trudna/latwa
T2 uważam za b. trudna grę.
Stawia przed graczem wielkie wymagania.
Grając już ok. 2 lat nie czuje bym był kimś wyjątkowym, (choć mój poziom gry mnie zadowala).
Uniwersalny gracz, który nagrał się innych gier (cs,Ut,Ut2003 i inne) widząc t2 musi wszystko poznawać od nowa (ja kiedyś poświęciłem 2 lata UT i byłem dość dobry, przechodząc na t2 wszystkie moje umiejętności, jakie posiadałem przepadły, były bezużyteczne w T2).
Ma to jednak 1 wielko zaletę: przechodząc z T2 na jakąś inna podstawowa grę fpp jesteśmy w stanie po paru minutach zacząć grac na średnim poziomie (potrzeba nam tylko "doszlifowania")
Dla mnie inne gry są dość monotonne (tu skoczyć, załadować parę rakiet, strzelić, odskoczyć). Natomiast w T2 czegoś takiego nie ma.
Ludziom najwyraźniej nie chcą się wszystkiego od nowa wałkować (samo poruszanie się w T2 sprawia ludziom ogromne problemy, nie mówiąc o pozostałych sprawach)
Jednak, kiedy osiągniemy w t2 zadowalający poziom gry to, kiedy gramy z dobra drużyną czuć piękno tej gry, które jest długotrwałe. A w innych grach moim zdaniem jest ono krótkie.