quote: Napisane oryginalnie przez [POISON]Maziomir
Pozwolisz ze sie jeszcze raz z Toba nie zgodze! 
Hehe kurna musimy zrobić słownik pojęć bo mowimy niby o tym samym a jednak o czymś innym....
First mówmy o RTCW a nie o real WWII, bo jednak trochę się różnią (hehehe długość rund np.)
1.Przyczyna niezależna -> coś co nie zależy od Ciebie , chodziło mi o to że to nie Twoja wina że nie dostajesz ammo. Hipotetycznie: gdyby POISON grał na beach jako Allies i gdyby w jego taktyce był uwzględniony snajper przez całą rundę (np. do zdejmowania PF walących w FB) to napewno bez ammo byś nie został.
2. Szturm -> Atak na pozycje wroga... z tym że są:
a)jednostki szturmujące hmmm bezpośrednio czyli medycy, eng i lt
b)wsparcie czyli snajperzy, pf i lt (lt -> universal soldier ????)
Ok koniec tej semantyki...
quote:
Nie wynika to z "przyczyn niezaleznych" - jest to w moim wypadku swiadoma taktyka oparta na przydatnosci dla teamu (nawet w FFA). Poza tym snajper jako "covering fire" jest rowniez elementem szturmu
Rozumiem, że może być założenie, taktyka czy jak to nazwać, iż po zdobyciu FB snajper zamienia się w cokolwiek innego i wspomaga team w ataku. Ale nie będzie snajpera który zaraz po warmup'ie poleci z mauserem pod mur (chyba ???), lub na jakiejkolwiek innej mapie będzie brał czynny udział w szturmie (bezpośredni w pierwszej linni) i w tym sensie pisałem o braku szturmujących snajperów.
quote:
a miejsce w ktorym walczy jest takze pierwsza linia frontu wiec rowniez jest narazony na wszelkie plynace stad przyjemnosci (mysle o typowym snajperze podczas WW II ofkz i RTCW jako grze) - chyba ze uwazasz go za goscia podobnego temu co mowi: "Aborting can't see target!" z Fire Mission 
To że snajper, też jest narażony na zabicie jest oczywiste i to bardziej w RTCW niż w real WWII, chodzi mi o zasięg broni, parabole lotu pocisków i zdolność postrzegania skąd padł strzał i
przekazania tej wiedzy innym 
Reasumując w sumie nie wiem o co chodzi ale powiem tak każda broń w RTCW ma swoje wady i zalety taktyczne i są sytuacje w których jej użycie jest wskazane. Rozumiem ból niektórych wymiataczy, że zgineli od PF lub snajperki, ale no cóż... cieszcie się że w RTCW nie ma min...
PS. Miny albo coś w tym stylu są na DeathWish chyba... (ale je widać)
PSS. Pomysł z reloadem PF na ByRy, jest niezły, tylko czy nie dojdzie do tego, że ktoś sobie zarzyczy aby naloty też reloadowały się, a snajperka po strzale stabilizowała się co 2 min. ?????
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|