Garść informacji na temat zlotu :
Zaczynamy w piątek już od wczesnego popołudnia ( oczywiście można dojechać w sobotę lub w niedzielę ) . Adam już napomknął , że sam ośrodek w piątek w godzinach późnowieczornych do najpóźniej północy będzie okupowany (tu źle poinformowałem nie przez szerokokarkich strażaków lecz w przewadze żeński personel ZUS-u , mają imprezę 150-osobową z orkiestrą nie zajmująć domków wcześniej zasiedlonych przez nas ).W to piątkowe popołudnie alternatywą może być wspólne biesiadowanie o rzut granatem przy piwie , mogę wynająć salę gimnastyczną ( 40 zł za h) , salę w sieradzkiej piwiarni lub góra 16-sto stanowiskową kawiarenkę internetową . Może też być ale to już działka Ghada , że może w czyms pomoże Cenega .
W sobotę od 11 do najpóźniej 17 a w przypadku słabej pogody wogóle ' gośćmi ośrodka będą dzieci z porażeniem mózgowym ( żywo przypominające przesadnie biesiadujących w piątek przy piwie zjazdowiczów).
Od 17 osrodek tylko nasz do niedzielnych godzin popołudniowych ( chyba że znajdą się wytrwali chętni do kolejnych noclegów .
Ceny : znacie były w topicu , ewentualnie trzeba by sie liczyć z kosztami ewentualnych atrakcji typu sala czy kawiarenka a być może ten sport co się strzela kulkami z farbą .
Dojazd : Sieradz znajdziecie z wyjątkiem globusa praktycznie na każdej mapie 60 km na zach od Łodzi , żwirownia położona jest od miasta 5 km na płn - wsch ,1 - 1,5 km na północ od stacji kolejowej Sieradz-Męka ( obiecuje jakiś szkic na stronie pft umieścić) . Na tej stacji wylądują wszyscy jadący z kierunków wschód - zachód ( W-wa , Wrocław , Poznań itd ) . Ci jadący z południa i północy mogą dojechać do węzła kolejowego Zduńska Wola skąd autobusy miejskie ( z 10 km) dowiozą gdzieś 3 km od osrodka a dalej od czego woluntariusze Romek i Hunter .
Z żarciem i piciem , transport będzie to możemy sobie w zależności od potrzeb i ilości osób coś kupić grupowo .
Teraz prośba ważne byłoby dla mnie znać przybliżoną ilość uczestników . Najwygodniej byłoby gdyby jedna z osób z klanów które zechcą zaszczycić obecnością kontaktowała się ze mną lub Ghadem . Mój numer gg 4490309 , nr kom 0-601155436
Pozdrawiam Romek
|