Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Windows XP
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (5): « First ... « 2 3 [4] 5 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
OGO
niema mnie

Z NTFS jest problem maści takiej że jak się rozwali to ciężej cokowliek z niej odzyskać. Jest dobre dla dużych plików, natomiast przy ogromnej ilośći małych plików może chodzić wolniej niż FAT32.

I każdy "normalny" urzytkownik PC powinien mieć 2 partycje na dysku. Jedną na system i tylko na system, więc niech się tam OS rządzi po swojemu i instalujemy tam programy podstawowe Office, dodatki do systemu. A każde dodatkowe oprogramowanie (przedewszyskim gry muze i filmy) które chcemy zachować dawać trzeba/wypadało by na drugą partycję. Reinstalka systemu to format c: /q i setup.exe lub ghostem odrazu wpakować OS`a bez bawienia się w odzyskiwanie dancyh. Miłym jest przenieść plupit na d:_\jakiśtamkatalog, Taksamo z moje dokumenty używajać tweakUI`a =] Po drugie druga partycja chodzi szybciej niż pierwsza =P

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-10-2001 16:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Pieprze partycje. Nie chce ich miec. Mam dwa dyski i tyle, dwa napedy - jak dorzuce partycji to sie namnozy literek...

Z gory mowie, ze jstem zrazony do partycji...

Old Post 31-10-2001 16:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS
Pieprze partycje. Nie chce ich miec. Mam dwa dyski i tyle, dwa napedy - jak dorzuce partycji to sie namnozy literek...

Z gory mowie, ze jstem zrazony do partycji...

a co Ty nie znasz innych literek niz ABC...
lol

Old Post 31-10-2001 16:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]OGO
Z NTFS jest problem maści takiej że jak się rozwali to ciężej cokowliek z niej odzyskać. Jest dobre dla dużych plików, natomiast przy ogromnej ilośći małych plików może chodzić wolniej niż FAT32.

I każdy "normalny" urzytkownik PC powinien mieć 2 partycje na dysku. Jedną na system i tylko na system, więc niech się tam OS rządzi po swojemu i instalujemy tam programy podstawowe Office, dodatki do systemu. A każde dodatkowe oprogramowanie (przedewszyskim gry muze i filmy) które chcemy zachować dawać trzeba/wypadało by na drugą partycję. Reinstalka systemu to format c: /q i setup.exe lub ghostem odrazu wpakować OS`a bez bawienia się w odzyskiwanie dancyh. Miłym jest przenieść plupit na d:_\jakiśtamkatalog, Taksamo z moje dokumenty używajać tweakUI`a =] Po drugie druga partycja chodzi szybciej niż pierwsza =P

NTFS jest racze IMO dla serverow, firm itp a nie uzytkownikow domowych i graczy

Old Post 31-10-2001 16:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Neo Znajdź więcej post'ów przez  Neo Dodaj Neo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Neo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo

a co Ty nie znasz innych literek niz ABC...
lol

A nie wpadlo ci do glowy, ze niektorzy nie lubia takiej ilosci literek.

Jeszcze jedna dobryzka to bede kasowal posty, bo:
a) jestem moderatorem
b) jest to moj topic
c) jest juz naprawde w.kurwiony i zmeczony

Ze ktos czegos nie lubi i chce inaczej to nie oznacza, zaraz "lol"...

Old Post 31-10-2001 16:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Tak - jestem do tego zdolny...

Jak jestem wkurzony to racze sie nie nawijac....

Old Post 31-10-2001 16:36
Neo
Warrior (Scrag)

quote:

A nie wpadlo ci do glowy, ze niektorzy nie lubia takiej ilosci literek.

a) jestem moderatorem
b) jest to moj topic

Ze ktos czegos nie lubi i chce inaczej to nie oznacza, zaraz "lol"...

a co tu ma czyjes lubienie do funkcjonalnosci systemu ?!?

ad a: zauwazylem

ad b: moze to i twoj topik ale jak dobrze zobaczysz jakis czas temu zalozylem tu identyczny

ad c: no coz, jestesmy tylko ludzmi

nie wqrzaj sie na lol'e, lol

Old Post 31-10-2001 16:39
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Neo

a co tu ma czyjes lubienie do funkcjonalnosci systemu ?!?

ad a: zauwazylem

ad b: moze to i twoj topik ale jak dobrze zobaczysz jakis czas temu zalozylem tu identyczny

ad c: no coz, jestesmy tylko ludzmi

nie wqrzaj sie na lol'e, lol

Podziekuj Saari - bo mi porawila humor... ale tak balansujesz na cienkiej lini...

Old Post 31-10-2001 16:56
CE3RDE
Just do it.

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
no wiesz co CE3RDE...zeby dziewczyna musiala za ciebie szukac...wstydz sie!

Thx Saari teraz mam nadzieje ze mi sie uda byc on-line Ahhh...nie bylo mnie przy kompie przez 3 dni (kara ) i az mnie palce swierzbia aby cus ciekawego napisac

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 31-10-2001 16:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja wlasnie ciagne xp... mam juz 35%

Old Post 31-10-2001 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Ce3rde - no to teraz patrz i sie boj ( wiesz o co biega )
A tak w ogole to napisalbys cos ciekawego

Lucas - Ja tez nie znosze partycji. Sa niewygodne moim zdaniem - kiedys mialam dysk podzielony na partycje to w koncu zostalam z problemem - c - mb wolnego , d - 2mb , e 1.5mb ... a mialam wrzucic gdzies pliczek 5mb .. no i mnie szlag prawie trafil

Old Post 31-10-2001 17:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Neo masz rację lepiej się NTFS sprawuje na serverach niż dla urzytkowników domowych.

[FPP]LucaS nikt Ci nie mówi abyś zakładał partycje. Tylko wiemy z doświadczenia że tak jest dobrze, funkcjonalnie bo zbyt często przemieszczałem dane po dysku a komenda format c: /q nie odbywa się boleśnie tylko jako część operacji nazwanej "Reinstalka". A wybór tak naprawdę zawsze należy do właściciela/urzytkownika komputera.

Old Post 31-10-2001 17:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CE3RDE
Just do it.

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez Saari
[B]Ce3rde - no to teraz patrz i sie boj ( wiesz o co biega )
A tak w ogole to napisalbys cos ciekawego

Napisalbym cos ciekawego ale nie wiem co bo nie mam ciekawego zycia ostatnio...

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 31-10-2001 17:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Ce3rde - trzeba zauwazac najmniejsze cuda.. wtedy sie jest szczesliwym

Ogo - wiadomo ze najlepiej miec system na oddzielnej literce A to mozna uzyskac albo dzielac dysk na partycje albo tak jak my z Lucasem mamy - 2 dyski

Old Post 31-10-2001 18:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CE3RDE
Just do it.

Staram sie zauwazac ale poprostu mam nieraz takie dni tygodnie kiedy poprostu mam dola i mam jedynie chec odciac sie od reszty swiata...Staram sie zauwazac wszystkie nawet najmniejsze rzeczy w moim zyciu ciesze sie ze sie dzis rano obudzilem ze przeszedlem na druga strone ulicy i mnie samochod nie potracil wszystkie sukcesy wieksze,mniejsze sa jakby paliwem dla mej duszy,aby poprawnie funkcjonowala

Old Post 31-10-2001 18:56
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Ogo - wiadomo ze najlepiej miec system na oddzielnej literce A to mozna uzyskac albo dzielac dysk na partycje albo tak jak my z Lucasem mamy - 2 dyski

Takwięc jaki jest temat pseudo-zgrzytu min neo a LucaS`em bo ja nie widzę żadnego =] Wiadomo że lepiej zawsze jako osobny mieć dysk tak jak wy macie <szczęściaże> albo tak jak ja partycjami się bawić =]

Old Post 31-10-2001 19:14
gazi
podróżnik

quote:

a) jestem moderatorem
b) jest to moj topic

Nie trawie takich ludzi... mysli ze jest fajny i mu wszystko wolno

Saari -> Ja mam 3 dyski literki od A do H

Old Post 31-10-2001 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Gaz-chan - zostaw Lucas'a w spokoju .. kazdy moze miec zly dzien. poza tym nikomu nic nie robi tylko sie odgraza a to cos innego...

Old Post 31-10-2001 20:29
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]OGO
Neo masz rację lepiej się NTFS sprawuje na serverach niż dla urzytkowników domowych.

[FPP]LucaS nikt Ci nie mówi abyś zakładał partycje. Tylko wiemy z doświadczenia że tak jest dobrze, funkcjonalnie bo zbyt często przemieszczałem dane po dysku a komenda format c: /q nie odbywa się boleśnie tylko jako część operacji nazwanej "Reinstalka". A wybór tak naprawdę zawsze należy do właściciela/urzytkownika komputera.

hehe, troche czasu juz sie gryze z winshitami
lucas: zupelnie nie rozumiem po co sie tak wqrzasz...

OGO: jeszcze jeden post i stawiasz flache

Old Post 31-10-2001 20:33
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor

spox, moze mu kiedys przejdzie

Old Post 31-10-2001 20:34
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor

ja mialem kiedys 2x30gb i mialem literki do O. teraz mam tylko do I

Old Post 31-10-2001 21:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:

I to jest najlepszy wariant..

Co do tego ze sie odgrazam, czy co.... Wysle was chyba na jeden z moich wykladow na uczelni i nie bedziecie sie dziwili, ze czlowiek moze byc zmeczony i wkurzony... zwlaszcza jak jest o 6 rano na nogach....

Old Post 31-10-2001 23:13
ZbooJ
Zajebisty facet :]

Daj se na looz LucaS
To ze wszedzie jest znaczy nie znaczy ze my tez Nie przerzucaj tu zlych humorow ze rl .. raczej postaraj sie tu wyluzowac

Old Post 31-10-2001 23:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZbooJ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ZbooJ Znajdź więcej post'ów przez  ZbooJ Dodaj ZbooJ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZbooJ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez ZbooJ
Daj se na looz LucaS
To ze wszedzie jest znaczy nie znaczy ze my tez Nie przerzucaj tu zlych humorow ze rl .. raczej postaraj sie tu wyluzowac

Nie chodzi, ze trudny - bo to kazdy ma. Sens w tym, ze nie rozumiem istoty wykladu - bo dubluje on drugi (bardzo pobieznie) przez co totalnie sie czlowiek wynudza. Jestem opanowanym czlowiekim ale Neo wyprowadzil mnie zrownowagi...

Dobra - wracamy do temtu XP. Z tego co wywniskowalem miedzy linimi to jedna partycja moze byc w NTFS (sytem), a reszta w Fat 32, tak?????????

Old Post 01-11-2001 00:12
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Talking

Chcialam powiadomic ze jestem szczesliwa posiadaczka Windows XP i musze stwierdzic, ze jest po prostu slodziutki

Old Post 02-11-2001 14:31
ZimZum
Nieśmialy abstynent

quote:

Chcialam powiadomic ze jestem szczesliwa posiadaczka Windows XP i musze stwierdzic, ze jest po prostu slodziutki

mile zlego poczatki...

Old Post 02-11-2001 14:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Kupiłeś Windows XP to spadaj - Szopka jakich mało - 23:21
Vegita'2001
"A cóż to ?" pewnie ktoś pomyśli Spieszę więc z wyjaśnieniem. Otóż najwspanialszy, najlepszy i naj..., po prostu cacy system zabezpieczeń najnowszego systemu operacyjnego - Windows XP okazał się totalną paranoją i szopką noworoczną już w listopadzie )) Sprawa jest banalnie prosta i aż dziw bierze, że programistyczne spece i supa-fachowce z Microsoftu nie zauważyli potężnego i wręcz niemożliwego do niezauważenia przez przeciętnie myślącą małpę błędu w systemie zabezpieczeń Aktywacji Windows. Żeby było jeszcze śmieszniej - tym razem problemu nie odkryli i nie wykorzystali na swoją korzyść piraci komputerowi ! Tym razem są czyści jak łza )) Microsoft wprowadzając System Activation do Windows XP chciał chyba zbliżyć się do swoich klientów zmuszając ich do rejestracji systemu przez internet lub przez telefon. Cobyście nie przestali się śmiać, kolejna porcyjka "buhahahów" Otóż nawet uczciwi klienci, którzy już nabyli w pełni legalną drogą Windows XP mają z nim sam ubaw po pachy (oczywiście to zależy od punktu widzenia - z mojego - sam ubaw ). Nie dość, że aktywacja Windows XP przez Internet zwykle kończy się wyświetleniem komunikatu : "Server is not responding. Please try later..." (hmmm... od rana do wieczora kilkaset razy to znaczy się te "Spróbuj później"???) to jeszcze mają bardzo dużą szansę ubawić się jeszcze (znowu) przez telefon, który w ostateczności muszą wykonać. A tam : "Przepraszamy, ale kopia systemu Windows XP o podanym przez Pana/ią numerem indetyfikacyjnym już jest zarejestrowana w naszej bazie..."... Buhahaha Microsoft źle wykalkulował system generowania kodów identyfikacyjnych i w efekcie tego na rynek trafiło już około 250.000 kopii Windows XP o takich samych numerach identyfikacyjnych! Rejestracja (czyt. Aktywacja) tych kopii Windows XP jest więc i teorytycznie i praktycznie niemożliwa A więc przykładnych, kupujących tylko legalne kopie oprogramowania zapraszamy do zakupu wspaniałej, legalnej wersji Windows XP i do loterii!!! )) A wygrana to : Nieaktywowalny system operacyjny ))

P.S. Zadzwoń i aktywuj swój Windows XP : 0-700-666-666 Koszt to jedyne 99 PLN/min + VAT Teraz można na Windows XP zbić niezły interes

No i jednak muszę się pochwalić www.frazir.wroc.pl jest pierwszym portalem w Polsce, który tą informację podaje, więc Wy także jesteście pierwsi w Polsce, którzy się o tym dowiadują

ŹRÓDŁO http://www.frazir.wroc.pl

Old Post 04-11-2001 14:10
Lucas
esports.pl

Mojej kopi nie trzeba rejstrwac przez net ani telefon....

Old Post 04-11-2001 14:14
Neo
Warrior (Scrag)

quote:
Mojej kopi nie trzeba rejstrwac przez net ani telefon....

mojej tez nie
a do office'a XP jest program [kilka kb], ktory ja aktywuje

Old Post 04-11-2001 14:43
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Ja tez mojego nie rejestrowalam i jest ql
A tak w ogole to juz mam pewien pomysl ale nic nie mowie na razie

Old Post 04-11-2001 15:25
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:12.    Strony (5): « First ... « 2 3 [4] 5 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions