no to po kolei...
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Ten jakis Owsiak majacy takie pojecie o medycynie jak minister-kretyn Lapinski jest na tyle madry by to zrozumiec i przed kazdym zakupem naradza sie z lekarzami specjalistami co kupic zeby bylo najlepsze.
jacy specjalisci? Ci, ktorych w telewizji pokazuja? Lapinski, zaraz po tym jak sobie somochodziki kupuje? Dr, ktory skonczyl studia 2 lata temu? bo specjalistow to ja tam nie widze.
Kolejny ... boze czy slowo KONTROLOWANY nie dociera??? Czytalam i sluchalam o tym sporo. W tej calej organizacji jedynie kto dostaje jakies pieniadze to jedna ksiegowa i jakis koles co to ustawia... reszta pracuje tam spolecznie! No zdarza sie jeszcze czasem ze zespoly wystepujace pobieraja pieniadze..
hmm... znaczy Owisak dziala spolecznie. dobrze widziec... to medal jakis powinien dostac...
Dzieki temu ze zaistnial ludzie przynajmniej qwa raz w roku przypominaja sobie o tych ktorym w zyciu sie nie powiodlo i ktorzy cierpia. Mowisz o Caritasie ze zbieraja ale sie nie chwala... i zle ze sie nie chwala. Wszystko co jest urzadzane z wielka pompa przyciaga ludzi. Powiedz mi jak czesto normalny zapracowany Polak mysli o tym zeby isc gdzies i wplacic kase? A tak to kazdy widzi i kazdy cos da.
gdybym wiedzial, ze to co dam pojdzie na chorych to bym chetnie cos ofiarowal. a ze spoleczenstwo jest glupie i zarazem chce pomoc blizniemu to akcja przynosi efekt (w postaci suchych liczb, nie przeklada sie to na liczbe wyleczonych dzieci).
A tu to sie czepiasz... kazdy ma prawo wybrac sobie haslo ...a to akurat trafia do ludzi.
i kazdy ma prawe je krytykowac. krytykuje hasla nazistow, komunistow, wielu innych, i bede krytykowal tez hasla Owsiaka.
Czlowiek ktory zyje skromnie w niewielkim domku zarabiajac na zycie produkcja witrazy? No rzeczywiscie... Poza tym a niech robi szum wokol siebie... wole ogladac w telewizji szum wokol kogos kto zbiera pieniadze na innych a nie na siebie jak nasi politycy.
wolny wybor, kazdy cos lubi ogladac. ja Owsiaka nie trawie...
Kryp: dowody? juz mowilem. WOSP nie dala prawie NIC najwiekszemu szpitalowi dzieciecemu na wschod od Wisly.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|