Nom na q3dm17 to za duzo fps'ow nie bedziesz mial, proponuje zebys wlaczyl sobie cmp1, ja osiagalem 30 fpsow, na P233, 64 ram i Voodoo 1(rasowe Monster 3D). Zmienilem karte na Rive TNT 2 PRO, dolozylem ramu do 128 mb i teraz fpsy skacza w granicach 40-60. Coz prawda oczywiscie jest to, ze Q3 ma wymagajacy engine, ale nie ma co bronic CSa bo ten tez potrzebuje niezlego sprzetu. Po moich doswiadczeniach na sprzecie klasy P133, P200mmx, PII233 to moge stwierdzic jedno- w Q3 da sie grac na slabszym sprzecie, w CSa jedynie na tym ostanim procku mozna sie pobawic. Niestety taka jest prawda- sprzet i technologia ida do przodu, gry ida roowno z nimi. Ja juz starszych mecze od dawna zeby mi kompa wymienili.. heh moze sie kiedys doczekam Ale sa w sumie i zalety starego kompa Wiem jak juz sobie podkrecic procka, przprowadzilem sporo zabiegu zwiekszajacych wydajnosc..sporo sie nauczylem po prostu. Przy nowym kompie napewno nie kcialo by mi sie tego robic Ok ale troszke zbiegam z tematu Co do enginu Q3 to powiem szczerze, ze na poczatku jak zobaczylem Q3-test to mnie odrzucil i to mocno, chodzi mi tu glownie o barwy, byl zbyt jaskrawe.. hmm takie ze tak powiem "bajkowe" Wczesniejsze czesci przyzwyczaily mnie do pewnej mrocznosci, mialy troszke inny klimat. Jednak po dluzszym graniu przyzwyczailem sie i do Q3. Co do plastykowosci to powiem, ze tez mam takie dziwne wrazenie, ale nie odnosnie samego Q3, bardziej przy porownaniu UrbanTerror z CSem to widac wyrazna roznice w fizyce gry. CS pod tym wzgledem duzo bardziej mi sie podoba, niestety UT wyglada tak dziwnie plastykowo. Owszem w UT sa ladne tekstury i ogolnie ladna grafika, ale czegos mi tu brakuje jeszcze. Oczywiscie jest to IMHO, nie chce rozpoczynac klutni na temat wyzszosci UT nad CSem czy odwrotnie.. <peace> Panowie/Panie // pozdr
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|