"Glupi to ty jestes"
.:. bez komentarza... nie będę z tobą dyskutował bo to nie ma sensu.
Red... Hehehe - Ja uwielbiam dokładnie to samo. Nie ma nic lepszego niż ten klimat. Poza tym, lubię typową rzeź z siekaniną i posoką. A Battle Realms, bo o niej mówiłem jest strategią, pewnie fajną, ale Ja wolę kierować jedną postacią.
Jeżeli szukasz gier typu feudalnej Japonii. To chyba najlepsze jest Tenchu, na PSX (które przeszedłem), może znasz, ale jak nie to powiem, że kierujesz ninj'ą, i zabijasz po cichu i bezszelestnie, jeżeli nikt cię nie zauważy, to przechodzisz lokację na poziomie Grand Master, i dostajesz przedmiot specjalny (różne fajne rzeczy). Najlepsze jest łażenie po dachach budynków. Zajebista gra, a klimat i muzyka nie z tej ziemi.
Poza tym najlepszą bijatyką z samurajami, jest chyba Bushido Blade, gdzie możesz rozłożyć przeciwnika jednym celnym ciosem (tak jak w rzeczywistości), jest jeszcze druga część, ale w nią nie grałem, w grze obowiązuje kodeks bushido (nie atakować bezbronnego, nie bić leżącego itp.), naturalnie możesz go przestrzegać, lub nie... Jest też coś w rodzaju fatality z Mortal'a (tylko nie takie brutalne, zresztą fatality w mortalu są wg mnie w złym guście).
Z bijatyk 2D, to mam Samurai Shodown 4 (znane też jako samurai spirits), oraz Last Blade 2, obie giery są super, samsho ma lepszą klimę i fajniejsze postaci, natomiast w last blade, jest lepsza grafika i chyba ciekawsze kombosy, przynajmniej tak mi się wydaje. Obie gry emuluję spod Neo Geo (automatu). Jak poszukasz to ściągniesz, ale sporo zajmują, jak na mój modem.
Było jeszcze kilka innych fajnych, jak sobie przypomnę to napiszę...
BTW. Ja trenuję TaeKwon-Do, bijemy się be broni, ale i tak jest xtra.