Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > serwer na win98se
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
mac{PL}
Training (Enforcer)

serwer na win98se

witam wszystkich, mam pytanie:jestem szczęśliwym (?) posiadaczem SDI, postawiłem sobie mały serwerek na win 98se z włączonym Udostępnianiem Połączenia Internetowego dla małej sieci (trzy kompy z win98se). wpadłem na pomysł aby postawić serwer Q3 do grania nie w LANie tylko dla userów z zewnątrz (internet). odpaliłem konsolę, dedicated2, wszystko niby działa, z dwóch pozostałych kompów mogę grać wpisując IP zewnętrzne tego serwera ale niestety z zewnątrz nikt nie może pograć - w logu widzę że ktoś próbuje się podłączyć (connecting) a po dłuższej chwili wywala go (timed out). czy ktoś spotkał się już z takim problemem i czy jest jakaś rada na to? (wolałbym uniknąć stawiania serwera na linuxie z góry dzięki za pomoc, mac{PL}

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-09-2001 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil mac{PL} Kliknij tutaj by wysłać e-maila do mac{PL} Znajdź więcej post'ów przez  mac{PL} Dodaj mac{PL} do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać mac{PL} prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
primek
Combat (Death Knight)

No fajnie zaczynasz koles.Moze bys sie przedstawil ???

Old Post 20-09-2001 11:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil primek Znajdź więcej post'ów przez  primek Dodaj primek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać primek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
mac{PL}
Training (Enforcer)

Thumbs down

nie chciałbym być niegrzeczny ale nie widzę takiej potrzeby aha, i nie mów do mnie koleś bo ktoś pomyśli że się znamy i będą się śmiać...

Old Post 20-09-2001 12:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil mac{PL} Kliknij tutaj by wysłać e-maila do mac{PL} Znajdź więcej post'ów przez  mac{PL} Dodaj mac{PL} do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać mac{PL} prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ej primek wez sie uspokoj. co ma powidzic. nazywam sie janek, jestem fanem q3....

a co do serva to mialem tak samo i niestety nie wiem dlaczego tak sie dzieje.

Old Post 20-09-2001 12:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
primek
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ej primek wez sie uspokoj. co ma powidzic. nazywam sie janek, jestem fanem q3....

Własnie to moze powiedziec
Dobra, bez przesady

Old Post 20-09-2001 12:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil primek Znajdź więcej post'ów przez  primek Dodaj primek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać primek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MerLin]b[DeN
Mordercus Pospolitus

A potem by primek jezdzil z pretensjami ze serw neidziala
mac lepiej sie nieprzedstawaij, niewiadomo co tu za typy siedza

Old Post 20-09-2001 13:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MerLin]b[DeN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MerLin]b[DeN Znajdź więcej post'ów przez  MerLin]b[DeN Dodaj MerLin]b[DeN do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

ej jakto sie nie znacie...z jednego klanu sa i sie nie znaja LoL
...mac daj sobuie spokuj z serverem na sdi, dobrze ci radze :>

Old Post 20-09-2001 22:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
mac{PL}
Training (Enforcer)

oxy, możesz rozwinąć trochę temat? masz jakieś smutne doświadczenia z SDI? wiesz coś czego ja nie wiem a powinienem? zauważyłem że podobnie dzieje mi się na FTP - ludzie logują się ale nie mogą wejść i wywala ich zastanawiam się czy to sprawa SDI, funkcji "udostępnianie połączenia " czy tego że to jest winda a nie np. linux?

Old Post 21-09-2001 08:25
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

bo na sdi to grac sie czasami nie da a co dopiero server stawiac. jezeli chciales to na powaznie robic to juz sobie to odpusc. do serva to trzeba miec conajmnie 2mb lacze a sdi ma az 115kb

Old Post 21-09-2001 15:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
emi
lame

quote:
bo na sdi to grac sie czasami nie da a co dopiero server stawiac. jezeli chciales to na powaznie robic to juz sobie to odpusc. do serva to trzeba miec conajmnie 2mb lacze a sdi ma az 115kb

so true.....

Old Post 21-09-2001 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil emi Znajdź więcej post'ów przez  emi Dodaj emi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać emi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

quote:
wlasnie to mialem na mysli....
sdi ma za slaba przepustowosc...pomysl chwile nad tym

Old Post 21-09-2001 18:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
mac{PL}
Training (Enforcer)

hmmm... no dobra, pomyślałem nad tym ale uparcie chcę postawić ten serwer, czy ktoś ma jakiś pomysł na to że nikt się nie może zalogować?

Old Post 24-09-2001 10:07
r@fee
v-ce Mistrz Polski w Q3

Re: serwer na win98se

quote:
Napisane oryginalnie przez mac{PL}
witam wszystkich, mam pytanie:jestem szczęśliwym (?) posiadaczem SDI......wpadłem na pomysł aby postawić serwer Q3 do grania nie w LANie tylko dla userów z zewnątrz (internet). z góry dzięki za pomoc, mac{PL}

Sdi i server
Przy dwoch graczach korzystajacych z jednego sdi kazdy z nich ma ping okolo 120-160. Jesli do tego dojdzie kolega przegladajacy w tym czasie strony inetowe lub sciagajacy akurat kilku megowe pliki to ping skacze do magicznej liczby 999

Old Post 24-09-2001 11:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil r@fee Kliknij tutaj by wysłać e-maila do r@fee Znajdź więcej post'ów przez  r@fee Dodaj r@fee do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać r@fee prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
mac{PL}
Training (Enforcer)

od strony LAN będzie tylko jeden user (czyżby ja? ) bardziej mnie martwią ci którzy chcą a nie mogą z zewnątrz...

Old Post 24-09-2001 11:47
oxygen
new challenger

nawet jakby mogli ping by ich odstraszyl :>\
ja bym nie gral na pingu powyzej 100

Old Post 24-09-2001 16:21
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

mac ale po co ten server. nikt nie bedzie na nim gral. nie lepiej pograc na servach postawionych na dobrym laczu?

Old Post 25-09-2001 01:38
oxygen
new challenger

moze chlopak mysli ze ma dobre lacze

Old Post 25-09-2001 10:23
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

no coz, 2 lata temu tez tak myslalem :>

Old Post 25-09-2001 16:42
mac{PL}
Training (Enforcer)

cholernie dużo się dowiedziałem ale i tak dzięki za wszystkie "'fachowe" porady......

Old Post 26-09-2001 12:12
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez mac{PL}
cholernie dużo się dowiedziałem ale i tak dzięki za wszystkie "'fachowe" porady......

Nie to ze nikt nie lubi Tpsa i jej wspanialej uslugi SDI

Old Post 26-09-2001 21:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:49.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions