Chyba czas zamknąć ten temat
Zapoczątkowałem go kilka mięsiecy temu i ku mojemu zdziwieniu temat jeszcze istnieje. Po pierwsze chyba trochę źle postawiłem pytanie - czy pf to lamerska broń , chociaż z drugiej strony chciałem się dowiedzieć co myślą o niej inni gracze.
Do operowania Pf-em nie potrzeba żadnych wilekich kwalifikacji.
No moze poza akcjami w których odpalamy pf-a bedać schowani za ścianą i wyskakujemy w momencie kiedy posik opuszcza lufę
DO DOBREGO OPEROWANIA PF-EM TRZEBA INTUICJI I BARDZO DUZEJ WIEDZY NA TEMAT ZWYCZAJOW I ZACHOWAN GRACZY W WOLFIE. Trzeba poprostu wiedziec w ktorych momentach i gdzie skupia się najwiecej przeciwnikow w zaleznosci od sytuacji na mapie. Trzeba dokladnie wiedziec kiedy przeciwnik bedzie mial repsawn i po jakim momencie znajdzie się w danym miejscu mapy.
Trzeba znaleść takie miejsce w którym sami nie bedziemy zagrożeni. Trzeba wykazać się cierpliwością i doskonałym przeglądem pola walki - nie strzelać do pierwszego lepszego przeciwnika, często przepuszczać pojedyńczych, żeby zdobyć kilka fragów na raz na jednej grupie.
Podam przykład - mapa village - allies ukradli złoto uciekają przez taver, respawn axis wybity. Musiałem wykazać sie odrobiną szaleństwa żeby ścigać z pf-em axis przez tavern zamiast iśc przez bridge. Liczyłem na to że innym uda siepowstrzymać na chwilę allies co pozwoli mi in dogonić. i Udało sie - strzeliłem od tyłu do zaskoczonych axis gotujących sie już do wejścia koło south tower. Kilka fragów naraz, objective secured.
Inną sprawą jest atakowanie forward bunker na beach od strony ... plaży - i wtedy z takich niekonwencjonalnych akcji wychodzą piękne fragi.
OCzywiście takie akcje wychodzą raz na dziesięc, ale dzięki takim akcjom uwielbiam grać pf-em
Po za tym najlepsze akcje z pf-em wychodzą w niekonwencjonalnych zagranich do których trzeba wykazać się kreatywnością i odrobiną szaleństwa.
Oczywiście nadal jest sporo pf-iarzy którzy potrafią zdobyć kilka fragów naraz strzelają do forward bunkra na beach ( tak przy okazji to na beach wcale nie zdobywa się najwiecej fragów strzelając do forward bunker co niektórzy sugerują, bo po respawnie każdy dobry gracz albo sie cofa albo wskakuje na trenches albo wychodzi na beach. Jedynie lamki które siedzą cały czas po respawnie w forward bunker są łatwym celem dla pf-a.
Moim guru na polskiej scenie Wolf-a jest Shiro z C4. Gość idelanie potrafi się ustawić z pf-em. Gra niekonwencjonalnie, odgrywaw taktyce C4 bardzo duża rolę o czym mogły przekonać sie nie jedne klany grające z C4. Często jego akcje decydują o porażce lub zwycięstwie drużyny. Warto czasami popatrzeć jak ten facet operuje pf-em.