>Jagg ustawiony na tymże wzgózu moze ostrzeliwac okolice flagi
>przeciwnika bezpiecznie ukryty za szczytem. Wyposarzenie go a
>amoopack i postawienie inwentarki w popblizu zamienia gracza
>na tej pozycji w satnowisko altyleryjskie.
Raczej w chodzacego trupa :-) Przy trzecim strzale zdejmuje go dwoch obroncow... Tak to zwykle wyglada... Obrona juga niewiele pomoze, bo przeciwnik widzi, co sie dzieje, a to on ma w rekawie wszystkie asy: baze przy fladze, niedalekie respawnpointy. W chwile moment pol obrony przeciwnika zajmie sie eksterminacja takiego stanowiska. Nie dalej jak wczoraj bawilem sie w eksterminacje podobnego stanowiska na Death Birds Fly. Goscie postawili przy swojej drugiej bazie IS w zaglebieniu pod szczytem wzgorza, siedzialo tam 2-3 juggerow i 1-2 scoutow plus dwa dzialka. SAMEMU zlikwidowanie tego stanowiska zajelo mi ok. 10 minut - i to tez tylko dlatego, ze od tygodnia ostro cwicze shocklance. Sadze, ze bylbym w stanie zlikwidowac ich w jakies 5-7 minut dzialajac sam i tracac na to kilka zyc. Jugi nawet nie wiedzialy, jak ginely - nagle cos spadalo niemalze pionowo z gory zsuwajac sie natychmiast na pelnym gazie po zboczu, a po drodze slychac bylo mily uszom trzask wyladowania shocklancy... Yeah, dwoch juggerow zalatwilem tak przebywajac w ich poblizu jakies 0.5 sekundy :-))) Normalnie zaczalbym od rozwalenia IS-a - z plasma rifle wystarczaja 3 trafienia. Poniewaz strzal leci wolno, moge podejsc od jakiejs zakrytej strony dosc blisko i na bezczelnego wylezc oddajac strzaly w IS. Zanim pierwszy strzal doleci, oddam trzeci strzal i moge juz zwiewac - podczas gdy goscie dopiero sie orientuja, ze sa atakowani (podczas gdy dla mnie cel ataku zostal juz zrealizowany i zostaje jedynie happy fragging). 2-3 zorganizowanych, synchronizujacych swoja akcje scoutow rozniesie takie stanowisko w pyl w ciagu minuty. Ty stracisz na jego organizacje 5 minut, oni 3 (bo 1 minute na zidentyfikowanie zagrozenia, 1 na zorganizowanie i dolot i 1 na eksterminacje). Jestes 2 minuty do tylu.
Kluczem do Slapdasha jest na moje koordynacja akcji pojazdami, a nie zabawa piechoty. Kto na Slapdashu uzyska przewage w powietrzu, ten wygrywa (nie mowimy o grze na publicznych serwach, bo tam praktycznie kazdy gra na wlasna reke).
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|