednak, że jest po prostu dobry i na dodatek ma farta
Dobra - tyle wyjaśnienie (przydługie ale wyczerpujące)
Taki miał być sens, a jeśli nie był i kogoś obraziłem to niech przeanalizuje jeszcze powyższe słowa

A... nie czuję się obrażony. Co prawda cziterem nie jestem, ale lamom .... hmmm pewnie tak

Old Post 30-08-2002 23:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KuLLa Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KuLLa Znajdź więcej post'ów przez  KuLLa Dodaj KuLLa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KuLLa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

juzef czytac potrafie i to bardzo dobrze, ale chyba moze mi sie zdazyc zle przeczytanie DD. KuLLa jeśli chodzi o te snajpienie tego goscia co mial ping 200 to ja sie nie dziwie. Sam snajpie z pingiem 400 a i tak wszytsko jest ok )).

Old Post 31-08-2002 16:42
juzef
goraczka krwotoczna

sory
nie mam ci za zle )
podejrzewam ze skoro pisac potrafisz to i czytac mi terz sie czasem zdazy )
co do snajpienia z pingiem 400 to chyba powinienes byc jasnowidzem bo musisz przewidywac ruchy gracza przy pingu 400 zwykle sie nie zabardzo daje grac a gra z takim graczem nie nalezy do przyjemnych bo sie widzi respowny tylko co 3 metry inaczej zwane slideshow ja bym to nazwal fotoplastikon
aha gazdzik mam prosbe moze podasz mi odrazu jakie beda wyniki w totka w srode )
serdecznie pozdrawiam )

Old Post 31-08-2002 17:45
whitelion
...

a ja mam pytanie, skoro juz zaczeliście o tych pingach, bo wszyscy zawsze mówią że mały ping - łatwiejsza gra, duży ping - trudniejsza gra i chciałem się spytać czy to jest absolutna regóła ? bo ja zazwyczaj jestem tym z małym pingiem (ostatnio na inecie miałem 15 ) i nieraz mam problem z kolesiami którzy mi sie teleportują bo jak ktoś normalnie sie przemieszcza to można np. prowadzić płynny ogień (czy tam serie) z ak a tak to nie bardzo bo jak już go namierze kursorem to ten mi z nika , albo np. jak na kogoś wpadam w ciasnym miejscu i ten nagle znika i weź tu człowieku zgadnij gdzie on jest, za mną czy gdzieś zboku ? nie wiem może to ja tylko tak tłumacze moją lamerską grę (czasem lamerską ), czy może jest w tym jednak coś ?

Old Post 31-08-2002 18:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil whitelion Kliknij tutaj by wysłać e-maila do whitelion Znajdź więcej post'ów przez  whitelion Dodaj whitelion do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać whitelion prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
aha gazdzik mam prosbe moze podasz mi odrazu jakie beda wyniki w totka w srode )
serdecznie pozdrawiam )

juzef snajpienie z takim pingiem mi nie sprawia trudnosci, nawet czasem przy 600 mi sie uda ale to baaardzo zadko tak jest. Musze cie zmartwic juzef, nie wiem jakie beda wyniki totka )), ale obstawiam ze w szczesliwym numerku (jesli to jeszcze jest ) bedzie nr 6 .

Old Post 31-08-2002 19:02
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

whitelion jest cos w tym . jak masz ping 50 i strzelasz sie z kolesiem co ma 600 to niedziwne ze on ci sie teleportuje. kolo z takim pingiem napewno bedzie miec duuuuzego laga a ty z 50 nie bedziesz takiego miec. tutaj macie rowne szanse )) bo jego lag moze przeteleportowac i on ciebie moze przypadkiem zabic a ty z pingiem 50 luzem celujesz mu w leb (jak on wali 5 metrow nad tobom i po 7 obok ciebie z kazdej strony ))) i oddajesz 10 strzalow i kolo nie zyje. Pingi sa zatem bardzo wazna rzecza w grze, a jak ty masz czesto ping 15 to mozesz sie cieszyc

Old Post 31-08-2002 19:09
El_Mariachi
Gitarzysta

Tak, tylko, że z tego co wiem nawet na mniejszych pingach (mniejszych tzn koło 300 ) ) można w ustawieniach zmienić tak, że przeiwnik będzie widział nas jako żabie skoki a my będziemy jego mieli w miarę płynnie. W miarę mówię, nie całkowicie (ping 300).

Aha i juzef czy ja gdzieś mówiłem, że 160zł to mało?????

Old Post 31-08-2002 21:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

1. Ping 300 to czasem moje mazenie ))
2. 160 zeta tu kupe forsy (jesli o gry chodzi )
3. Tych postow jest tu juz sporo wiec ja proponuje przeniesc rozmowe na irc na kanal #sof_pl , mozna sie umuwic o konkretnej porze i plotkowac o polskiej scenie sof'a

Old Post 31-08-2002 21:19
El_Mariachi
Gitarzysta

quote:
proponuje przeniesc rozmowe na irc na kanal #sof_pl , mozna sie umuwic o konkretnej porze i plotkowac o polskiej scenie sof'a

IRC IRCem a forum forum(em? ) ) P

Old Post 31-08-2002 21:22
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez El_Mariachi

IRC IRCem a forum forum(em? ) ) P

zgadzam sie ale jak juz se tak odpowiadamy co chwile to moze by to przeniesc na szybszego irc'a

Old Post 31-08-2002 21:27
El_Mariachi
Gitarzysta

quote:

zgadzam sie ale jak juz se tak odpowiadamy co chwile to moze by to przeniesc na szybszego irc'a

Prawdę rzeczesz bracie, prawdę...

Old Post 31-08-2002 21:30
juzef
goraczka krwotoczna

skoro juz zeszliscie na pingi to powiem wam ze jakis czas temu gralem w australi )) dlaczego bo uznalem ze bedzie fajnie ping 340 staly nie gubilo pakietow mili ludzie pogadac mozna bylo poprostu ql tylko ze ten ping to dla mnie zabujstwo gra chodzi ale sie przycina ciezko kogos trafic
lion dla mnie gra z ludzmi z ludzmi ktorzy maja wysokie pingi jest szalenie nieprzyjemnia dlatego ze skacza z jednego miejsca na 2 a trafienie czasem jest dzielem przypadku poprostu celujesz w typa ktorego tam od 2 sec nie ma
mariachi a mowisz ???
pozdrawiam
ps
co do kanalu irc
i tak jak pewnie wszyscy zauwazyliscie pisze tu zaledwie kilka osob

Old Post 31-08-2002 21:35
whitelion
...

zgadzam sie że gra z dużymi pingami u kogoś czy u siebie to dyskusyjna przyjemność. mnie moje łącze już tak "rozpuściło" że jak mam gdzieś pingi 200-250 to już mi sie odechciewa grać ale nie będe więcej o tym mówił bo pewnie w niektórych narasta agresja jak to czytają . chodziło mi głównie o to że nie jest to chyba takie czarnobiałe jak wszyscy zawsze mówią chodź generalnie oczywiście lepiej mieć mały ping

Old Post 31-08-2002 22:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil whitelion Kliknij tutaj by wysłać e-maila do whitelion Znajdź więcej post'ów przez  whitelion Dodaj whitelion do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać whitelion prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

quote:
Napisane oryginalnie przez whitelion
mnie moje łącze już tak "rozpuściło" że jak mam gdzieś pingi 200-250 to już mi sie odechciewa grać ale nie będe więcej o tym mówił bo pewnie w niektórych narasta agresja jak to czytają

) Co Ty nie powiesz P

Old Post 31-08-2002 23:23
juzef
goraczka krwotoczna

mariachi niestety lion ma racje z tego co wiem ma takie samo lacze jak ja i przykladowo odemnie do inetu srednio kiedys jak tam grywalem to 38 ping byl )
a do wszystkich joltow mam ponizej 100 zwykle to lepiej niz na wiekszosci polskich serwerow
przepraszam za te przechwalki ale to tylko pokazuje z jakimi laczami mamy do czynienia w polsce i o jakiej przepustowosci
pozdawiam

Old Post 01-09-2002 00:06
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

no dopra panowie.. czas zabrac glos.. ale ostrzegam jestem po jednym porzeczkowym i piwie wienc moge troche krecic

1) 160 zeta.. drogo... ale dla tej gry warto sie poswiecic.. przeliczcie sopie ze ze to mozecie kupic zaledwie jakies 40 piw.. pozbierajcie troche i jest guciek
2) pingi... roznie to z nimi bywa.. ale mi sie przyzwoicie gra z pingiem 200.. wiecej jak narazie od sieci ni moge wymagac.. mimo ze wczesniej moglem....
3) nie przenosic mi sie na irca kto pozniej bedzie logi udostepniau ludkom co? a tak to masz wszytko pikus podane na tacy i jak ktos to pozniej odgrzebie jest guciek
4) ktos chetny na ?

Old Post 01-09-2002 00:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
juzef
goraczka krwotoczna

4) ktos chetny na ?

ja zawsze

glan no co ty 40 browarow chcesz mnie pozbawiac jak mozesz

Old Post 01-09-2002 01:16
El_Mariachi
Gitarzysta

juzef ja nie twierdzę, że WhiteLion nie ma racji ) tylko to byłą taka odezwa że tak powiem na tę fraże Liona, że ktoś będize pełen agresji (zgadnij kto ) ). A co do łącz i Joltów to możliwe, że na Joltach masz mniejsze lagi niż na serwerach polskich. Kiedyś jeszcze rok temu pakiety z Polski do Szwecji szły przez Amerykę ) (bodajże). To normalne, pozatym jak ja postawię na modemie serwer to chyba większe lagi będą (a jestem w Polsce ) ) niż na Jolcie z łączem powiedzmy 15Mb/s )

BTW. Glan nie wziąłeś pod uwagę, że nie wszyscy piją alkohol (np ja) D

Old Post 01-09-2002 01:26
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

Glan wlasnie nie wszyscy pija, np. ja nie ale juz zbieram na to kase, wiec moze pod koniec wrzesnia spotkacie mnie gdzies na serverku ))

Old Post 01-09-2002 09:42
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef

glan no co ty 40 browarow chcesz mnie pozbawiac jak mozesz

2/3 dni picia...

pspeplasam niepijacych.. poplostu mowie ze troszke piuem.. no i ni ma buziek na boardzie oznaczajacyh pepsi, cole, fante, herbate, itp ale jak cos to ni wsyscy pseciu musza pic no....

hihi

Old Post 01-09-2002 10:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
juzef
goraczka krwotoczna

2/3 dni picia...

niezly spust masz ja nie moge dluzej niz dzien
poza tym wydawalo mi sie ze bro to nie alko

mariachi nie musze zgadywac kto sie moze wnerwiac
pozdrawiam

Old Post 01-09-2002 10:56
Atari
Elite (Fiend)

jak mam ping powyzej 500:| to ide do red i kucam gdzies kolo teczki i campie czasem uda mi sie zabic kogos(przypadkiem) ale ogolnie lepiej gdy z wysokim pingiem stoisz w pomieszczeniu a nie latasz po dachach i tp ze snajpa:| a co do 160zl za sofa2 ja kupilem swojego za 145 i na niego zarobilem 50h/3,5zl hlip ale warto bylo sie meczyc przez tydzien

Old Post 01-09-2002 11:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

Hmmm ... jak ostatnio sieć padała i pingi były wszędzie ponad 200, a ja dostawałem drżenia rąk i innych symptomów "zespołu odstawienia" to ==>
1. Właziłem na serwer z mapką RMG w CTF
2. Brałem snajpe i szotgana
3. Znajdowałem cichy kącik (zdecydowanie nie na jakiejś wież,czy w budynku - raczej na poziomie ziemi za głazem )
4. Jeśli się udało to był to kącik obok którego parszywi wrogowie przebiegali w drodze do mojej flagi
5. no i zaczynała się planowa eksterminacja

strzelanie w plecy też ma swój urok Szczególnie przy pingu 300-400
A chyba najlepszy przykład padu sieći to był kiedy jedyny serwer jaki mi się pokazał na liście serwów miał ping 1100 (tak! tysiącsto )

Old Post 01-09-2002 12:05
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:47.    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions