Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Szok
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

Zgadzam sie z Shoolerem, nie ma sensu gonic za prockami ...
nawet dla doom'a 3

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-11-2002 13:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez rps-insmac
bosh...jesli tylko z powod jednej gry uwazasz ze masz stary komp, to gratulacje ....

No sory - mam 1 GH a sprzedaja juz 3 GH procki - chyba daje do myslenia...

Old Post 21-11-2002 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

Dokladnie dla Dooma we wczesnej wersji alpha 0.02, bez jakiejkolwiek optymalizacji dla kart graficznych i procesorow.
do tego on wymaga 1GB pamieci gdyz posiada m.in 500mb nieskompresowanych wysokiej jakosci Wav'ow, wysokiej jakosci tekstur itd.
Lucas myslisz ze teraz to trzeba miec w kazdej grze stale 125fps ,
kiedys to sie gralo w Q2 OpenGL na P166mx z Voodoo2 z 40fps i nikt nie narzekal.

Old Post 21-11-2002 16:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Lucas, ja teraz mam ,,raptem" Athlona XP 1600+, ,,raptem" 256MB DDR, 40GB dysk i mi jest z tym wysmienicie. Wyobraz sobie, ze dwa miesiace temu ,,szalalem" na celeronie 300, 64MB RAM i 3GB dysk. Fajnie co? To dopiero byl stary sprzet... Ale jeszcze niedawno nie bylo mnie /moich starszych/ stac na nowy sprzet. Tylko dzieki dziadkom mam teraz to co mam i jestem naprawde bardzo bardzo happy. Wreszcie sobei moge pograc w domu w CS, GTAIII, posiedziec na czacie bez stresu, ze komp sie powiesi, posluchac spokojnie mp3 itd. itd.

A kup dzisiaj 3GHz procek, to za pol roku powiesz, ze to stary juz komp, bo ma pol roku i juz mozna kupic Pentium V 5GHz.

paranoja... z reszta, poco komu do domu taki procek... jezeli tylko do gier, to wedlog mnie debilizm... Nie tylko kompem czlowiek zyje, a ja zamiast ciagle wydawac lub zbierac kase na nowego kompa, wole sobie ciuch kupic lub piwko i wypic je w gronie znajomych niz grac w gierke wsrod lamusow i cziterow z sieci...

Old Post 21-11-2002 16:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
No sory - mam 1 GH a sprzedaja juz 3 GH procki - chyba daje do myslenia...

teraz, to Ci robi roznice, jak masz 1GHz ??

a jak wczesniej miales jakiegos 233 (lub cos tam inneg) a byly w sprzedazy 500, to bylo l00z, bo roznica wynosila niewiele ponad 250MHz ??

o to tu chodzi ??

Old Post 21-11-2002 17:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

No jak Lucasowi brakuje wydajnosci to moze powinien zaczal zainteresowac sie podkrecaniem sprzeta :>

Old Post 21-11-2002 17:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
No jak Lucasowi brakuje wydajnosci to moze powinien zaczal zainteresowac sie podkrecaniem sprzeta :>

Mam krecony.

Sam mailem p 133 z voodo1 i wiem co to bylo 30 klatek w q2.

Ale sprawa jest jasna. Modrnizujecie na bierzaco, abo wydajecie po kilku latach kilka tys na sprzet. Wychodzi na to samo.

Old Post 21-11-2002 17:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
[...]
Ale sprawa jest jasna. Modrnizujecie na bierzaco, abo wydajecie po kilku latach kilka tys na sprzet. Wychodzi na to samo.

dlaczego zaraz kilka tysiecy ??
przeciez teraz na dobry sprzet wystarczy ze 3,5tys.

Old Post 22-11-2002 00:11
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
dlaczego zaraz kilka tysiecy ??
przeciez teraz na dobry sprzet wystarczy ze 3,5tys.

3.5 tys wystarczy na bardzo dobry...:>

pentium 4 2.5

i geforce 4600 napewno bym do niego wsadzil jakbym mial tyle kasy hehee :>

Old Post 22-11-2002 06:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
3.5 tys wystarczy na bardzo dobry...:>

pentium 4 2.5

i geforce 4600 napewno bym do niego wsadzil jakbym mial tyle kasy hehee :>

Nie ma to jak w Media Markecie kupowac - wypas procek, wypas grafa, ale reszta podzespolow to chlam ktory idzie po kosztach

1300 + 1500 = 2800 PLN dotego plyta 500 zl (klasyk - nie wypas), do tego ram (266 nie 333) i... koniec kasy. Brakuje na dysk, DVD nie wspominajac o minitorze...

Old Post 22-11-2002 06:47
rcube
KOSZ

quote:

True .. True
Ale starych ciezko przekonac zeby co polroku wywalali kupe kasy na kompa
(chyba ze pracujesz, ale wtedy jednak by mi kasy bylo szkoda)

quote:
Napisane oryginalnie przez
[FPP]Emzor

Lucas, ja teraz mam ,,raptem" Athlona XP 1600+, ,,raptem" 256MB DDR, 40GB dysk i mi jest z tym wysmienicie. Wyobraz sobie, ze dwa miesiace temu ,,szalalem" na celeronie 300, 64MB RAM i 3GB dysk. Fajnie co? To dopiero byl stary sprzet... Ale jeszcze niedawno nie bylo mnie /moich starszych/ stac na nowy sprzet. Tylko dzieki dziadkom mam teraz to co mam i jestem naprawde bardzo bardzo happy. Wreszcie sobei moge pograc w domu w CS, GTAIII, posiedziec na czacie bez stresu, ze komp sie powiesi, posluchac spokojnie mp3 itd. itd.

A kup dzisiaj 3GHz procek, to za pol roku powiesz, ze to stary juz komp, bo ma pol roku i juz mozna kupic Pentium V 5GHz.

paranoja... z reszta, poco komu do domu taki procek... jezeli tylko do gier, to wedlog mnie debilizm... Nie tylko kompem czlowiek zyje, a ja zamiast ciagle wydawac lub zbierac kase na nowego kompa, wole sobie ciuch kupic lub piwko i wypic je w gronie znajomych niz grac w gierke wsrod lamusow i cziterow z sieci...

Tez racja

Lucas nie ma co z kasa robic i jush.... lubi wydawac smalec na wszelkie nowosci i koniec. Poprostu sa tacy ludzie na swiecie ktorzy za wszelka cene musza miec najlepszego kompa.
Heh.. dla jednej gry , oczywiscie pewnie lada dzien pojawia sie kolejne o takich wymaganiach ze nawet wymarzony komp Lucas'a nie pociagnie

Mnie jush nie bawi ten wyscig zbrojen

Old Post 22-11-2002 08:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ta, ja mam athlona 500, 256 ramu 100mhz, 30gb, gf4mx i mi starczy win dziala, filmy dzialaja, q3 dziala na 125fps i jest wypasik

Old Post 22-11-2002 11:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube

Lucas nie ma co z kasa robic i jush.... lubi wydawac smalec na wszelkie nowosci i koniec. Poprostu sa tacy ludzie na swiecie ktorzy za wszelka cene musza miec najlepszego kompa.
Heh.. dla jednej gry , oczywiscie pewnie lada dzien pojawia sie kolejne o takich wymaganiach ze nawet wymarzony komp Lucas'a nie pociagnie

Mnie jush nie bawi ten wyscig zbrojen

Nie lubie - bo wciaz mam 1gh a nie 2,6

Trza porzadnei zmodernizowac i ma sie spokuj na 2 lata..

Old Post 22-11-2002 12:38
gazi
podróżnik

Chcesz miec napisane ze jest procek taktowany jest zegarem 3 Ghz tak?
Oki. Wiec masz do wyboru kupic nowke p4 3,06ghz za 3500zl
albo poszukac innego rozwiazania.

Kupujesz P4 1,8A w wersji OEM za ~500zl na gieldzie lub na allegro.
Do tego, jesli sie znasz/umiesz to budujesz dobrego WaterCooler'a (koszty ~200zl)lub kupujesz gotowy zestaw za ~300zl.

Instalujesz, zwiekszasz FSB do 167mhz, vcore cos kolo 1,7v
i voila masz sliczne Pentium4 3006Mhz

Old Post 22-11-2002 12:54
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ta, ja mam athlona 500, 256 ramu 100mhz, 30gb, gf4mx i mi starczy win dziala, filmy dzialaja, q3 dziala na 125fps i jest wypasik

xen0m - i tak powinno byc, nie nalzey jakis herezji wymyslac, ze jak wyszedl procek 3GHz i niedlugo doom3 bedzie, to musze tego procka miec, bo inaczej dooma na maxa nie odpale.

Old Post 22-11-2002 12:59
insmac*1337
Guest

hmmm.... na moim athlonie 1.33 i gf 2 wszystko chodzi bez zarzutu, nie mialem zadnych problemow ... zreszta wykorzystuje komp do ambitniejszych celow niz granie

Old Post 22-11-2002 17:11
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Kupujesz P4 1,8A w wersji OEM za ~500zl na gieldzie lub na allegro.
Do tego, jesli sie znasz/umiesz to budujesz dobrego WaterCooler'a (koszty ~200zl)lub kupujesz gotowy zestaw za ~300zl.

Instalujesz, zwiekszasz FSB do 167mhz, vcore cos kolo 1,7v
i voila masz sliczne Pentium4 3006Mhz

Poczekam az stanieja - cierpliwy jestem

Old Post 22-11-2002 18:01
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Wtedy bedziesz naburmuszony bo 6ghz beda sprzedawac a ten 3ghz bedzie stary

Old Post 22-11-2002 19:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Wtedy bedziesz naburmuszony bo 6ghz beda sprzedawac a ten 3ghz bedzie stary

Az tak dlugo czekac nei bede

Old Post 22-11-2002 19:53
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

to kup jutro

Old Post 22-11-2002 20:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
to kup jutro

Nie ma jak xen - czyta koniec topicu ale 3 grosze musi dorzucic...

Po co mi 3GH jak plyt ciekawych nie ma...

Old Post 22-11-2002 21:44
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

jaki koniec topicu, lol

mowisz, ze tak pragnisz miec najlepsze procki to proponuje zebys jutro kupil ja nie wiem na co mi jest potrzebny procek wiekszy niz 1.5ghz (a mam 0.5ghz), wiec... jezeli tylko po to zeby doom alpha dobrze chodzil to wspolczuje Ci

Old Post 23-11-2002 10:45
Lucas
esports.pl

quote:
jaki koniec topicu, lol

mowisz, ze tak pragnisz miec najlepsze procki to proponuje zebys jutro kupil ja nie wiem na co mi jest potrzebny procek wiekszy niz 1.5ghz (a mam 0.5ghz), wiec... jezeli tylko po to zeby doom alpha dobrze chodzil to wspolczuje Ci

Ale zamierzam kupic komp na 2 lata...

Teraz po oszdzedzam i kupie jakis shit 1,5 gh to za pol roku bedzie malo...

Jak wymyslicie w kategoriach na teraz - to marnujecie pieniadze...

Old Post 23-11-2002 11:35
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

hm... wyobraz sobie, ze moj komp 1,4GHz tez kupilem na jakies dwa lata...
i nie mow, ze 1,5GHz to shit, bo ludzie do dzis snia o procku 1GHz, a zmuszeni sa pracowac na pentium II, a moze i gorszych...

Old Post 23-11-2002 13:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

To daje do myślenia ;>

More on - http://www.tomshardware.pl/cpu/02q3...p4_2800-06.html

Old Post 23-11-2002 14:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

No ja mam 5482

Old Post 23-11-2002 14:09
d4
* d r u n k *

Do 2.6GHz przewaga AMD miażdżaca XP 1700+ szybsze od P4 2.0A, powyżej już Intel króluje.
To który procek jest w końcu lepszy AMD czy Intel? ;>

Old Post 23-11-2002 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
hm... wyobraz sobie, ze moj komp 1,4GHz tez kupilem na jakies dwa lata...
i nie mow, ze 1,5GHz to shit, bo ludzie do dzis snia o procku 1GHz, a zmuszeni sa pracowac na pentium II, a moze i gorszych...

e tam.. ja mam celerona 633 i wcale ni snie o cyms wqiencej bo spoikojni mi wystarca

Old Post 23-11-2002 14:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
[...]
To który procek jest w końcu lepszy AMD czy Intel? ;>

powyzej, to intel ma nieco bardziej wypasiona technologie niz amd :o
a jak wyjdzie barton, to wtedy amd powinno zowu wskoczyc on the top

Old Post 23-11-2002 18:04
gazi
podróżnik

quote:
Po co mi 3GH jak plyt ciekawych nie ma...

Rotfl.
Bardzo dobre plyty do tego procka sa na chipsecie 845PE lub Sis648DX i kosztuja od 430zl za b.dobrego Gigabyte'a

Wiem ze myslisz o "przyszlosciowym" GB ale plyty z GB przeznaczone sa rynek serwerow i beda kosztowac okolo 1000zl
Ponadto ich teoretyczna przepustowosc 2xDDR266 jest praktycznie na poziomie DDR400
Wydajnosc w grach rowniez praktycznie niewiele wyzsza niz przy DDR400.

Old Post 23-11-2002 19:40
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:01.    Strony (4): « 1 [2] 3 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions