Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > winXP & UTr
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
veneoth
Guest

Exclamation xp jest OK

cze
mam XP podobnie jak Tares od pazdziernika zeszlego roku (XP Pro PL) wszystko mi chodzi ok,a nawet moge powiedziec ze good
od tamtego czasu system przeinstalowywalem 0 (slownie zero) razy i w tym czasie nie mialem zadnych niebieskich ekranow, a zwieche tylko jedna (jak pracujacy dysk przestawialem) (a tego samego nie mozna powiedziec o Win98) na doddatek mialem kompa w firmi i korzystalo z niego wielu uzytkownikow (poprostu pozakladalem konta z ograniczeniami i poszli won ) w UrT mam tyle samo klatek co w mialem w win98 i nie mialem zadnych problemow z mycha
w zeszlym tygodniu udalo mi sie nawet namowic jagged'a zeby sie na XP przesiadl (a mowil mi jeszcze 2 miechy temu ze XP to goowno i badziew) po tym jak 3 razy z rzezdu laczyl sie na jakis serwer UrT i mu sie komp wieszal po zaladowaniu mapy i playerow (wiecie o czym mowie ? chyba u kazdego tak jest)
no to chyba tyle

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 03-09-2002 15:32
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: xp jest OK

quote:
Napisane oryginalnie przez veneoth
(a mowil mi jeszcze 2 miechy temu ze XP to goowno i badziew) po tym jak 3 razy z rzezdu laczyl sie na jakis serwer UrT i mu sie komp wieszal po zaladowaniu mapy i playerow (wiecie o czym mowie ? chyba u kazdego tak jest)
no to chyba tyle

Nie u kazdego... ja tak nie mam...
A nie uzywam "jedynie słusznych" OS'ów...

Old Post 04-09-2002 09:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Merlin
r3esurrected

od kiedy kupilem sobie duzy dysk nie mam z win xp zadnych problemow... co do myszki to moj wingamnek kochany dziala bez problemu na 200Hz i nie mam zadnego z nia problemu (polecam zainstalowanie logitechowego softu ) co do fpsow to tez nie odczuwam zadnej roznicy niz na win98se a tryby graf przelanczaja sie znacznie szybciej... jedyny problem to to ze trzeba mu recznie ustawic odswierzanie w kazdej rozdzielczosci bo u mnie mial domyslnie wszedzie 60Hz i oczoplasow dostawalem

Old Post 04-09-2002 14:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Merlin Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Merlin Znajdź więcej post'ów przez  Merlin Dodaj Merlin do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Merlin prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaxiM
r3surrected

Exclamation Welcome to RefreshForce for Windows 2000/XP!

Jest niezawodny programik ktory uruchamia sie tylko raz po zainstalowaniu nowych detonatorow pod 2000/XP i problem z odswiezaniem rozwiazany, nazywa sie on RefreshForce, a oto adres strony producenta: http://www.pagehosting.co.uk/rf/ . A co do jakichs niestabilnosci czy malej ilosci fps pod XP, to tez tak sadzilem, dopoki sam nie sprobowalem i chulam na XP juz miesiac bez zadnych problemow, a fps mam jakies 3-5% wiecej niz pod Win98

A zreszta macie tutaj ten programik, choc to pewnie nie najnowsza wersja

Old Post 06-09-2002 02:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaxiM Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaxiM Znajdź więcej post'ów przez  MaxiM Dodaj MaxiM do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaxiM prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

Dzięki za programik, akurat mam nVidię, przyda się ;)

A odchodząc od tematu to te jajeczka z mazoorzeniem wyglądają na regularny atak na BOARDA!!! Admini, pobudka, do broni !!!

Old Post 06-09-2002 19:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil panNA Znajdź więcej post'ów przez  panNA Dodaj panNA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać panNA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaRcel
siem

...

win xp jest zajebisty, to fakt (najstabilniejszy z wszystkich win)
problem się zaczyna kiedy sie ma myske optyczną twedy najlepiej zainstalować najnowsze sterowniki np jeśli myski logitecha to mauseware i problem znika.
A co zrobiś jeśli ta myszka jest optyczna a na dodatek bezprzewodowa?
co kupiś drugą myszke i własnie obecnie mam dwie myszki (najpepszy jest jak jedną myszką chce kursor przemieścić w prawą strone a drugą myszką w lewo = odbywa się wtedy walka

Old Post 01-10-2002 13:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaRcel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaRcel Znajdź więcej post'ów przez  MaRcel Dodaj MaRcel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaRcel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lemining
Wężyk Pierdzący Master

Hmm

Ja sam nie mam win xp, mialem tak o sobie aby zobaczyc. I byl spox. Ale Wtedy mi kilka moich ulubionych gier nie dzialalo pod win xp. I usunalem xp. Teraz mam Win ME i wcale nie jest tak zle. Jest stabilny. I nie mam zadnych problemow.

Old Post 02-10-2002 06:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lemining Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lemining Znajdź więcej post'ów przez  Lemining Dodaj Lemining do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lemining prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oVErlORd
Guest

Windoza suxx =]

Windows jest dobry tylko do gier teraz wlasnie pisze spod Linuxa i uwazam ze jest to zajebiscie stabilna platforma. Nic sie nie wiesza, jak cos sie sypie to logout/login i po krzyku. Jestem teraz na Rh7.2 i jest git. Chcialbym nie niedlugo przerzucic na FreeBSD ale sie troche boje =] Pozdrowionka.

Old Post 02-10-2002 13:49
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

stillXP

... a ja nadal na XP jadę i nie narzekam już, taa, znam tą starą koncepcje że niby CIERPIENIE USZLACHETNIA, ale nie mam na razie zamiaru przesiadać się na żadną z dystrybucji linuxa ;)
Miałem już wątpliwą przyjemność "pracy w środowisku tekstowym" pod starym dosem, bywało że zdrowo się człowiek nakombinował żeby coś wyedytować, jakieś grafiki pooglądać albo zagrać w coś z dźwiękiem i jaką taką grafiką. A linuchy wzbogacone o "jinterfejsy graficzne" to się znowu tak bardzo od Windy, nieważne z jakim numerkiem czy literką nie różnią, nie ?

Old Post 02-10-2002 19:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil panNA Znajdź więcej post'ów przez  panNA Dodaj panNA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać panNA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

eee

zainstalowałem xp i co? i mi net niedziałał.coś na płycoe głównej sie zwaliło i porty na przemian znajdowało, czyli niemogłem ustawic portu dla sdi, czy com1 czy com2...tak sie wqrwiłem że głowa mała. A dlaczego to niewiem ale rozwiązałem to ruskim sposobem i lol udało sie

GrEaTEyE

Old Post 05-10-2002 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

hi hi hi, ruskim, znaczy jakim ?

Old Post 06-10-2002 00:10
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

:P

4 razy z kopa w prawą strone obudowy i cos zeskoczyło i działa
Hmmm może wiecie co jest że jak mam włączoną kazaa to mi sie włacza niebieski ekran i komp sie restartuje?? na win98 tego niemiałem ble

GrEaTEyE

Old Post 12-10-2002 12:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

Ten ruski sposób niezły, zastosuję chyba bo odkryłem ostatnio że u mnie wszystko biega jak należy, ale z jednym wyjątkiem, jak sie próbuję na jakie FTP zalogować to mi krzyczy o jakimś 500 error portu :(
A co do Kazi to nie mam pomysłu, nie mam przyjemności z Kazią:)

Old Post 12-10-2002 12:37
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

heh

szkoda bo z kazy mozna pare fajnych niezłych kawałków ściągnąć hehe i neizłe gierki np. need for speed 2 hot pursuit najnowszy...

GrEaTEyE

Old Post 12-10-2002 13:03
panNA
Warrior (Scrag)

Re: heh

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
szkoda bo z kazy mozna pare fajnych niezłych kawałków ściągnąć hehe i neizłe gierki np. need for speed 2 hot pursuit najnowszy...

Racja, ale przy okazji sakramencko łącze zamula, a ja jestem w blokowej siatce, 460 kbps na 16 osób
Zresztą lepsza już giełda od Kazaa, parę razy ściągałem jakieś progsy a po ściągnięciu okazywało sie ze jakiś młot spakował co innego niż w tytule <lol>

Old Post 12-10-2002 20:43
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

:)

hehe no racja
Tylko że mi nigdy takieko wałka sie niewcisneło
a giełda...hmmm wole z allegro

GrEaTEyE

Old Post 12-10-2002 21:56
PAPUGa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez panNA
Ten ruski sposób niezły, zastosuję chyba bo odkryłem ostatnio że u mnie wszystko biega jak należy, ale z jednym wyjątkiem, jak sie próbuję na jakie FTP zalogować to mi krzyczy o jakimś 500 error portu
A co do Kazi to nie mam pomysłu, nie mam przyjemności z Kazią

500 port error oznacza mniej więcej tyle:
błąd krytyczny, spadaj, nie będę z tobą gadać na takim porcie. wejdź normalnie jak człowiek (tfu, klient FTP) na niskim porcie i zacznij jeszcze raz.

sugeruję użyć passiv mode (bo prawdopodobnie jesteś za NATem, który nie jest do końca poprawnie skonfigurowany) oraz zgłosić problem adminowi (o ile dotyczy on każdego ftp sajtu).

Old Post 13-10-2002 09:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
500 port error oznacza mniej więcej tyle:
błąd krytyczny, spadaj, nie będę z tobą gadać na takim porcie. wejdź normalnie jak człowiek (tfu, klient FTP) na niskim porcie i zacznij jeszcze raz.

sugeruję użyć passiv mode (bo prawdopodobnie jesteś za NATem, który nie jest do końca poprawnie skonfigurowany) oraz zgłosić problem adminowi (o ile dotyczy on każdego ftp sajtu).

Dzięki Papagai, ty naprawdę jesteś dobrym duchem konającej właśnie społeczności ;) Pogadam z adminem, zasugeruję mu to, chociaż znam się na tym jak moja żonka na silnikach Wankla.

Old Post 13-10-2002 10:35
Hey_Dude_!
Skilled (Knight)

Question win sux

No tak ja mam xpeka od 5 miechow, i musze powiedziec ze uwazam go za stabilny, napewno bardziej niz 98, a z urbanem to wlasnie jedyny problem to ta mycha,tzn.czasami tak warjuje ze szlag moze czlowieka trafic, a co ciekawe warjuje na 100% gdy wskakuje do wody , nie ma sily w wodzie musi mna zamiesc co najmniej dwa razy zanim sie uspokoi, zazwyczaj uspokaja sie jak jestem juz pokarmem dla rybek, aha nie moge dac rozdzialki wiekszej niz 800x600, bop rbi mi sie wtedy ekran gry na 3/4 monitora, co jest moze wiecie??, myswlalem ze mam kiepskim monitor, ale we wlasciwosciach daje 1152x864 i jest ok:/

Old Post 13-10-2002 22:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hey_Dude_! Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hey_Dude_! Znajdź więcej post'ów przez  Hey_Dude_! Dodaj Hey_Dude_! do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hey_Dude_! prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
forever
r3surrection.net

Re: win sux

quote:
Napisane oryginalnie przez Hey_Dude_!
[...]aha nie moge dac rozdzialki wiekszej niz 800x600, bop rbi mi sie wtedy ekran gry na 3/4 monitora, co jest moze wiecie??, myswlalem ze mam kiepskim monitor, ale we wlasciwosciach daje 1152x864 i jest ok:/

No ja nie jestem ani programistą ani specem od XP, ale biorąc pod uwagę własne doświadczenia z tą wersją jedynie słusznego os'a to mogę powiedzieć tylko że XP to może jest i stabilny ale - nie do gier... te się zachowują na tym eXPerymentalnym systemie różnie... Mnie np. jak daje qwaka (tzn jak kiedyś jeszcze próbowałem XP użyć do gier) na 1024x768 to miałem full screen ale z dołu wystawał mi panel windowsa, a z góry panel soundblastera (taki panelek do live...) i nie bylo cholery żeby to ominąć...
Tak więc - życze miłej zabawy... ja XP nadal będę używać do tego co zawsze - odbieranie służbowych e-maili...

HOWGH!

Old Post 14-10-2002 14:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil forever Znajdź więcej post'ów przez  forever Dodaj forever do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać forever prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:41.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions