quote: Napisane oryginalnie przez El_Mariachi
Chociaż dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę...
No nie bardzo wiem z czego mam sobie zdawać sprawę ?
a). ze szkodliwości alkoholu
b). z prawdopodobieństwa "problemu alkoholowego" na starość
c). ze spadku skuteczności pod wpływem alkoholu
.... odpowiedzi powinno być jeszcze kilka. I tak z tych spraw zdaje sobie sprawę.
Tak samo jak zdaję sobie sprawę z tego że alkohol jest w Polsce zbyt łatwo dostępny (najczęśćiej na widok nawalonego jak stodoła 16 latka). Podobnie jak brutalne gry, zawierające sceny niczym nie uzasadnionej przemocy (vide SOF, SoF2 i cała masa innych), gloryfikujące świat przestępczy (GTA 1,2,3 etc.). Podobnie zresztą jak papierosy (dla mnie syf najgorszy) czy narkotyki.
Jako osoba (podobno) dorosła i (podobno) dojrzała jestem (podobno) w stanie dokonać wyboru pomiędzy tym co dobre, a tym co be. Niestety części tych wyborów dokonałem zanim zyskałem status "dorosłego". Jednym z nich było to że polubiłem piwo. Najprawdopodobniej wybór ten zostanie mi juz do szarego końca. Może gdybym rzeczywiście teraz dokonywał takich wyborów to nie piłbym piwa zdając sobie sprawę z punktów a,b i c. A może żłopałbym wóde i miał to wszysko w ... nosie.
Ogólnie chodzi mi o to, że strasznie nie lubie takich tekstów ... bez obrazy Gitarzysto, ale po prostu nie lubie jak ktoś wali mi coś z gatunku "dobże że przynajmniej wiesz że umierasz ..." i tu sugestywnie zawiesza głos.
Kurde! N i e c h l e j e alkoholu !!!
Nie pijam nic mocniejszego od wina. A i to dość rzadko. Pijam piwo. Dość często, ale raczej w małych dawkach (oczywiście pojęcie małej dawki jest subiektywne). I czuję się z tym całkiem dobrze ( a przynajmniej moje nerki).
Na koniec mały cytat, nie pamiętam niestety z kogo 
jest to moje motto w dziedzinie alkoholu:
"Pj tylko kiedy masz dobry humor. Nigdy nie pij kiedy czujesz, że musisz sie napić żeby mieć dobry humor"
ps. sorki za przynudzanie, ale piwo jest tematem drażliwym 
widać to nawet w podpisie