Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Maturzysci yo
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (9): « First ... « 6 7 [8] 9 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
Chodzi o bezsens uzywania dwoch znakow oznaczajacych TO SAMO, w dodatku zgodnie z regulami od ktorych jest masa wyjatkow. Wyjasnij mi sens istnienia czegos takiego jak "ch" skoro jest "h", "ó" skoro jest "u", "rz" skoro jest "ż" i odwrotnie?

ch a h - teoretycznie, różnica tkwi w wymowie - posłuchaj sobie jak mówi T. Sznuk w programie Jeden z Dziesięciu wyrazy takie jak herbata, hańba, harcerstwo i właściwie każdy rozpoczynający się na 'h'

rz a ż - to morze pojedziemy nad morze?

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-05-2005 13:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
ch a h - teoretycznie, różnica tkwi w wymowie - posłuchaj sobie jak mówi T. Sznuk w programie Jeden z Dziesięciu wyrazy takie jak herbata, hańba, harcerstwo i właściwie każdy rozpoczynający się na 'h'

rz a ż - to morze pojedziemy nad morze?

Ad1. z tego co wiem to u ludzi z okolic Bialorusi jeszcze pozostalo, wiekszosc osob nie roznicuje tego juz

Ad2. a od czego kontekst? Gramatyka zalawia sprawe.

Old Post 14-05-2005 13:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

a jak wstawisz "," to mozesz zmienic sens:

to morze, pojedziemy nad morze?

nei wszyscy ludzie umieja to dobrze zaakcentowac (czytają tak jak Tym w roli Palucha Stanisława w Misiu, artykuł o narodzinach Tradycji")

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 14-05-2005 15:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Poza tym no jednak szanujmy troche nasza piekna mowe i jej historie. Sa pewne zasady, ktorych po prostu nie da sie zmienic. Nie zawsze trzeba isc wszystkim na reke, po najmniejszej linii oporu.

Mnie bardzo raza bledy ortograficzne i nie znioslbym psychicznie chyba sytuacji, gdyby nagle komisja ds. jezyka polskiego oznajmila, ze od dzisiaj wszyscy maja miec ortografie gdzies

Old Post 14-05-2005 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

podobnie jest ze mna...

stawiam piwo osobie ktora znajdzie blad ortograficzny w jakimkolwiek poscie mojego autorstwa

Old Post 15-05-2005 18:39
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

quote:
Napisane oryginalnie przez majes
podobnie jest ze mna...

stawiam piwo osobie ktora znajdzie blad ortograficzny w jakimkolwiek poscie mojego autorstwa

ja juz zaczalem poszukiwania...

Old Post 15-05-2005 18:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
podobnie jest ze mna...

Każdą wypowiedz rozpoczynasz "z małej" literki.. Leszka 0.6 poprosze

Old Post 15-05-2005 18:42
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
podobnie jest ze mna...

w tym poscie juz mozna zauwazyc brak przecinka przed ktora oraz ktora napisane przez o a nie przez ó tak samo z blad gdzie ą zostalo zamienione na a i jeszcze kilka innych

Old Post 15-05-2005 22:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Nódzi wam siem

Old Post 15-05-2005 22:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

ach tam takie bledy to nie bledy
chodzi o powazne orty

Old Post 16-05-2005 10:46
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
a jak wstawisz "," to mozesz zmienic sens:

to morze, pojedziemy nad morze?

Po to jest wlasnie gramatyka i interpunkcja Co mnie obchodzi ze nie wszyscy potrafia akcentowac? Wy macie w dupie ze niektorzy maja w dupie ortografie :>

Old Post 16-05-2005 13:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

ale robicie burdel na forum. nie zmieniajcie tematu albo piszcie [ot] albo spadajcie na drzewo

Old Post 16-05-2005 13:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Po to jest wlasnie gramatyka i interpunkcja Co mnie obchodzi ze nie wszyscy potrafia akcentowac? Wy macie w dupie ze niektorzy maja w dupie ortografie :>

Hmm... ale tak w ogole... to co ma do tego akcentowanie? Przeciez jak sie czyta to sie czyta tak czy inaczej ż nie wazne czy z kropka czy rz..

Old Post 16-05-2005 15:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

MaslaV STFU! :> mamy ciagle mowic, ze fujowa matura?

Saari: nie gadam z Wami :> to tak jak rozmowa z wiernymi o religii :> "mUsIsz UwiErZyC!"

Old Post 16-05-2005 16:04
Lesio
KOSZ

fujowa matura

Old Post 16-05-2005 16:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

quote:
MaslaV STFU! :> mamy ciagle mowic, ze fujowa matura?

Saari: nie gadam z Wami :> to tak jak rozmowa z wiernymi o religii :> "mUsIsz UwiErZyC!"

Za to Ty jestes zajebiscie oswieconym ateista, lepszym od tego motlochu, ktory w costam slepo wierzy

Old Post 16-05-2005 17:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Za to Ty jestes zajebiscie oswieconym ateista, lepszym od tego motlochu, ktory w costam slepo wierzy

Hmm Shooler nie powiedzial ze ci ktoorzy wierza sa be lama. Napisal tylko ze jak dla niego argument "musisz uwierzyc" jest nie wystarczajacy.

Widze ze czasami macie problem z tolerancja innosci. Zamiast napisac ze sie z shlem nie zgadzasz to na niego najezdzasz. Hmm jak to ktos juz gdzies napisal "zamiast atakowac nastaw drugi policzek zebym mogl cie walnac jeszcze raz" (miejwiecej tak naucza kosciol) :>

Hmm a to ze jak dla mnie wiara jest oklamywaniem siebie, wmawianiem sobie ze nasze zycie na ziemi ma jakis wiekszy sens niz przedluzenie gatunku. No ale jesli ktos tego potrzebuje to prosze bardzo. Nie każcie mi wierzyc to nie bede kazał wam ta wiare odrzucic.

P.S.

Widze ze topic sie zrobil mocno Off Topicowy ;>

Old Post 16-05-2005 17:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

pisał ktoś geografie? dzisiaj chyba byla..

Old Post 16-05-2005 17:21
majes
Guest

dzis byla matura z gegry, pisal ktos?

Old Post 16-05-2005 17:22
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

Mika pisala

Old Post 16-05-2005 17:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Mika

Tia pisalam i jak dla mnie nie byla super trudna Taka normalna w sumie uczyłam sie tego w książkach wszystko było wiec spoksik. Wystarczyło wysunąć odpowiednie wnioski do tabelek, wykresow itp. znac pare pojec geograficznych no i czytac mape. Tylko teraz pytanie czy wnioski byly zgodne z kluczem odpowiedzi A to jak wiemy czasami może okazac sie trudne Ogólnie na poziom podstawowy o wiele za mało czasu, czytanie mapy ( o zgrozo po 14 zadaniu, które bylo ostatnim dotyczacym mapy mialam na zegarku godzine 10) plus wykresiki i zadania obliczeniowe. Zaś na rozszerzonym zostało mi nawet 35 minut

Przyjemnie bylo Tylko pytanie czy sie dopasowałam do klucza :/

Old Post 16-05-2005 17:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Mika Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Mika Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Mika Dodaj [FPP]Mika do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Mika prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

panie i panowie niniejszym oświadczam że z dniem dziejszym zakończyłem gorący okres mojego życia nazwany maturą!dzisiejszy plan dnia kształtuje sie nastepująco:około godziny 16 wsiadam do pksa do kadś, nie wiem dokladnie dokad, okolo godziny 17 jestem skuty i w tymze stanie pozostaje nastepnych piec dni...ile ja na to czekałem!

aaa no jeśli chodzi o mature z wosu to nie było źle, w sumie boję sie powiedziec ze proste, dopiero po wynikach tak powiem

Old Post 19-05-2005 13:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

A ja się idę uczyć do examów na studia.

Old Post 19-05-2005 13:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

a ja juz *******e ta cala szkole

Old Post 19-05-2005 14:15
Anouaar
Guest

Okej Matuzsci. Dzis teoretycznie powinny byc wyniki. Niektorzy juz maja, ja nie. Musze czekac do jutra. A co z Wami?

Old Post 27-06-2005 09:57
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Dzieki ze mi przypomniałeś ze wyniksy mam jutro

Old Post 27-06-2005 11:25
majes
Guest

ja dzis o 17 bede juz wszystko wiedzial

Old Post 27-06-2005 13:33
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
A ja się idę uczyć do examów na studia.

Męczcie sie kutafony!! ahhahaha ja mam prze****** wrzesien, ale pociesza mnie fakt, ze wy macie egzaminy w polowie lipca chyba

Old Post 27-06-2005 14:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

No ja sie chcialem pochwalic, ze jestem zajebisty I w ogole ;D Ogolnie ludzie u mnie w szkole wiekszosci zadowoleni, wszyscy spodziewali sie, ze bedzie o wiele gorzej, bo troche zamieszania i paniki bylo zaraz po tych maturach. Ale np. jesli chodzi o matme to kolezanka mojej matki jest egzaminatorem i mowila, ze bardzo na luzie oceniali (np. za zadanie z szescianem i przekrojem - jesli napisalo sie, ze przekrojem jest trojkat to obcinali tylko 1 pkt za to, a cala reszte zadania punktowali dobrze).

U mnie w szkole nie zdaly tylko dwie osoby, obie z matmy, z czego jedna z mojej klasy. Ale to koles, ktory praktycznie w ogole na lekcjach nie bywal.

Ale za to polewki sa, bo pare osob dostalo bledne swiadectwa, ze zlymi danymi czy przekreconymi nazwiskami

Old Post 27-06-2005 14:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Męczcie sie kutafony!! ahhahaha ja mam prze****** wrzesien, ale pociesza mnie fakt, ze wy macie egzaminy w polowie lipca chyba

gdzie maja te egzaminy tam maja.. ale i tak ich dlugo trzymali z tymi wynikami.. za naszych czasow wakacje juz od polowy maja byly ))

Old Post 27-06-2005 15:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:44.    Strony (9): « First ... « 6 7 [8] 9 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions