V-pad sniping to normalna taktyka walki. Pojac nie moge, dlaczego jest uwazana za lamerska - moze dlatego, ze pokazuje, jak lamerska jest obrona przeciwnika. VS-sniping to taki sam element walki z przeciwnikiem jak niszczenie jego generatorow.
Pare dni temu chcialem sfilmowac ujecia z pozycji cappera na Blue Moon. Nie dalo sie, bowiem przez cala mape nie bylem w stanie wziac shrike'a. Przeciwnicy regularnie dolatywali transportowcem z dostawa 4-5 juggerow, ktorzy rozwalali geny i VS. Zanim sie ich wykonczylo i odbudowalo stacje, byl juz kolejny transport juggerow (gdyz moj team byl za glupi zeby odpowiedziec atakiem na ich VS; woleli naprawiac wszystko, zeby przeciwnicy mieli co niszczyc - de gustibus...). I ta taktyka byla ok. Natomiast jeden biedny scout, sam pod baza przeciwnika, ktory snajpuje w osoby na VS, to WIELKI problem, bo swieta krowa na VS musi wziac swojego szrajkusia. Nie jest w stanie zrezygnowac z niego, wziac snajpe i zlikwidowac VS-snajpera. Nie. Krowa MUSI wziac shrike'a, a ten glupi durny scout, walczacy sam pod baza wytapetowana przeciwnikami, to lamer.
VS-sniping tez mnie irytuje, ale nie mam klapek na oczach i realizuje w meczu te funkcje, ktore w danym momencie sa potrzebne dla mojej druzyny. Biore snajpe i koncze goscia. Poza tym darze znacznie wiekszym szacunkiem VS-snajperow od d-snajperow. Ten pierwszy traci czas na zajecie ofensywnego stanowiska, prowokuje przeciwnikow do walki, czesto wieloosobowej przeciwko jemu samemu. Wrony tymczasem nie inwestuja niczego. Po respawnie w 5 sekund sa na stanowisku i celuja w nadlatujacych capperow, ktorzy nadlatujac sa doprawdy niewiele bardziej ruchomymi celami od przeciwnika na VS. Na dodatek efektem ich dzialan nie jest zwiekszenie tempa rozgrywki, tylko zmniejszenie.
Zatem:
VS-snajper inwestuje wiecej i jest stawiany w trudniejszych sytuacjach niz d-snajper, stad prywatnie darze tych ludzi znacznie wiekszym szacunkiem (co nie znaczy, ze lekcewaze d-snajperow; problem na pubsach z nimi jest tylko taki, ze niekiedy dobierze sie takie stadko i samemu naprawde trudno jest ich rozproszyc - samemu, gdyz reszta teamu nadal robi to, co chca robic, a nie to, czego potrzebuje team).
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|