Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > .><.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

.><.

Pisze tutaj do was nie na hardware bo widze ze tamten dzial tak srednio zyje, a mam dwa dosc duze problemy...

Od razu mowie ze calosc dzieje sie na Windzie XP pro.

ta okropna litera ż

no wlasnie.. nie wiem o co chodzi ale mam problem z pisaniem litery ż. Niektorzy juz chyba na kanale widzieli ze czasem prosze o napisanie dla mnie tej litery... nie wiem o co chodzi, czasem nie chce mi jej pisac. Z klawiatura chyba nic nie jest bo jak widac teraz dziala - żżżżż ... ale za chwile moze to miejsce byc puste... Napewno w windzie nie przestawiaja sie opcje jezykowe bo to wylaczylam juz przy instalacji. O co wiec moze chodzic? Bo juz czasem mnie cos bierze od tego kopiowania .>>. Co najlepsze z zadna inna polska literka nie mam takich jaj..

Przekroczony czas oczekiwania

No i drugi problem.. Tym razem z routerem. Kupilam go na allegro ostatnio - pare osob mi mowilo ze jest bardzo dobry. D-Link DI-604. Problem jest taki ze dziala dobrze tylko czasem nie moze zaskoczyc tak jakby. Net dziala ok, gry chodza swietnie, ale przy wlaczaniu czegos (np strona czy irc) trzeba najpierw dosc dlugo czekac. Czasem przekracza czas oczekiwania...
Prawdopodobnie to cos w ustawieniach ale nie wiem co moze byc nie tak. Byc moze to ze ustawilam mu na dynamiczne IP a mam stale... problem w tym ze mac address temu routerowi mozna przypisac tylko wtedy gdy sie da IP dynamiczne, a moj dostawca wymaga odpowiedniego maca by dac mi neta.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-03-2005 06:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

literka ż - klawa może nie stykać

timeouty - poszukaj w ustawieniach czegoś takiego jak : "idle timeout" i jezeli jest to ustaw na "0" (czas nieaktywnosci po którym zrywa połączenie) - jezeli nie znajdziesz takiej opcji to skontaktuj sie ze swoim dostawcą internatu

i na przyszłość: www.google.pl

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 15-03-2005 21:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Co do ż ... nie sadze by to byl problem .. skoro klawa nie styka to dlaczego nie mam najmniejszych problemow z pisaniem z ani z literkami innymi wymagajacymi alta? Bez sensu troche... Poza tym klawka jest raczej czysta... i czasem dziala czasem nie... I to jak dziala to caly czas pracy a jak nie dziala to wogole... niestykanie klawy nie byloby tak ciagle..

Z tym routerem tez kupa.. nie ma takiego ustawienia w nim. Jak mialam moj komp jako server (windowsowy) to nie bylo zadnych problemow podobnie jak wtedy gdy mialam serv linuksowy. Dopiero z routerem sa dziwy. Wiec nie sadze by kontakt z providerem pomogl zwlaszcza ze teoretycznie ja dostalam neta na jednego kompa i raczej nie bede im opowiadac o tym jak to przy rozdzielaniu na kilka mi sie psuje

CO do googlow... nawet nie wiem jak okreslic swoj problem zeby cos wyszukac :o Mam napisac "ż mi nie dziala" i dac szukaj?

Old Post 15-03-2005 23:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

router
Zassaj z strony d-linka soft do konfiguracji. Powinno pomóc jak pogrzebiesz w ustawieniach.

żżżżżż
Nie wiem co poradzić. Ew moge Ci oddać moją (chyba 7 letnią) klawiaturę. Działa trochę głośno ale "ż" wybija bez problemu przejściówka na PS/2 gratis

Old Post 16-03-2005 00:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Hehe dzieki ale sadze ze to ż jest problemem software'owym :> Klawka chodzi mi bardzo dobrze...

Co do routera... mam wbudowany w niego soft do konfiguracji (ze malo z niego rozumiem to juz inna para kaloszy ), ale czegos takiego jak t0d mowil tam nie ma :/

Old Post 16-03-2005 00:04
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

http://d-link.com/products/?pid=62

Old Post 16-03-2005 00:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Nie, nie. Problem z ż to jest kwestia czysto software'owa, mialem to samo kiedys, dokopie sie do tego, co to jest.

Old Post 16-03-2005 08:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]Koras
jestem zajebisty

Co ciekawe literka ż może mieć podloże bardzo nieoczekiwane 99% problemow dotyczy posiadaczy kart Radeon. Ciekawe? No to lecimy dalej. Pojawil sie okrutny badziew zwany catalyst control center. Gdzies tam w opcjach przydziela on skrot klawiszowy ctrl+alt+z do jakiejs badziewnej funkcji, a tym samym nie pozwala na pisanie literki ż. Probowalem wylaczyc to w opcjach, jednak za kazdym razem rebootem ten syf wlacza sie ponownie. Odinstalowanie CCC bylo wyjatkowo dobrym pomyslem, wszystkie te same opcje sa w zwyklym driverze + control panel.

Old Post 16-03-2005 15:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Koras Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Koras Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Koras Dodaj [SPECNAZ]Koras do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Koras prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Nooo, brawo! Dzieki za hint!

Old Post 16-03-2005 15:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

Wiedzialem ze to CCC to glupi pomysl - teraz jestyem juz pewnien.

Old Post 16-03-2005 16:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

No wszystko byloby pieknie... tyle ze ja mam gejforsa ... .Oo.

I napewno nie mam zainstalowanego zadnego catalysta...

Next please

Old Post 16-03-2005 17:54
t0d
Elite (Fiend)

skoro to ma byc software to pozycz od kogos na nocke klawe i sprawdz czy tez bedziesz miec takie problemy - jezeli nie to, wybacz upierdliwość: klawa nie styka (przeciez mozesz miec jakiegos paprocha wewnątrz na scieżce pomiedzy altem a z albo gdzieś indziej )

co do rutera (bo głównie o to mi chodziło z guglami: "D-Link cośtam cośtam connection timeout"- na jednej stronce znalazłem jak jakieś linuxowe geek'i obrzucały sie skryptami mającymi temu zaradzić - only under pinguin :/

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 16-03-2005 18:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

znajomy miał routerka Dlinka z WiFi i go czasem z irca wypierdalało ;/
D-Link DI-514 dokładnie

Edytowane przez bizonek dnia 16-03-2005 o godz. 20:35

Old Post 16-03-2005 19:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:38.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions