quote: Napisane oryginalnie przez samon
slyszaliscie cos o
call of cthulhu: dark corners on the earth ?
Tia, a co cie konkretnie interesuje? Giere wydaje firma Fishtank czy jakos tak. Bedzie to FPP z elementami przygodowki (zagadki, rozmowy z NPCami), RPGa (rozwijanie sie postaci) i generalnie ma byc utrzymana w klimatach ktore maja sprawic ze bedziesz srac po nachach ze strachu 
Po drugie, giera ma byc na podstawie swiata stworzonego przez Philipsa Howarda Lovecrafta (pisarz grozy, zyjacy na przelomie 19 i 20 wieku). Jak ktos nie czytal jego ksiazek to polecam. Mistrzowski klimat. "Zew Cthulhu", "Szepczacy w ciemnosciach" i "W gorach szalenstwa" to pozycje obowiazkowe. Dlugo by mowic, wiec powiem krotko - jestem wielkim fanem Lovecrafta 
Kilka gierek juz wyszlo na podstawie jego prozy, glownie przygodowki, kawalek juz czasu temu. Shadow of the Comet, Prisoner of ice, prawie wszystkie czesci Alone in the dark, Necronomicon i kilka innych.
Na ta giere czekam ze zniecierpliwieniem. Mam nadzieje ze nie spieprza... Ale zaraz, zaraz, troche od tematu odeszlismy Na DOOMa III tez czekam! 
Juz 22 targi E3 - wszystko (mam nadzieje) sie okaze - data wydania (ja stawiam na koniec tego roku), nowe screenshoty, moze filmiki... Ha! Poczekamy - zobaczymy.
Pozdrowki

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.
IRCnet - #wolfpl, #globalops
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|