Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Wasza muzyka...
Slucham muzyki:
You do not have permission to vote on this poll.
Techno, Trance, House etc. - czyli ogolnie muza Elektroniczna 26 21.85%
Rap/Hip-Hop 21 17.65%
Metal/Rock 65 54.62%
Pop/Dance 2 1.68%
Dico Polo/Disco Relax 5 4.20%
W sumie: 119 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (20): « First ... « 4 5 [6] 7 8 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

jak widac po ankiecie to heavy metal rzadzi

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 18-01-2002 13:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
jak widac po ankiecie to heavy metal rzadzi

Imho to bardziej rock rzadzi w ankiecie ale ja sie nie znam

Old Post 18-01-2002 14:21
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

A prawda jest prosta. Rządzi:
- heavy metal,
- melodyjny death metal,
- black metal.

Old Post 18-01-2002 14:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

Imho to bardziej rock rzadzi w ankiecie ale ja sie nie znam

powiedzmy ze rzadzi ogolnie muzyka metalowa i rockowa

Old Post 18-01-2002 20:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Talking

Cradle of filtH, In Flames, Children of bodom, Soilwork, Iron Maiden, Turbo... słucha ktos z was ktoregos z tych zespolow? Jak tak to

Old Post 18-01-2002 21:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:

powiedzmy ze rzadzi ogolnie muzyka metalowa i rockowa

Z tym sie moge calkiem zgodzic

Miszczu - ja nie ale pewnie ze 3 osoby sie znajda

Old Post 18-01-2002 21:59
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Monotematyczni jestescie Jak mozna w kolko sluchac jednego i tego samego typu muzyki? Mnie sie nudzi po 20 minutach
Urozmaicenia r00lz

Old Post 18-01-2002 22:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

czemu nikt nie dodaje w swoich postach krotkiego i tresciwego IMHO ?.. a muzyka zalezy glownie od gustu, a o gustach jak wiemy sie nie dyskutuje... wiec po co pisac ze to, tamto, sramto rzadzi, skoro to tylko subiektywna opinia, z ktora niewiele osob sie zgodzi?

uff

Old Post 18-01-2002 23:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
czemu nikt nie dodaje w swoich postach krotkiego i tresciwego IMHO ?...

uff

Nie nikt, ja oraz kilka co fajniejszych osob na boardzie tesh pishe.

Old Post 18-01-2002 23:40
Coen Hunter
Wolny Strzelec

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Monotematyczni jestescie Jak mozna w kolko sluchac jednego i tego samego typu muzyki? Mnie sie nudzi po 20 minutach
Urozmaicenia r00lz

Racja ! Btw. czadowy obrazek pod nickname Saari !

MSN [email protected]

Old Post 19-01-2002 11:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Urozmaicenia r00lz

Twój pech. Ja slucham tlyko metalu i wcale nie uważam tego za monotematyczność. Przecież słucham wiele zespołów o odmiennych "podgatunkach'. Jak chce posluchac czegos ostrego to zarzucam np. CoF, czegos pokojniejszego - Megadeth lub Ironow. Roznorodnosc w muzyce metalowej jest ogromna.

Old Post 19-01-2002 16:06
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Nie bede sie klocic ale IMO jeden zespol = jedna/dwie dobre piosenki a reszta to lecenie na to samo kopyto

Nie mam nic do metalu of kors ale sama nie umiem tego sluchac przez caly czas - po kilku utworach musze zmienic na inny styl

Old Post 19-01-2002 16:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
Twój pech. Ja slucham tlyko metalu i wcale nie uważam tego za monotematyczność.

Sloochalem metalu przez 4 lata i mam juz dosyc, jak slysze rzechot gitary dloozej niz 30min to mi sie niedobrze robi, to samo z techno - jest kilka-kilkanascie dobrych utworkow, ale niektore to sama **********nka w subbofer (jak bym samego podkladu sloochal), zreszta z kazda muzyka tak jest - najlepiej wszystkiego po trochu

Old Post 19-01-2002 21:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Sloochalem metalu przez 4 lata i mam juz dosyc, jak slysze rzechot gitary dloozej niz 30min to mi sie niedobrze robi

po prostu sie nie zajawiles... :S ja slucham prawie non-stop od 11 lat i nowe kapele mnie dalej rozbijaja... kwestia gustu

Mistrzu : CoF wcale nie jest taki ostry... co nie zmienia faktu ze jest kewl... a roznorodnosc metalu mozna rozroznic tak naprawde dopiero po paru latach obcowania z ta muza...

Old Post 20-01-2002 00:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ereaser
Mr. self destuct

ja to słucham głównie metalu: Metallica,IronMaden,Clawfinger,Limp Bizkit,Slipknot(Rullzzzz),KorN(też żądzi)...
ale niepogardzam też technolem a disco to niebardzo trafia w muj gust

Old Post 20-01-2002 02:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ereaser Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ereaser Znajdź więcej post'ów przez  ereaser Dodaj ereaser do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ereaser prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ereaser
Mr. self destuct

quote:

... a roznorodnosc metalu mozna rozroznic tak naprawde dopiero po paru latach obcowania z ta muza...

taaak ale nietylko metalu mi sie zdaje to samo tyczy sie innego rodzaju muzyki chyba

Old Post 20-01-2002 02:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ereaser Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ereaser Znajdź więcej post'ów przez  ereaser Dodaj ereaser do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ereaser prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
a roznorodnosc metalu mozna rozroznic tak naprawde dopiero po paru latach obcowania z ta muza...

No tak ... jak wejdziesz do ciemnego pokoju to dopiero po jakims czasie rozrozniasz ksztalty rzeczy tam sie znadujacych

Old Post 20-01-2002 03:52
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Cradle of filtH, In Flames, Children of bodom, Soilwork, Iron Maiden, Turbo... słucha ktos z was ktoregos z tych zespolow? Jak tak to

no ja slucham Iron Maiden i Turbo, ale raczej to pierwsze.
Musisz zmienic profil bo ja jestem mistrzem!

Old Post 20-01-2002 10:13
yoshi.thod
Guest

quote:

lol ja tez

Old Post 20-01-2002 14:31
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Napisane orginalnie przez Saari
Nie bede sie klocic ale IMO jeden zespol = jedna/dwie dobre piosenki a reszta to lecenie na to samo kopyto

quote:

po prostu sie nie zajawiles... :S ja slucham prawie non-stop od 11 lat i nowe kapele mnie dalej rozbijaja... kwestia gustu

Mistrzu : CoF wcale nie jest taki ostry... co nie zmienia faktu ze jest kewl... a roznorodnosc metalu mozna rozroznic tak naprawde dopiero po paru latach obcowania z ta muza...

Saari widzisz... tramwaj ma racje . Ja jestem fanem tej muzyki (no moze nie od 11 lat, ale od paru). To tak jak z kibicowaniem , nie zmienia sie sympatii do zespolu ( a w CSie do klanu ). Mnie nowe zespoly potrafia wielokrotnie pozytywnie zaskoczyc. Natomiast nie potrafie sluchac innego rodzaju muzyki. Techno to jest dopiero monotonne. Caly czas to samo. Ty myslisz ze tak jest z metalem... wszystko na jedno kopyto. Po prostu nie rozumiesz tej muzyki ( tak jak wielu moich qmpli nie odroznia CoF od Iron Maiden - ten sam jazgot ).

Co do CoF... wiem, ze nie grajq siepy, ale dla wiekszosci "niewtajemniczonych" jest to extremalnie ostra muza .

Old Post 21-01-2002 08:52
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:

no ja slucham Iron Maiden i Turbo, ale raczej to pierwsze.

Mistrzem jestem ja i tylko ja i to od wielu lat .

Znasz to: "I'm the man who walks alone..."
A to: "Gaaaaaaleeeeeooooon"

Old Post 21-01-2002 08:56
yoshi.thod
Guest

quote:

Techno to jest dopiero monotonne. Caly czas to samo.

Techno monotonne no nie no kurcze blade. hmm. mowia wam chociaz cos nazwy: Trance, GOA, DUB, Drum&Bas, Ambient, Jungle

Kto twierdzi, ze techno jest monotonne niech mi powie ile godzin muzyki tego gatunku przesluchal? 1? a moze 2?

Old Post 21-01-2002 10:32
yoshi.thod
Guest

Chemical Brothers, Fatboy Slim, Photek polecam a nie jakies tam prozydy :S

Old Post 21-01-2002 10:33
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:

Mistrzem jestem ja i tylko ja i to od wielu lat .

Znasz to: "I'm the man who walks alone..."
A to: "Gaaaaaaleeeeeooooon"

and when I'm walking a dark road
at night or ....

pewnie!! Fear Of The Dark

Old Post 21-01-2002 14:32
Coen Hunter
Wolny Strzelec

A co sadzicie o Linking Park - "Crowling" lub "In The End" ?

MSN [email protected]

Old Post 21-01-2002 15:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

IMHO metal jest to połączenie gitarowego rzężenia i **********nia po garach z wyciem wokalisty (?). Jest schematyczny (kapela: gitara, wokal, bas, perkusja). Natomiast muza elektroniczna daje pełna swobodę instrumentów, brzmień i prawie nieograniczone możliwości, a metal biednie wypada ze swoimi gitarkami, perkusją i wyciem. Techno, to nie jest ciągle to samo, porównajcie np. Astral Projection - Aqua Line Spirit z Imperial Project - Out of Control. Tramwaj ma rację (jakieś 17 postów w górę), że muza to jest sprawą gustu i pisanie, że to i tamto rządzi jest bezsensu. A wynik ankiety pozwala jedynie stwierdzić, że wśród boardowców metal/rock jest popularniejszy i wcale nie znaczy, że rządzi.

A i nie bluzgajcie mnie, że najeżdżam na metal itp, przecież dałem IMHO, co nie?

Old Post 21-01-2002 15:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez astral
IMHO metal jest to połączenie gitarowego rzężenia i **********nia po garach z wyciem wokalisty (?). Jest schematyczny (kapela: gitara, wokal, bas, perkusja)

Heh imo kazdy rodzaj muzyki jet schematyczny w tym znaczeniu w jakim Ty to przedstawiles - przeciez ten "schemat" charakteryzuje co to za gatunek...

quote:
A i nie bluzgajcie mnie, że najeżdżam na metal itp, przecież dałem IMHO, co nie?

lol nawet za posty z IMHO moga Cie zbluzgac

Old Post 21-01-2002 15:56
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]Kitab
A co sadzicie o Linking Park - "Crowling" lub "In The End" ?

imho linkin' za bardzo przypomina Korna (tak jakos to brzmi dla mnie) tylko, ze gorzej :S bo Korna lubie a linkin' mi zwisa

Old Post 21-01-2002 15:57
astral
księciunio [ownz]

Yoshi.thod - masz rację, ale chodziło mi o podkreślenie tego, że elektronika daje więcej możliwości. Dlatego odwołałem się do tego przykładu. Mój błąd może ująłem to zbyt ogólnie. Ale niestety tak mi się metal kojarzy. Dla mnie all utwory są takie same, a najbardziej w metalu wnerwia mnie wokal. Z muzy gitarowej podoba mi sie utwór Metallic`i Orion (chociaż to pewno nie metal i dobrze, że tam wokalu nie ma).

Old Post 21-01-2002 16:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Yoshi.thod - masz rację, ale chodziło mi o podkreślenie tego, że elektronika daje więcej możliwości. Dlatego odwołałem się do tego przykładu. Mój błąd może ująłem to zbyt ogólnie. Ale niestety tak mi się metal kojarzy. Dla mnie all utwory są takie same, a najbardziej w metalu wnerwia mnie wokal. Z muzy gitarowej podoba mi sie utwór Metallic`i Orion (chociaż to pewno nie metal i dobrze, że tam wokalu nie ma).

Ojojoj... Chlopie... wypowiadasz sie, a sie nie znasz. Jesli twierdzisz, ze muzyka elekt. daje wiesze mozliwosci to sie mylisz. Ja moge powiedziec, ze dla mnie kazdy "utwor" techno, ambient, czy co tam brzmi tak samo. Ale ja sie nie znam. Musisz wiedziec ze istniejq ROZNE gitary, mozna grac w ROZNYCH tonacjach...no ale ty slyszysz tylko lomot. Ja natomiast w techno slysze prymitywne i sztuczne dzwieki rodem z czasow C64. Rozumiesz do czego zmierzam (chyba namieszalem)

Przynajmniej masz racje w ocenie Metallici... to nie metal raczej pop) Zresztq takq samq opinie mam o ogromnej wiekszosci "pseudometalowych" zespolow z USA rodem z MTV. Dla mnie niedopuszczalny w metalu jest np. rap. Co wy o tym sqdzicie?

Old Post 21-01-2002 17:01
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:26.    Strony (20): « First ... « 4 5 [6] 7 8 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions