Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Logi z irca i co za tym idzie.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
slawek
.

Logi z irca i co za tym idzie.

Natknąłęm się na mały problem z odbiorem pewnego zjawiska, z którym ostatnio kilka razy się spotkałem.
Chodzi mi o publikowanie logów (bo chyba tak to się nazywa) z rozmów prowadzonych na rozmaitych czatach, czy też przy użyciu podobnych mediów internetowych.
Konkretne dwa przypadki to weirdowe gadki z jakimś newbie q2 podczas gry i zamieszczony w formie column zapis rozmowy z kandydatem do klanu CS by toxicity.
Oba te zapisy wrzucone na forum .fpp.pl i seriws xreality łączy jedna wspólna rzecz - są rzeczywiście zabawne. I takie też było zamierzenie publikujących - rozśmieszenie czytelników. Sama intencja godna nagrody, tym bardziej, że i materiał przedni. Szczególnie zapis weirdo, gdzie komunikaty emitowane przez samą grę są cudownym komentarzem do rozmowy mistrza z lamką . Z kolei to co robią chłopcy z klanu CS przesłu****ący kandydata (namowy na stworzenie logo, wiersza opiewającego klan, wreszcie samo zaprzysiężenie oraz próby sprostania tym zadaniom przez ubiegającego) to jeden wielki lol. Już od samego początku wiadomo, że chodzi im o to tylko by jak najbardziej kolesia podpuścić. Biorąc pod uwagę późniejsze upublicznienie rozmowy, nie można oprzeć się wrażeniu, że celem ich było, co tu gadać - ośmieszenie człowieka. Wykorzystano jego naiwność, może i głupotę w celu zabawy na naprawdę szerokim forum.
I tu pojawił się (przynajmniej w moim starczym, ukształtowanym w czasach bezinternecia umyśle) problem...
OK, jest zabawnie.
Zapis jest obiektywny. Nikt nie kazał "ofiarom" pisać tego co napisali. W przypadku kolesia z CS - pisał to na jakimś kanale irc, więc od początku chyba zdawał sobie sprawę, że wypowiada się i może robi z siebie durnia publicznie. (Chyba, że korzystali z prywatnego kanału - ale wtedy nie gnębiłyby mnie wątpliwości - od razu uznałbym to za zwyczajne świństwo)
Ale są ofiary. Pewnie, wystarczy zmienić nick i po kłopocie...
Można też w ogóle się olać. Sieć pełna jest głupców - jeden w tę czy we w tę...
Ale przyznaję, że trochę mnie to zirytowało... Odniosłem wrażenie, że naruszono prywatność i czyjeś dobre imię...
Może się mylę. Może takie właśnie są zasady? Może każdy przejaw działalności w sieci - obojętnie: jawny czy prywatny - należy do wszystkich jej użytkowników i może zostać użyty w dowolnym celu?
Och, pewnie bez sensu biję pianę...
Ale mam posta więcej...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 29-03-2002 14:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

zupełny off topic ale dotyczący logów ircowych :

11 września roku poprzedniego wiadomo co się stało, oprocz tych przykrych wydażeń odnotowano największy ruch w histori sieci, dla jego zilustrowania może posłorzyć log z pewnego kanału.
http://www.eko.net.pl/~ks/worldtradecenter.txt

Old Post 29-03-2002 14:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

coz moge powiedziec... gdyby uniemozliwic upubliczniania tresci przeprowadzonych rozmow, wydarzen byloby jak za epoki komunizmu - kazde zdjecie gierka przed opublikowaniem musialo byc zaakceptowane przez komitet cenzorow.

wedlug mnie nalezy byc odpowiedzialnym za swoje slowa. zachowujac sie, za przeproszeniem, jak skonczony idiota nie mozna liczyc na czyjas wyrozumialosc (co innego, w prywatnej rozmowie (na irc na /msg czy w quake przez komende talk) gdzie moga powstac watpliwosci). nalezy liczyc sie z konsekwencjami swoich wypowiedzi.

quote:
rcube wrote:
Dobrze gada
powinienes skonczyc z irytujacym nawykiem dopisywania sie do wszystkiego nie majac pojecia o konkretnym temacie.

Old Post 29-03-2002 15:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

No bardzo Ci dziękuję MaslaV

Old Post 29-03-2002 15:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

za offa?

Old Post 29-03-2002 15:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Za offa. Przecież uczył Cię venotom żeby OT pisać...
Co do rcuba, to tak szybko odpisał, że wątpię by zdążył przeczytać. (co najwyżej uśmieszki obejrzał)
Ale mnie to juz nie obchodzi - skorzystałem z rad venotoma

Old Post 29-03-2002 15:25
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Za offa. Przecież uczył Cię venotom żeby OT pisać...
Co do rcuba, to tak szybko odpisał, że wątpię by zdążył przeczytać. (co najwyżej uśmieszki obejrzał)
Ale mnie to juz nie obchodzi - skorzystałem z rad venotoma

No właśnie , wyjebiste uśmieszki.
A tak wogóle to o czym my tutaj rozmiawiamy

Old Post 29-03-2002 15:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
No właśnie , wyjebiste uśmieszki.
A tak wogóle to o czym my tutaj rozmiawiamy

ale idź juz sobie stad.

Old Post 29-03-2002 16:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

w sumie to weirdo ma troche racji...bo jak ktoś kogoś bluzga (już kilka razy widziałem rozmowy z gg jak to ktoś bluzga na jakiś klan). Więc w sumie w niektórych sytuacjach nie jest to złe. Ale z drugiej strony czasem ludzie przesadzają i wycinają niektóre texty....

Old Post 29-03-2002 16:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
w sumie to weirdo ma troche racji...bo jak ktoś kogoś bluzga (już kilka razy widziałem rozmowy z gg jak to ktoś bluzga na jakiś klan). Więc w sumie w niektórych sytuacjach nie jest to złe. Ale z drugiej strony czasem ludzie przesadzają i wycinają niektóre texty....

Święta racja

Old Post 29-03-2002 16:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
ale idź juz sobie stad.

Chciałbym, ale nie mam dokąd

Old Post 29-03-2002 17:04
AlieneK
KOSZ

quote:

Święta racja

ja wiem ze mam racje, więc nie muszisz tego pisać

Old Post 29-03-2002 18:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

Angry

jezu ale nabijarnia..

no nic.. hmm przeciez nie zawsze gadajac z inna osoba jest to rozmowa nastawiona zeby druga osobe osmieszyc. poprostu z rozmowy moze wyjsc smieszna gadka i mozna sie nia przeciez podzielic z innymi? przecie to nie nasza wina ze druga osoba samoistnie z siebie robi pajaca

Old Post 29-03-2002 20:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ekhem...rcube..nie chce być niemiły, ale nie nabijaj! bo mam takie wrażenie, ze troche to robisz a twoje posty nic nie wnoszą...dodałbyś chociarz swoje zdanie...i nie dopowiadaj ze dobrze powiedziane czy ze siwęta racja....bo wiem ze wiesz ze wiem ze mam racje

Old Post 29-03-2002 20:27
MaslaV
koduję bezwzrokowo

enklawa skromności ten topic

Old Post 29-03-2002 20:32
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
ekhem...rcube..nie chce być niemiły, ale nie nabijaj! bo mam takie wrażenie, ze troche to robisz a twoje posty nic nie wnoszą...dodałbyś chociarz swoje zdanie...i nie dopowiadaj ze dobrze powiedziane czy ze siwęta racja....bo wiem ze wiesz ze wiem ze mam racje

Musze się z Tobą zgodzić

Ale chwilowo nie mam czasu, żeby dłuzsze posty pisać

Old Post 29-03-2002 20:37
BobeK
Guest

Talking

he jak ktos mnie zna z irca/q3 to wie ze zawsze robie z siebie debila i jak by ktos to zamiescil to bym sie nie denerwowal

na ircu ruzne qpy odstawiam, ale i tak kazdy tam sie "dziwnie" zachowuje jakby ktos to zamiescil to byl bym slawniejszy (czy jakos tak) hy

raz sie zdarzyl mi taki moment na ircu ze nie chcialem zeby TEN czlowiek wkleil loga z nim na jakims kanale co zrobil ale szczegul

Old Post 29-03-2002 20:47
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Chciałbym, ale nie mam dokąd

Moze wyprowadz kartofle z komorki na spacer ?

Co do tematu to chyba kazdy internauta wie, ze prawie wszystko co robi jest gdzies logowane. Jak ktos wykorzysta to pozniej w celach "humorystycznych" to nalezy tylko i wylacznie siebie za to winic. Bo kto kazal mu takie nieprzemyslane teksty wipisywac ?

Old Post 29-03-2002 20:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera

Co do tematu to chyba kazdy internauta wie, ze prawie wszystko co robi jest gdzies logowane. Jak ktos wykorzysta to pozniej w celach "humorystycznych" to nalezy tylko i wylacznie siebie za to winic. Bo kto kazal mu takie nieprzemyslane teksty wipisywac ?

no wlasnie nawet kiedys ktos logi ze mna w toli glownej gdzies umiescil ale to stare dzieje lecz warto posmiac sie z samego siebie czasem (dlatego logow z irca mam cos kolo 30 mega )

Old Post 29-03-2002 21:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

Talking

ja mam wszystkie logi od czasu kiedy zaczalem wchodzic na irca (tzn 4 lata) i lubie sobie poczytac co kiedys, komus, cos tam napisalem lub z samego siebie tak jak napisal wczesniej glan

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Old Post 31-03-2002 19:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZonK
lub z samego siebie

smianie sie z siebie to podstawa.. dopiero pozniej nabijamy sie z innych

Old Post 31-03-2002 19:41
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

offtopic:

rcube

Old Post 31-03-2002 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
offtopic:

rcube

Ciekawe, wam wszystkim chodzi o jakieś tam posty?
Chodzi o liczbe postów, to po to ten board?????????????
Eeeeeeeeee mam gdzieś liczbe postów panie [FPP]Shooler, mnie ich liczba g.ó.w.n.o interesuje. Mógłbym mieć ich zero i coś to zmienia?????
No chyba że byłby jakiś limit np: 10 postów na 24h - wtedy sens liczenia postów mógłby byc usprawiedliwiony.

Old Post 31-03-2002 21:40
BobeK
Guest

quote:
No chyba że byłby jakiś limit np: 10 postów na 24h - wtedy sens liczenia postów mógłby byc usprawiedliwiony.

hehehe Lucas by nie wyżył (moze ja tesh :o)

Old Post 31-03-2002 21:44
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

quote:
Ciekawe, wam wszystkim chodzi o jakieś tam posty?
[...]

Tak, tak... wiekszosc ludzi na boardzie ma bzika na punkcie postow. Nie wiem czy jest jakis powod do tego, zeby sie chwalic liczba napisanych przez siebie odpowiedzi, ale jak widac wiekszosc ma inne zdanie. Dla mnie nie ma to znaczenia, a pisze tego posta [zeby miec ich wiecej i wiecej...] bo bardzo mi sie podoba Twoje nastawienie do tej sprawy rcube.

w tle: Aphex Twin ~ Flim

Old Post 01-04-2002 00:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

jak widac wiekszosci spolecznosci tego boarda zalezy by miec postow jak najwiecej.. i szukaja gdzie moga sie dopisac .. przeciez to nie ma sensu takie nabijanie.. zobaczy moderator i jeb postow mniej a czasem nawet 0 wiec sie ludzie opanujcie

Old Post 01-04-2002 11:00
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:45.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions