Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Filmy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (41): « First ... « 23 24 [25] 26 27 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
beznadziejne. ogladalem i jakos takos no sorry.. jest moze kilka motywow fajnych ale ogolnie nie polecam.

też widziałem, i popieram :/
pare fajnych motywów - chociażby gadka o dicks, asses and pussies =]

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-02-2005 13:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
Cube Zero - takie hmm nijakie: niby da sie obejzec ale imo niszczy klimacik jedynki i po czesci 2
[...]

Klimacik czesci drugiej? Przykro mi, ale wedlug mnie Sekula zrobil jak na razie najgorsza czesc tej serii. Dwojka byla przeznaczona dla jakichs maniakow teoretycznej matematyki czy jak to nazwac. Do tego kiepskie efekty i brak klimatu, np. jasne komory.

Lepiej nie czytac jak ktos nie ogladal tego filmu, ale zamierza to zrobic.
W Cube Zero glownym watkiem bylo spojrzenie na rozwoj technologii i przyszla rola wojska. Przynajmniej ja to tak odebralem. Na IMDb jeden gosc przedstawia swoja teorie, ktora opiera sie na The Matrix, inny z kolei napomina cos o badaniach obcych. Zabawne, ale wszystkie trzy teorie moga sie zgadzac, choc w tej czesci jest najwiecej szczegolow odnosnie "drugiej strony" niz w poprzednich.
Samo zakonczenie, nawiazanie do "jedynki", ze niby ten uposledzony dzieciak to byly geniusz zrobilo na mnie wrazenie.
Moim zdaniem Cube Zero jest znacznie lepszy od Hypercube. Pod wzgledem klimatu - oswietlenie, ujecia, pulapki (zaczerpniete z oryginalu), samej fabuly i nawet gry aktorskiej, a to za sprawa Michaela Riley'a w roli Jax'a. Tak czy owak ortodoksom nie polecam ;>

PS
Wlasnie wyczytalem, ze Ernie Barbarash, ktory wyrezyserowal i napisal scenariusz Cube Zero wspolpracowal tez przy scenariuszu do Hypercube.

Edytowane przez DEiMOss dnia 04-02-2005 o godz. 03:01

Old Post 04-02-2005 02:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

skarb narodow - calkiem fajne. myslalem ze bedzie gorzej, a tu tak. Troche dlugie, 1 polowa przypomina 'goraczke' .

Old Post 07-02-2005 21:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Filmy filmami, ale jest pare dobrych seriali, ktore mozna obejrzec. Emitowane glownie w USA (u nas zwykle pierwszy sezon lub ogolnie bardzo stare odcinki).

Z lepszych:

Alias - Kiedys lecial w TVP1 czy tez 2. Z zalozenia podobny do La Femme Nikita, ogolnie mowiac agentka do zadan specjalnych wykonuje zlecane misje, klasyka. Aktualny sezon jest bardzo mocny - bardziej psychodeliczne klimaty, prawie jak z Millenium, wieksza doza brutalnosci, ale tez i bardziej wciaga. Lepiej ogladac od wczesniejszych sezonow.

Smallville - Nie jestem juz z tym na biezaco, bo przestalem ogladac obecny sezon...serial znany szerszej widowni chociazby z TVN. Fajnie zrealizowany (efekty...), akcja i takie tam. Nie potrafie byc wobec tego obiektywny, bo lubie takie "teen" tv-shows, w rodzaju Roswell, Dawson's Creek, Boston Public itp...

Star Trek Enterprise - Przedstawiac nie trzeba...bardzo fajne, poczatek 4 sezonu niezle pokrecony. Ogolem bardzo dobry serial.

Jest jeszcze tego troche...

Old Post 13-02-2005 20:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Ano seriale - dzień powszedni. =]
Najpierw klasyka:
24 - leci na Polsacie (S01) i C+(S02). W USA Aktualnie jest S04, który jest bardzo mocny. :> Sytuacja zmienia się z odcinku na odcinek. =] Warty polecenia.
Jeremiah - Świat 15 lat po tym, jak umarli wszysci dorośli. Luke Perry jako główny bohater. Może być, ciekawie się zapowiadał, szkoda że przerwali po 8 odcinku 2 sezonu.
Smallville jak to napisał insmac, to teen series, da się obejrzeć, tak z nudów. =]
StatGate: SG-1 - Sezonów jest 8 (zostały dwa odcinki do pełnego sezonu).
Serial o Gwiezdnych Wrotach, raczej w humorystycznej oprawie. =] No i Richard Dean-Anderson jako Jack O'Neal =]
Najpierw fajny, w sezonie 7 jakoś przycichł, a w 8 wróciłu mu siły.
StarGate:Atlantis - Dopiero 1 sezon, ale miły dodatek do SG-1. =] Troche kopiowany z SG-1 ale ma pare ciekawych motywów.
Numb3rs Nowa seria, dopiero 4 odcinek. Opowiada o dwóch bracich: agencie FBI i jego bratcie - genialnym matematyku, który pomaga mu rozwiazać zagadki kryminalne. Dość ciekawy serial, dobrze przygotowane merytorczne, przynajmniej do 4 odcinka.
Jonny Zero Historia faceta który przez przypadek zabił innego gościa podczas awantury w barze. Po 4 latach wychodzi z ciupy i pragnie ustawić swoje życie. Ale przeszłość zaczyna go doganiać. Główny aktor wygląda jakby go z ulicy wzieli. A serial sympatyczn
Na koniec aktualny król:
Lost Serial mistrzostwo. Opowiada o losach 48 rozbitków, którzy znaleźli się na wyspie. Ale nie sa na tej wyspie sami. Odcinki są skoncentrowane na konkretnych bohaterach, ukazując ich przeszłość.
Ogólnie seria warta oglądania i dogłębnego analizowania.

Old Post 13-02-2005 21:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Ech, musze sie kiedys wziac za sciagniecie tych seriali. Najbardziej mi zalezy na 24, Smallville i Six Feet Under, bo ani jednego odcinka nie widzialem, a sporo slyszalem. Co z tego, ze Polsat juz drugi raz puszcza 24, jak o tej godzinie zawsze jest cos lepszego na innych kanalach? :>

Aktualnie mecze The Simpsons. 3, 4 sezon i dotychczasowe odcinki z 16. sezonu mam za soba. Klasyka, klasyka, klasyka.

ins - nie przejmuj sie, ja na przyklad wrocilem do ogladania Dawson's Creek na Polsacie... znowu mnie wciagnelo... wstyd sie przyznawac... :>

Old Post 14-02-2005 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

LOST - rowniez polecam.. ciekawe co to za zwierze stawiam na ogromnego mecha

Futurama - jak dla mnie ciekawsze od Simpsonów (ale ci sami twórcy) - na uwage zasluguje postac Dr. Zoidberga - pacz na mooj awatar , do tego absurdalny dowcip prawie taki jak w

Głowie Rodziny (Family Guy) - dziecko chcące podbić świat, gadający pies uzalezniony od cygar i martini + glowny bohater Peter - lekko głupawy ale te pomysly, te pomysly....

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 14-02-2005 20:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Futurame widzialem cala (4 sezony). Tez uwazam, ze jest lepsza od The Simpsons, ale tych pozniejszych odcinkow. Sezon 3 i 4 sa bardzo dobre... i kultowe mysle.

Wracajac do filmow...
Saw. No, no, niektorzy nazywaja go "nastepca" Seven. Nie chce mi sie duzo pisac, wiec wytkne jedynie to co mi sie nie podobalo, bo ogolnie rzecz ujmujac fabula jest wymyslona na piatke. A wiec: gra aktorów - kiepska, "robin w rajtuzach" mnie miejscami irytowal. Podobnie niektore rozwiazania akcji. Fabula mimo, ze jest bardzo dobra to jest jakby za bardzo nagromadzona, za duzo sie dzieje. Zbyt nachalne podrzucanie pomyslow na morderce. Pare zanadto dynamicznych ujec. Ogolnie mowiac przydalaby sie lepsza realizacja... no i do Seven duzo brakuje.

Old Post 15-02-2005 03:36
rcube
KOSZ

Kiedy i gdzie leci ten serial Lost ?

Old Post 15-02-2005 09:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

Saw - nielogiczyny irytujacy i usilnie stylizowany na siedem
gwozdziem do trumny tego filmu jest straszenie maskami
z braku pomyslu na ciekawsze sceny, smutny film

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 15-02-2005 10:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Kiedy i gdzie leci ten serial Lost ?

na axn (www.axn.pl)

soboty od 20:20
soboty od 23:45
poniedzialki od 22
czwartki od 20
czwartki od 24

no i na stacji torrent (jak zwykle)

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 15-02-2005 12:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
na axn (www.axn.pl)

soboty od 20:20
soboty od 23:45
poniedzialki od 22
czwartki od 20
czwartki od 24

no i na stacji torrent (jak zwykle)

nie mam axn

Old Post 15-02-2005 14:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Napisane oryginalnie przez szpak
Saw - nielogiczyny irytujacy i usilnie stylizowany na siedem
gwozdziem do trumny tego filmu jest straszenie maskami
z braku pomyslu na ciekawsze sceny, smutny film

Troche za brutalnie to ujales... ;> Tak czy owak, w porownaniu do innych filmow z tego gatunku, ktore sie pojawily niedawno Saw wypada bardzo dobrze. W moim odczuciu, oczywiscie.

Old Post 15-02-2005 19:35
t0d
Elite (Fiend)

innych tzn których?

Old Post 16-02-2005 20:07
DEiMOss
sharimurai

Na przyklad The Grudge, Taking Lives i Le Pharmacien De Garde. Biorac pod uwage strach i ciekawa fabule. The Grudge to calkowita porazka, ale Taking Lives mi sie podobalo, Le Pharmacien De Garde zreszta tez. Saw jest chyba na szczycie tej krotkiej listy dla przykladu.

Sideways. Czekalem na ten film. Zanim jeszcze byl nominowany, nagradzany itd. Bardzo lubie Paula Giamatti i ciesze sie, ze znow dostal glowna role. No i Thomas Haden Church, ktorego pamietam z niegdys popularnego na Polsacie serialu Wings. Prawde mowiac trudno mi cos powiedziec wiecej poza tym, ze ten film nie jest dla mnie, na razie oczywiscie. Doczekam sie kryzysu wieku sredniego to i chetnie wroce do Sideways.
Jest pare momentow do smiechu, ale wieksza szansa na zlapanie dola niz na dobra rozrywke. Swietna gra aktorow. Niby wszystko OK, ale tak mi sie wydaje, ze gdyby nie fakt, iz jest to film Alexandra Payne'a to nie byloby tylu pochwal. W kazdym badz razie mnie sie bardziej podobal Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, ktory w konfrontacji z Sideways przegrywa u wiekszosci krytykow. Albo ze mna jest cos nie tak albo ludzie udaja, ze rozumieja glebie tego filmu. Z drugiej strony About Schmidt tez mi tak sobie podszedl.
Bez wgryzania sie w bebechy - dla szukajacych ambitnego kina z dodatkiem lekkiego humoru. No i calkiem sporo informacji o winach.

Old Post 18-02-2005 04:51
t0d
Elite (Fiend)

Upadek-Fallen Down - Miechael Douglas w roli yuppie, ktory chcąc wrócić do domu swojej eks-żony, na urodziny swojej córki natrafia na tabuny przeszkadzajacych ludzi - o tym jak z nimi postępuje trzeba sie dowiedziec z seansu z jednej strony mysle ze postać grana przez Michaela jest sadystycznym psychopatą z problemami wynikajacymi ze zbyt dlugiego skrywania emocji, jednakże z drugiej strony postać tak jest calkiem normalna - duzo ludzi w podobnej sytuacji zachowala by sie w podobny sposób-przy sprzyjajacych okolicznosciach oczywiscie )

StarGate - Director's cut - kazdy widzial "zwykłą" wersje - w tej jest kilka nowych scen, uzupelniajacych fabule (która i tak juz kazdy zna ) oraz uzupelnienie pewnych niescislosci ze zwyklej wersji i serialu (w pierwszej wersji nie bylo mowy o podrozach do roznych swiatow - w tej wersji jest scenka opowiadajaca o tym ze istnieje nieskonczenie wiele mozliwych kombinacji symboli) - mi sie podoba (jak prawie kazdy s-f )

Misja na Marsa - fantastyka "pełnom gembom" szkoda ze nei naukowa krotko o fabule: pare osob leci se na czerwona planete by dowiedziec sie co sie stalo z zapoczatkowanym procesem terraformowania (upodobnienia Marsa do Ziemi) - na miejscu okazuje sie ze "coś" zniszczylo ich bazę... a tlenu zostalo na niecałą minutke.... - film ujdzie w tlumie ale tylko dzieki Valowi Kilmerowi i Carrie AnnMoss czy jak to sie tam pisze (Trynity z Matryxa)
------------

Old Post 19-02-2005 23:50
insmac*1337
lump

Wstyd sie przyznac, ale prawie przez ostatnie kilka tygodni nic nie obejrzalem, wiec na pierwszy ogien odgrzalem kotlet:

Aliens vs Predator - Kiepsko. Ciezko w ogole cokolwiek mi o tym filmie napisac, jak dla mnie straszliwie efekciarski, nie wiem, obejrzalem prawie cala serie, ale to wybitnie mi nie podeszlo.

A teraz czas ukrasc troche ambitniejszych produkcji, bleh...

Old Post 25-02-2005 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Cholera, mialo byc ambitnie

After the sunset - Samo 'sunset' w tytule przywoluje mi mile wspomnienia jednego z moich ulubionych filmow Before Sunset, dlatego tez jeszcze przed seansem nowa produkcja z Brosnanem i Hayek miala u mnie +1 punkt w 10-stopniowej skali.

Niestety, ten film to jak dla mnie przecietniak, a moze nawet ponizej przecietnej. Oglada sie calkiem przyjemnie, ale to wszystko. Co tu duzo gadac, zmarnowany potencjal, nie udalo sie polaczyc kilku wzorcowych filmow w jeden i tyle.

Ogladac tylko, jesli lubicie lekko-kryminalno-sensacyjnie, z akcja najlepiej umieszczona w tropikach i koniecznie z duza dawka luksusu.

6/10

Old Post 01-03-2005 21:04
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Godsend - Ciekawy film z gatunku 6 zmyslu czy The Gathering. Porusza problem klonowania i jego ewentualnych nastepstw. Mnie sie bardzo spodobal Spac potem nie moglam :>

Rybki z Ferajny - OMG ... jak ktos lubi sie posmiac i jeszcze tego nie widzial to smyrac do sklepu torrent lub emule! Usmialam sie strasznie

Old Post 01-03-2005 23:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Pamietacie topic, w ktorym kazdy wymienial swoj ulubiony kawalek muzyczny? Cos ponadczasowego, co mozna sluchac setki razy, caly czas czerpiac z tego przyjemnosc

2*loop napisal wtedy "What a wonderful world za 'Good Morning, Vietnam!" i musialo minac poltora roku (zbrodnia!), zebym przyznal mu absolutna racje.

Good Morning, Vietnam! - Ahh, arcydzielo, nie wybacze sobie, ze dopiero teraz to obejrzalem. Alez swietny film, po prostu kapitalna atmosfera, kapitalna rola Williamsa, wszystko jest kapitalne...przez poltora roku zdarzalo mi sie myslec, co moze byc takiego w wykonaniu w tym filmie 'What a wonderful world' i niejako przez to moje oczekiwania rosly...ale i tak nie moge wyjsc z podziwu dla tej sceny

Mistrzostwo. Dla mnie absolutne 10/10 i nowy numer 1. na prywatnej liscie.

Old Post 03-03-2005 22:18
t0d
Elite (Fiend)

ja tam wole Cwał Walkirii Rysia Wagnera z Czasu Apokalipsy

Old Post 04-03-2005 08:02
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Hyhy ja dzis oglądalam kapitalny film o dwoh brytolach (dziadek dentysta i mlokos felczer chyba) co to byli niezadowoleni z roli jaka im przyznali na wojnie i wybrali sie na prywatna inwazje na niemcow do francji Niestety nie widzialam poczatku wiec nie wiem jaki to tytul byl, jak ktos kojarzy to niech poda - w kazdym razie film swietny, a historia zdarzyla sie naprawde

Old Post 04-03-2005 09:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Alone in the dark - moj osobisty predendent do gniotu roku a dopiero marzec. Jesli wyjdzie cos glupszego lub gorszego to sie bardzo zdzwie bo film osiagnol dla mnie apogeum juz po 15 minutach. Niedopracowany, naiwny, wielkie dziury w fabule ktora w ogole kupy sie nie trzyma. Do tego nieciekawe efekty specjalne, plastikowosci zolnierzy i ich glupota. Ogolnie film bez jadrek, nawet wagliny nie ma. -4/10 (nie 4 minus, tylko to cztery za zerem)

Old Post 06-03-2005 12:44
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Lilja 4-ever - O *****. Mocne, ze oja*******e. Wstrzasajacy dramat o losach dzieci zyjacych w brutalnej po zssr-owskiej rzeczywistosci, pozbawionych wszelkich srodkow do zycia , calosc okraszona muzyka Rammstein.

*****, poza requiem for a dream zaden film nie wywarl na mnie takiego wrazenia, a calosc poteguje fakt, ze bylem w tamtych okolicach

Old Post 06-03-2005 15:42
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jak juz Anny o gniotach to dorzuce cos od siebie.

Opowiesci z tamtej strony - Boooooze, dawno takiego chlamu nie widzialam. Ze niby to ma byc straszne? Bardziej chyba balam sie na Gesiej Skorce z Fox Kids... horrorem jest fabula i wykonanie... tandeta...totalna tandeta.

Alexandra's Project - Jesli myslicie ze przezyliscie juz jakas bardzo zaskakujaca niespodzianke urodzinowa - obejrzyjcie sobie ten film Opowiada on wlasnie o bardzo nietypowym prezencie, jaki jednemu mezczyznie przygotowala jego zona. Polecam bardzo, nie moglam sie oderwac od ekranu zastanawiajac sie co tez bedzie dalej :> Ambitny film o stosunkach miedzyludzkich. Aha... no i stanowczo dla doroslych.

Old Post 06-03-2005 22:26
DEiMOss
sharimurai

Melinda And Melinda. Najnowszy Allen. Jak juz kiedys powiedzialem nie jestem jego fanem, wiec mam dystans do tego co robi.
"Life can be a comedy or a tragedy, it all depends on how you look at it." - koncepcja zawarta w jednym zdaniu. Swietna Radha Mitchell w podwojnej roli Melindy. Zabawny Will Ferrell. Taki sobie Jonny Lee Miller. Ciekawy pomysl + dobra realizacja.

Un long dimanche de fiancailles (Bardzo dlugie zareczyny). Najnowszy Jean-Pierre Jeunet. Poteznie wysmienity klimat dawnej Francji. Dopieszczone efekty. Audrey Tautou z coraz mniejsza maniera Amelii. Dobra, zagmatwana choc niezbyt trzymajaca w napieciu fabula. Warto ogladnac chocby dla audio-wizualiow. Moze nuzyc.

Mr 3000. Amerykanska komedyjka. Prawde mowiac nawet mnie bawila. Znany glownie z rol drugo i dalej planowych Bernie Mac ma u mnie plusa. Pare dobrych dialogow, glownie miedzy Stanem i Boca. Dobre ujecia. Muzyka - stare, dobre kawalki. No i Angela Bassett... mmmm...

El Maquinista (Maszynista). Wychudzony Christian Bale (idealny do tej roli), bywalo, ze mnie irytowal swoimi minkami, ale swietnie wychodzila mu gra czlowieka zmeczonego, ktory nie spal od roku.
Jeden z najlepszych filmow jakie ostatnio ogladalem. Przypomina Memento. Fenomenalnie ukazana tragedia pojedynczego czlowieka. Wszystko plynnie przechodzilo do nastepnego etapu ujawnienia historii. W polowie balem sie, ze bedzie to lekka zrzynka z Fight Clubu, ale calosc poszla w innym kierunku, wykorzystujac tylko motyw bezsennosci. Genialne zdjecia i swietna muzyka. Ostatnio takie wrazenie zrobil na mnie Stander.

Kinsey. Liam Neeson - to mowi duzo. Biografia czlowieka, ktory zrewolucjonizowal podejscie do seksu w latach '50. Ciekawa i zarazem gorzka opowiesc o pasji i zawzietosci. Moze nie jest to oryginalnie stworzona biografia, ale oglada sie z wielka przyjemnoscia.
Jeden z "wywiadow" rozklada na lopatki.

Old Post 07-03-2005 03:56
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jak ugryzc 10 milionow 2 - Rzadko co sequele sa fajne ale ten byl super Tzn nie ogladalam pierwszej czesci ale i tak strasznie mi sie podobal! Przezabawna komedia

Old Post 09-03-2005 01:10
rcube
KOSZ

Mindhunters (Łowcy umysłów)
Film wypas. No moze nie jakis hiper fajny ale wciaga na maxa i wogole fajnie sie oglada. Sam film nie jest orginalny, jest to cos w rodzaju wszyscy podejrzani. Po ostatnich romantykach/dramatach ktore widzialem ten film byl dla mnie brakujacym tlenem.

Opis

Na opuszczonej wysepce FBI prowadzi program szkoleniowy dla jednej ze swoich sekcji, zwanej "Mindhunters", zajmującej się ściganiem seryjnych morderców przy wykorzystaniu profilu psychologicznego. Sytuacja zaczyna się jednak wymykać spod kontroli,kiedy okazuje się, że jeden z siódemki młodych agentów jest zabójcą, który za cel stawia sobie wymordowanie wszystkich pozostałych uczestników treningu...

Film szczerze polecam Mozna zassac jeszcze z polishtrackera (Wersja DVDrip z lektorem ale lektor ujdzie )

Pulp Fiction
Klasyk. Wrescie nabylem dobra wersje tego filmu (dvdrip, ac3 ) i wreszcie moglem obejrzyc CALY ten film Do tej pory jak film byl puszczany w TV (zazwyczaj cos kolo 23:30) to po 1h seansu zamykaly mi sie oczka.
Film mi sie podobal, ma klimat Oczywiscie wersja niechronologiczna

The Machinist
Mechanik wywarl na mnie orgromne wrazenie. Film troszke przypomina Memento. Ogolnie niezle zakrecony. ma tez w sobie troszke z Tozsamosci Dziwnie sie film oglada, caly czas mysli sie o spaniu
Wiecej info

Harold and Kumar Go To White Castle
Komedia przygodowa ktorej trescia jest podroz gdzies tam z glupiego powodu. Sa trzy dobre tego typu komedie: Eurotrip, Without A Paddle oraz Harold and Kumar Go To White Castl Ta ostatnia jest slabsza od tych dwoch pierwszych ale komu sie podobaly dwie pierwsze komedie to spodoba sie i Harold[....] Ogolnie polecam, nie ma tylu ekstra momentow ale caly motyw filmu jest zajebisty (podroz do restauracji ala MCdonald )

Old Post 09-03-2005 08:32
rcube
KOSZ

Ladder49
Plonaca pulapka to nic innego jak film o strazakach. LOL Da sie obejrzec. Ale tempo filmu jest rowne, ani nie przyspiesza ani nie zwalnia. Ogolnie mogl byc lepszy.

Jersey Girl
Jennifer Lopez i Ben Affleck chyba poraz ostatni razem na wielkim ekranie Komedia jakby z tasmy produkcyjnej wytworni produkujacej seryjnie elementy zawieszenia do Stara lub Jelcza Tyle powiem. Takich filmow jest tysiace

Control

Historia socjopaty (Maty Dillon), uczestniczącego w eksperymentalnym programie medycznym. Prowadzi go doktor (Willem Dafoe), zmuszony użyć drastycznych metod, kiedy obu mężczyzn zaczyna prześladować mroczna przeszłość pacjenta.

Zrodlo

Szczerze sie na filmie zawiodlem. Mozna z nudow obejrzec ale spodziewalem sie czegos lepszego. Najlepsze jest to ze film jest krecony gdzies w Europie Wschodniej (tak mi sie wydaje) a w filmie udaje jakies tam miasto w USA

The Final Cut
Pomysl filmu jest porabany. Ja myslalem na samiutkim poczatku ze oni zamazuja pamiec za kase i robia nowe wspomnienia zywych ludzi , to by moglo byc nawet fajne. No ale tak niestety nie bylo.
Dzieki temu ze jest tutaj Robin Williams film da sie jakos tam niby obejrzec . Ale i tak wieje nuda , totatalna kicha. Nie polecam. Omijac szerokim lukiem.

Flight of the Phoenix
Film babalny^2 ale za to sie fajnie oglada. Relaksujace kino. W pewnym sensie troszeczke przypomina Pitch Black (pustynia, rozbity pojazd latajacy )

Old Post 09-03-2005 08:35
rcube
KOSZ

The Lost Battalion
Film o 1 wojnie swiatowej. Krecony w stylu Szeregowiec Ryan. Calkiem calkiem, klimacik niezly, krew sie leje strumieniami, konczyny lataja, ludzie eksploduja. Dla fanow filmow wojennych obowiazkowa pozycja

Historia oparta na faktach. Październik 1918 roku, ostatnie tygodnie I wojny światowej. Amerykański batalion utknął między siłami wroga w lasach Argonne we Francji. Ponad 500 żołnierzy znajduje się w sytuacji bez wyjścia - poza niebezpieczeństwem ze strony nieprzyjaciela zagraża im także amerykańska artyleria, której ostrzał trafia również we własne oddziały.
Pierwsi żołnierze giną od kul niemieckich snajperów, gdy oddział wkracza do lasu. Prawdziwa masakra zaczyna się, gdy znajdują się w zasięgu broni maszynowej wroga. Mają tylko dwie opcję: poddać sie lub zginąć. Wybierają trzecią...

Zrodlo opisu

Dark Blue Word
Czesi nie gesi i tez swoj film wojenny maja. Wart obejrzenia. Akcja dzieje sie glownie w powietrzu (Glownie bitwa o Anglie) Film tez daje do myslenia. W tej chwili jest o tym glosno. A mianowicie, dla zachodnich aliantow pokoj i wolnosc oznacza upadek Niemiec w 1945. Dla wschodniej Europy zwyciestwo nad faszyzmem nie mialo juz takiego smaku wolnosci.

Cube Zero
Lepsze od 2 czesci , jedynki nic nie przebije

Saw
Dla mnie film bomba. Jeden z najlepszych filmow ostatnich lat Nawiazuje do Siedem. 7 jest jeszcze lepsze Ale Pile trzeba zobaczyc bo za pol roku Pila 2 Hehe.... tym ktorym sie film nie podobal uwazam ze maja spaczony mozg

Alexander
Ten film wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejeee nuda, jest za dlugi. Jedna bitwa i jedna mniejsza potyczka w lesie a tak chlanie i gadanie

Gladiator - film o mezczyznach
Troy - film o biseksualistach
Alexandrach - film o pedalach

Vinci
"Wloska robota" made in Poland

Old Post 09-03-2005 08:37
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:25.    Strony (41): « First ... « 23 24 [25] 26 27 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions