Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > moja mapka do zobaczenia
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
DamnDog
/-:

Talking moja mapka do zobaczenia

zobaczcie moja mapke, ktora wlasnie produkuje. sie zwie...hm jeszcze nie ma nazwy no ale plik damn2 podzielcie sie ze mna swoimi uwagami. aha mapka jest zaprojektowana na cpma tdm, ale na vanili tez sie da pograc, tylko jest troche wolniej nie przestraszcie sie bo mapka jest jeszcze wczesna alpha i duzo sie moze zmienic, chociaz sa pomieszczenia juz dobrze dopracowane. pare trikow juz opracowalem ale moze znajdzie sie ktos kto mi nagra demka z jakimis nowymi piszcie co wam slina na jezyk naniesie . prawie bym zapomniale podac skad sciagac! lol. http://damndog.republika.pl . mapka damn2.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-08-2002 23:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Sciagam. Na skrinach wyglada nawet ladnie

Old Post 26-08-2002 12:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

skoro tak mowisz wybralem najlepsze miejsca

Old Post 26-08-2002 13:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Taa, zauwazylem

Hmm... no wiec coz moge powiedziec Mapa jest mala jak na TDM i za duza jak na mape Mala, to znaczy, za malo kompleksowa, za malo jest na niej jakis korytarzy, pomieszczen i tego typu bajerow - wyglada jak kilka szescianow polaczonych korytarzami. A za duza dlatego, ze skalowanie jest nie dobre Pomieszczenia sa straaaaaaaasznie duze. Wezmy np. to pomieszczenie z Quadem. Trzeba chyba 5-6 skokow (jak nie wiecej) zeby sie dostac do jumppada, pozniej kolejnych 5-6, zeby sie dostac do apteczek. That sux . Ale keep working on it. Pocwicz troche odpowiednie skalowanie.

Nota bene, zauwazylem, ze to jest wazny i czesto spotykany problem polskich mapperow - maja problemy z odpowiednim dobraniem rozmiarow (najlepszy przyklad, Gone by 24h Requiem'a ).

Moja mapa tez juz sie szykuje do wyjscia Wlasnie przed chwila skonczylem ostatnia przebudowe i zostalo mi juz tylko jedno pomieszczenie do oteksturowania

Old Post 26-08-2002 16:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

i tak byla znacznie wieksza w trakcie teksturowania zmniejszam pomieszczenia i jeszcze sie mapka zdazy skurczyc
kilka szescianow polaczonych korytarzami - wlasnie od tego zaczynalem jeszcze troche po niej pobiegam i zobacze gdzie da sie upchnac jakies przejscie, lub teleport.

Old Post 26-08-2002 17:08
DamnDog
/-:

mapke nieco odchudzilem i zmienilem krzywy korytarz na schodki z pomieszczeniem ktore prowadzi do polki z quadem, przebilem tez obok ale nizej przejcie. usunalem wyjscie z pomieszczenia z winda i dzieki temu moglem zmniejszyc pomieszczenie z quadem az do okna, a wyjscie zrobilem z drugiej strony okna. teraz potrzeba najwyzej 4 skokow zeby sie dostac do jumppada
mapka jest tam gdzie byla

Old Post 27-08-2002 00:23
DamnDog
/-:

po chu ja to rbie? i tak macie mnie w dupie...

Old Post 28-08-2002 13:58
SweepeR
sweter

Hey, stary wyl00zuj. Daj mi chwilke czasu, zeby zobaczyc nowa wersje, bo ostatnio jestem troche zabiegany i malo siedze przy kompie

Old Post 28-08-2002 19:17
DamnDog
/-:

nie do ciebie mam pretensje. chodzi oto ze wszyscy mnie olewaja na calej linii. jakis kolo kiedys wrzucila jakas mapke "very alpha" i odpowiedzi bylo tyyyyle, a jak widza ze ja dalem to wala to... :/
i jak tu zyc? a lud jest bo juz praktycznie po wakacjach. aha jest juz nastepna wersja.

Old Post 29-08-2002 15:30
SweepeR
sweter

Bywa.

Aha, pierwsze co powinienes IMO zrobic to porzadek z tymi schodami Bo wygladaja smiesznie. Pod za duzym katem sie podnosza....

Old Post 29-08-2002 15:42
DamnDog
/-:

schodki poprawione w wersji z 17:25. cos jeszcze

Old Post 29-08-2002 17:03
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:09.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions