Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Ksiazki
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (9): « First ... « 4 5 [6] 7 8 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Rozwin swój genialny umysł :F - z nudów zabrałem sie za czytanie takiej ksiązki Niby miała pokazać jak polepszych jakośc nauki, zapamietywania itp. Ale doszedłem do wniosku, że nic konkretnego tam nie ma.

Książki o takich tytułach powinno omijać się z daleka

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-04-2004 10:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Hehe .. z nudow po raz n-ty czytam ksiazki Pratchetta... koles jest po prostu niewaski

Old Post 20-04-2004 16:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

pracheta to czytałem tylko opisy 2ch książek na ich tylnej okładce
Ale kolega mi też to polecał to chyba od niego pozycze.

Old Post 20-04-2004 16:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

a czytaliście "dobry omen"? to o końcu świata, nieodparcie kojarzy mi się z dogmą( the movie). napisał to pratchett z kimś jeszcze, ale wyszło i po prostu cudeńko, mistrzowski dowcip.
ja sie zabieram za "katar"

Old Post 20-04-2004 19:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Podać Ci ten tego husteczkę?

Weź witaminkę C i do wyrka, wygrzej się.

Aha i uważaj, aby rodziny nie pozarażać :P

Old Post 20-04-2004 19:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Hehe .. z nudow po raz n-ty czytam ksiazki Pratchetta... koles jest po prostu niewaski

Mi jakos T.P nie podszedł, moze i jajcarskie momentami, ale niezbyt mi sie to miesci w kategoriach "fantasy" momentami troszke humor na sile. Zmęczyłem tylko "Równo umagcznienie" i juz mi sie niechcialo dalej meczyc...

btw...

quote:
Rozwin swój genialny umysł :F (...) doszedłem do wniosku, że nic konkretnego tam nie ma.

Old Post 20-04-2004 20:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez driada
a czytaliście "dobry omen"? to o końcu świata, nieodparcie kojarzy mi się z dogmą( the movie). napisał to pratchett z kimś jeszcze, ale wyszło i po prostu cudeńko, mistrzowski dowcip.

z panem nazywajacym sie neil gaiman
wysmienita ksiazka, tryskajaca humorem najlepsi 4 motocyklisci apokalipsy :>
ogolnie pratchett miazdzy :> wlasne skonczylem maskarade ;D

z tworzosci neil'a gaiman'a polecam ksiazke o tytule "nigdziebadz" wciaga cholernie, pokrecona fabula itp itd

Old Post 20-04-2004 20:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez driada

Z Robinem Cookiem. Jedna z pierwszych ksiazek Pratchetta jakie czytalam - swietna

Old Post 20-04-2004 21:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

tomasz, jade w czw do konina w charakterze bomby bilogicznej, specjalnie, zeby ciebie zarazić

Old Post 20-04-2004 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Z Robinem Cookiem. Jedna z pierwszych ksiazek Pratchetta jakie czytalam - swietna

ja sie jednak upre ze z neil'em gaiman'em saari )

Old Post 20-04-2004 23:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Dac im topic to zrobia z niego smietnisko sajensfikczyn.

Saari czytaj posty. Glan napisal, ze z Neilem Gaimanem. Dowod.

Old Post 21-04-2004 00:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Dac im topic to zrobia z niego smietnisko sajensfikczyn.

Saari czytaj posty. Glan napisal, ze z Neilem Gaimanem. Dowod.

fantastyki jak juz, fantastyki naukowej tutaj jak na lekarstwo a poza tym zaczelo sie od tego to i tak zostalo... :>
ale ksiazki innego typu tez przecie sie pojawiaja

Old Post 21-04-2004 07:06
DEiMOss
sharimurai

Pfffffffff, sranie w banie, moj topic byl wczesniej i lepszy, no...

Old Post 24-04-2004 23:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez DEiMOss
Pfffffffff, sranie w banie, moj topic byl wczesniej i lepszy, no...

a tam.. i nie pfff'aj mi tutaj!

Old Post 25-04-2004 00:00
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

Pratchett to klimat sam w sobie...

Moj ulubiony pisarz. Ludzie mowia w sieci, ze po zmianie tlumacza jego polska wersja "Zadziwiajacego Maurycego" stracila klimat - wcale tak nie jest. Musze przyznac, ze humoru jest raczej wiecej, jednak nie zawsze jest on az tak wyszukany.

Jak dla mnie Pratchett to fantasy w najlepszym wydaniu.

Old Post 25-04-2004 00:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeZo
Veteran (Ogre)

Pratchetta nic nie czytalem...jakos nigdy sie nie moglem zabrac do tego...w tej chwili jestem na etapie Ojca Chrzestnego - Mario Puzo Miazdzy ksiazeczka

Mój numerek gg: 2285535

Old Post 25-04-2004 13:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DeZo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DeZo Znajdź więcej post'ów przez  DeZo Dodaj DeZo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DeZo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Kilka osob czytalo lub przeczytalo Miecz Prawdy wiec male info dla nich, ze strony www.terrygoodkind.com

CTRL+C/CTRL+V

This is a direct message from Terry to his fans.

Dear Readers,

I am pleased to announce that the next book, scheduled for release in early 2005, will be the first volume in the Chainfire Trilogy. This new book, CHAINFIRE, is the beginning of the story that is the grand conclusion to the Sword of Truth series.

The Chainfire Trilogy introduces a new story line to the series which will be the core background story to the trilogy and at the same time bring to a conclusion the ongoing story of the entire series.

In order to give readers a taste of what is to come, the first chapter in the Chainfire Trilogy will be released in the paperback of Naked Empire, due out in a few weeks.

It is now official: the Sword of Truth series will conclude with the Chainfire Trilogy.

I'm really excited by this event, and by the story. It will be beyond what anyone expects, or could possibly prepare for. The first sentence opening this chilling adventure is:

"How much of this blood is his?"

All the best,

Terry Goodkind

So you read it here first people. The SOT series ends in three more books.
Also Chainfire is now confirmed to be the title of book 9.

To avoid confussion. These books are part of the SOT series. No one said they were going to be about new people. All that was said is it starts a new story arc that will take place over the next three books. This is different in that Terry always wrote one story per book. These 3 books will also bring an end to the overal SOT series plot of Jagag and he Order. This does not mean Terry will never agian write a book about this world.

Please do not read more into the announcement then is there.

Jeszcze tylko trzy ksiazki, malo Chociaz przedostatnie zdanie daje jakies nadzieje...

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 26-04-2004 16:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Pratchett - Muzyka duszy i Kosiarz

To moje pierwsze doświadczenie z tym pisarzem. Ale za to bardzo pozytywne
Książki czyta się wyjątkowo fajnie, lekko i w ogole. Bardzo fajny styl ma... polecam tym, któazy jeszcze nie czytali.
Ja w poniedziałek dostane kolejną książke od kolegi ;D
Przy okazji polecam
Niezwyciężony Lema. Przeczytałem poraz drugi. Teraz czytam
Austronauci - też Lema, ale to jakoś już mi nie wchodzi. Chyba za dużo jak dla mnie tego futurystycznego bełkotu z przed 50 lat

Old Post 29-05-2004 09:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

alien czytaj i nadrabiaj ;D ja sie musze zabrac za ostatniego pratchetta "na gliniancyh nogach" i "ostatni bohater" ale czasu qrka nie mam ;/

Old Post 29-05-2004 12:27
AlieneK
KOSZ

Pratchett będzie w wawie Zresztą był dzisiaj ale nie chciało mi sie isc Bedzie znowu w piątek

4 czerwca (piątek) - Warszawa
- 12.00 - 13.00 - Konferencja prasowa, aula Politechniki Warszawskiej, pl. Politechniki 1
- 13.00 - 14.30 - Spotkanie z czytelnikami, aula Politechniki Warszawskiej, pl. Politechniki 1

Ktoś idzie? :>

poza tym:
2 czerwca (środa) - Kraków:
- 13.30 - 14.30 - Spotkanie w siedzibie British Council, Rynek Główny 26/Wiślna 2
- 16.30 - 18.00 - Spotkanie z czytelnikami, EMPiK, Rynek Główny 5

3 czerwca (czwartek) - Poznań:
- 13.00 - Spotkanie z czytelnikami, Biblioteka Brytyjska Uniwersytetu A. Mickiewicza, ul. Ratajczaka 39
- 16.00 - 17.30 - Spotkanie z czytelnikami, EMPiK, ul. Ratajczaka 44
- 18.00 - 19.00 - Spotkanie z czytelnikami, księgarnia Bookarest, ul. Półwiejska 42, Stary Browar

Old Post 01-06-2004 21:26
bizonek
def

Zęby Tygrysa Toma Clancego - książka która konczy przygody Jacka Ryana, a zaczyna przygody jego syna w swiecie wielkiej polityki i szpiegostwa.
Dużo osób ją beszta, ale to jest bardzo dobra książka.

Old Post 01-06-2004 23:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
- 16.30 - 18.00 - Spotkanie z czytelnikami, EMPiK, Rynek Główny 5

.^_______^. Za godzinke lece

Old Post 02-06-2004 12:37
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

Ja niestety nie dam rady wybrac sie do Poznania na Pratchetta - szkola. Za to dalem kumplowi ksiazki - podpisy ma przywiezc.

Zakupilem wczoraj "Na glinianych nogach" Pratchetta - bede czytal byc moze juz w ten weekend, choc watpie bo bede robil grammar revision bo jade na FCE za tydzien . Ale szykuje sie naprawde swietna lektura - jak kazda Pratchetta.

"Zeby tygrysa" bedzie kolejna ksiazka jaka kupie, jednak rozwazam jeszcze kilka opcji - czytania kupa, czasu brak. Na oku mam "Bracia Karamazov" oraz "Swiat Zofii". Na wakacje zostawiam jeszcze caly "Swiat Dysku" Pratchetta - troche zaleglosci mam.

Old Post 02-06-2004 19:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Ja mialem czytac Kod Leonarda... ale na czas sesji musialem zarzucic te przyjemnosc...

Saari ponoc zmoklas?

Old Post 02-06-2004 20:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Dajcie spokoj, kolejka na pol rynku (w sumie mozna sie bylo tego spodziewac), w dodatku zaczelo padac wiec olalem sprawe i poszedlem.

Old Post 02-06-2004 20:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Stalem kiedys w podobnej kolejce do Rosinskiego celem podpisania jednego z wybranych Thorgali, kolejka pozawijana kilkakrotnie wypelnila w zasadzie caly 3 pietrowy Empic we Wroclawiu, stalem, stalem, stalem, przeszedlem polowej jej dlugosci i sie nie doczekalem :/ Poszedlem na pociag do domu, nastepny mialem dopiero za 3 godziny, nie bylo wiec sensu stac w kolejce ani tym bardziej czekac na nastepny transport do domu...

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 02-06-2004 20:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler

Saari ponoc zmoklas?

Nie dotarlam jednak Mialam dzis rano pobieranie krwi i mi caly dzien slabo bylo ..zreszta nadal jest ... glupi organizm mial dosc jak go kilkakrotnie kluli bo sie do zyly dostac nie mogli .==.

Old Post 02-06-2004 21:25
AlieneK
KOSZ

No ja na chwile wpadłem. Porażka.. tłumu wielkiego nie było. Kolejka na jakies pół godziny czekania, ale i tak nie mialem po co stać bo organizatorzy nie wpadli na pomysł, żeby zrobić tam stoisko z tą jego najnowszą książką. Moi 2j kumple mieli ksiązki jakieś starsze, więc jeden sie wepchnął w kolejke i Terry je podpisał. Podpis ma Fujowy jakimś mazakiem i wygląda jakby był nadrukowany
W sumie jeden z tych kolegów książke mial z biblioteki, ale chyba się nie obrazą, że sam Pratchett ją pomazał

Old Post 04-06-2004 15:34
driada
Veteran (Ogre)

"inne pieśni" dukaja. powalające. fascynujące sa te wątki arystotelesowskie i jak zwykle przenikliwe i wyraziste portrety bohaterów. swietne pomysły na zbudowanie rzeczywistości. nie zniszczona biblioteka aleksandryjska!! no i Forma, cudowny konstrukt wyjaśniający zachowanie człowieka, niesamowity pomysł.

Old Post 28-06-2004 16:10
SweepeR
sweter

Ta kolekcja Gazety Wybroczej jest fajna. Wciagnalem sie przedwczoraj niezle w "Imie Rozy" Umberto Eco... niezly kryminal wypelniony po brzegi filozofia i mistycyzmem Film chyba z 3 razy widzialem, ale ksiazka mhm... jak zawsze lepsza

Old Post 28-06-2004 17:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:41.    Strony (9): « First ... « 4 5 [6] 7 8 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions