quote: Napisane oryginalnie przez panNA
Zaraz,zaraz ... to może o to chodzi?Gram w UT, biegnie gostek na mnie, ja do niego nawalam z M4 i POWINNO wchodzić a qpa,nie wchodzi. Ciągle za niego albo przed niego strzelam, to może przez seriala a nie do końca z powodu fps-ów?....
W sumie to tez, brak fps+ping=brak celnosci. Zwykle obliczenia, jezeli on sie ruszy to mniej wiecej tak to bedzie:
Po polowie jego pingu (w milisekundach) ten fakt dojdzie do serwera, po polowie twojego pinga zobaczysz to na ekranie, jezeli - powtazam jezeli twoj komputer zdola to odpowiednio szybko wyswietlic. Porownajmy, np. macie takie samy pingi, on ma 100 fps, czyli wyswietli mu sie to po czasie jego pingu (0,5*ping_twoj+0,5*jego_ping=ping, bo macie rowne pingi) plus jedna setna sekundy, czyli 1 ms. Gdy u kogos to przesledzic gdy ma np 10 fps, to analogicznie poczatek, czyli ping+10/100 sek, czyli ping+10ms. Gdy do tego dodasz probkowanie myszy, czyli np. u ciebie 60Hz, czyli w ciagu sekundy polozenie jest probkowane 60 razy do jego, np: 200Hz....... no comment, i dalej idac gdy nacisniesz spust to mija znowu 0,5*twoj_ping zanim serwes sie o tym dowie, wiec tego do kogo strzelales moze tam juz niebyc. rada - strzelaj przed goscia  
quote:
Tyle że ja nie mam wyjścia PS/2 z obudowy(data prod.1994r.) a co do możliwości płyty to nie wiem,muszę sprawdzić,w manualu coś było o tym, ale równie dobrze jest zalutowane na gładko
Jezeli masz mozliwosc wyprowadzenia to najprawdopodobniej bedziesz musial sobie "sledzia" zrobic. Ja w poprzednim kompie musialem bo nie dostalem takiego w zestawie i uzylem od 486, z malymi zmianami bo piny sie niezgadzaly, jak chcesz to moge ci wyslac opis wyprowadzen gniazda.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|