Pozwolicie, że odpowiem zbiorczo bez wskazywania do kogo kierowana jest odpowiedź.
Nie chce mi się nikogo przekonywać, że mam rację. Ja nawet nie twierdzę że ją mam.
Po prostu tak jak wszyscy tutaj opisałem swoje wrażenia z obejrzanych filmików. Można się z nimi zgadzać lub nie.
Nie krytykuję fizyki hl2, ani nie preferuję fizyki d3.
Mi również, oglądając filmiki z hl2, spodobał się pomysł z barykadowaniem, czy wykorzystywaniem elementów otoczenia do pokonania przeciwnika. Ta stalowa belka na linach lub zrzucenie konteneru jest super. Całość jednak nie przekonuje mnie aż tak bardzo. D3 wydaje mi się ciekawszy. Może lubię postrzelać sobie bez zastanowienia? A może nie chce mi się nauczyć różnych wyłamujące palce klawiszy by w płynny sposób wykorzytywać wszystkie dostępne techniki walki w grze? A może dostrzegam problem w tym, że gry zmieniają się w zawrotnym tempie, a my ciągle sterujemy w nich przez ten sam interfejs, który narzuca szereg ograniczeń?
Nie jest ważne czy grałem w poprzedniczki tych gier czy nie. Oceniam nowe na podstawie krótkich filmów. Z doświadzenia wiem, że często 2 część czegoś nie jest już tak dobra, jak się tego spodziewaliśmy.
Mogę się mylić, wiem. Wiem również, że zdarzają się wyjątki. Mam już jednak trochę dosyć różnego rodzaju manipulowania nami przez producentów zarówno sprzętu jak i software'u. D3 też mnie wkurza bo informują o pracach nad nim już od ponad roku.
Mam nadzieję, że te filmiki tylko trochę odsłaniają czekające nas wrażenia i nie powtórzą sytuacji jaką można zaobserowawać, dla odmiany, w kinematografii gdzie często filmik reklamujący jakiś tytuł jest ciekawszy od całego dzieła.
Jeszcze raz podkreślam, że już wiele gier miało zaskarbić sobie miliony grających, a potem okazało się że to kicha.
Jeśli te gry okażą się jednak tak fajne, jak usiłuje się nam to wmówić, to przecież nie będę obstawał ślepo przy minesweaperze Kupię nowego kompa i będę delektował się nowymi fajnymi gierkami.
Dobrze też, że pewna osoba ma problemy z obsługą boarda czy edycją swoich postów bo i ja nie muszę oceniać jej wypocin
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|