quote: Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
zgadzam sie. ja WOS bardzo lubilem, ale nie znaczy to, ze chcialbym to np. na maturze zdawac. nie znam daty stworzenia wszystkich organizacji dzialajacych przy ONZ, walczocaych o prawa czlowieka etc. niegdy nie powiedzialem, ze taka wiedza nie jest potrzebna. chodzi mi tylko o to, ze sa pewne kwestie z WOS'u, ktorych sie po prostu nie da "wymyslic" - albo wiesz albo nie. a aktow prawnych czy dziennika ustaw naprawde nie czytam czesto.
inna sprawa to rzeczy, ktorych sie powinno w szkole uczyc - np. skladanie jakis wnioskow, wypelnianie drukow etc.
ja uwazam, ze jak ktos jest w miare inteligentny to sam sie nauczy. ja nie chce byc takim imbecylem jak np. Amerykanin, ktory niby jest "nauczony zycia" a nic o swiecie nie wie. ja chce znac biologie, fizyke, chemie, historie czy wlasnie matematyke. co z tego, ze to sie nie przydaje w zyciu codziennym? czy uczysz sie tylko tego co Ci sie przydaje?
no to np. pytanko: w jaki dzien odbywaja sie wybory prezydenckie w USA?
Ad1 - to juz polskie zasrabe szkolnictwo - kazdy przedmiot trzeba przeladowac datami i niepotrzebnymi informacjami...
Ad2 - dokladnie.
Ad3 - ty jestes inteligentny - ale nie wszyscy sa. Trzeba taki wyedukowac, aby potem leppery im ciemnoty nie wciskaly...
Ad4 - patrz ad1. Nie wiem - wiem jak wygladaja wybory, jaki jest system, ale kiedy - to nawet na uniwerku nie wymagaja...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|