Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > Boty
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

Post Boty

Juz kiedys sie pytalem ale nikt mi nie odpowiedzial, moze teraz ktos sie znajdzie, mainowicie, jak zwiekszyc ping botom? Chodzi mi glownie o frogbota na quakeworldzie.
Wiem, ze nie mozna, ale moze sa jakies sztuczki aby uruchomic jakiegos bota na kombat teams?
Ktos wogole jesZcze gra z botami?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 18-11-2001 19:21
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Re: Boty

quote:
Napisane oryginalnie przez Klarkash-ton
Juz kiedys sie pytalem ale nikt mi nie odpowiedzial, moze teraz ktos sie znajdzie, mainowicie, jak zwiekszyc ping botom? Chodzi mi glownie o frogbota na quakeworldzie.
Wiem, ze nie mozna, ale moze sa jakies sztuczki aby uruchomic jakiegos bota na kombat teams?
Ktos wogole jesZcze gra z botami?

Ja gram z botami, ale nie wiem jak zwiększyć PINGa botom... Nigdy się nad tym nawet nie zastanawiałem, sorry, ale Ci nie pomogę !

Old Post 22-11-2001 12:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

Kurde no, dlaczego program priority nie dzial z win2000? teraz grajac nawet z boatmi mam pong rzedu nawet 150

Old Post 22-11-2001 19:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Klarkash-ton-->

Bota nie da sie odpalic na KTeam/KTPro/Ocranie/Ringu czy innym qwowskim modzie, albowiem to dwa rozne qwprogs.daty. Owszem, jesliby jakis chytry programista (hi RxR!) zaimplementowal bota do kodu swego moda, byloby to mozliwe, ale na razie musisz grac na qc bota.
Lagowanie frogbota mozliwe bylo tylko w jego qwowskiej wersji za pomoca tzw. "lagbota", ktory z pingu 0 robil mu bodajze taki, jaki i Ty masz. Dosc drastycznie obnizalo to skill bocika, wiec robilo sie dzieki temu istne masakry.

I era na priority (ping 50 na windozie, ping 13 na linuxu @ local) minela od kiedy wyszlo QuakeForge, czyli serwer oferujacy ping 13 clientowi grajacemu z maszyny serwerowej. W takim przypadku i Ty i bot bedziecie miec ping 13 bez zadnych wszeteczenstw pokroju lagbota (a fe).

Old Post 22-11-2001 21:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

Wielkie dzieki MisYu. Przy okazji gratuluje plpak - swietna robota.

Old Post 22-11-2001 21:10
Klarkash-ton
Guest

Cos mi sie quake pieprzy, przeinstalowalem niedawno sytem na win2000 i teraz quake chodzi 5 do 10 klatek na sekunde z pingiem nawet na quakeforge okolo 150, czesto tez calkiem grafa nawala, nie mam pojecia o co chodzi. Moze ktos wie?

Old Post 22-11-2001 21:45
misyu
Combat (Death Knight)

Wysoki ping wynika z niskich FPSow, wiec tu w FPSach tkwi problem.
Pewnie nie zanistalowales Glide'a dla Klejka albo nie masz pliku opengl32.dll w katalogu gry

Old Post 23-11-2001 13:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Klarkash-ton
Guest

??

Mam plik opengl32.dll i tak dalej, ale w sumie i tak mi to chyba niepotrzebne jak gram na softowym quakeu, a moze sie myle? Mam rive tnt, wiec opengl na tym nie uruchomie, jestem wiec zmuszony grac na sofcie, ale co jest najgorsze ja mam teraz problemy z gra nawet na sofcie! Nie wiem o co wogole chodzi .

Old Post 25-11-2001 11:42
[FPP]MajeS
Guest

Re: ??

quote:
Napisane oryginalnie przez Klarkash-ton
Mam rive tnt, wiec opengl na tym nie uruchomie

jakto nie?

Old Post 25-11-2001 11:58
Klarkash-ton
Guest

Re: Re: ??

Niby jak? Nie da sie i juz.

Old Post 25-11-2001 13:30
[FPP]MajeS
Guest

ja mam rive tnt2 glquake (jezeli o to ci chodzi) dziala mi wysmienicie...

Old Post 25-11-2001 14:19
Klarkash-ton
Guest

Post .

Jak wrzucic dla botow fullbrighty?

Old Post 30-11-2001 20:17
misyu
Combat (Death Knight)

Pod NQ nie da sie bez grzebania w pakach/modelach, pod QW wystarczy uzywac jakiegokolwiek proxy (cheapo, mqwcl, qizmo) i ustawic sobie enemy skin na bright.pcx czy co tam masz.

Old Post 01-12-2001 00:39
Kazik
Mystic

Question Właśnie !

quote:
Napisane oryginalnie przez misyu
Pod NQ nie da sie bez grzebania w pakach/modelach, pod QW wystarczy uzywac jakiegokolwiek proxy (cheapo, mqwcl, qizmo) i ustawic sobie enemy skin na bright.pcx czy co tam masz.

Tylko, że Ja nie wiem skąd można ściągnąć ten program, może ktoś mi to powiedzieć ?

Old Post 05-12-2001 16:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
misyu
Combat (Death Knight)

Czy to tak ciezko odwiedzic dwa najwieksze serwisy klejkowe w Polsce (qw.gracz.net i qw.fpp.pl) i sprawdzic dzialy z plikami/quakeworld ?

Interesuje Cie qizmo291.zip, a mqwcl mozesz znalezc u RxRa na jego stronie http://www.wsb.poznan.pl/~pawel/q/q/ gdzie zerkasz do katalogu mqwcl or smtng.

Dla chcacego nic trudnego.

Old Post 05-12-2001 21:03
Kazik
Mystic

Post Dla chcącego nic trudnego...

quote:
Napisane oryginalnie przez misyu
Czy to tak ciezko odwiedzic dwa najwieksze serwisy klejkowe w Polsce (qw.gracz.net i qw.fpp.pl) i sprawdzic dzialy z plikami/quakeworld ?

Interesuje Cie qizmo291.zip, a mqwcl mozesz znalezc u RxRa na jego stronie http://www.wsb.poznan.pl/~pawel/q/q/ gdzie zerkasz do katalogu mqwcl or smtng.

Dla chcacego nic trudnego.

Szukałem po wielu dobrych stronach, ale nie znalazłem...
qw.fpp.pl - ich download wogóle działa ?
qw.gracz.net - nie mogłem nic z tej strony ściągnąć.

Jeszcze sprawdzę...

Old Post 28-12-2001 10:58
Kazik
Mystic

Talking OOO...

Ta strona "http://www.wsb.poznan.pl/~pawel/q/q/" jest OKI...

Old Post 28-12-2001 11:01
Squall
[SPEC]Squall

Re: Re: Re: ??

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
Niby jak? Nie da sie i juz.

Oczywiście, że się da, tylko skasuj sobie plik opengl32.dll. Jest on potrzebny tylko do grania z akceleratorami obsługującymi OpenGL Mini Driver (czyli VooDoo i pochodne). A żeby uzyskać w sofcie w rozsądnej rozdziałce sporo fps trzeba mieć szybki procek, ponieważ nie jest wykorzystywana moc obliczeniowa 3D karty graficznej.

Old Post 05-01-2002 21:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Squall Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Squall Znajdź więcej post'ów przez  Squall Dodaj Squall do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Squall prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:37.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions