FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7429)

Posted by DamnDog on 09-07-2002 17:53:

Thumbs up pingwinem przez okno

mam pytanie do linuxowcow. jaki mam system wybrac? bo wlasnie sciagam sobie slackwara, i mandreaka ale jeszcze nie wiem co zainstalowac, ale slack sie szybciej sciagnie bo jedna plytka jest. no tak ale wazniejsze jest to jak system dziala, czy sam rozpozna sprzet i zainstaluje stery, czy ma wbudowane i jakie oprogramowanie, cz q3 pod nim chodzi no nie, nie musi ale byloby milo no i jeszcze jaka partycje powinienem zrobic. i jeszcz cos o czym zapomnialem.

Posted by jasio14 on 09-07-2002 20:49:

ask Gumior, on sie zna, a przynajmniej tak uwaza ;>

<prorok> I zap�on� piekielnym ogniem wasze serwery, gdy� zabezpieczenia ich w�t�e, a podatno�c na buffer overflowy ogromna. I zaprzestan� dzia�ania wasze routery a wasze niewiasty nosi� b�d� pakiety w kub�ach, a tam b�dzie p�acz, zgrzytanie z�b�w, 404 i request timeout.

Posted by [FPP]xen0m on 09-07-2002 22:05:

no mandrake to totalnie dla osob, ktore pierwszy raz linucha widza. ja polecam slacka.

Posted by on 10-07-2002 09:36:

jezeli to twoj pierwszy kontakt z linux'em to mandrake'iem sie pobaw...

slackware oczywiscie najlepszy ale troche dla masochistow jesli nie masz pojecia o linux'ie to nie baw sie slack'iem na poczatku bo tylko sie zrazisz do lnx'a

Posted by on 10-07-2002 09:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez jasio14
ask Gumior, on sie zna, a przynajmniej tak uwaza ;>

nom, za to ty jestes hacker

Posted by on 10-07-2002 12:44:

A po co az 3 posty?

Posted by BartiZ on 10-07-2002 12:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
A po co az 3 posty?

2

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by DamnDog on 10-07-2002 14:27:

mialem kontakt z linuxem ale to bylo za czasow redhata 5.2 troszke sie pobawilem, mialem nawet jedno specjalne wydanie chipa o linuksie dla poczatkujacych i troszke sobie poczytalem, ale teraz to juz nic nie pamietam ale nawet umialem cdroma zamontowac (windziarze nie kumaja oco chodzi) a nawet bawilem sie corel liniksem ale to byla jakas mopylka, nie moglem nic zaistalowac bo mial stare jadro a ja nie umiem nowego skompilowac, a nawet sie zato nie bralem. ale teraz juz troche podroslem (w przenosni nie naprawde) i jestem gotowy na wszelkie wyzwania. juz mam przugotowana partycje na pingwinka i tylko czekam az sie sciagnie. pozdro dla torvaldsa!

Posted by bizonek on 10-07-2002 14:55:

MaJeS : Dla masohist�w jest FreeBSD. :>
Tam wszystko si� z palca wklepuje. :>
Ja u�ywam FreeBSD i jest luzik. :>

Posted by jasio14 on 10-07-2002 16:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

nom, za to ty jestes hacker

tyrararara... wiedzialem ze musisz odpysknac

<prorok> I zap�on� piekielnym ogniem wasze serwery, gdy� zabezpieczenia ich w�t�e, a podatno�c na buffer overflowy ogromna. I zaprzestan� dzia�ania wasze routery a wasze niewiasty nosi� b�d� pakiety w kub�ach, a tam b�dzie p�acz, zgrzytanie z�b�w, 404 i request timeout.

Posted by [FPP]Lipas on 10-07-2002 18:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
A po co az 3 posty?

no w sumie MajeS, czy xen0m -> nie ma roznicy

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Ulraunt. on 10-07-2002 21:34:

Mozilla rULEZZZ!!!

Posted by DamnDog on 11-07-2002 10:00:

mam jeszcze jedno gupie pytanie: jak sie je iso?? czy to jest jakis standardowy iso, czy jakis linuksowy? mam juz 360mb i dopiero tera sie zastanawiam... hie :-}

Posted by on 11-07-2002 10:03:

normalne iso wypalisz w Nero pod winshit'em

Posted by DamnDog on 11-07-2002 10:06:

aha, a oplaca sie sciagac te pozostale 2 plytki czy nie ma tam nic specjalnego?

Posted by Ulraunt. on 11-07-2002 10:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
normalne iso wypalisz w Nero pod winshit'em

Eee nero chyba nie zjada iso, trzeba do tego uzyc cd-rwin.

Posted by DamnDog on 11-07-2002 10:15:

tez tak mysle bo wlasnie patrze a w nero nie ma iso w liscie plikow do otwierania. ale zawsze moge sobie przekonwertowac, no nie? a clonecd? a co do nagrywania pod linuksem? a moze lepiej ktos mi wiecej wytlumaczy na gg? 2247565

Posted by Lucas on 11-07-2002 10:39:

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z

Eee nero chyba nie zjada iso, trzeba do tego uzyc cd-rwin.

Zjada. Nagraj plik z obrazu z pierwszego menu....

Jak poszukacie w archiwum - to byl juz moj topic o tym...

Posted by Lucas on 11-07-2002 10:41:

http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5251

Posted by jasio14 on 11-07-2002 11:58:

http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5341 :o

Posted by [FPP]Shooler on 11-07-2002 12:22:

Ja mam 3 plytki RedHat'a i nie mam gdzie go zainstalowac :} nie mam 2giego HDD a na obecnym nie oplaca mi sie partycji robic bo za maly :}

Posted by Ulraunt. on 11-07-2002 13:17:

A propo nagrywania... poszukuje keya do CloneCD 4.0.1.9 jakby ktos z was byl laskawy

Posted by [FPP]Lipas on 11-07-2002 15:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z
A propo nagrywania... poszukuje keya do CloneCD 4.0.1.9 jakby ktos z was byl laskawy

www.cracks.am :o

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by DamnDog on 11-07-2002 20:20:

jeeeeeee!! wlasnie mi sie zessala pierwsza plytka!! hura! a z nagraniem nie bedzie problemu bo nawet winrar zna ten format, wiec moge sobie przejzec tutirial przed instalacja
to jak czy ktos mi jeszcze cos powie na temat pingwina czy nie? jakby ktos byl chetny to na gg, ok?
---po przeczytaniu paru slow z tutoriala---
eee, rzeczywiscie ten mandrejk jest dla idiotow ... tutorial jest nawet z animacjami gdzie klikac.
hmm, powinienem zainstalowac kde3?

Posted by on 11-07-2002 20:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
hmm, powinienem zainstalowac kde3?

hmm mandrake bez kde? ta dystrybucja zostala stworzona dla zastosowam domowych wiec nie ma sensu miec mandrake'a bez interfejsu graficznego co ty chcesz na nim robic? server www postawic? jesli tak to nie ta dystrybucja a jesli chcesz miec linux'a z kolorowym pulpitem i ikonkami to dobry wybor ten mandrake kde sobie zainstaluj...

Posted by jasio14 on 11-07-2002 20:52:

no to portsentry, jak na fana gumiora przystalo...

Posted by chimera on 11-07-2002 21:16:

http://members.optusnet.com.au/~kni...tched_back.html

Posted by DamnDog on 11-07-2002 22:39:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
http://members.optusnet.com.au/~kni...tched_back.html

tia, chyba winda mi styknie...

a tak na serio chodzilo mi o wersje 3 kde, a nie o kde wogole. przeciez wiem co to jest, bez przesady takie rzeczy to ja o linuksie wiem. dobra tera mi wytlumaczcie jak uruchomic q3 pod pingwinkiem. z kad mam wzionc stery do modemu itp...

Posted by [FPP]xen0m on 12-07-2002 13:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
tez tak mysle bo wlasnie patrze a w nero nie ma iso w liscie plikow do otwierania. ale zawsze moge sobie przekonwertowac, no nie? a clonecd? a co do nagrywania pod linuksem? a moze lepiej ktos mi wiecej wytlumaczy na gg? 2247565

nero wypala iso. wlaczas nero, dalej file --> burn image --> i wybirasz pliczek.

Posted by DamnDog on 12-07-2002 17:58:

tia wim

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:41.