Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Koordynacja w TDM
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (10): « First ... « 7 8 [9] 10 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

MOST powinien być otwarty na uwagi graczy. np powinien puszczać nowe mapy oraz robić jakąś ankietę do tych map.
Wczoraj był fajny układ sił na jednej z tych "cudownych" map- było 32 graczy z tego 3 cqb a 29 sniperów

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 10-11-2003 09:42
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

"[QUOTE]Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
[B]MOST powinien być otwarty na uwagi graczy. np powinien puszczać nowe mapy oraz robić jakąś ankietę do tych map."
No tak ale do tego potrzebne jest na MOST jakieś forum, a takowego brak!

Old Post 10-11-2003 16:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
"[QUOTE]Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
[B]MOST powinien być otwarty na uwagi graczy. np powinien puszczać nowe mapy oraz robić jakąś ankietę do tych map."
No tak ale do tego potrzebne jest na MOST jakieś forum, a takowego brak!

Ale admini MOST mogą robić takie ankiety na tymże forum a na serwie dawać tylko info z linkiem

Old Post 12-12-2003 07:55
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Ale admini MOST mogą robić takie ankiety na tymże forum a na serwie dawać tylko info z linkiem

Mogą , a skoro nie dają i nic w tym kieunku nie robią, to mówi samo za siebie. Po co jakieś tam ankiety, dyskusja, tryby i stare grzyby. Show must go one. sami musimy zainicjować tu jakieś podforum, w stylu najdurniejsza mapa itp. Pochodną tego jest tzw. liga, gdzie wszyscy znają się jak łyse konie. Zresztą wcale się nie dziwię , że spotkała się z tak marnym odzewem . Pracę trzeba rozpocząć od podstaw, na których można zbudować MOST międzyludzki. A tak z biegiem czasu znudzenie rozłoży całe bractwo. Chciałbym się mylić?

Old Post 12-12-2003 14:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

Jaro. Twoja skłonność do narzekań i teoretyzowania przekracza juz wszelkie granice. Po pierwsze . Pamiętaj o tym że Most to prywatny serwer i to co robia admini tego serwera to ich prywatna sprawa. Jak Ci to tak strasznie nie pasuje to nikt Cię nie namawia do gry na tym serwerze. Po drugie. Piszesz o tzw. lidze i o małym odzewie. Pragne Cię poinformowac że ta tzw. liga dopiero sie rozwija a ludzie Twojego pokroju, ciągle narzekając zamiast wnieść coś pozytywnego, tylko psują atmosfere wokół niej. Być może przemawia przez nich zazdrość że sami nie byli w stanie podjąć się tego zadania i ich działania skupiaja się jedynie na krytykowaniu ludzi próbujących wnieść coś na scenę BHD.

Old Post 12-12-2003 23:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez tmat
Jaro. Twoja skłonność do narzekań i teoretyzowania przekracza juz wszelkie granice. Po pierwsze . Pamiętaj o tym że Most to prywatny serwer i to co robia admini tego serwera to ich prywatna sprawa. Jak Ci to tak strasznie nie pasuje to nikt Cię nie namawia do gry na tym serwerze. Po drugie. Piszesz o tzw. lidze i o małym odzewie. Pragne Cię poinformowac że ta tzw. liga dopiero sie rozwija a ludzie Twojego pokroju, ciągle narzekając zamiast wnieść coś pozytywnego, tylko psują atmosfere wokół niej. Być może przemawia przez nich zazdrość że sami nie byli w stanie podjąć się tego zadania i ich działania skupiaja się jedynie na krytykowaniu ludzi próbujących wnieść coś na scenę BHD.

Jak zwykle można liczyć Tmat na Twoją szczerą reakcję
To że server jest prywatny ( to chyba normalne, bo nie żyjemy już w systemie nakazowo-rozdzielczym), nie oznacza chyba ,że nie wolno mi mieć swojego zdania. Powinieneś być swoja drogą wdzięczny, że są ludzie którym leży na sercu nie tylko sama gra ale również jej jakość i poświęcają swój PRYWATNY czas na to by się podzielić uwagami z innymi graczami. Pisząc o lidze (w której jakko gracz mam swój skromny udział) miałem na myśli, że kicha w postaci tzw. dziwnych map puszczanych przez MOST może mieć wpływ na graczy. Skoro na MOST jest kicha to w lidze teoretycznie też może być, co może następnie studzić zapał do gry w niej.
Już parę razy pisałem , żeby odzielić to oczym piszemy od tego, co o kim myślimy. Chyba jednak za słabo się znamy byś był uprawniony do tego, by pisać jakiego pokroju jestem człowiekiem. Nic i niczeg nikom nie zazdroszczę. Nikogo nie krytykuję bezpodstawnie. Na marginesie. jeśli byłbyś skłonny zauważyc drobny fakt, to właśnie moja skromna osoba jest jedną z niewelu, które w sposób czynny przyczyniają się do tego by to forum oddychało klimatem DF:BHD> Starającą się wciagnąć pozostałych graczy w skromną dyskusję na temat tej gry. Sam fakt ,że ten topick ma już 9 stron 244 odpowiedzi i 1270 osłon chyba o czymś świadczy. dzięki mnie możesz sie dowiedzieć jaką broń preferują gracze, jakie bugi ( które sam wykorzystujesz , a którymi się nie podzielisz z innymi)wystepują w tej grze, reguły punktowania, inicjatywę kodeksu honorowego(którą obśmiałeś choc sam nie wymysliłeś nic lepszego), inicjatywe na screen miesiąca i pare innych pomysłów o których juz nie pamiętam. Więc pamiętaj o tym nastepnym razem zanim swoim zwyczajem przypniesz mi jakąś łatkę. No chyba , że interesuje Cię wyłącznie sama gra , ale o to nie miej do mnie pretensji.

Old Post 13-12-2003 08:50
tmat
Elite (Fiend)

Przyznam, że czekałem na Twojego posta, ale po kolei.
Po pierwsze. Jeżeli coś Ci się nie podoba i masz jakieś propozycje(choć takich się nie dopatrzyłem poza ogólnikowymi krytykami) dotyczące zmian, sposobu rozgrywek itp na serwerze Most, to moim skromnym zdaniem powinieneś to przedyskutować z adminami serwera a nie strzelać pustakami w powietrze. Jeżeli chodzi o mapy to sam jestem zdecydowanym zwolennikiem map standardowych, ale muszę pamiętać o tym, że nie jestem jedynym graczem na tym serwerze i jest bardzo wiele osób chcących grać na innych mapach. Pozostaje mi to tylko uszanować.
Po drugie. W stwierdzeniu „tzw. Liga” było bardzo dużo ironii, więc nie mów teraz, że nie o to Ci chodziło.
Po trzecie. Chwała Ci za to że jesteś osobą aktywnie udzielającą się na forum. Tylko co z tego ? Poza kilkoma populistyczno – demagogicznymi teoriami nic nie wnosisz. Można to porównać do działań pana Andrzeja L. który też jedynie umie jaskrawie mówić o tym o czym wszyscy doskonale wiemy, natomiast na temat jak zrobić coś aby było lepiej nie ma nic do powiedzenia. Mniej słów panowie więcej czynów. Jakiś czas temu poprosiłem adminów klanów o przeanalizowanie wspólnie ze swoimi drużynami regulaminu ligi i podanie mi propozycji zmian. I co ? Do dziś ani jednej odpowiedzi. Znów sami będziemy musieli zmieniać regulamin, a jeżeli nie daj bóg wkradnie się jakaś pomyłka lub niedopatrzenie zaraz znajdą się dziesiątki krytykantów.
Po czwarte. Wybacz, ale swoją wiedzą o grze będę się dzielił z osobami, z którymi chcę ją dzielić.
Po piąte. Nie wymyśliłem nic, jeżeli chodzi o kodeks honorowy, bo w tym czasie zajmowałem się pisaniem regulaminu do ligi. A co ty wymyśliłeś w sprawie kodeksu poza poddaniem tematu ?...
Po szóste. Łatkę przypinasz sobie sam, ja ją jedynie opisuje…

Old Post 13-12-2003 12:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tmat Kliknij tutaj by wysłać e-maila do tmat Znajdź więcej post'ów przez  tmat Dodaj tmat do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tmat prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

W takim razie z regulaminem ligi wyszło małe nieporozumienie. Ja przynajmniej myślałem że admini ligi spreparuja nowy regulamin, podadzą ten szkielet innym klanom i dopiero na nim bazując inne klany zaproponowałby poprawki.

Old Post 13-12-2003 12:08
Jaro(PL)
Goldmember

gg

Edytowane przez Jaro(PL) dnia 13-12-2003 o godz. 14:07

Old Post 13-12-2003 12:57
Jaro(PL)
Goldmember

Syntetycznie rzecz ujmując to 1) jeśli tylko admini mieliby ochotę na zmiany to propozycji jest na tym forum od groma, tylko wybierać 2) tu masz rację, bo jeśli wziąć pod uwage ponad 4000 graczy zarejestrowanych w statach MOST to taka liga w której gra 1% graczy jest śmieszna 3) poddałem się demokratycznemu osądowi społeczności tego forum ( nie wiem co masz do Andrzeja L.? , że jak człowiek pochodzi z gminu to już cham! ludzie go kochają przynajmniej te 18%, które chce na niego głosować) 4) pozostawiam Cię z Twoją kamasutrą i jej wyznawcami 5) coś tam jednak napisałeś , ale chyba jedynie w celu udupienia tematu co też Ci się powiodło, gratuluję pozytywnego zaangażowania 6)chyba mam ją na plecach bo jakoś jej nie widzę ale dzięki za pomoc

za zmianę tresci redakcja nie odpowiada

Old Post 13-12-2003 14:18
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

Mily mial sie tu udzielac, ale cos ma nie tak z tym boardem wiec nei bedzie sie udzielac

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Old Post 13-12-2003 20:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tmat
Elite (Fiend)

Jaro, szanowny kolego, w moim poprzednim poscie było więcej poruszonych kwestii ale widze że odniosłaś się tylko do tych wygodnych dla Ciebie. Poza tym chyba dalej nie zrozumiałeś tego co chciałem powiedzieć w poscie, no ale trudno.. W takim razie odniosę się tylko do Twoich lakonicznych i pseudośmiesznych wypowiedzi.
Po pierwsze. Typowe odbijanie piłeczki.
Po drugie. Liczy się jakość a nie ilość.
Po trzecie. Jeżeli identyfikujesz się z panem Andrzejam L. i jesteś wśród tych 18% społeczeństwa, to całkowićie wyjaśnia treść i sposób Twoich wypowiedzi.
Po czwarte. Bez komentarza (ewentualnie ad 3)
Po piąte. Moja wypowiedż dotycząca kodeksu była jedynie reakcją na Twoje wcześniejsze marudzenia. Dalej nie wiem co Ty w tej kwestii wymyśliłeś poza poddaniem tematu.
Po szóste. Nie ma sprawy, zawsze chętnie służę pomocą.

Old Post 13-12-2003 20:35
Jaro(PL)
Goldmember

Szkoda klawiatury na tę dyskusję, przy całej sympati dla tego topick'u , wobec braku otwartości na odmienne poglądy i brak politycznej poprawności ze strony szanownego kolegi tmat'a, postanowiłem zaznaczyć wiadomości szanownego kolegi jako spam. Niemniej życzę owocnego trudu w pisaniu kolejnych wersji regulaminu.

Old Post 14-12-2003 10:19
tmat
Elite (Fiend)

) Dziękuje serdecznie.

Old Post 18-12-2003 20:22
Jaro(PL)
Goldmember

niezamaco

Old Post 19-12-2003 19:29
Radzioo(PL)
Guest

A ja z innej beczki, przejrzałem ten MEGA TOP TOPIC który zapoczatkował istnienie tego forum, przeczytałem kilkanaście postów i łezka w oku się zakręciła

P.S.

Sentencja dnia - słowa Zonka:

"ta, ale jak to czyta kilka osob to raczej efekt bedzie mizerny, ja niestety nie mam juz pomyslow by polskich graczy zaintresowac tym boardem nawet newsy nie pomagaja, a bylo ich kilka hehe"

Edytowane przez dnia 19-12-2003 o godz. 21:02

Old Post 19-12-2003 20:49
Jaro(PL)
Goldmember

Re: Koordynacja w TDM

quote:
Chciałbym poruszyć temat braku jakiejkolwiek organizcji w drużynie podczas TDM. Choć sam pogrywam w Multi niedługo- gra jest O'K , odkąd znikam w necie rodzinka przypięła mi łatkę cyborga- jednak zaczynam odczuwać zmęczenie bałaganem w trakcie gry . Zupełna sieczka, masowe postrzelenia , zupełny brak koordynacji w ataku i totalny brak obrony. Nie mówię tu o klanach, bo to zupełnie inna historia, ale można przecież zorganizować doraźną drużynę z prawdziwego zdarzenia i uzgodnic w miare możliwości jakiś prosty plan działania. Wiem, że wielu z nas to wolni strzelcy i to jest O'K. Jednak czasami mam wielką ochotę krzyknąć , gdy po raz enty, ktoś właduje mi magazynek w plecy lub 2/3 druzyny kosi jeden przyczajony gostek z M60. Mój fonfel tak się raz znerwił ,że podczas gry zmiażdżył myszona . Czasami pogrywam na niemckich serwerach i z przyjemnością obserwuję dwóch kolesiów działających w parze. Zaprawdę powiadam wam są smiertelnie skuteczni, a gra przenosi się na inny wymiar. To już nie tylko bieganie z palcem na spuście, bo kto hałasuje ten szybko przenosi sie do królestwa niebieskiego, ale prawdziwa zabawa z odrobina taktyki. Jeśli macie coś do powiedzenia zapraszam do dyskucji, gdyż sam jestem ciekaw co myślicie na ten temat??!!.

Pozdrowienia dla drużyny niebiskich , gdyż przeważnie gram w jej szeregach , no i szacunek dla czerwonych. narka

Temat przewodni pozostaje nadal aktualny

Old Post 19-12-2003 20:59
Radzioo(PL)
Guest

Czyli setki postów i tysiące odsłon nic nie dały

Old Post 19-12-2003 21:03
Jaro(PL)
Goldmember

(...)Zupełna sieczka, masowe postrzelenia , zupełny brak koordynacji w ataku i totalny brak obrony. Nie mówię tu o klanach, bo to zupełnie inna historia, ale można przecież zorganizować doraźną drużynę z prawdziwego zdarzenia i uzgodnic w miare możliwości jakiś prosty plan działania.(...)Jednak czasami mam wielką ochotę krzyknąć , gdy po raz enty, ktoś właduje mi magazynek w plecy lub 2/3 druzyny kosi jeden przyczajony gostek z M60(...)
Nic od tamtej pory się nie zmieniło, a być może jest nawet jeszcze gorzej. Dzisiaj powiedziałbym , że czasmi gram na polskich serverach. czasmi bo to nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek zabawą czy też przyjemnością grania. Ludzie przecież zanają się jak łyse konie i nadal grając w TDM podświadomie oszukuja siebie ,że to DM Nuda wieje z każdego kąta każdej mapy.

Old Post 19-12-2003 21:06
Tomcat27
Master (Spawn)

Witam
Radzioo jakie tam"eeee tysiące postów i wszystko na nic" czy jakoś tak ...przecież głownie z tego topicu powstała Grupa *SAS*...szczerze mówiąc to narodziła sie własnie na tym boardzie

Old Post 19-12-2003 21:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

I pewnie ta grupa będzie stanowiła wkrótce jedynie zdrową siłę przewodnią na MOST

Old Post 19-12-2003 21:23
Tomcat27
Master (Spawn)

quote:
I pewnie ta grupa będzie stanowiła wkrótce jedynie zdrową siłę przewodnią na MOST

Nie bądzmy pesymistami...powstaje troche klanów i dobrze...ludzie próbują robić coś w kierunku zgrania sie, widocznie tez zauważyli ze to daje więcej przyjemności niz tatalna sieczka.

Pozdrawiam

Old Post 19-12-2003 21:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
Nie bądzmy pesymistami...powstaje troche klanów i dobrze...ludzie próbują robić coś w kierunku zgrania sie, widocznie tez zauważyli ze to daje więcej przyjemności niz tatalna sieczka.

Pozdrawiam

No nawet tatowie czasmi robią tatalną sieczkę, w końcu są tylko tatami

Old Post 19-12-2003 22:21
Tomcat27
Master (Spawn)

quote:
No nawet tatowie czasmi robią tatalną sieczkę, w końcu są tylko tatami

Buhahahahahhahahaahahahaahahahahahha

Old Post 19-12-2003 23:30
Radzioo(PL)
Guest

"tatalna sieczka" Heh Tomcat Ty to musisz być ostrym ojcem chociaż nie ma z czego tu się śmiać

Old Post 20-12-2003 08:45
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
"tatalna sieczka" Heh Tomcat Ty to musisz być ostrym ojcem chociaż nie ma z czego tu się śmiać

sądząc po tym, jak traktuje SAS'ową młódź, to z dyscypliną się chyba nie rozstaje

Old Post 20-12-2003 11:42
Radzioo(PL)
Guest

To chyba zależy od pracy, czasami zachowuje się jak kwoka i wszystkie kurczęta chowa pod skrzydła

Old Post 20-12-2003 11:48
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
To chyba zależy od pracy, czasami zachowuje się jak kwoka i wszystkie kurczęta chowa pod skrzydła

Widocznie serce ma bardziej miękkie niż rękę Jednym słowem na kaprala się nie nadaje

Old Post 20-12-2003 12:19
Tomcat27
Master (Spawn)

quote:

Ja!? Ostrym ojcem? heh nigdy ...jestem najspokojnieszy człowiek na świecie...na język mi nadepną to słowa nie powiem

A do tej Waszej "tatalnej" to mam ciemno w pokoju...miało być wiadomo co

Pozdrooooooo

Old Post 20-12-2003 12:36
Jaro(PL)
Goldmember

quote:
Napisane oryginalnie przez Tomcat27
Ja!? Ostrym ojcem? heh nigdy ...jestem najspokojnieszy człowiek na świecie...na język mi nadepną to słowa nie powiem

A do tej Waszej "tatalnej" to mam ciemno w pokoju...miało być wiadomo co

Pozdrooooooo

No to się wie, że jak komu nadepną na język (co za perfidia) to raczej chyba niewiele może powiedzieć. Ale z tonu bulgotu tez mozna wiele wywnioskować

Old Post 20-12-2003 12:38
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:23.    Strony (10): « First ... « 7 8 [9] 10 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions