Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > pojęcie "naród"
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Ven3
Guest

.

.

Edytowane przez dnia 28-05-2003 o godz. 23:30

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-04-2003 16:38
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

I co z tego? Jesli masz zamiar rozpoczac jakas dyskusje to rozwin to jakos. A jesli masz zamiar sie wyzalic kilkoma literkami to zaloz sobie bloga.

Widze, ze znowu zabrales sie za zakladanie durnych tematow tylko tym razem nie umiesz jeszcze okreslic jakim typem osobowosci bedziesz nas irytowac.

Old Post 28-04-2003 16:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

.

Edytowane przez dnia 28-05-2003 o godz. 23:30

Old Post 28-04-2003 17:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Patrzac na dwa ostatnie topici zalozone przez Ven'a wydaje mi sie ze Ven ma zadana(e) jakas prace domowa z polaka I tera chce ja(e) uzupelnic o nasze cytaty

Old Post 28-04-2003 17:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

>>offtopic - temat o mysleniu zostal wykasowany na wlasne zyczenie zakladajacego<<

Old Post 28-04-2003 17:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Ven3
Saari - Chcę dyskusji. Myślę, że to co napisałem na początku wątku wystarczy na wstępie.

Prosze bardzo... Krotka tez, krotki wywod.

Nie ma jednego obywatelstwa, bo wiekszosc panstw uni sie nie zgodzi na to.

Old Post 28-04-2003 18:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

.

Edytowane przez dnia 28-05-2003 o godz. 23:31

Old Post 28-04-2003 18:17
Ulraunt.
ULRAUNT

Bo ludzie sami tego nie chca. Proste. Nie ma o czym dyskutować.

Old Post 28-04-2003 18:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

.

Old Post 28-04-2003 18:22
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

bo chca podkreslic ze mimo iz sa w uni to sa sa dumni z faktu iz sa z danego narodu.

Old Post 28-04-2003 18:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

.

Old Post 28-04-2003 18:28
Ven3
Guest

.

Old Post 28-04-2003 18:42
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

nie,
odczyt dancyh przez kogos z poza unii:

kraj: unia europejska
miejscowosc: polska
dzielnica: warszawa...

niedopracowane i kijowo brzmi.

Old Post 28-04-2003 18:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

.

Edytowane przez dnia 28-05-2003 o godz. 23:32

Old Post 28-04-2003 18:46
MAr-n
PROwokator

ale ty jestes durny, nigdy nie zrezygnuje z tego ze jestem polakiem i z tego ze rozmawiam po polsku (z pisaniem nieraz gorzej wychodzi ), urodzilem sie w Polsce jestem Polakiem i do konca zycia nim zostane, zadne zasrane prawo mi tego nie odbierze, bo nie moze i nigdy bym sie na to nie zgodzil, tak samo jak na jezyk angielski jako jezyk urzedowy, oje.balo cie czy co ?? jakis milosnik ameryki ?? moze jezykiem urzedowym w europie bedzie niemiecki, ruski, wloski lub inny a moze Polski ??. Co ty chcesz nas pozbawic wlasnej tradycji i przynaleznosci narodowej ?? kto za 50 lat bedzie pamietal ze jest cos takiego jak polska i j.polski jak wszyscy bede szprechcen zi inglish. Sorry ale to pytanie jest zalosne i wogle nie wiem po co tu odpowiadam, a ty chyba masz jakies problemy ze soba ze takie niestworzone historie co krok wymyslasz

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 28-04-2003 19:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ven3
Guest

.

Edytowane przez dnia 28-05-2003 o godz. 23:33

Old Post 28-04-2003 19:11
Lucas
esports.pl

Dlaczego wszsycy z nas nie bedziemy chodzic ubrani na zielono??? Tak bedzie prosciej i fajniej...

Tak samo mozna zadac pytanie dlaczego wszyscy nie chca miec europejskiego obywatelstwa...

Old Post 28-04-2003 19:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:
Dobrze by było też gdyby kraje członkowskie UE jako główny język urzędowy uznały j. angielski, a język "narodowy" jako drugorzędny. Że niby jeszcze nie wszyscy znają angielski? Zna go coraz więcej osób to raz, a dwa to, że nie najpierw ograniczałby się do wszelkich relacji dyplomatycznych i głównych mediów- jeden dziennik ogólnopolski papierowy po angielsku, jeden program telewizji publicznej, lub jego część itp. Stopniowo język "narodowy" zostałby wyparty do formy jedynie "historycznej".

jedna pora na posiłek, jeden temat do rozmów, wszystko jedne i takie same....
nie chcem

Old Post 28-04-2003 19:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez MAr-n
ale ty jestes durny, nigdy nie zrezygnuje z tego ze jestem polakiem i z tego ze rozmawiam po polsku (z pisaniem nieraz gorzej wychodzi ), urodzilem sie w Polsce jestem Polakiem i do konca zycia nim zostane, zadne zasrane prawo mi tego nie odbierze, bo nie moze i nigdy bym sie na to nie zgodzil, tak samo jak na jezyk angielski jako jezyk urzedowy, oje.balo cie czy co ?? jakis milosnik ameryki ?? moze jezykiem urzedowym w europie bedzie niemiecki, ruski, wloski lub inny a moze Polski ??. Co ty chcesz nas pozbawic wlasnej tradycji i przynaleznosci narodowej ?? kto za 50 lat bedzie pamietal ze jest cos takiego jak polska i j.polski jak wszyscy bede szprechcen zi inglish. Sorry ale to pytanie jest zalosne i wogle nie wiem po co tu odpowiadam, a ty chyba masz jakies problemy ze soba ze takie niestworzone historie co krok wymyslasz

wielgachny dla tego pana... mimo iz ven tego nie rozumie. poprostu Ven my chcemy zachowac swoja przynaleznosc do narodu Polskiego. nie do zadnej unii.

Old Post 28-04-2003 19:46
AlieneK
KOSZ

unia to unia...rodzaj porozumienia w pewnych sprawach....ale to nie naród....dlatego puki co taka opcja nie jest mozliwa...

Old Post 28-04-2003 19:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Ehhh...

Powinno sie zniesc granice, bo tak naprawde wszyscy jestesmy tacy sami... (ble, ble, ble, ble i inne punkowe *******y)
Tak naprawde granice sa potrzebne, i musza byc. Dzieki temu moge sie indefikowac z ziemia na ktorej mieszkam, moge czuc jakas wiez z obcymi ludzmi na obczyznie... To wszystko jest potrzebne... :S

Old Post 28-04-2003 20:03
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Re: Ehhh...

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
\
Tak naprawde granice sa potrzebne, i musza byc. Dzieki temu moge sie indefikowac z ziemia na ktorej mieszkam, moge czuc jakas wiez z obcymi ludzmi na obczyznie... To wszystko jest potrzebne... :S

Tak naprawde to jako czlowiek sam sobie tworzysz wszelkie granice dlatego masz problem z pomysleniem nawet o zyciu bez granic. Ludzie nie sa w stanie tego zrobic bo jak widzimy tworza granice we wszystkim, my tacy wy tacy i inaczej byc nie moze. Jedyne co byloby w stanie pomoc ludzkosci to najazd jakichs marsjan or innego cholerstwa z piecioma parami nog, 7mioma oczami i porozumiewajacymi sie przez pierdniecia. Wtedy moze wreszcie ludzie zrozumieliby ze zyja w koncu na jednej i te samej planecie, wygladaja tak samo, oddychaja i mowia dokladnie tak samo

Dla mnie nie istnieje pojecie panstwo, unia, czy inne takie rzeczy. Jestesmy ludzmi a historia jaka tworzymy, wojny itp itd tworzone jest przez ludzkie dazenie do robienia granic

Old Post 28-04-2003 20:45
insmac*1337
Guest

Ehhh *******isz glupoty Ven

Czy nie rozumiesz tego, ze po to ludzie walczyli przez tysiac lat, gineli w I i II wojnie swiatowej, oddawali zycie za swoj kraj, zeby byla Polska a nie tylko Europa ... nie masz zielonego pojecia o tym czym jest patriotyzm ... Dlaczego mamy zrezygnowac ze swojej tradycji i swoich korzeni? Tylko dlatego, ze tak bedzie latwiej? I dlaczego niby j. angielski ma byc ogolnonarodowy? Kazde panstwo ma prawo miec swoj jezyk urzedowy i tyle ...

Smierdzi mi to zasranym globalizmem

Old Post 28-04-2003 21:19
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

a mi to smierdzi ich troje "zadnych granic"...

Old Post 28-04-2003 21:54
Ulraunt.
ULRAUNT

"Żadnych Granic" - ulubiona piosenka przemytników

Old Post 28-04-2003 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Re: Re: Ehhh...

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Tak naprawde to jako czlowiek sam sobie tworzysz wszelkie granice dlatego masz problem z pomysleniem nawet o zyciu bez granic. Ludzie nie sa w stanie tego zrobic bo jak widzimy tworza granice we wszystkim, my tacy wy tacy i inaczej byc nie moze. Jedyne co byloby w stanie pomoc ludzkosci to najazd jakichs marsjan or innego cholerstwa z piecioma parami nog, 7mioma oczami i porozumiewajacymi sie przez pierdniecia. Wtedy moze wreszcie ludzie zrozumieliby ze zyja w koncu na jednej i te samej planecie, wygladaja tak samo, oddychaja i mowia dokladnie tak samo :)

Dla mnie nie istnieje pojecie panstwo, unia, czy inne takie rzeczy. Jestesmy ludzmi a historia jaka tworzymy, wojny itp itd tworzone jest przez ludzkie dazenie do robienia granic :)

Kłania się film ID4

Old Post 28-04-2003 22:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

quote:
MAr-n - Nikt Ci nie zabroni czuć się Polakiem.

ja nie checm sie nim czuc ja chce nim byc, ot co

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 29-04-2003 16:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

A czy ktos ci tego zabrania?

IMO jesli idee Unii Europejskiej wypala, to za jakis czas - nie wiem, za 100-200 lat, powstanie cos jakby Stany Zjednoczone Europy. Jedna konstytucja dla wszystkich stanow, jeden jezyk urzedowy, jedno ogolne prawo, ale w dalszym ciagu rozne urzedy oddzielne, elementy prawa oddzielne. I to by bylo fajne.

Z tymze jak tak patrze na rzadzacych w Brukseli to nie wydaje mi sie, zeby UE pociagnela dluzej niz 50 lat. Chyba, ze ktos tam wparuje i zrobi porzadek. Jak ostatnio napisal JKM - w Brukseli jest mnostwo urzedasow bez zadnego jakiegos konkretnego pomyslu na rzadzenie.

Globalizacja? Ja jestem jak najbardziej "za". Ale z zachowaniem tradycji, kultury, dorobku narodowego...

Granice tak naprawde coraz bardziej sie zacieraja, przynajmniej wsrod krajow 1. i 2. swiata. Mam wielu znajomych, ktorzy urodzili sie np. w Londynie, dorastali w Paryzu, studiowali na Harvardzie, przez jakis czas pracowali w NYC, teraz pracuja w Monachium, a niedlugo przeprowadzaja sie znow gdzies do Stanow czy UK.

Patriotyzm? IMO wiecej z niego problemow niz korzysci.

- Obywatel Swiata.

Old Post 29-04-2003 18:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

a ja wlasnie wracam z lekko zakrapianej imprezy.... i chodzi o to ze gdyby nie to iz jestem polakiem ciezko bylo by mi odspiewac "Polska" zespolu Kult... poprostu genialny tekst imho jeden z lepszych kawalkow jaki powstal

Old Post 30-04-2003 02:20
Bulls
Warrior (Scrag)

Re: Re: Ehhh...

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Tak naprawde to jako czlowiek sam sobie tworzysz wszelkie granice dlatego masz problem z pomysleniem nawet o zyciu bez granic. Ludzie nie sa w stanie tego zrobic bo jak widzimy tworza granice we wszystkim, my tacy wy tacy i inaczej byc nie moze. Jedyne co byloby w stanie pomoc ludzkosci to najazd jakichs marsjan or innego cholerstwa z piecioma parami nog, 7mioma oczami i porozumiewajacymi sie przez pierdniecia. Wtedy moze wreszcie ludzie zrozumieliby ze zyja w koncu na jednej i te samej planecie, wygladaja tak samo, oddychaja i mowia dokladnie tak samo

Dla mnie nie istnieje pojecie panstwo, unia, czy inne takie rzeczy. Jestesmy ludzmi a historia jaka tworzymy, wojny itp itd tworzone jest przez ludzkie dazenie do robienia granic

Bardzo madra i trafna wypowiedz. Saari palilas cos? Ja tez to chce

Old Post 30-04-2003 07:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bulls Znajdź więcej post'ów przez  Bulls Dodaj Bulls do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bulls prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:07.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions