Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > chwila prawdy
Co jest bardziej szkodliwe?
Ta ankieta została zakończona.
palenie marichuany 23 63.89%
spożywanie alkoholu 13 36.11%
W sumie: 36 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « 1 2 [3] 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
hmmm.... ja bym to nazwal rodzina patologiczna...

Problem jest nie w tym ze mam rodzine patologiczna bo naprawde moja rodzina jest taka ze ze swieca takiej tylko szukac...zgrana fajna i w ogole naprawde swietnie sie z nimi zyje. Problemem jest wlasnie to ze oni chociaz naprawde madrzy nie potrafia ustrzec sie od takiego cholerstwa jakim jest picie alkoholu na imprezach. Jest to tak zakorzenione juz w naszym narodzie, ze sobie czegos takiego jak niepicie na party nie wyobrazaja - co prowadzi do glupich skutkow...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 23-11-2001 13:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Question

ZimZum co to są "supergrupy Kerebrona" ????????

Old Post 23-11-2001 14:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

wiecie co, tyle neizdrowych rzeczy robi czlowiek, ze nie ma sensu prowadzic dywagacji na temat alkoholu i trawy.
Picie kawy, siedenie przed kompem po 6 godzin tez jest niezdrowe i uzaleznia...
wg naukowocw nwet od czekolady sie mozna uzaleznic

Old Post 23-11-2001 19:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Można się uzależnić od gumy do żucia...

Old Post 23-11-2001 19:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yebisu
litl'o alcoholic

Arrow

i zim moim zdaniem doszedl do sedna...
trzeba zdac sobie sprawe ile my roznych rzeczy robimy ktore nam w jakis sposob szkodza, psuja zycie etc...
w dzisiejszych czasach jestesmy otoczeni wszelkiego rodzaju uzywkami rozrywkami ktore choc przyjemne i kuszace to bardzo czesto prowadza do oplakanych skutkow...
komp - internet... od tego tez mozna sie uzaleznic... a jakiez sa tego skutki? blyskawiczna potrzeba noszenia okularow utrata refleksu i zdrowia przez brak ruchu...
kawa - kofeina...
nawet taka glupia pepsi czy coca-cola niszczy straszliwie nasz zoladek i zeby z czego sami nie zdajemy sobie sprawy...
nalezy sie wlasnie zastawnowic dokladnie nad tym na co mozemy sobie pozwolic a na co nie i wyposrodkowac...
"wszystko jest dla ludzi" jak ktos madry raczyl kiedys zauwazyc...
i taka jest prawda nie ma sensu odbierac sobie wszelkich przyjemnosci tylko dlatego gdyz nie sa one w stu procentach nieszkodliwe... ale nie nalezy sadzic ze da sie od czegos uciec... bezkarnie tez niczego nie robimy w zyciu i wszystko kiedys sie odbije czy to na naszym zdrowiu czy to na zdrowiu naszych dzieci...
wiec co tu mowic o narkotykach i alkoholu...
oczywiscie narkotyki sa grozniejsze - latwiej sie uzaleznic ale tak naprawde to alkohol wiecej nam szkodzi gdyz taki przecietny czlowiek spozywa go o wiele wiecej proporcjonalnie do wypalonej trawki.... i to wlasnie kolejny przyklad jak nalezy wyposrodkowac...
ktos uzalezniony od narkotykow szybko staje sie nie do zycia... i choc moze w mniej widocznym na pierwszy rzut oka stopniu ale kazda uzywka prowadzic moze do tego samego...
musimy sie w pore opamietac...

Old Post 24-11-2001 00:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil yebisu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do yebisu Znajdź więcej post'ów przez  yebisu Dodaj yebisu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać yebisu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

pamietajmy rowniez, ile niezdrowych rzeczy robimy, zeby zachartowac swoch charakter...
Biegi, ciagle treningi, chodzenie wysoko po gorach itp.

Old Post 24-11-2001 07:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Coen Hunter
Wolny Strzelec

A na tym temacie tez powtorze ! po wczorajszej imprezie , kac itd. itp. chyba zrezygnuje z picia alkoholu ( no napewno w duzych ilosciach ) !

MSN [email protected]

Old Post 24-11-2001 12:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

I słusznie. W dużych ilościach oczywiście

Old Post 24-11-2001 13:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ZimZumie, na temat kerebrona znalazłem tylko to, że był tw00rcą teorii smok00ff. Nawet kiedyś o tym czytałem o ile dobrze pamiętam

Old Post 24-11-2001 17:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
ZimZumie, na temat kerebrona znalazłem tylko to, że był tw00rcą teorii smok00ff. Nawet kiedyś o tym czytałem o ile dobrze pamiętam

ale to Klapaucjusz napisal: "Przejscia kowariantne od smokow do smoczkow, czyli przypadek szczegolny prechodzenia ze stanow zakazanych fizycznie do stanow zakazanych policyjnie"

Old Post 24-11-2001 21:45
AlieneK
KOSZ

Co pamitam...
Czytałem to hyba kiedy, ale bardzo dawno temu!!!

Old Post 24-11-2001 21:57
ZimZum
Nieśmialy abstynent

L&M Rules

Old Post 24-11-2001 22:04
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

No, liczy sie umiar

Co do ankiety to wynika cos innego, ciekawe dlaczego ktos glosowal na marichuane???

Teraz filozoficznie o podobnej tematyce:

Jedno pytanko: czy myslicie ze jeden papieros spalony przez czlowieka niepalacego moze wplynac na jego zdrowie w przyszlosci?

I jeszcze drugie: czy paczka papierosow spalona w jeden dzien takze przez czlowieka niepalacego moze wplynac na zdrowie w przyszlosci ?

Odpowiedzi:
1a) Moze wplynac negatywnie, bo czlowiek tak jak to sie powiada skrocil swoje zycie o kilka sekund (do pierwszego pytania)

1b) Wplynie negatywnie i czlowiek straci klika minut swojego zycia, nie wspominajac juz o podatnosci na choroby (do drugiego pytania)

2a) Potraktuje to jak zwykle wdychanie spalin z samochodu i praktycznie w zaden sposob nie odczuje tego organizm (do pierwszego pytania)

2b) Moze wplynac korzystnie, bo organizm dostal probke czegos co jest szkodliwe i zaczyna produkowac przeciwciala oraz naprawia szkody by przygotowac sie na kolejnego ataku (do drugiego pytania)

Ktore odpowiedzi wybieracie ??? !!! (moze dodawac swoje oczywiscie)

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 24-11-2001 22:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

2a
1b

Old Post 24-11-2001 22:37
ZimZum
Nieśmialy abstynent

2a
2b

Old Post 24-11-2001 22:49
MaslaV
koduję bezwzrokowo

2a) bo jedna paczka wciongu zycia to nic... ale kilka tysiency to juz cos... (tak samo jak w biznesie jeden grosz np. straty to nic ale kilka tysiakow to joz sporo straconej kasy)

Old Post 24-11-2001 22:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

1b, 2b ja tam nie pale, no ale oczywiście kedyś pr00bowałem. Ale te wypalone prze ze mnie kilka paczek (po sumując wszystko tyle wyjdzie), nie uważam że one mi zaszkodzą znacząco. A co z paleniem biernym? Ile sie w kiblu w szkole tego g00wna nawdychałem, ile w domu i w pociągach jadąc w przedziale dla palących i wielu innych miejscach. A ile spalin sie nawdychałem i innych świństw trujących. Tego nie wiem, ale na pewno dużo, więc te kilka paczek papierosów, które wypaliłem kiedyś w ciągu kilku lat (pierwszego to wypaliłem w 6SP,a ostatniego w IIL.O. i przez ten czas wypaliłem kilka paczek, więc to hyba w sumie nie dużo). Większy wpływ na moje zdrowie mają właśnie : palenie bierne, dymy, spaliny ipt. itd.etc.

Old Post 25-11-2001 10:04
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

OK

Ludzie dlaczego glosowaliscie na marichuane skoro fakty sa oczywiste? Pytanie bylo proste "Co jest bardziej szkodliwe", odruchowo wybraliscie marichuane. Zajebiscie mnie to dziwi.

Old Post 25-11-2001 18:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

ja glosowalem na marihuane
alkohol jest mniej szkodliwy pod wzgledem psychicznym.

Old Post 25-11-2001 18:15
yebisu
litl'o alcoholic

Exclamation

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor
OK

Ludzie dlaczego glosowaliscie na marichuane skoro fakty sa oczywiste? Pytanie bylo proste "Co jest bardziej szkodliwe", odruchowo wybraliscie marichuane.

Nie odruchowo po prostu moim zdaniem alkohol nie szkodzi w takim stopniu w jakim robi to marihuana. Alkoholu trzeba pic bardzo duzo przez wiele lat. Od marihuany latwo sie uzaleznic (zreszta tak jak od tego pierwszego). Ale w przeciwienstwie do alkojolu tutaj o wiele szybciej widac skutki - wyniszczenie psychiki uzaleznienie niemoc psychiczna strach niepewnosc gdy jej nie masz. Te wszystkie uczucia sprawiaja ze siegasz po nia coraz czesciej i w coraz to wiekszych ilosciach az w koncu przedawkujesz lub Twoj mozg bedzie juz tak wyzarty ze nic ze soba nie bedziesz mogl zrobic. I nie operuje tu na ogolnie przyjetych kanonach ale na wlasnych doswiadczeniach. No moze niezupelnie... Ja nigdy jeszcze nie palilem/cpalem/bralem jak zwal tak zwal. Ale mam wielu znajomych i to nawet bardzo bliskich ktorzy maja z tym "blizszy" kontakt. Po wielu przejsciach wiem co mowie jeden moj kumpel niedawno z Monaru wrocil... Po prostu alkohol jest szkodliwy wyniszcza wartobe i oslabia organizm ale nie powoduje tak gwaltownych zmian... I choc to trunki sa przeklenstwem na wieksza skale to jednak w przypadku pojedynczej osoby bez wahania powiem ze marihuana szkodzi bardziej.
I nie jest to odruchowa odpowiedz... Ale przemyslana....

Edytowane przez yebisu dnia 26-11-2001 o godz. 01:54

Old Post 25-11-2001 18:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil yebisu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do yebisu Znajdź więcej post'ów przez  yebisu Dodaj yebisu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać yebisu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

yebisu ale w ankiecie jest alkohol
mimo to zamien papierowy w swoim poscie na alkohol
pluca na watrobe i sens bedzie ten sam

Old Post 25-11-2001 18:49
[FPP]Uran
Fred Durst

quote:
OK

Ludzie dlaczego glosowaliscie na marichuane skoro fakty sa oczywiste? Pytanie bylo proste "Co jest bardziej szkodliwe", odruchowo wybraliscie marichuane. Zajebiscie mnie to dziwi.

skoro fakty sa oczywiste, to po co ta ankieta?

a może, raptor, prawda leży w twoim podpisie cyt. Nic nie jest szkodliwe, liczy się dawka... ?

Old Post 25-11-2001 18:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Uran Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Uran Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Uran Dodaj [FPP]Uran do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Uran prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yebisu
litl'o alcoholic

Lightbulb

dobra przepraszam za tego posta po prostu pisalem go po nieprzespanej nocy i moglo mi sie pomylic
dzieki Zimus ze zauwazyles moj blad w koncu mamy sie nawzajem wspomagac nie?
ale samo zalozenie i tak pozostaje niezmienne...

Old Post 26-11-2001 02:23
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
OK

Ja wybrałem, że alkohol jest bardziej szkodliwy ([FPP]ZimZum: pod względem fizycznym...)

Old Post 27-11-2001 17:05
SnipeR
Skilled (Knight)

co wy gadacie

chocmy cos zjesc

Nie wiesz zkad dostales head'a
nie martw sie przynajmniej masz pewnosc od kogo.

Niektorzy twierdza ze aby dobrze grac poczebna jest inteligencja. Krde tylko jak sie z niej strzela tego nie moge pojac ))

Old Post 27-11-2001 17:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SnipeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SnipeR Znajdź więcej post'ów przez  SnipeR Dodaj SnipeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SnipeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

jak jedzenie to tylko kuchnia azjatycka...

Old Post 27-11-2001 18:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

Wedlu raportu WHO (Swiatowej Organizacji Zdrowia) alkohol wywiera wieksze szkody organizmowi czlowieka niz marychuana.
Obie te uzywki wraz z innymi (np papierosami) zostaly zaklasyfikowane do srodkow oddzialujacych na mozg czlowieka negatywnie.

Co ciekawe wg tego raportu szybciej uzaleznic mozna sie od alkoholu niz marychuany.

Dlaczego zatem w polsce alkohol jest legalny a mary jane nie?

Old Post 27-11-2001 19:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

Byle kiedys audycja na ten temat w Radiu Zet: Dzwonie do pani pana w nietypowej sprawie (Weiss).
Rzecznik ministerstwa zdrowia oswiadczyla, ze jest to tzw. umowa spoleczna: alkohol jest dozwolony a narkotyki nie.

BTW gdyby zalegalizowac miekkie narkotyki i sciagac z nich akcyze jak z alkoholu i papierosow, to moze by rzad zalatal dziure budzetowa?

Jesli o mnie chodzi to lubie i wypic (tak pozadnie do urwania filmu) i zapalic.
Przy czym zdecydowanie jestem zwolennikiem palenia

Old Post 27-11-2001 19:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez PiaSkuN
BTW gdyby zalegalizowac miekkie narkotyki i sciagac z nich akcyze jak z alkoholu i papierosow, to moze by rzad zalatal dziure budzetowa?

To jest swoj czlowiek

Old Post 27-11-2001 19:54
j@rzabek
Brujah

quote:

To jest swoj czlowiek

Bullshit. mało wam jeszcze teraz pijaków na ulicach.
Doszły by jeszcze ćpuny. Beznadzieja

Old Post 27-11-2001 20:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:12.    Strony (4): « 1 2 [3] 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions