Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Sprzet do grania
Jestes zadowolony ze sprzetu?
You do not have permission to vote on this poll.
Tak, jestem zadowolony 10 45.45%
Nie, chce cos zmienic / poprawic 12 54.55%
W sumie: 22 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Str4y
Training (Enforcer)

Nom na q3dm17 to za duzo fps'ow nie bedziesz mial, proponuje zebys wlaczyl sobie cmp1, ja osiagalem 30 fpsow, na P233, 64 ram i Voodoo 1(rasowe Monster 3D). Zmienilem karte na Rive TNT 2 PRO, dolozylem ramu do 128 mb i teraz fpsy skacza w granicach 40-60. Coz prawda oczywiscie jest to, ze Q3 ma wymagajacy engine, ale nie ma co bronic CSa bo ten tez potrzebuje niezlego sprzetu. Po moich doswiadczeniach na sprzecie klasy P133, P200mmx, PII233 to moge stwierdzic jedno- w Q3 da sie grac na slabszym sprzecie, w CSa jedynie na tym ostanim procku mozna sie pobawic. Niestety taka jest prawda- sprzet i technologia ida do przodu, gry ida roowno z nimi. Ja juz starszych mecze od dawna zeby mi kompa wymienili.. heh moze sie kiedys doczekam Ale sa w sumie i zalety starego kompa Wiem jak juz sobie podkrecic procka, przprowadzilem sporo zabiegu zwiekszajacych wydajnosc..sporo sie nauczylem po prostu. Przy nowym kompie napewno nie kcialo by mi sie tego robic Ok ale troszke zbiegam z tematu Co do enginu Q3 to powiem szczerze, ze na poczatku jak zobaczylem Q3-test to mnie odrzucil i to mocno, chodzi mi tu glownie o barwy, byl zbyt jaskrawe.. hmm takie ze tak powiem "bajkowe" Wczesniejsze czesci przyzwyczaily mnie do pewnej mrocznosci, mialy troszke inny klimat. Jednak po dluzszym graniu przyzwyczailem sie i do Q3. Co do plastykowosci to powiem, ze tez mam takie dziwne wrazenie, ale nie odnosnie samego Q3, bardziej przy porownaniu UrbanTerror z CSem to widac wyrazna roznice w fizyce gry. CS pod tym wzgledem duzo bardziej mi sie podoba, niestety UT wyglada tak dziwnie plastykowo. Owszem w UT sa ladne tekstury i ogolnie ladna grafika, ale czegos mi tu brakuje jeszcze. Oczywiscie jest to IMHO, nie chce rozpoczynac klutni na temat wyzszosci UT nad CSem czy odwrotnie.. <peace> Panowie/Panie // pozdr

www: underb.com

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-02-2003 14:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Str4y Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Str4y Znajdź więcej post'ów przez  Str4y Dodaj Str4y do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Str4y prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

Hiehiehie ... ja mam patrz jakiego kompa a mi sie juz chcialo bajerowac,krecic itp itd i nawet jakbym teraz dostał moje marzenie[tzn marzenie na ludzką kieszeń ]Proc AMD XP 1700+ 0,13n Plytke na Nforce z DualDDR[najlepiej EPOXa 8RDA+ ]+512 ramq 333, Gftoce 3Ti200 Gaiward/Ati Radeon 9100 tio i tak procka bym krecił co najmniej na 2 Ghz[czyli AMD 2400+ bym zrobil ],a grafe minimum gdyby to bylo GF do poziomu TI500....a jak radek to ile sie tylko da ... w manie popadłem juz =]....qrde bedzie trzeba pomęczyć rodzicow o ten 1000 zł ... tyle by mi na upa z 256 ramq wystarczyło =]....pod warunkiem,ze wczesniej bym sprzedal czesci ze swojego =]

Old Post 15-02-2003 21:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShreQ
Ik@r #2822

Goście a co powiecie na to:
AMD k6-2 333Mhz
64mb ramu
voodoo3 2000
segate 20GB
Monitro LG Studioworks 57M "15"
a płyta główna jakaś noname
Blue i co ja mam powiedzieć
q3 mi wyciąga tak na oko 40fpsów(waha się od 38 do 74). Jeśli chodzi o to, że jak ktoś ma lepszego kompa to jest łatwiej grać to ja się musze z tym zgodzić. Ogólnie im lepszy komp tym łatwiej się gra. Póki co nie mam kasy na nowego kompa więc muszę grać na tym co mam ale cieszę się z tego, że Q3 wyciąga mi te marna 40 fpsów.

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Old Post 18-02-2003 09:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ShreQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ShreQ Znajdź więcej post'ów przez  ShreQ Dodaj ShreQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ShreQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez ShreQ
Póki co nie mam kasy na nowego kompa więc muszę grać na tym co mam ale cieszę się z tego, że Q3 wyciąga mi te marna 40 fpsów.

Nie marudz - sa tu ludzie co grali z 15 fps....

Old Post 18-02-2003 12:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShreQ
Ik@r #2822

Wiem bo pamiętam twoje wypowiedzi typu:
Gram tylko 1v1 bo przy większej liczbie graczy już nie da się grać
hehehehehehehehhehe
Ale czasy kompów typu 300Mhz już minęły bezpowrotnie. Ostatnio miałem trochę kasy ale zamiast włożyć ją w zakup np. karty grafiki to kupiłem sobię nową mysz i jestem Happy. Pogodziłem się z myślą, że jeszcze trochę będę trzaskał na takim kompie. Teraz kompa wykorzystuję do przeglądania stron internetowych, słuchania muzyki i grania w qłeja. Q3 mi chodzi więc tak bardzo nie narzekam, jak będę miał kasę to kupuję sobie słuchawki, a nie np. kości ramu bo nie widzę takiej potrzeby aby modernizować kompa.

My stock Alfa Romeo 145 *sports suspension *TSW HockenHeim R wheel range *Dunlop SP Sport 2020E 195/50R15 tyres *Zender BodyKit

Old Post 18-02-2003 21:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ShreQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ShreQ Znajdź więcej post'ów przez  ShreQ Dodaj ShreQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ShreQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

Hmmm ShreQ... ja bym jednk sie postarał na twoim miejscu =] za jakiegos uzywanego w stylu np:
Duron 600 [walniesz na 800 ]
128 ram
mobo jakies gowniane z soundem
GF2 MX 32MB

zabuliłbyś ok 300-350zł.... jakbys opchnął swoj proc+mobo+ram za ok 200zł-250 [uwierz sa ludzie na tym swiecei co to kupia za taka kaske ] to dobuliłbyś jedynie te 150zł w najgorszym przypadku =] i juz masz duuuzo lepszy sprzecior ... a jak bys mial wiecej kasy to kupic wiecej ramq zeby bylo te 256 i juz masz naprawde fajnego kompa... w ladnych pare gierek mozna pograc =] a i chodzic bedzie fajniutko...a nie meczyc sie tak jak 233[np filmow na tym se chyba nie ogladasz ;p - wiem bo sam mam AMD k6-2 233 ]

EDIT... xwke przekreciłem =]

EDIT2 ee myslalem,ze masz 233 a tu 333 na tym juz filmy da sie ogladac...chociaz taki np LOTR 2 mi szarpał.... a kodeki dobrze poinstalowane ;/[qmpel ma 300 czy 333 +128 ramq ]

EDIT3 ew. moglbys grafke zostawic... bo zła to ona wcale nie jest =]

Edytowane przez Blue dnia 18-02-2003 o godz. 21:52

Old Post 18-02-2003 21:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
a nie np. kości ramu bo nie widzę takiej potrzeby aby modernizować kompa.

Tu sie mylisz - ram zawsze warto dokupic. Zawsze sie oplaca...

Old Post 18-02-2003 22:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
glover
nienasycony

zwlaszcza ze 256mb DDR kosztuje juz 150zl.

Old Post 18-02-2003 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil glover Znajdź więcej post'ów przez  glover Dodaj glover do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać glover prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ShreQ
Ik@r #2822

Myślałem juz o kupieniu jakiegoś używanego kompa ale nie wiem czy opłaca się kupować coś takiego o czym pisał Blue. Kupię taki sprzęt, a za rok czasu np. chcę wymienić procka na lepszego i pojawia sie problem bo płyta nie obsługuje nowych procków. Ale mimo wszystko to taki komp w cenie 800zl to kusząca propozycja. Myślałem już o takiej konfiguracji:
AMD Athlon 1700XP
MSI KT3 Ultra2 KT333
256DDR(333Mhz)
GF2Ti lub Radeon7500
Dysk obojętnie jaki 40GB
Za takie coś dałbym jakieś 2000pln. Sprzęt nowy, nie taki drogi no i poszaleć można. Zobaczę jak starszy przyjedzie to może sypnie coś kasą i się kupi nowego kompa. Jeśli chodzi o teraźniejszy sprzęt to nie wiem czy jest sens go wogóle sprzedawać. Miałbym w domu dwa kompy, mógłbym otworzyć cafe
hehhehehehehehehehhehehehehheheheh
Żart !!!

Old Post 19-02-2003 05:50
Lucas
esports.pl

quote:
AMD Athlon 1700XP
MSI KT3 Ultra2 KT333
256DDR(333Mhz)
GF2Ti lub Radeon7500
Dysk obojętnie jaki 40GB

Nice - ale ta karta graf....

Old Post 19-02-2003 07:25
ShreQ
Ik@r #2822

W sumie to masz rację ale do takiego kompa wystarczy nawet GF2 MX400 64mb, q3 i tak by ciągnął z 90fpsów.

Old Post 19-02-2003 08:15
Lucas
esports.pl

quote:
W sumie to masz rację ale do takiego kompa wystarczy nawet GF2 MX400 64mb, q3 i tak by ciągnął z 90fpsów.
Prawda - ale kupujemy na wyrost...

Old Post 19-02-2003 10:08
t0d
Elite (Fiend)

Re: Sprzet do grania

quote:
Napisane oryginalnie przez HakaN
U mnie/B]

[b]Komputer

Celeron II 700 - przetaktowany na 851MHz - oj zmienil bym
Plyta - jakas MSI
768 MB RAM
8.4+25 GB HDD
40x16x4 CD-RW
GF2 MX400 64MB RAM
Karta dzwiekowa: jakas Audigy (głowy nie dam)

Mysz
Logitech Optical
Podkladka- blat biurka

Monitor
CTX 15''

Sluchawki
Philips z Mediamarkt za 29.90 PLN

Glosniki
SoundLink 2x40 W

Lacze ze swiatem
Modem kablowy 128 kbit/s (cable modem - a dla osob z miasta Łodzi powiem ze to Toy@:net)

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 19-02-2003 11:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dave
Training (Enforcer)

dlaczego wiekszosc gra na monitorach 15''?
ja bym nie potrafil

Moj sprzecik to taki juz dwu letni:
Duronik 800@900
Plyta jakis szajs...
128ram
gf 2mx
sb 128
brak cd-roma juz jakies pol roku (nie wiem jak ale da sie zyc )
monitor Panasonic SL75 17''

mysz:
Intelli mouse 1.3a
podkladka szmaciatka (za pare dni bedzie Allsop- mmmmniam)
klawa "noname"

sluchawki Thomson HED 630

Old Post 19-02-2003 16:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dave Kliknij tutaj by wysłać e-maila do dave Znajdź więcej post'ów przez  dave Dodaj dave do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dave prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez dave
dlaczego wiekszosc gra na monitorach 15''?
ja bym nie potrafil

Bo nie maja jak wstawic 17" na biurko???

Old Post 19-02-2003 16:46
t0d
Elite (Fiend)

Re: Re: Sprzet do grania

zapomnialem o klawie : Chicony - bez wynalzakow

a jezeli chodzi o monitor - kup nam 17'' to bedziemy grac na 17'' - sam zaczynales od 17'' czy moze od innego? ja zaczynalem na 14'' i jakos moge teraz grac na 15'' (pewnie nie wiecie jak pieknie wygladal Wolfenstein 3D na 14'' monochromatycznym pomaranczowym monitorze ) gdybym zaczynal od 17'' to pewnie tez bym sie dziwil...

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 19-02-2003 21:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Re: Re: Re: Sprzet do grania

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
ja zaczynalem na 14'' i jakos moge teraz grac na 15'' (

Dokladnie....

Old Post 19-02-2003 22:14
dave
Training (Enforcer)

e tam kiepsko sie gra na 15'', a skoro gadamy o sprzecie to poruszamy tylko jego zalety/wady ale nie wtracamy ceny we wszystkie rozstrzygniecia (jesli chodzi o w miare przystepne ceny).

Old Post 20-02-2003 00:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dave Kliknij tutaj by wysłać e-maila do dave Znajdź więcej post'ów przez  dave Dodaj dave do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dave prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:44.    Strony (2): « 1 [2] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions