Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > The Matrix
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (10): « First ... « 5 6 [7] 8 9 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

a ja idem dopiero w poniedzialek i bedzie jazda

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 24-05-2003 23:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Po obejzeniu obu czesci "Drugiego Renesansu" jestem w ciezkim szoku...

Old Post 25-05-2003 20:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
a ja idem dopiero w poniedzialek i bedzie jazda

Tez ide

tak btw to Animatrix fajny, szczegolnie Ostatni lot i renesans

Old Post 25-05-2003 21:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Tez ide

tak btw to Animatrix fajny, szczegolnie Ostatni lot i renesans

Strasznie powaznie odbieram takie filmy... stawiają one wiele pytań...

Old Post 25-05-2003 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

ano animatrix rullez obie czesci drugiego renesansu sa wypas

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 25-05-2003 22:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Wrocilem wlasnie z kina. Film fajny ale jedynka lepsza Animatrix zreszta tez Troche przekombinowali

Old Post 26-05-2003 16:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z
Po obejzeniu obu czesci "Drugiego Renesansu" jestem w ciezkim szoku...

taa tez to mialem
"Detective Story" i "Program" tez czeszą...

Old Post 26-05-2003 16:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
martinek
Usagi

A ja się zawiodłem na Reaktywacji. Idąc do kina starałem się nastawić optymistycznie. Mimo, że z wszystkich stron słyszałem, że nie jest fajnie. W sumie sam początek ciężki, bo kochany Helios wrocławski uraczył mnie prawie 20 minutami reklam (w tym 2 razy ta sama reklama isostara ). No ale nic to :> Wracając do samego filmu [będą spoilery - kto nie widział - nie czytać!]... Wiele rzeczy jest w nim zbędnych. Rozmowa z radnym (nie pamiętam jak się zwał) - zupełnie zbędna, nic nie wprowadza. Idiotyzm. Najgorsza rzecz - DŁUŻYZNY. Scena seksu Neo z Trinity - za długie. Scena "imprezy" (nie wiem jak to nazwać) w Syjonie. Nie dość, że niepotrzebnie tak nasycona seksem to na dodatek ZA DŁUGA. Za dużo scen poza samym Matrixem. Głównie zresztą rozmowy, tyle że nic nie wnoszące. Raczej wykład dla debili o co chodziło w M1. Sceny walki... Ładne, nie powiem. Ale też zastrzeżenia. Po pierwsze chociażby walka z Agentami Smithami - znowu - ZA DŁUGA. Gdy już myślałem, że koniec to znowu mnożą się jak króliki. Przegięli. Następnie walka w obronie Klucznika... Byłaby fajna. Ale nie jest, bo: wszystkich 5 przeciwników walczy TAK SAMO. Aż się prosi, żeby jeden walczył na przykład kijem do, inny stosował aikido, jeszcze inny karate czy boks. Tymczasem wszyscy walczą identycznie. BLE. "Bracia Leszczyńscy" też raczej tacy sobie Same efekty specjalne są na wysokim poziomie, ale już niektóre przekręty (vide dalej ta ucieczka z Klucznikiem samochodem) - przegięcie. Niech żyją niezniszczalne pojazdy. Hip hip. Huła... Właściwie fabuła jest świetna dopiero w ostatnich 15 minutach filmu. Gdyby cały film był tak świetny jak ostatnie 15 minut, byłoby super. Ale nie jest. Niestety. Rozmowa z Architektem świetna. Daje do myślenia. Jak również świetne są "małe smaczki" (poprawianie krawatu Agenta Smitha, drugiemu Smithowi i tekst temu towarzyszący, czy pierwsza walka Neo z Agentem i tekst "Upgrades" - kto widział wie o czym mówię). Super. Tylko czemu tak mało? Matrix był tym przesycony. Był takim świetnym filmem (nadal jest moim zdaniem). Tymczasem w M2 tak zostało to skopane. A przecież czasu było dużo. Ostatnią rzeczą do jakiej się doczepię to tłumaczenie. Nie dość, że w Heliosie (nie wiem jak gdzie indziej) były skopane same napisy to na dodatek tłumaczenie beznadziejne. Widać, robione w dużym pośpiechu. Żeby przytoczyć jakiś nieszczęsny przykład - wymieniony przeze mnie wyżej KLUCZNIK No jak "Keymaker" można przetłumaczyć na Klucznika... Tyle. Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to dopiszę. Generalnie uważam, że jest to niestety TYLKO kolejny film akcji. To już nie to. Całe szczęście po Matrixie 2 oglądałem tej samej nocy Equilibrium. I poszedłem spać zadowolony. Tak na marginesie - dawno nie widziałem tak dobrego filmu jak Equilibrium. Polecam.
To tyle z moich wypocin :> Czekam na polemikę osób którym się podobała Reaktywacja. Lub poparcie mojego zdania przez pozostałych

Edytowane przez martinek dnia 26-05-2003 o godz. 17:43

Old Post 26-05-2003 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil martinek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do martinek Znajdź więcej post'ów przez  martinek Dodaj martinek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać martinek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez MaRtiNq
[....] Tak na marginesie - dawno nie widziałem tak dobrego filmu jak Equilibrium. Polecam.
[...]

No .. "Rownowaga" miazdzy Nawet Neo w "Reaktywacji" zapozyczyl kostium od klerykow

Teraz czekac pol roku na "Rewolucje" Mam nadzieje ze wszystko wyjasnia Chociaz kto wie.... komercja gora. Zostawia sobie jakas furtke zeby za pare lat dokrecic kolejne czesci

Old Post 26-05-2003 17:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Byle, widzialem....tragedia. Nie spodziewalem sie ze bedzie az tak zle. Niektore sceny "dramatyczne" wywolywaly usmiech na twarzy i to nie tylko mojej, ale i calego kina . Ogolnie zpartolili to wszystko, latanie Neo jest conajmniej smieszne. Ogolnie...eee szkoda gadac. Jedynka byla kultowa i taka pozostanie, 2'ka jest denna...juz renesans z Animatrix'a jest o wiele lepszy...

Old Post 26-05-2003 18:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek
Pop Shop Boy :P

quote:
Napisane oryginalnie przez MaRtiNq/Shooler
...bla, bla, bla....

Geez, ludzie, czy wy naprawde chodzicie do kina tylko dla efektów i widzicie tylko latanie Neo, walki, poscigi i inne atrakcje których imo moglo by wogle nie byc ? Film mi zrobił straszne pranie muzgownicy ( i chwała bogu nie tylko mi ) bo na dobrą sprawe nie zwracałem uwagi na te wszystkie efekty. Treść misie kolorowe - treść sie liczy...

Old Post 26-05-2003 18:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

jakiej znowu tresci? tej bylo akurat najmniej

porownaj sobie przekaz zawarty w tych wszystkich matriksach z ambitniejszymi filmami, np ,,trzema kolorami'' kieslowskiego, pi i memento aronofskiego czy tez setka innych filmow ktore dane mi bylo obejrzec w ciagu ostatniego pol roku

nacisk na sama fabule w matrixie 2 byl akurat minimalny, architekt platal sie w wyjasnieniach, gdyby postawili kawe na lawe to wyszlaby setka niejasnosci, sam glowny motyw matrixa jest oklepany jesli chodzi o gatunek s-f

o ile sam matrix 1 byl dla odbiorcow kultury masowej powiewem swiezosci tak kontynuacja tego stawiajac na efekty specjalne i sceny walki juz taka nie byla, ba, odgrzanie starego pomyslu

podniecaja sie tym co najwyzej dzieciaki ktorym nie podoba sie codziennosc, ktorym schlebialoby bycie ,,wybranymi'', tak wspaniale moga identyfikowac sie z bohaterami... predzej polece przeczytanie dobrej ksiazki z gatunku s-f, chociazby ubika niz obejrzenie trzeciej odslony matrixa

you accept (reject, respect);

Old Post 26-05-2003 19:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
martinek
Usagi

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Dla niektorych fabula jedynki byla dosc zamotana, mam wrazenie ze w 2'ce specjalnie nawciskali od cholery "teorii" "spekulacji" i innych takich zeby zrobic film bardziej "tajemniczy" i "niezrozumialy"(?)

Ja bym raczej powiedział, że wszelkie niejasności zostały głupio rozwiane. Oprócz wyboru na końcu (drzwi) niewiele zostało rzeczy nad którymi możnaby pomyśleć. Po prostu zwykły film akcji.

Yareq: widać, że niedokładnie czytałeś moją wypowiedź. Czepiałem się do efektów, to fakt. Jednak najważniejsza jest dla mnie właśnie fabuła i spójność, logiczność filmu. A w M2 niestety jakoś brakuje tych rzeczy... No w sumie to się zastanawiam, gdzie znalazłeś te rzeczy nad którymi trzeba tyle myśleć w tym nowym Matriksie. Może masz jakąś "specjalną" wersję?
A tak swoją drogą, smutne że pierwsza część była tak dobra, a druga skutecznie udupiła nie tylko siebie, ale też część wcześniejszą.

Old Post 26-05-2003 19:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil martinek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do martinek Znajdź więcej post'ów przez  martinek Dodaj martinek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać martinek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek

No tak, nawciskali tego od cholery żeby zrobić następną zagwozdke . Jedynke się oglądało zajebiscie, bo przeciez co chwile mowa była o czyms nowym, czymś zaskakującym, i ludzie robili wielkie oczy. Gdyby żadnej zagadki nie było... no cóź - oglądało by się to identycznie jak jakieś MI-2 czu inne xXx - dużo strzelania, napier**ania się i wogle. Wydaje mi się że to tutaj zaczynają się schody, i to właśnie dlatego ludziom sie fabuła filmu nie podoba. 80% ludzi z którymi rozmawiałem na ten temat filmu wogole nie zrozumiało, mimo to że kilka kwestji (Oracle, Smith, Architekt) tłumaczy wręcz wprost co i jak. Braciszkowie W. zajebiscie zrobili jeden motyw. Zaraz po ważnych dla fabuły dialogach jest jakaś strasznie napakowana efektami i akcją senka, co może odwrócic uwagę mało uważnego widza ( który
np poszedł do kina obejżeć nowe - zajebiste efekty, poscigi i walki ) od tego co trzeba wiedzieć żeby film zrozumieć Jak już pisałem kilka postów wcześniej, po pierwszym razie film też mi się nie podobał, ale obejżałem go sobie drugi, trzeci i czwarty ( ostatni raz na wyrywki ) raz i definitywnie zmieniłem zdanie

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
jakiej znowu tresci? tej bylo akurat najmniej

Fakt - było jej bardzo mało, i jak wczesniej pisałem była "oklejona ze wszystkich stron" akcją i efektami, dlatego można było przegapić sporo...

quote:

porownaj sobie przekaz zawarty w tych wszystkich matriksach z ambitniejszymi filmami, np ,,trzema kolorami'' kieslowskiego, pi i memento aronofskiego czy tez setka innych filmow ktore dane mi bylo obejrzec w ciagu ostatniego pol roku

Czy ja powiedziałem że film jest ambityny ? Przeciez to jest S-F napakowany gfx'ami
quote:

nacisk na sama fabule w matrixie 2 byl akurat minimalny, architekt platal sie w wyjasnieniach, gdyby postawili kawe na lawe to wyszlaby setka niejasnosci, sam glowny motyw matrixa jest oklepany jesli chodzi o gatunek s-f

Imo tak właśnie miało być Architekt nie "plącze sie w wyjaśnieniach" - wystawia kawe na ławe, tyl że trudno jest to... hmm może nie tyle zrozumieć, co wytłumaczyć, bo wychodzą arcy-dziwne, śmieszne wręcz sytuacje .
quote:

o ile sam matrix 1 byl dla odbiorcow kultury masowej powiewem swiezosci tak kontynuacja tego stawiajac na efekty specjalne i sceny walki juz taka nie byla, ba, odgrzanie starego pomyslu
podniecaja sie tym co najwyzej dzieciaki ktorym nie podoba sie codziennosc, ktorym schlebialoby bycie ,,wybranymi'', tak wspaniale moga identyfikowac sie z bohaterami... predzej polece przeczytanie dobrej ksiazki z gatunku s-f, chociazby ubika niz obejrzenie trzeciej odslony matrixa

1. zgodze się z tobą. Matrix 1 - jak najbardziej powiew siezosci.
2."stawiajac na efekty specjalne i sceny walki juz taka nie byla" - następny...
3. "Podniecające się dzieciaki baaardzo sie zdziwią przy 3ciej częsci
4. Też fakt - książka od zawsze była, jest, i zawsze będzie lepsza od filmu, co nie oznacza że trzeba ominać zakończenie "sagi" ( omg jakie ambitne określenie ) gdzie wszystko się wytłumaczy.

Edytowane przez Jarek dnia 26-05-2003 o godz. 20:13

Old Post 26-05-2003 19:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Ja troche zaluje ze "studiowalem" m.in. Final Theatrical Trailer ( i to ten w zajebistej rozdzialce). Obejrzalo sie to n razy
A potem w kinie byles jak wyrocznia Troche imo glupio jest trailery ogladac :/ zwlaszcza tych filmow na ktore i tak sie wie ze sie pojdzie do kina (a potem zassa z netu )

Old Post 26-05-2003 20:44
Jarek

Eeetam, trailery potrafią tak zmontować że po obejżeniu jesteś święcie przekonany że wiesz oco chodzi, a w kinie robiesz :gleba:

Old Post 26-05-2003 22:55
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Ja wam powiem krotko - po prostu nie chce mi sie rozpisywac.. poszlam do kina z zamiarem nie przekreslania filmu zanim sie zacznie ale w sumie on to sam za mnie zrobil.

Co zobaczylam w filmie. Otoz mamy powielanie efektow. Jesli w pierwszej czesci byly w stanie mnie rzeczywiscie zaintrygowac, o tyle teraz rzeczywiscie podobala mi sie scena zderzenia dwoch tirow i blizniaki znikajace (ale tylko to bo ogolnie walka na autostradzie byla mocno przesadzona). Oprocz tego pomimo swojej sztucznosci niezle zrobiona byla walka z wieloma smithami. Co mamy poza tym?

Film wyglada jak polaczenie Gwiezdnych Wojen ep. I z XXX czy Transporterem. Nie jest to ani dobre s-f ani dobry film akcji. Cos pomiedzy co do tego klei sie jak guma przez przydlugawe teksty, ktore podobno maja zaskakiwac i motac, a tak naprawde sa latwe do przewidzenia. Troche przydlugawe sceny walk i fabula ktora na mysl przywodzi gre komputerowa i przechodzenie leveli od bossa do bossa.
Pomimo calego uporu by ocenic film w miare obiektywnie, w polowie filmu zaczelam ziewac, a dalej kwitowalam wszystko usmieszkiem na twarzy.

Co mi sie podobalo? Napewno postac Smitha. Facet gra zajebiscie, jad i pogarda bija od niego na kilometr. Podobaly mi sie sceny gdy zmienial innych w siebie i z tymi klonami "rozmawial"

Co mnie ewidetnie denerwowalo? Na pierwszym planie Keanu Reevs ktory jest po prostu beznadziejny w tej roli. Jak dla mnie dalej sprawia wrazenie biednej cioty ktora nie wie co sie z nim dzieje pomimo ze troche mu wytlumaczyli. W dodatku to jego latanie w stylu supermana... gosh.. Druga sprawa to poczatkowo-koncowa scena jak Trinity i agent spadaja z budynku i do siebie strzelaja. Podziwiam umiejetnosc nietrafiania z takiej odleglosci w praktycznie nieruchomy cel (bo spadali w dol a na boki sie nie ruszali). Kolejna rzecz to scenki typu "zawsze zdazamy na czas". Wqrza mnie to okropnie w kazdym filmie gdy ktos skonczy wywod i dokladnie w tym momencie ktos inny przychodzi.. swietne wyczucie nie ma co..

Podsumowujac.. film moze sie podobac komus kto patrzy na efekty albo usilnie stara sie cos w tym dojrzec. Ja nie widze i co wiecej - ni widze powodu by baczniej sie przygladac. Ten film nie jest totalna klapa ale napewno znajdzie sie wiele innych, ciekawszych...

Old Post 26-05-2003 23:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

poszedlem do kina, obejrzalem, wrocilem i co zobaczylem to wam napisze...

film
pod wzgledem efektow ... w sumie taki sobie.. poprostu poprawione efekty z 1
pod wzgledem fabuly: kilka przeplatajacych sie watkow ale zeby od razu byly one nie do skumania? co tam bylo do kumania? jaka jest rola neo? wyraznie powiedziane w filmie... co robia statki w syjonie? tez wyraznie... co robia maszyny? tez wyraznie.. ja nie wiem o co wam chodzi z tym nie kumaniem.. moze spaliscie?
zreszta film jak kazdy film po ktorym wiadomo ze bedzie jesce kolejna czesc zawiera w sobie watki nie do konca wyjasnione.. i chwala mu za to bo przynajmniej sie bedzie czekac na nastepna czesc.. ja na niaj pojde mi sie film wydal ciekawy

jedyne co mi przeszkadzalo to fakt iz w napisach ktos wszystkie "ż" zamienil na "ź" i wygladalo to komicznie... "moźe itp".... poprostu jak sie czytalo napis w jakies kulminacyjnej scenie z tekstem "moźe..." lub tez (kolejna zamiana) "to będzie ich kłeska" zamiast "klęska.." poprostu makabra

Old Post 27-05-2003 00:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

Ja powiem tak:

Przez te kilka lat od premiery 1 czesci wyobrazenia widzow co do czesci drugiej urosly jak widze do rozmiarow nieprawdopodobnych ... Ciezko, naprawde ciezko byloby zaskoczyc widza po czesci pierwszej ... czepiacie sie efektow specjalnych ... watpie, czy wy w ogole macie pojecie, ile trwa zrobienie jednej z tych 2000 czy ilus tam scen z efektami specjalnymi ... i ile osob musialo nad tym pracowac, tylko po to zebyscie krecili na to nosem ... Po drugie czepiacie sie nierealnosci - a co w sztucznym swiecie moglo byc realne? Dlaczego w 1 czesci nikt sie nie czepial skokow na kilkanascie metrow, a teraz sie czepiacie poscigu na autostradzie .... ? To tyle ode mnie...

Old Post 27-05-2003 07:17
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
martinek
Usagi

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac
[...] czepiacie sie efektow specjalnych ... watpie, czy wy w ogole macie pojecie, ile trwa zrobienie jednej z tych 2000 czy ilus tam scen z efektami specjalnymi ... i ile osob musialo nad tym pracowac, tylko po to zebyscie krecili na to nosem ... Po drugie czepiacie sie nierealnosci - a co w sztucznym swiecie moglo byc realne? Dlaczego w 1 czesci nikt sie nie czepial skokow na kilkanascie metrow, a teraz sie czepiacie poscigu na autostradzie ....

No coż. Nie podchodźmy do tego w ten sposób. Widza NIE INTERESUJE jak zostało to zrobione i ILE osób nad tym pracowało. Liczy się efekt. Na tym polega ta zabawa, żeby przyciągnąć tłumy i nie spieprzyć. Nie udało się. Siedząc w kinie nie myślę: "no... ale przecież to takie trudne zrobić takie coś. Dobrze, że chociaż tak im to wyszło, a tyle osób nad tym pracowało." E-e. Nie tędy droga, a takie usprawiedliwienia są moim zdaniem śmiechu warte.

Zgadzam się z Saari. Bardzo ładnie podsumowała moje wypociny napisane nieco wyżej Może poza jednym. Sam Keanu moim zdaniem zagrał najlepiej. Oczywisćie sceny "supermenowe" oglądało się z uśmieszkiem na twarzy, ale to już nie jego wina. W sumie był on jedyną osobą która zagrała NAPRAWDĘ dobrze. I takiego zdania mimo wszytstko będę się trzymać...

Glan: właśnie o tym mówiłem pisząc o napisach. Miałem z kumplem i bratem niezłą polewkę jak czytaliśmy kłeska zamiast klęska i tym podobne rzeczy. Plama na całej linii z tym tłumaczeniem

Old Post 27-05-2003 09:49
insmac*1337
Guest

Co do napisow to sie musze zgodzic ... zenada Nie wiem, nie mieli czasu czy co?

Old Post 27-05-2003 10:01
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez MaRtiNq
Glan: właśnie o tym mówiłem pisząc o napisach. Miałem z kumplem i bratem niezłą polewkę jak czytaliśmy kłeska zamiast klęska i tym podobne rzeczy. Plama na całej linii z tym tłumaczeniem

nom, ale tez i teksty kolesia przed nami... ] scena jak neo wstaje znowu bo mial jakas wizje podczas snu, skupienie wszystkich a koles: "co on jaral?? tez tak chce!".... i kino w brechy

Old Post 27-05-2003 11:39
rcube
KOSZ

Jednym zdaniem: "Co za duzo to nie zdrowo" ot cala Reaktywacja.
A tutaj padaja rozne pomysly w kwestii Zion

Old Post 27-05-2003 12:06
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
"moźe..." lub tez (kolejna zamiana) "to będzie ich kłeska" zamiast "klęska.." poprostu makabra

To byla kłeska tej sceny.... cala sala kinowa zamiast zwracac uwage na film ryczala ze smiechu przy tego typu kawalkach

Ale takie kawalki czasem wychodza jak ktos sie zabiera nie za ta robote co trzeba. Pamietam chyba pierwszy odcinek mangi Czarodziejka z ksiezyca ktora tlumaczyl Japonczyk i wyszly mu cukierki w stylu "Mam Tobie prezent"

Old Post 27-05-2003 12:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:
nom, ale tez i teksty kolesia przed nami... ] scena jak neo wstaje znowu bo mial jakas wizje podczas snu, skupienie wszystkich a koles: "co on jaral?? tez tak chce!".... i kino w brechy

hehe...
Neo odlatuje po walce ze Smithami tamci sie za nim tylko patrzą, a ktoś z tyłu

cziter!

Old Post 27-05-2003 13:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek

Ta, tez troszke loli słyszałem jesli chodzi o reloaded, w kinie całe szczęscie nie, ale najbardziej sie oosmialem oglądając film na compie i czytając komentarze autora napisów ( w [...] )

Oracle :

{5960}{6034}Te historie które słyszałeś o wampirach,
{6030}{6086}wilkołakach czy kosmitach...
{6081}{6146}To system asymilujący jakiś program,
{6143}{6219}który robił coś czego nie powinien.| [NIEBIESKI EKRAN WINDOWS ?? ]

Neo zbiera sie do startu po walce ze Smithami.

{23647}{23685}[Kame Hame Ha...]*

Zakończenie filmu ( Neo, i ten "Smith" zalegają se na stole - to be concluded )

{58853}{}[MNIE TEŻ POJEBAŁO JAK MI SKOŃCZYLI| FILM W TAKIEJ CHWILI]
{58891}{}[ZAŁOŻĘ SIĘ ŻE ZROBILIŚCIE CHÓRALNE| - BUUUUUUUUUUUUUUUU...WY !@@#%$@6]

* - Miłośnik Dragonball'a ?

Old Post 28-05-2003 02:21
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Taa.. komentarze na napisach czasem sa masakrujace... np na Yamakasi byla taka scena z dopiskiem:

Podchodzi lekarz do matki dziecka oczekujacego na dawce serca.

<lekarz> Mam dobra wiadomosc - dawca zmarl. [dopisek: Taaa...rzeczywiscie dobra wiadomosc ]

Old Post 28-05-2003 09:42
bizonek
def

A ja ciągle katuje te 3 sceny :>

Old Post 28-05-2003 09:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

Napisy byly po prostu tragiczne, az w pewnym momencie zrezygnowalem z napisow i sluchalem co mowia i sam sobie tlumaczylem. Rozpocząlęm, kłeska i masa innych głupot, niezwykle mizernie reklamujących naszych rodzimych tłumaczy. Komuś się nie chciało sprawdzić co zostało wklepane do kompa. Big LOL.

Akcja w niektórych momentach była przedobrzona, ale przyznać trzeba, że większości numerów nieprędko zobaczymy na ekranach.

Scena sexu Neo i Trinity zdecydowanie za dluga, a Syjon w tamtym momencie przypominal Love Parade sprzed 1000 lat . Tylko sex i nic wiecej, a moim zdaniem powinny byc jakies tance i obrzedy.

Koncowka zjebana, ale o tym juz pisalem .

Old Post 28-05-2003 12:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jarek

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
Scena sexu Neo i Trinity zdecydowanie za dluga, a Syjon w tamtym momencie przypominal Love Parade sprzed 1000 lat .

Ale w tej scenie imo jest najfajniejsza muza, taka klimatyczna...

W tle :
Fluke - Zion

Old Post 28-05-2003 13:58
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:03.    Strony (10): « First ... « 5 6 [7] 8 9 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions