quote: Napisane oryginalnie przez Saari
Ja tam glosuje na SLD.
Platforma IMHO to beda zlodzieje jeszcze wieksi niz AWS - niby skad oni maja kase na akcje wyborcza? Nie sa jak sami mowia partia i nie maja partyjnych pieniedzy na to...
Najlepszy w sumie chyba bylby Lepper - przynajmniej porzadnie mysli jesli chodzi o wiezienia ale on jest bez szans...
Jesteś młoda więc nie wiesz co mówisz.
Platforma finansuje swoją kampanię z prywatnych pieniędzy i jeżeli potrafią udowodnić legalne źródła jej pochodzenia to to jest ok.
SLD m.in. zamierza kontynuować przyjętą teraz zasadę finansowania partii ze środków państwa. To oznacza, że finansują swoją działalność (samochody, bankiety itp. też) z NASZEJ/TWOJEJ kasy. Jeżeli jesteś zwolenniczką SLD to również (zakładając dla uproszczenia, że pracujesz) finansujesz partie, z którymi się całkowicie nie zgadzasz. I nikt się ciebie nie pyta czy to ci odpowiada czy nie.
Mnie osobiście wkurza, że moje podatki są przeznaczane na partie, z których założeniami i poglądami całkowicie się nie zgadzam.
Z tego co wiem, to np. w USA wybory są finansowane z prywatnych środków i ten kraj ma się całkiem dobrze, więc czemu kurczowo trzymać się beznadziejnych rozwiązań, które doprowadzają do braku odpowiedzialności? Przecież nawet jeśli się jakiemuś ugrupowaniu powinie noga i straci władzę, to i tak dostanie pieniądze z kieszeni m.in. tych ludzi, którzy wcześniej cieszyli się z ich przegranej.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|