Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Zabezpieczyc Siec .><.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Zabezpieczyc Siec .><.

Sorki ze tutaj pisze a nie w H/S ale chcialabym zeby to przeczytalo jak najwiecej osob a nie tylko sporadyczni odwiedzacze tamtego dzialu... jestem juz tak wqr..... ze nie mam ochoty na polsrodki..

Po pierwsze antywirus. Jaki obecnie w pieknym 2004 roku jest dobry? Mialam ostatnio 3 rozne i kazdy sqbaniec wykrywal cos innego... Norton jedne wirusy, panda inne a zone alarm jeszcze inne... Mam trzymac 15 antywirow na kompie czy moze jest jakis ktory ma w miare wszystkie zabezpieczenia?

Po drugie... Firewall.. mam tego zone alarma ale nie moge go ustawic tak zeby nie blokowal dostepu do netu komputerom ktore lacza sie przez moj do netu.. Moze mi to ktos wyjasnic jak dla debila jak to zrobic? .><. Ustawiam mu ze inne komputery lacza sie za mojego pomoca do internetu a on i tak blokuje... co wiec i gdzie mam wlaczyc bo juz sobie nie radze.. wprowadzalam mu nawet range ip wewnetrzny zeby przepuszczal a takze zewnetrzny i tez nie pomoglo.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 04-01-2005 15:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Norton Internet Security 2005
Mam i bardzo sobie chwale. Antyvir i firewall w jednym. Połączenie z netem można konfigurować oddzielnie dla każdego programu i w ogole. "kupiłem" wersje około 250mb na torrencie

Old Post 04-01-2005 15:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Norton Internet Security 2005
Mam i bardzo sobie chwale. Antyvir i firewall w jednym. Połączenie z netem można konfigurować oddzielnie dla każdego programu i w ogole. "kupiłem" wersje około 250mb na torrencie

tez tego uzywam, chociaz czasem mozna sie niezle wkurwic

Old Post 04-01-2005 16:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

tzn dlaczego wqrwic?

I jeszcze jedno - czy ten program mi nie zabezpieczy kompa przed moja siecia? Bo musi net byc na tych kompach cosie lacza przez moj takze.

Old Post 04-01-2005 16:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Re: Zabezpieczyc Siec .><.

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Jaki obecnie w pieknym 2004 roku jest dobry?

Mocny sylwester byl, co?

Old Post 04-01-2005 17:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

nis 2005.
dobry, dziala, non stop, nie pluje sie. nie odwala mu to gazdzik pala nie umie skonfigurowac ;D

Old Post 04-01-2005 17:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

Re: Re: Zabezpieczyc Siec .><.

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
Mocny sylwester byl, co?

A to już był?

Saari: nie wiem jak z siecią bo ja moje oba kompy mam połączone do huba a dalej do modemu.

Old Post 04-01-2005 17:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Wale NIS. Kilka restartow podczas ladowania i zaczal przestac pamietac ustawienia...

Old Post 04-01-2005 17:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Przede wszystkim ja bym nie bral pod uwage zintegrowanych pakietow, bo nielegalny Norton to wielka, spasla krowa, ktora funkcyjnie nie jest lepsza od freeware`owej alternatywy, czyli antywira + firewalla.

Co do firewalla to jest w czym wybierac, generalnie wiekszosc darmowych w wersji pelnej lub lite o czesciowo okrojonej funkcjonalnosci spelnia swoje zadanie i mozna je polecic. Kerio, Sygate - ja bym wybral cos z tych. Z nimi jest jak z dobrymi cyfrakami - mozesz wybrac tryb auto, semi-auto, manual. Ustawienie paru regulek w Kerio to kwestia kilku minut. Ostatecznie moze byc tez wbudowany windowsowski firewall.

Co do antyvirusa to ja uwazam, ze jesli nie uzywasz internetu w mysl ruskiej zasady "najpierw strzelac, potem pytac", to nie nalapiesz zbyt duzo smieci ani robactwa. Rowniez jest pare darmowych produktow, przy czym na szczegolna uwage zasluguje dosc popularny ostatnio Avast!.

Generalnie, ja bym jednak (oczywiscie, jesli cos takiego jest u Ciebie :> ) doedukowal rodzinke z zakresu nieprzyjemnosci, jakie wg wszelkiego prawdpodobienstwa pojawia sie po wizytach na niektorych stronkach www.

Old Post 04-01-2005 17:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Koras
jestem zajebisty

e a ja jestem za routerem i nie mam ani firewalla ani antyvira, tylko adwarem sporadycznie przeskanuje ( a tylko tracking cookie mi wykrywa). Slyszalem ze Outpost firewall jest dobry i panda.

Old Post 04-01-2005 17:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Koras Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Koras Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Koras Dodaj [SPECNAZ]Koras do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Koras prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Mam jakiegos Nortona z 2003 i czasami przelece moj komp mks online

Old Post 04-01-2005 22:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Northon Prof Firewall i Northon Antivir, aktualizowane co 2 dni, bez dodatkow dziala idealnie 0 problemow

Old Post 04-01-2005 22:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Po pierwsze: rcube - no coś ty? przelatujesz z niejakim Nortonem swego kompa? Musicie być zdesperowani

Po drugie: antyvir - ja polecam darmowy, w pełni funkcjonalny produkt naszych południowych sąsiadów - Avast. W ramach tzw. dostawców działających w tle ma m.in. osłonę sieciową, osłonę p2p, osłonę e-mail
Akutalizacje mogą być ręczne lub automatyczne i są dostępne codziennie. Sam program również jest często aktualizowany.
Avast wymaga rejestracji, chyba w ciągu 60 dni, ale polega ona jedynie na podaniu autentycznego maila, na który prześlą klucz. Po za tym dupska nie zawracają.

Po trzecie: firewall - i tu drobne halo, jeśli chodzi o wersje freeware, chyba żadna nie obsługuje sieci, czyli działa tylko na kompie, na którym jest zainstalowana i nie przepuści ruchu z innych kompów na zewnątrz sieci.
Ja polecam Sygate lub Outpost, ale ten ostatni tylko w wersji PRO czyli płatnej, za to, w przeciwieństwie do darmowej, obsługuje LAN.
Obydwa progsy są dosyć łatwe w opanowaniu, mają dużo możliwości jeśli chodzi o definiowanie własnych ustawień (reguł) i są lekkie dla systemu, czyli nie żrą dużo zasobów.
Innym rozwiązaniem jest również zakup routera z wbudowanym firewallem

Po czwarte: jak mniemam masz windows XP - musisz odpowiednio ustawić usługi w systemie, tzn. powyłączać zbędne badziewstwo

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 05-01-2005 09:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Po czwarte: jak mniemam masz windows XP - musisz odpowiednio ustawić usługi w systemie, tzn. powyłączać zbędne badziewstwo

Ta, niestety "ochrona" windows powinna byc przemianowana na "utrudnienia winXP: zbedne zabezpieczenia i stos glopich pytan" Ostatnio konfigurowalem LAN'a w domu, wszystko zaczelo dzialac dopiero jak wylaczylem wszystkie zabezpieczenia (firewall? ) na drugim kompie (XP sp2 ).

Old Post 05-01-2005 10:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Outpost Firewall+SpyBot Seek&Destroy IE Resident+Ad-Aware = zero śmieci..

tylko ze ja narazie mam tylko jeden komp podpięty i nie wiem gdzie ustawić przepuszczanie innych

Saari, przez jakiś programik się łączą? Jezeli tak to chyba wystarczy mu zrobić regułe żeby akceptował połączenia przychodzące i wychodzące + tryb stealth/niewidocznosci chyba odpada (tak zeby kompy z lana wydzialy twojego blaszaka)

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 05-01-2005 11:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:

Po trzecie: firewall - i tu drobne halo, jeśli chodzi o wersje freeware, chyba żadna nie obsługuje sieci, czyli działa tylko na kompie, na którym jest zainstalowana i nie przepuści ruchu z innych kompów na zewnątrz sieci.

Ja mialem zone alarm i mozna bylo dopsiac, ze za moim kompem jest drugi, ktoremu dostepniam net...

Old Post 05-01-2005 21:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Wale NIS. Kilka restartow podczas ladowania i zaczal przestac pamietac ustawienia...

dokladnie...

Old Post 05-01-2005 21:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Ja mialem zone alarm i mozna bylo dopsiac, ze za moim kompem jest drugi, ktoremu dostepniam net...

no przeca napisałem: "chyba żadna"

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 05-01-2005 21:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
no przeca napisałem: "chyba żadna"

Noto jeden obsluguje i zaraz wyjdzie, ze "chyba kazdy"...

Old Post 05-01-2005 22:24
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Lucas - powiedz Ty mi w takim razie co zrobiles w tym zone alarmie ze mozesz udostepniac net drugiemu kompowi. Ja juz wiele rzeczy robilam i zadna niestety nie pomogla... na kompach ktorym neta udostepniam nie mozna polaczyc sie z siecia...

A propos routerka... od razu wole sie spytac... jaki byscie polecili, ale w rozsadnej cenie prosze

Anni... nie czepiaj sie kurde Mi sie jeszcze przez miesiac bedzie mylilo

Old Post 05-01-2005 22:34
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Lucas - powiedz Ty mi w takim razie co zrobiles w tym zone alarmie ze mozesz udostepniac net drugiemu kompowi. Ja juz wiele rzeczy robilam i zadna niestety nie pomogla... na kompach ktorym neta udostepniam nie mozna polaczyc sie z siecia...

Tam tworzysz jakas sttrefe ktora nie jest objeta firewallem. Wiem ze dopisalem tam ip kompa ktorymu udostepnialem net i bylo wsio...

Old Post 05-01-2005 22:36
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

No ja tez to zrobilam ale po pierwsze on daje to jako trusted a nie internet a po drugie... nie dziala .~~.

Old Post 05-01-2005 22:42
rcube
KOSZ

Kobiety powinny zostawic komputer w spokoju i lepiej by zajely sie wychowaniem i zwlaszcza rodzeniem dzieci

Old Post 05-01-2005 23:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Enabling Internet Connection Sharing
If you are using Windows’ Internet Connection Sharing (ICS) option, or a third-party
connection sharing program, you can protect all of the computers that share the
connection from inbound threats by installing Zone Labs security software on the
gateway machine only. However, to receive outbound protection, or to see alerts on the
client machines, you must have Zone Labs security software installed on the client
machines as well.
Before you configure Zone Labs security software, use your ICS software to set
up the gateway and client relationships. If you use hardware such as a router to
share your Internet connection rather than Microsoft’s Internet Connection
Sharing (ICS), ensure that the local subnet is in the Trusted Zone.

Tyle z instrukcji do produktów ZoneLabs dostępnej tutaj:
http://www.zonelabs.com/store/conte...3LXe5s5jHHSGNeD!210080137!-1062696903!7551!7552!1513397294!-1062696904!7551!7552?lid=ps_za

Old Post 05-01-2005 23:22
majes
Guest

a tak btw, to ktory z antywirusow polecacie? interesuje mnie wszystko co nie jest nortonem...

Old Post 06-01-2005 13:59
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Kobiety powinny zostawic komputer w spokoju i lepiej by zajely sie wychowaniem i zwlaszcza rodzeniem dzieci

Old Post 06-01-2005 15:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube

rcube.... mam na to tylko jeden komentarz

przyj****c Ci?!

Old Post 06-01-2005 15:47
LD
Ich bin Danziger

quote:
Napisane oryginalnie przez majes
a tak btw, to ktory z antywirusow polecacie? interesuje mnie wszystko co nie jest nortonem...

ja uzywam aktualnie AVG antivirus... polecil mi znajomy i jak narazie jest ok... ludzie jeszce avasta chwala

Old Post 06-01-2005 16:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LD Znajdź więcej post'ów przez  LD Dodaj LD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

avast - bardzo dobry

Old Post 06-01-2005 19:58
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Widze ze ten avast czesc z was bardzo poleca i wlasnie go sciagam.

A cos z tym routerkiem polecicie?

Old Post 06-01-2005 21:07
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:35.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions