Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > Przyciski na myszce
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
toomek
Skilled (Knight)

Przyciski na myszce

Mam nastepujace dwa pytanka:

1. Jak przypisac jakies funkcje w T2 dodatkowym przyciskom na myszy?
W moim Logitechu sa cztery przyciski. Jeden robi za Fire, a drugi odpowiada za ciag jetpacka. Jakosz szkoda marnowac pozostale dwa :-)

2. Odnosnie pierwszego. Jak juz bede wiedzial jak to zrobic, to czekam na propozycje tych funkcji, ktore Waszym zdaniem powinno znalezc sie "pod reka", czy tez dokladnie "pod palcami".

heya,
--
toomek/ch/\os

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-04-2003 11:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil toomek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do toomek Znajdź więcej post'ów przez  toomek Dodaj toomek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać toomek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Zrob sobie:
- rzucienie granata(u?)
- uzycie packa ktory masz aktualnie na sobie

Old Post 16-04-2003 12:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
JAKuS
Combat (Death Knight)

hmm

ja mysle ze:
flaga
i
plecak

mi granaty lepiej "leza" na "piszydle"

Old Post 16-04-2003 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil JAKuS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do JAKuS Znajdź więcej post'ów przez  JAKuS Dodaj JAKuS do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
toomek
Skilled (Knight)

Powiem szczerze, ze mi tez wiekszosc funkcji "lezy" na "piszydle". Stad wlasnie moje pytanie... a noz-widelec ktos wymysli cos, co mi po prostu do glowy nie przyszlo.

Na razie najciekawsze zastosowanie dla dodatkowych przyciskow wiaze z... mapka. Hehe, tak... tak... Z mapka. Widzialbym to mniej wiecej tak: klikniecie "3" przycisku wywoluje mapke, "4" przyciskiem przesuwam podglad, powtorne klikniecie "3" wylacza mapke.

Bylbym wniebowziety taka mozliwoscia.

Ba, chetnie postawie piwo, Red Bulla czy inny napoj osobie, ktora uprosci poslugiwanie sie przesuwaniem i powiekszaniem mapy w taki sposob, zeby nie bylo konieczne przelaczanie sie miedzy dwoma roznymi narzedziami (lapka/lupka).

Panowie spece od skryptow: DA SIE TAKIE COS ZMAJSTROWAC DLA PRZYCISKOW "3" i "4" W MYSZCE???

...wiem, ze sie da... :-) wszystko sie da, chichi...

pa,
--
toomek/ch/\os

Old Post 16-04-2003 14:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil toomek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do toomek Znajdź więcej post'ów przez  toomek Dodaj toomek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać toomek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|Piotrusek
Heavy Lover

ja bym zbindowal wyrzucanie flagi pod jakis przycisk na myszce, bo mysle ze wygodniejsze by to bylo niz jak teraz mam

Old Post 16-04-2003 15:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|Piotrusek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sYs|Piotrusek Znajdź więcej post'ów przez  sYs|Piotrusek Dodaj sYs|Piotrusek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|Piotrusek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
toomek
Skilled (Knight)

"bo mysle ze wygodniejsze by to bylo niz jak teraz mam"

Moze pora to zmienic :-)

A wlasnie... Jak juz przy ustawieniach jestesmy. Juz od czasow sieciowania w Duke Nukem 3D pierwsze co robie w grze to calkowita przebudowa klawiszologii. Zaczalem od standardowego WSADU, pozniej przeszedlem na yavorowy RFDG, a obecnie wyemigrowalem jeszcze dalej na srodek - TGFH. Wszystkie funkcje staram sie obudowac wokol tych klawiszy w taki sposob, aby maksymalnie skrocic czas odrywania palcow od "chodzenia". Stad tez mocno zatrudnilem kciuk - m.in. do:
- skakania (spacja),
- stawiania znacznikow (przecinek),
- rzucania granatow/flar ("m"),
- zbrojownika ("j"),
- wyrzucania pakietu ("i"),
- stawiania min ("b"),

; i palec zwany "malym":
- powiekszanie ("x"),
- tabela wynikow ("z"),
- uzycie pakietu ("c"),
- wyrzucanie flagi ("w"),
- mapa ("e"),
- apteczka ("d"),
- wyrzucanie broni ("a").

Tak wiec "glownymi palcami", tymi od chodzenia, obsluguje jedynie sloty broni (1-"r", 2-"y", 3-"u", 4-"4", 5-"7").
Napiszcie jakie macie wlasne patenty na oblozenie klawiszy. Moze cos da sie jeszcze w tym zoptymalizowac ;-P

Pa,
--
toomek/ch/\os

Old Post 16-04-2003 21:25
Ulraunt.
ULRAUNT

Ueh was zaskocze - steruje myszka lewą ręką! (mimo, że jestem praworęczny) mam na niej (na myszce, nie ręce ) 3 przyciski:
- 1 prycisk; fire
- 2 przycisk; rzut granata(u?)
- 3 przycisk; zoom (mały palec)
- scrool; regulacja zooma

Na klawie:
- sterownanie ruchem strzałkami
- page down uzycie packa
- shift; jetpack
- delete; nast. broń
- end; poprzednia broń
- insert; wyrzucenie broni
- pagedown; wyrzucenie flagi

I jest mi bardzo wygodnie z takimi ustawieniami, w praktycznie każdej grze mam podobne! Mam długie paluchy wiec spokojnie dosiegam do inserta

Old Post 16-04-2003 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
$corcerer
Mad WildCat driver

hje hje P0Ziq a co powiesz o moich paluchach ??

Ja tam jade na strzałkach i ogólnie z ctrl+num mam zestawy
1 następna broń
0 poprzednia
4 powiększenie
7 granat
na scrollu zoom, 2 rodzajie Jeta (na prawym i środkowym) i strał pod lewym.

Ja tesh Was zaskocze- gram trackballem, o takim:

Old Post 16-04-2003 22:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil $corcerer Znajdź więcej post'ów przez  $corcerer Dodaj $corcerer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać $corcerer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
toomek
Skilled (Knight)

Red face

Kopara mi opadla i musze sie z tym przespac. Jak mozna grac na klawiszach kursora! WOW! Nawet z 15 cm palcami :-P Prawa reka... i jetpack pod SHIFTEM. Toc to trudniejsze niz stanie na rekach. Jak ty rownoczesnie lecisz i zmieniach kierunek? A myslalem, ze nic mnie nie zaskoczy. Naiwny...

Jutro wam opowiem, co mi sie przysnilo na ten temat.

Prawa reka... Na... kursorach... No nie....

Pap,
--
toomek/ch/\os

Old Post 17-04-2003 00:47
Ulraunt.
ULRAUNT

quote:
Napisane oryginalnie przez $corcerer
hje hje P0Ziq a co powiesz o moich paluchach ??

Ja tam jade na strzałkach i ogólnie z ctrl+num mam zestawy
1 następna broń
0 poprzednia
4 powiększenie
7 granat
na scrollu zoom, 2 rodzajie Jeta (na prawym i środkowym) i strał pod lewym.

Ja tesh Was zaskocze- gram trackballem, o takim:

A ty to juz jestes masochistą pod kazdym względem

Old Post 17-04-2003 10:44
sYs|yavor
Elite (Fiend)

No coz... Nie jestem zwolennikiem klawiatur z kuleczkami (lub koleczkami ). Mysz to mysz, jej podstawowa funkcja jest celowanie i jakiekolwiek dodatkowe przyciski sa dla mnie czynnkiem zaklocajacym, mogacym wprowadzac dodatkowe drgania kursora (zwlaszcza, ze czesc przyciskow myszy to przyciski wymagajace uzycia sily bocznej). Nie ma problemow z paluszkami lewej reki (stad to powodzenie u kobiet.... ;-) ) i bez klopotow obsluguje nia 27 klawiszy w T2. Musze powiedziec, ze te 27 klawiszy znakomicie rozwiazuje mi dostep do wszystkich potrzebnych opcji (choc, przyznam, tych potrzebnych opcji mam wlasnie... 27, wiec jest "na styk" ).

...stad sugerowalbym pod dodatkowe przyciski myszy wpiac saya i teamsaya ;-) ;-) ;-)

Old Post 17-04-2003 20:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
toomek
Skilled (Knight)

"Mysz to mysz, jej podstawowa funkcja jest celowanie i jakiekolwiek dodatkowe przyciski sa dla mnie czynnkiem zaklocajacym"

Tyz prawda. Dlatego wspomnialem o innym, dosc nietypowym pomysle - czyli o mapce. Korzystalbym z niej czesciej, gdyby dawala sie latwo odpalic, przesuwac i zamknac. Pomysl z mapka wyswietlana tylko "na rzut oka" jednym klawiszem wydaje mi sie bardzo sensowny.

Slyszal moze ktos o czyms takim? Nie wierze, zebysmy byli pierwszymi kombinujacymi w ta strone :-)

Pap,
--
toomek/ch/\os

Old Post 18-04-2003 00:35
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:04.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions