Huh ale sie porobiło. Wszyscy napadają na Owsiaka... Tylko nie wiem czemu.
AnouaaR, jeśli chodzi o to co zrobiłeś - od strony uczuć itd. jestem po Twojej stronie, chciałeś dobrze. Tyle, że tak nie można niestety. Wszyscy podchodzicie do tego tak, że jak ktoś chciał zbierać wcześniej to dobrze. A wcale nie. Przyszło Wam kiedyś do głowy, żeby spojrzeć na całą sprawę z innej strony? Od strony prawa. Na Owsiaka była już straszna nagonka - parę lat temu. Nawet kościół go atakował. Ale się Owsiak wybronił. Very good.
Teraz sporo ludzi ufa mu bardziej niż Kościołowi 
Co do tego co ktoś tam mówił, że lwia część idzie do jego kieszeni. Ehh, człowieku zastanów się zanim coś powiesz. Żadna z tej kasy nie idzie do niczyjej kieszeni. Wiesz co to jest akcja charytatywna, czy do takich słów trudnych jeszcze nie dotarłeś? Wszystko idzie na dzieciaczki. To NIE jest żaden mój wymysł. Cała ta zbiórka to nie jest też zabawa. Wszystko jest podparte przepisami prawnymi i wszystko również odbywa się zgodnie z prawem. Gdyby było inaczej, już by tego w ogóle nie było. A wracając do sytuacji AnouaaRa... Facet teoretycznie postąpił właściwie, bo właśnie w tym prawnym shicie jest napisane, że zbiórka może się odbywać tylko tego i tego dnia w takich a takich godzinach. I zgadnijcie kto za takie coś potem beknie, hę?
Poza tym pozostaje jeszcze sprawa uczciwości. Była masa afer, z osobami, które _podszywały_ się pod kwestujących WOŚP i mieli fałszywe puszki. Zazwyczaj właśnie zbierali wcześniej. Nie mówię tu ofkoz o Tobie Ann. No, to chyba tyle co chciałem napisać. Pewnie zaraz się milion bardziej świętych niż sam Papież oburzy na moje słowa i na to, że popieram (TAK!, nie boję się tego powiedzieć) Owsiaka, ale prawdę powiedziawszy mam to gdzieś. No a na rozsądną polemikę ofkoz zawsze mam ochotę, jeśli ktoś chce 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|