Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake > Lagi
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
chmura
Guest

Angry Lagi

Wiem, ze pytanie jest lamerskie, ale slyszalem, ze 90% osob tu to mili ludzie, ktorzy chetnie odpowiadaja na pytania poczatkujacych . A wiec co mam zrobic aby nie miec lagow gdy gram przez inet w qw ? Slyszalem ze sa jakies serwery proxy i inne tego typu rzeczy ale nie wiem jak to odpalic.
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-11-2001 09:52
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Re: Lagi

quote:
Napisane oryginalnie przez chmura
Wiem, ze pytanie jest lamerskie, ale slyszalem, ze 90% osob tu to mili ludzie, ktorzy chetnie odpowiadaja na pytania poczatkujacych . A wiec co mam zrobic aby nie miec lagow gdy gram przez inet w qw ? Slyszalem ze sa jakies serwery proxy i inne tego typu rzeczy ale nie wiem jak to odpalic.

Napewno jest to wytłumaczone bardzo dobrze na jakiś dobrych stronach o Q1 !
Spróbuj na Quake Base, Quake Strefa, lub Quake Site... Napewno na którejś z tych stron zajdziesz opis ,,Jak mieć mniejsze lagi grając przez NETA w QW"...

PS.
Sorry, że nie podałem konkretnych adresów, ale już je zapomniałem ( muszę znów trochę pograć w Q1 )...

Old Post 11-11-2001 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chmura
Guest

Sek w tym ze lazilem po tych stronach i dupa blada nic nie pisza o zadnych proxy

Old Post 11-11-2001 19:40
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Unhappy Lagi !

quote:
Sek w tym ze lazilem po tych stronach i dupa blada nic nie pisza o zadnych proxy

Wiesz co, ja coś takiego znalazłem... Kurde, tylko, że wtedy nie interesowała mnie gra przez NETA !
Poszukaj napewno znajdziesz ... Chyba, że ktoś Ci pomoże, bo szczerze ja tego raczej nie zrobię... Napewno wejdą na TOPICA to Ci pomogą !

Old Post 12-11-2001 17:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kazik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kazik Znajdź więcej post'ów przez  Kazik Dodaj Kazik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kazik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

bardzo mi przykro ale nie ma srodka pomagajacego skutecznie i w kazdej sytuacji - pobaw sie ustawieniami 'rate' i 'cl_maxfps' - zobacz takze czy na innych serwerach tez wystepuja lagi. proxy imho byloby przydatne grajac na odleglym serwerze - np. w usa stawiajac proxy (albo zwykly tunel) na szybkim laczu i connectujac sie przez nie swoim modemem. normalnie proxy uzywa sie jedynie do 'filtrow' i takich tam ale z tym ja Ci nie pomoge bo mi proxy kojarzy sie jedynie np. z w3cache proxy

you accept (reject, respect);

Old Post 15-11-2001 16:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kazik
Mystic

Unhappy Lagi !!!

Mówi się trudno, musisz szukać stron, których informacje Ci pomogą ...

Old Post 29-11-2001 16:17
misyu
Combat (Death Knight)

chmura-->
Jedyna mozliwosc na poprawe polaczenia z serwerem to, jak sam zauwazyles, korzystanie z proxy Qizmo. Najpopularniejszym w Polsce jest proxy RxRa (150.254.194.2:2345), do ktorego laczysz sie QWCLem lub swoim Qizmem i z ktorego nastepnie wbijasz sie juz na serwer.
Ma to swoje dobre strony, poniewaz nie idziesz juz przez polaczenie directowe (Ty <----> serwer) tylko na zasadzie Ty <----> RxR <-----> serwer, a RxR ma lacze bodajze 100mbit, wiec mozna z powodzeniem grac u Szwabow.

Inne sposoby na poprawe polaczenia to:
- zmniejszyc rate
- zmniejszyc cl_maxfps
- sledzic r_netgraph 1 --> jak jest duzo zoltych/czerwonych kresek to grac pozniej trzeba

Generalnie, nawet jakbys sie przez proxy RxRa laczyl (do ktorego przeciez mozesz miec i tak 50ms albo lagi) czy cfg superowe mial, jak pada gateway/router/cholera wie co ze strony TPSy to sobie nie pograsz.

Old Post 29-11-2001 19:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil misyu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do misyu Znajdź więcej post'ów przez  misyu Dodaj misyu do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Dzisiaj zalozyli mi stale lacze, a net chodzi mi wolniej niz na modemie, nie wspominajac juz o pingach na qw, ktore eraz soiagaja wartos 500

Old Post 18-01-2002 18:34
Spider
Warrior (Scrag)

Ja mam ICP i na 'zamiastowych' servach nie mam czego szukac (RxR jestes krolem!!!)

Old Post 18-01-2002 18:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Spider
Warrior (Scrag)

Re: Lagi

quote:

Wskocz se na forum niesmiertelnego RooS'a
http://fpp.gracz.net/forum

Old Post 18-01-2002 19:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
Dzisiaj zalozyli mi stale lacze, a net chodzi mi wolniej niz na modemie, nie wspominajac juz o pingach na qw, ktore eraz soiagaja wartos 500

Taki niski masz ping? Kuswa teraz to bedziesz wymiatal. To widze, ze wygramy opql3

Old Post 18-01-2002 19:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

Re: Re: Lagi

quote:
Napisane oryginalnie przez Spider
Wskocz se na forum niesmiertelnego RooS'a
http://fpp.gracz.net/forum

Najlepiej rj-em bo slyszalem ze jest wysoko na platformie

Old Post 18-01-2002 19:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Jak tak dalej pojdzie to przestane grac w qw, bo na takich pingach meczyc sie nie bede

Old Post 18-01-2002 23:03
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Jak tak dalej pojdzie to przestane grac w qw, bo na takich pingach meczyc sie nie bede

To co z ta twoja stalka?

Old Post 19-01-2002 21:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Nexus6
Master (Spawn)

quote:

W szachach podobno nie trzeba miec dobrych pingow
looz

Old Post 20-01-2002 07:13
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Co ma wplyw na pl a co na ping?
Np. dzisiaj mialem calkiem luzny ping rzedu 60-90, ale pl mialem okolo 10-20 w porywach do 40.
Co to jest dokladnie pl? Jak je mozna zmniejszyc?

Old Post 28-02-2002 21:31
chimera
Elite (Fiend)

Lightbulb

PL - packets lost - ilosc pakietow, ktora nie dochodzi do serwera Lepiej miec ping 100 pl 0% niz ping 50 i pl 20% ...

Old Post 28-02-2002 21:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gonthar
Training (Enforcer)

Jeżeli łączysz się w sbosób:

Quake----Twoje Qizmo----Qizmo Rxr'a----Serwer

Możesz zakombinować z kompresją przesyłanych pakietów na drodze Qizmo-Qizmo. Czasem przynosi ulgę rzędu PL - 10%. Jeżeli masz MQwcl'a to tam też jest opcja odpowiednia, ale ni cholerki nie mogę sobie przypomnieć jak ją zwali ucina część pakietów wysyłanych do serwera, pakietów idzie mniej a co za tym idzie spada PL.

Old Post 01-03-2002 07:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Gonthar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Gonthar Znajdź więcej post'ów przez  Gonthar Dodaj Gonthar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Gonthar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Lightbulb

Pomocna dlon : cl_netlimit

Old Post 01-03-2002 16:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gonthar
Training (Enforcer)

Właśnie

btw. Na jakiej wesji stanął Mqwcl ?

Old Post 02-03-2002 10:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Gonthar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Gonthar Znajdź więcej post'ów przez  Gonthar Dodaj Gonthar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Gonthar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Gonthar
Training (Enforcer)

tak przy okazji. Chimera, masz jakiś kontakt z Legionem? Bo na icqu nie odpowiada.. chyba zły, że przez rok nie wstąpiłem. hyhy... Mozesz się go spytać czy ma źródła do konwertera mapek który kiedyś pisaliśmy? WC 3.3 roluje, ale gdzieś mi converter wcieło :-P

Old Post 02-03-2002 10:08
chimera
Elite (Fiend)

Do legiona masz bardzo daleko (rzut beretem) Na icq siedzi zawsze po godzinie 1:00pm. Co do tego konwertera to jesgo dysk byl x razy formatowany : gdzie x= ~inf Wiec watpie zeby to mial ... predzej w glowie. Ale misyu napisal

quote:
Obecny Wcraft, bo 3.3 jest przystosowany do Half-Life, ale Riot wymyslil uniwersalne "Qconverge"

Old Post 02-03-2002 11:20
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:43.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions