Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > Lightmap czy vertex?
Jakich ustawień oświetlenia używasz/wolałbyś używać?
You do not have permission to vote on this poll.
Zdecydowanie Lightmap. 8 26.67%
Niestety Vertex. 22 73.33%
W sumie: 30 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Merlin
r3esurrected

hmm no ja gram na vertex, kwestia gry dla zabawy czy wygranej jest bez sensu bo mam zabawe jak wygram wiec mam wszystko tak wlaczone zeby bylo max widocznosci... wezcie np cpma tam sie gra na picmip 7 i vertex i wszytko na min zeby bylo max fpsow i max widocznosci.... topic jest bez sensu co do bety 2.6 to te screeny tez sa bez sensu bo to kwestia konfiga i juz wszystko bedzie max widoczne ...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-09-2002 22:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Merlin Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Merlin Znajdź więcej post'ów przez  Merlin Dodaj Merlin do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Merlin prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kood
just lame

taa

wlaczylem sobie na moment dzis lightmapa przy 14 graczy na servie... wszedlem na bar i z 15 fps nie dalo sie trafic w nic... w nastepnej rundzie juz vertex i 55 fps, a to chyba zasadnicza roznica? Szczerze mowiac, gdybym mial dobrego kompa, ktory wyciagnie mi stale 93 fps, to bez wahania gralbym na lightmapie, powod? Lepsza orientacja gdzie jest wrog... nie dosc ze slychac przeciwnika, to jeszcze widac gdzie strzela, gdzies za sciana. A problem w slabszej widocznosci przeciwnika, z powodu gry swiatel i cieni na mapie, to kwestia przyzwyczajenia.

Old Post 20-09-2002 23:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kood Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kood Znajdź więcej post'ów przez  kood Dodaj kood do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kood prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

hehehe

ej w sumie też mozna przyzwyczaic sie do 15 fps ale to nie dla mnie

GrEaTEyE

Old Post 21-09-2002 08:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
-v3-Yarecki
Old DeatH

..nie ma sensu???????

Moze i dyskusja bez sensu, w koncu chodzi o to, czy gra ma miec charakter czysto sportowy (wtedy powinnismy swiecic jak psu jaja, i z lokalizacja enemii nawet slepy nie mialby trudnosci ;-)))) czy moze ciut realizmu ma byc?? wtedy, sorry Winnetou, ale cos trzeba dorzucic. Takie NVG jest zjeba** do gruntu przez ułomów ktorzy posłuchali lamerii narzekajacej na snajperow...ale nikt nie zwrocil uwagi na to, ze wiele map, to lokacje wieczorne albo nocne. Lampy, mgła i te klimaty.....i wtedy ma sens uzywanie NVG (takiego na poziomie, a nie tej protezy) i ma sens uzywanie light a nie vertex. W sumie chyba dupkom bardziej chodzi o konkurowanie z CS em (i tak przegraja konkurencje) niz o grywalnosc i klimat. Inna sprawa, za nasza gierka utylizuje kazdego kompa do gruntu i wiekszosc z nas (ja nie ;-))) nie moze sobie pozwolic na luksusy i wytryski graficzne, bo do lagów dolozyliby jescze slideshow.

Z zyczeniami podarunkoff w stylu Radeon 9700 dla wszystkich....

Y.

Old Post 21-09-2002 18:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil -v3-Yarecki Kliknij tutaj by wysłać e-maila do -v3-Yarecki Znajdź więcej post'ów przez  -v3-Yarecki Dodaj -v3-Yarecki do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać -v3-Yarecki prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: ..nie ma sensu???????

quote:
Napisane oryginalnie przez -v3-Yarecki
Inna sprawa, za nasza gierka utylizuje kazdego kompa do gruntu i wiekszosc z nas (ja nie ;-))) nie moze sobie pozwolic na luksusy i wytryski graficzne, bo do lagów dolozyliby jescze slideshow.Z zyczeniami podarunkoff w stylu Radeon 9700 dla wszystkich....

Y.

Będzie troszkę offf-topic.
Mam laptopika (thnx. Cov) na którym mam stałe 93fps w UT, na dowolnej mapie, przy dowolnej akcji, ilości przeciwników, etc.
Na Q2 timedemo wyciągnąłem na ni jakieś 530fpsów
tyle o sprzęcie, do rzeczy.

siedzą sobie na nim XP. no, taki syf, był już zainstalowany, nie cierpię się babrać w komputerach, no to je zostawiłem.

Ostatnio wgrałem na niego Battlefield 1942.
Na początku gra się zawieszała i core-dumpowała, w logach wyczytałem, że z powodu "małej ilosci pamięci wirtualnej".
no, okej - jesli 9 G swapa to mało.... :/
Po zrobieniu 12G wolnego miejsca, defragu - gierka ruszyła z MINIMALNYMI ustawieniami. udało mi się ją całą przejść bez zwisu systemu. co Wy na takie wymagania sprzętowe?
Troszke o sprzęcie: P4 1,8GHz, 512ram, Radeon 7500 64MB, 40Gdysk.
Dodam tylko, że gra nie pójdzie na GF 2 MX 64MB - brak sprzętowego T&L ... no comments.

I teraz mi nie mówcie, że UT utylizuje każdy komputer - bo właśnie spotkałem potwora jeszcze bardziej sprzętożernego (to dla tych, którzy nie załapali od razu).

Old Post 22-09-2002 09:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

:-O

Masz ustawiony 9-cio gigowy swap, czy tyle było wolnego na hdd?

Old Post 22-09-2002 17:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil panNA Znajdź więcej post'ów przez  panNA Dodaj panNA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać panNA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ucho-oko-itd
Combat (Death Knight)

hehe

ja to mam gowno a nie sprzeta. p3 1 ghz, 256 (sdramu, geforca 2 mx 400 64sdram,a dysk 40 gb. i musze grac na vertexie bo inaczej mam 30-60 fps, a na vertexie 50-100. to zasadnicza roznica a o bar na dokach to nie wspomnie jak drugi team zacznie w lower hehe to na light mapie mam 10-15 fpsa tak wogole to mam tyle samo fps na r_picmip 1 i na 3 niewiem czemu

Old Post 22-09-2002 20:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ucho-oko-itd Znajdź więcej post'ów przez  ucho-oko-itd Dodaj ucho-oko-itd do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ucho-oko-itd prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Re: :-O

quote:
Napisane oryginalnie przez panNA
Masz ustawiony 9-cio gigowy swap, czy tyle było wolnego na hdd?

swap jest ustawiony na: minimum 1G (2x RAM) a max - ile wolnego na dysku. przed derfagmentacją niespecjalnie się gra odpalała, za to po defragu chodziło nawet okej - FPSy i te rzeczy ok.
tylko lampka od dysku się świeciła - nie to że migała, tylko się świeciła

Old Post 23-09-2002 00:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
panNA
Warrior (Scrag)

Re: Re: :-O

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa

swap jest ustawiony na: minimum 1G (2x RAM) a max - ile wolnego na dysku. przed derfagmentacją niespecjalnie się gra odpalała, za to po defragu chodziło nawet okej - FPSy i te rzeczy ok.
tylko lampka od dysku się świeciła - nie to że migała, tylko się świeciła :(

Thx za odpowiedź, pytam bo sam eksperymentuję, ale juz cały głupi jestem,jedne źródła podają że windy optymalnie chodzą na swapie przez siebie samym zarządzanym, inne znowu że dobrze jest stały ustawić (tak jak piszesz 1,5 albo 2xRAM), inni jeszcze że to bez znaczenia, zależy od aplikacji . A w ogóle to PODOBNO i tak nie są w stanie sensownie zarządzać obszarem pamięci większum niż 512MB (to za PC WORLD albo innym ENTEREM).

Old Post 23-09-2002 01:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil panNA Znajdź więcej post'ów przez  panNA Dodaj panNA do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać panNA prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:59.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions