Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Maturzysci yo
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (9): « First ... « 4 5 [6] 7 8 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
megazord
Training (Enforcer)

Spierodlilem informatyke... Zeby zrobic jakies zadanie (w wiekszosci przypadkow) najpierw trzeba bylo zrobic zadanie matematyczne. Pierwsze czy drugie zadania w pierwszej 90 minutowej czesci bylo operowanie na ciagach... juz bylem posrany jak to zobaczylem. Zadnego robienia www, zadnego operowania na jednostkach binarnych... mowiac w skrocie nic z rozszzezenia ktorego sie spodziewalem. Zadnego sortowania, zadnego shematu hornera, ciagow, liczb naturalncyh. Programowanie z dupy i ogolnie ****owo... a no jest jeden wielki plus. Jak ktos ma wykutego na blache offisa w tym exela i accesa (bo worda zaprosty) to ma jakies 50% zdanej matury. Majes a tobie jak poszlo ?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-05-2005 12:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil megazord Kliknij tutaj by wysłać e-maila do megazord Znajdź więcej post'ów przez  megazord Dodaj megazord do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać megazord prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

otworzylem arkusz, przeczytalem zadania i rece mi opadly...

nie chce mi sie wiecej pisac - mam juz dosc
zadanie z literkami mnie roz*******ilo

Old Post 11-05-2005 14:13
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

hyh ;p

Old Post 11-05-2005 14:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

jestem pewny ze na studiach nikt nie robi takich po*******onych zadan...

Old Post 11-05-2005 14:37
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez majes

Masz racje na studiach bierze sie te "po*******one" zadania za podstawowa wiedze, ktora wszyscy posiadaja i nikt juz do tego nie wraca tylko idzie sie dalej

Fakt, zadania sa trudne, ale - to w koncu matura nie? :> ja mialem takie zadania w maturalnej klasie na zwyklych lekcjach

Old Post 11-05-2005 15:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Fakt, zadania sa trudne, ale - to w koncu matura nie? :> ja mialem takie zadania w maturalnej klasie na zwyklych lekcjach

Doh, zamknij sie juz i idz harowac na to nedzne stypendium

Old Post 11-05-2005 15:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:

zalozysz sie? wpadnij do mie na studia

Old Post 11-05-2005 16:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

quote:

oczywiscie ze nikt nie robi. bo sa zbyt normalne. na studiach robi sie jeszcze bardziej po****** i zupelnie nie przydatne

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 11-05-2005 16:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

mój dobry kumpel stwierdził dzisiaj że i tak nie zda matmy więc *******i to co ma do zdania resztę i nawet nie podchodzi..w sumie się nie dziwię takie zadania przyjebali że do dzisiaj nie wierze, ciekawe co będzie w przypadku gdy powiedzmy 30,40procent zdających obleje, młodzi wyjdą na ulice, przejmieny kontrolę w państwie, Polskę ogarnie chaos...rewolucja

Old Post 11-05-2005 19:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Jutro historia. Zobaczymy

Old Post 11-05-2005 19:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Masz racje na studiach bierze sie te "po*******one" zadania za podstawowa wiedze, ktora wszyscy posiadaja i nikt juz do tego nie wraca tylko idzie sie dalej

ble, to ja juz nie chce isc na studia...

quote:

tak, to matura - zadania moga byc trudne ale normalne i dla ludzi

fajno, ale ja nie mialem nigdy takich zadan na lekcjach...

Old Post 11-05-2005 23:10
rcube
KOSZ

Pisalem to juz ale powtorze: stara matura to sciema a nowa jest przejebaana

Old Post 12-05-2005 06:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:

fajno, ale ja nie mialem nigdy takich zadan na lekcjach...

Tia wiem Ale to przez reforme edukacyjna. Macie tylko 3 lata, liceum obnizylo poziom, ale uczelnie wyzsze nie :>

Old Post 12-05-2005 10:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Matura z informatyki sux. Przeciez to bylo wiadomo od sameog poczatku, wystarczy popatrzec jak wyglada matura w szkolach i poczytac sobie informator. Jak ktos byl na tyle inteligentny zeby ja pisac (tym bardziej ze nigdzie sie nie liczy przeciez) to krzyzyk ;D Paru moich kumpli niby mialo pisac, ale stwierdzili, ze szkoda im nerwow i olali, wola sie na fize pouczyc.

Old Post 12-05-2005 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Cholera, to ja juz nic nie mowie, bo sam bym nie potrafil napisac tego programu do logarytmow

Old Post 12-05-2005 13:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Ups, slyszalem, ze historia mocno dala w kosc....a kuzynce wierze

Old Post 12-05-2005 14:14
MaslaV
koduję bezwzrokowo

No niewiem czy było trudne. Podstawowa była do napisania, rozszerzoną pisało się aż miło.

Old Post 12-05-2005 15:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
megazord
Training (Enforcer)

Jak sie nigdzie informatyka nie liczy? N apolitechnike Slaska w gliwicach na wydzial informatyki egzamin maturalny z technologi informatycznej liczy sie tak samo jak matura rozszzezona z matematyki! Majac 50% z rozszezenie z matmy masz 100% na wejscie na uczelnie na studzia dzienne. Dostajesz chodzby 20%z matmy i 50% z informatyki to masz 70% rozszezenia i studia dzienne witaja... inna sprawa - http://dexterman.risp.pl/matura/ majest nakrecaj ludzi od siebie ps. jutro o 11.00 moja szkola pisze petycje do CKE w sprawie poziomu z informatyki bo nawet wynikow na dyskietke sie nie dalo nagrac bo nie starczylo miejsca

Old Post 12-05-2005 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil megazord Kliknij tutaj by wysłać e-maila do megazord Znajdź więcej post'ów przez  megazord Dodaj megazord do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać megazord prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

imo gowno dadza te petycje i wszelkie apele w kierunku cke

Old Post 12-05-2005 16:45
insmac*1337
lump

W ogole ciezko jest mowic o poziomie czegokolwiek na tym egzaminie...bo jak powiem "trudne", to jeden wyskoczy z usmiechnietym ryjem "banalne", a drugi zdolowany "masakra", ciezko jest to stwierdzic w miare obiektywnie.

Mozliwe, ze ludzie z profilowanych pod konkretne egzaminy klas mieli latwiej, niz ci, ktorzy na rozszerzeniu mieli co innego ,a zdawali tez co innego. Nie wiem, ja jestem pewien tylko jednego, a mianowicie, ze za rok ta matura bedzie w innej postaci niz teraz, to znaczy szykuje sie sporo zmian.

Old Post 12-05-2005 17:25
megazord
Training (Enforcer)

Wiem ze petycje malo daja... ale jak sam napisales po zobaczeniu drugiego arkusze opadles z sil. Napewno bylo to cos innego od probnej matury... a osobiscie przegladalem wszystkie probne matury z informatyki (w krakowie byla najtrudniejsza moim zdaniem) ale i tak nie przypominala zadna z nich tego co bylo 11 maja. Moj nauczyciel od informatyki stwierdzil ze po pierwsze wyniki nie daly sie zmiescic na dyskietkach wiec tu popelniono blad a zadania to raczej jak w petycji napisane "eseje" na poltora strony w ktorych bylo kilka bledow.

Pamietasz zadanie z literkami? Pierwszy podpunkt nie byl taki zly, ale zeby go zrobic trzeba bylo dziesiec minut czytac polecenie... reszta byla juz trudna.

insmac - wiadomo ze jedni powiedza "latwe" drudzy ze wsciekloscia "trudne" ale zauwaz ze ci co powiedzieli "latwe" napewno nie zaliczyli pozostalych przedmiotow na czworki i piatki. Ja sie przyznaje do duzego bledu... idac do ogolniaka chcialem znalezc sie w klasie matematyczno-informatycznej a ze nie bylo miejsc to mnie wciepali na matematyczno-geograficzny. Ja bez podstawy programowej z informatyki piszac mature myslalem ze bedzie office , word, html, algorytmika, przeliczanie binarne, logika. Bylem na probnej i jak co polroku na tescie semestralnym organizowanym przez naszego nauczyciela. Informatyka w tedy nie byla taka trudna.

Myslalem ze tylko mi tak zle poszla ta matura. Widze ze nawet jak sie ma podstawy programowe to tez nikomu to nie pomoze... Wiem tez ze program nauczania w szkole jest denny jezeli chodzi o informatyke. Petycje u mnie w szkole sklada doslownie osiem osob, nauczyciel od informatyki i pani dyrektor. Czy to cos da czy nie? Nie wiem...

Old Post 12-05-2005 17:59
Anouaar
Guest

No to jestesmy po historii, a raczej histerii. Uwazam, ktos sie *******nol przy numerowaniu arkuszow i rozszerzony powinien byc podstawowy i vice versa. Przeciez to byla paranoja jak to otworzylem. Zero, *****, z tego co sie uczylem. Spokojnie przejrzalem arkusz i skrupulatnie rozwiazywalem kazde zadanie, ale jak zobaczylem obrazki i przypasowac wydarzenia to mi oko drgnelo, jak zobaczylem ubranka to sie zasmialem, ale jak juz dojebali godlami i tymi tramwaja mialem ochote *******nac w monitor jak to normalnie robie w domu (pisalem na komputerze, w sumie ostatnie 24 siedze non stop przy monitorze ). No przeciez, wiem, wiem, ma sprawdzac myslenie, logicznie i w ogole, ale do ****a pana, tramwaje? Pomijam fakt, ze 5 min i zadanie bylo zrobione, ale to bylo jebniete. 32 zadanie i tylko 2 h, ledwo sie wyrobilem, wyszedlem 10 min przed koncem, bo mi sie szczac zachcialo. Do tego chyba 2 zadan nie ruszylem. Nie pamietam ktorych. Boze, i do tego co 2 zadanie cos o zydach. Imo przesadzili i krew sie poleje, i to najpewniej nasza, maturzystow. Humanista mi sie zachcialo byc, trzeba bylo **********c historie tanca albo cos w ten desen. :F

Old Post 12-05-2005 18:23
majes
Guest

lol, jednym slowem nowa matura troche im nie wyszla...

Old Post 12-05-2005 19:47
t0d
Elite (Fiend)

quote:

u mnie są bardziej nastawione na samą matematykę, a nie pitolenie o jakichś serwetkach czy plytach np: wyznacz wartość największą i najmniejszą funkcji f(x1,x2,x3,x4)=3x1+x2+x3-4x4 na zbiorze, który jest rozwiązaniem układu nierówności ......

albo sprawdz czy wektor [1 2 3 4 55]t jest liniową kombinacją wektorów [32 2 1 0 4]t, [1/2 5/7 12 0 0]t
........................

quote:
ol, jednym slowem nowa matura troche im nie wyszla...

znowu

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 12-05-2005 20:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

ja się zbytnio nie będę wyłamywał jeśli powiem że zostałem dość mocno zaskoczony o co pytają na historii...przykre jest że ta matura nawet na poziomie podstawowym przygotowana była dla ludzi bardzo inteligentnych i posiadających szeroki zakres wiedzy z danego przedmiotu..bardzo szeroki zakres, nie wystarczy pouczyć sie tydzień przypominając najważniejsze daty, jeśli ktoś naprawdę się nie inetresuje historią i nie poszerzał wiedzy we własnym zakresie to słabo go widzę...zaczynam się bać wosu, do którego podchodziłem jeszcze jakiś czas temu, tak że a jakoś to się coś wymyśli...coś pościemniam że umiem i samo się zda...teraz już tak nie uważam...poza tym po tym co zobaczyłem na historii to konkretnie odechciało mi się uczyć, bo po co?i tak zajebią jakieś obrazki...

Old Post 12-05-2005 21:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

lol, ciesze sie ze jeszcze polazlem stara matura.. teraz to wszystko jest tak fajnie.. po****** ;D

Old Post 12-05-2005 22:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Oj gadacie. Obrazki oprócz tych powstańczych były relatywnie łatwe. Nie mówiąc już o tramwajach na które wszycy tak nażekają że z kąd oni maja wiedzieć jakie trawmaje jeździły w tej WARSZAWCE. Pod każdym zdjęciem były 2 opcje do wyboru. Np. pod tramwajem z rosyjskim napisem
a) tramwaj z okresu zaborów 1914
b) tramwaj z okresu okupacji bolszewickiej WARSZAWKI 1920

No i jak tu tego nie zrobić dobrze? Podpisy w dwóch innych były podobne.

Old Post 13-05-2005 06:12
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez johny_blaze
przygotowana była dla ludzi bardzo inteligentnych i posiadających szeroki zakres wiedzy z danego przedmiotu

well d'oh! jak się już zdecydowałeś pisać maturę, to musisz reprezentować jakiś poziom, to nie jest byle jaka kartkówka czy sprawdzian polegający na oszukiwaniu za pomocą ściąg - poza tym gdyby matura miala byc prosta to kazdy by wybrał wszystkie przedmioty, kazdy by mial 100/100% to nie lepiej by było dawać od razu świadectwo, nawet jeżeli ktoś jest idiotą COŚ musi umieć

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
(...) nażekają że z kąd oni (...)

życze powodzenia przy ogłaszaniu wyników z języka polskiego

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Edytowane przez t0d dnia 13-05-2005 o godz. 15:50

Old Post 13-05-2005 09:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Ja myźle, rze z kond w sómie to nie jezd błond.

Old Post 13-05-2005 10:38
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Wasze uwielbienie dla tego wybryku natury jakim jest ortografia jest porazajace...

Old Post 13-05-2005 11:47
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:47.    Strony (9): « First ... « 4 5 [6] 7 8 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions