Duele
Kolejny dzien wynudzilem sie na duelach i uznalem, ze nalezy skonczyc z mitem, jakoby czegokolwiek uczyly.
1. Uzywanie chainguna jest niemile widziane. Tymczasem jest to podstawowa bron uzywana przy odbijaniu flagi, niezwykle istotna takze w asekurowaniu wlasnego cappera oraz dla samego cappera, ktory moze sie nia bronic.
2. Uzywanie spinfuzora ogranicza sie do bliskiego zasiegu, glownie w powietrzu, podczas gdy w rzeczywistosci uzywa sie go zwykle w dalszym zasiegu, strzelajac w podloze.
3. Umiejetnosci techniczne wbrew pozorm nie sa szlifowane w duelach. Tj. sa, ale nie w tym aspekcie, ktory jest przydatny w grze. Wynika to z innych priorytetow zadan w duelu i CTF-ie. W efekcie wzajemne skladowe predkosci i przyspieszenia obu graczy przez 95% duela sa odmienne od tych spotykanych w rzeczywistosci.
4. Wzajemne predkosci graczy w duelu sa niewielkie, podczas gdy w rzeczywistym meczu z reguly mamy do czynienia z duzymi predkosciami.
5. Duel w minimalnym stopniu kladzie nacisk na rozeznanie w terenie, koncentrujac uwage niemal wylacznie na obsludze broni. Efekt potem jest taki, ze capper zwiewajacy z flaga albo tylko zwiewa, albo tylko ostrzeliwuje sie. W tym drugim przypadku nie zwiewa, bo jest tak zaaferowany strzelaniem, ze nie kontroluje trasy ruchu.
Podstawowe zarzuty dotycza przy tym umiejetnosci poruszania sie. Obaj przeciwnicy w duelu daza w mniejszym lub wiekszym stopniu do zwarcia, podczas gdy capper ucieka od przeciwnika lub stara sie go ominac. Zupelnie odmienne w duelu sa wzajemne polozenia graczy, ich predkosci, przyspieszenia, nawyki uzywania broni.
Wybaczcie, od pewnego czasu probuje sie przekonac do dueli, ale one mnie najzwyczajniej nudza. I nie chodzi tu o moje zdanie. One mnie nudza, bo niczego nie ucza, z wyjatkiem MA w krotkim dystansie (ktore w rzeczywistosci na 99% nie wyjdzie, bo predkosc cappera wzgledem chasera jest za duza, a i capper stara sie za blisko chasera nie trzymac) i spamowania granatnikiem zbocza gory, za ktorym schowal sie przeciwnik (czego nie ma praktycznie w ogole w CTF-ie).
Probowalem sie przekonac, ale jak widac to nie dziala. Duel w T2 w mojej opinii nie daje graczowi niemal nic. A komus z Was cos dal?
Edytowane przez sYs|yavor dnia 05-08-2003 o godz. 15:46
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|