Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Prawdziwi sk8 only
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

Prawdziwi sk8 only

Mam pytanie do prawidzwych skate'ow... Owe pytanie gryzie mnie już długi czas i nikt nie jest w stanie mi odpowiedziec....A mianowicie...CZym sie rózni Hip-Hop od Rapu? Słucham

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 01-10-2002 20:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

w hiphopie sie mowi a w rapie sie spiewa ;>

Old Post 01-10-2002 21:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rolin
here to stay

Re: Prawdziwi sk8 only

quote:
Napisane oryginalnie przez j@rzabek
Mam pytanie do prawidzwych skate'ow... Owe pytanie gryzie mnie już długi czas i nikt nie jest w stanie mi odpowiedziec....A mianowicie...CZym sie rózni Hip-Hop od Rapu? Słucham krowa:

Sorry ale nie moglem sie powstrzymac

Old Post 01-10-2002 22:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rolin Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rolin Znajdź więcej post'ów przez  Rolin Dodaj Rolin do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rolin prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

za takie rymy zaraz komus przyjebimy

MSPANC

Old Post 01-10-2002 22:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KKPhGS
Guest

zeby nie bylo, ze szefuje tutaj prawdziweg sk8 deskorolka w szerokich spodenkach mastah...
...cytuje za ziomkiem z wysoce hiphopowej dzielnicy:
rap, to gatunek muzyki - jaki ? wiadomo,
natomiast HH, to (sub)kultura, ktorej czescia jest rap,
do HH zalicza sie podobno: graffiti, sk8, rollery, snowboard, moda, rym, comixy (niektore), clubbing itd.

btw - nie jest sk8 (o ile mi wiadomo) odpowiedz wiec udzielona zostala niejako "per procura" - zeby nie bylo niedomowien

Old Post 01-10-2002 22:44
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

mi HH bardziej pasooje do drechów... ale ja tam ich nie odrużniam...

Old Post 02-10-2002 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez KKPhGS
do HH zalicza sie podobno: graffiti, sk8, rollery, snowboard, moda, rym, comixy (niektore), clubbing itd.

No nie wiem ... kiedys jak powiedzialam na jeden utwor hiphop to mnie wysmial jeden sk8 a innym razem jak nazwalam rapem drugi to mnie wysmial inny... a jak dla mnie to te utwory wszystkie sa takie same

Baj the way ...skejci maja dwie tragiczne rzeczy - muzyke i spodnie... cala reszte jestem w stanie zrozumiec

Old Post 02-10-2002 11:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

no rap to jakby podgalaz h-h - hip-hop to raczej cooltura, raczej nie mowi sie "kultura rapowa" tylko "hiphopowa"

btw. ... od jakiegos czasu slucham h-h (polskiego) i jakby tak sie dobrze wsluchac w tekst, mozna odniesc wrazenie, ze nie jest on taki glupi ...

w tle: Sting ~ Until

Old Post 02-10-2002 13:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
Napisane oryginalnie przez KKPhGS
zeby nie bylo, ze szefuje tutaj prawdziweg sk8 deskorolka w szerokich spodenkach mastah...
...cytuje za ziomkiem z wysoce hiphopowej dzielnicy:

btw - nie jest sk8 (o ile mi wiadomo) odpowiedz wiec udzielona zostala niejako "per procura" - zeby nie bylo niedomowien

Niektórzy definiują to tak.
Inni uważają to za jedno i to samo (kultura hip-hop, kultura rap...) Może określenie "rap" bardziej mi się kojarzy z USA, gdzie powstał... Amerykańscy MC's w swoich tekstach mówili głównie o afro-amerykańskich problemach, rap był bardziej undergroundowy, nie to, co teraz: komercyjny Puff Daddy obwieszony dziesięcioma kilogramami platyny na tle pięciu ferrari i 3 mercedesów... Nie o to w tym chodzi. Teraz za oceanem to jest biznes, wytwórnie płytowe zarabiają na rapie ciężkie pieniądze.
W Polsce rap ma pewnien element, który Zachodnia muzyka dawno utraciła: jest związany z ulicą, na której powstał. Polscy MC's mówią o polskiej rzeczywistości, o rzeczywistości, która ich otacza.
Saari: mówisz "tragiczna muzyka". Ona nie jest tragiczna, tylko zawiera jakiś przekaz, przesłanie... Nie opowiada o tym, jaka dzisiaj jest pogoda i o innych pierdołach a'la Natalia Kukulska i inne pop-shity... Rap nie ma być miły dla ucha przeciętnego odbiorcy tak, żeby zdobywał 1 miejsca na listach przebojów MTV...
Ci ludzie robią to z serca, dla nich hip-hop jest całym życiem. Robią to od siebie i to jest prawdzwe. A pieniądze za to mają marne.

Old Post 02-10-2002 13:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez S4i1or
Saari: mówisz "tragiczna muzyka". Ona nie jest tragiczna, tylko zawiera jakiś przekaz, przesłanie... Nie opowiada o tym, jaka dzisiaj jest pogoda i o innych pierdołach a'la Natalia Kukulska i inne pop-shity... Rap nie ma być miły dla ucha przeciętnego odbiorcy tak, żeby zdobywał 1 miejsca na listach przebojów MTV...
Ci ludzie robią to z serca, dla nich hip-hop jest całym życiem. Robią to od siebie i to jest prawdzwe. A pieniądze za to mają marne.

own!

Old Post 02-10-2002 13:53
Gracz_DF1
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez rps-insmac
no rap to jakby podgalaz h-h - hip-hop to raczej cooltura, raczej nie mowi sie "kultura rapowa" tylko "hiphopowa"

btw. ... od jakiegos czasu slucham h-h (polskiego) i jakby tak sie dobrze wsluchac w tekst, mozna odniesc wrazenie, ze nie jest on taki glupi ...

w tle: Sting ~ Until

Dla dorastającego człowieka nie jest głupi.

Old Post 02-10-2002 14:51
KKPhGS
Guest

W ogole na zachodzie cala ta klima wali juz mocno g0wnem - porownajcie sobie zreszta

• eminema,
  • puffa dadiego (czy jak tam temu burkowi)
i paru innych brudasow, gdzie temu shitowi do

• House of Pain,
  • Cypress Hill (CH, Black Sunday, ew. ]|[ Temple of boom),
  • Wu Tang (przed rozpadem, ew. "GhostDog - Way of the Samurai" OST ),
  • Public Enemy,
  • B-Boys (Licence to Ill, Check your head, Ill communication),
czy calej fali, ktora przeszla przez usa i europe na przelomie 80/90. - teraz kroluje techno (ktore tez juz zostalo wyruchane w dupsko przez duze wytwornie - prawdziwa tech staje muza niszowa) i post tech... ech

Old Post 02-10-2002 16:15
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Ja tam nie kumam kultury hh. Nie rozumiem ani ich "muzyki", ktora melodyjnie jest prosta, teksy zas czesto infantylne i opowiadaja o tym, czego w zasadzie kazdy jest swiadom. A juz napewno nie jestem w stanie zaakceptowac grafitti, szczegolnie na nowo wyremontowanych budynkach...

Old Post 02-10-2002 16:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

quote:
Niektórzy definiują to tak.
Inni uważają to za jedno i to samo (kultura hip-hop, kultura rap...) Może określenie "rap" bardziej mi się kojarzy z USA, gdzie powstał... Amerykańscy MC's w swoich tekstach mówili głównie o afro-amerykańskich problemach, rap był bardziej undergroundowy, nie to, co teraz: komercyjny Puff Daddy obwieszony dziesięcioma kilogramami platyny na tle pięciu ferrari i 3 mercedesów... Nie o to w tym chodzi. Teraz za oceanem to jest biznes, wytwórnie płytowe zarabiają na rapie ciężkie pieniądze.
W Polsce rap ma pewnien element, który Zachodnia muzyka dawno utraciła: jest związany z ulicą, na której powstał. Polscy MC's mówią o polskiej rzeczywistości, o rzeczywistości, która ich otacza.

Ani utwor D12 -Fight, anie Pezet -Seniorita () nie pasuja do twojej teoria przeciez to "wielkie" przeboje. Poza tym pezet jest dosc wysoko w 30ton, a jak wszyscy co troche oleju w glowie maja widza ze tam "artysci" sami sobie kupuja glosy . Pezetowi zalezy jak cholera na dobrym miejscu na 30ton...Bleee, nie ładnie. Poza tym "cudowne" teksty nieczgo nowego nie odkryły i moze tylko dlaetego ludzie je lubia bo je rozumieja, poniewaz sa po polsku...

Old Post 02-10-2002 17:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

quote:
[i]i paru innych brudasow
[/B]

a ty ***** co?! Rasista!?

Old Post 02-10-2002 17:07
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
A juz napewno nie jestem w stanie zaakceptowac grafitti, szczegolnie na nowo wyremontowanych budynkach...

Coz - kodeks graficiarzy mowi ze na nowych elewacjach sie nie maluje. Tak samo jak na czyis dzielach (chyba ze za zgoda), ale jak bierze sie za to gownarzerstwo - i tylko tagi umie stawiac - to jest jak jest...

Old Post 02-10-2002 17:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
A juz napewno nie jestem w stanie zaakceptowac grafitti, szczegolnie na nowo wyremontowanych budynkach...

Ja przyznam sie, ze grafitti bardzi mi sie podoba (ale osobiscie nie jestem uzdolniony ). To jest naprawde ladne i to jest sztuka cos takiego zrobic. Ale mowie tu o prawdziwym grafitti a nie czym w stylu "legia pany" albo "zenek to ****" bo to juz jest wandalizm.
Mialem nawet niedawno okazje podziwiac naprawde nizle "okazy", bo dyrekcja mojej bylej szkoly zrobila konkurs na najlepsze grafitti, miejscem robienia garfitti byla wyznaczona czesc szkoly. Zajefajnie eraz to wyglada

Old Post 02-10-2002 17:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:

Maja z tego pieniadze... to jak moga spiewac... nie przepraszam nie obrazajmy piosenkarzy...gadac o tym jak to im niedobrze... Imo to takie straszne pozerstwo z ta ich biedota... jakby byli rzeczywiscie tacy biedni to nie stac ich by bylo na nagranie plyty...
Biedny czlowiek po pierwsze woli kupic chleb dla rodziny niz inwestowac w cos takiego a po drugie jest zbyt dumny by uzalac sie nad sba do ludzi...

Old Post 02-10-2002 19:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
Napisane oryginalnie przez j@rzabek
Ani utwor D12 -Fight, anie Pezet -Seniorita () nie pasuja do twojej teoria przeciez to "wielkie" przeboje. Poza tym pezet jest dosc wysoko w 30ton, a jak wszyscy co troche oleju w glowie maja widza ze tam "artysci" sami sobie kupuja glosy . Pezetowi zalezy jak cholera na dobrym miejscu na 30ton...Bleee, nie ładnie. Poza tym "cudowne" teksty nieczgo nowego nie odkryły i moze tylko dlaetego ludzie je lubia bo je rozumieja, poniewaz sa po polsku...

A wiesz dlaczego? Ok. 60 - 70 gangsta rapu w USA kupuje biała młodzież. A przecież oni nie mają pojęcia o problemach omawianych w tekstach, których nigdy nie doświadczyli i nie prawdopodobnie nie doświadczą... Ich fascynacja hip-hopem wynika z prezentowanego przez MTV oblicza hip-hopu, które jest z deka nieprawdziwe... Hip-hop rozwinął się wśród czarnych gangów ulicznych i jest przeważnie kojarzony z agresją i kryminałem... A media wykorzystują to jako chwyt reklamowy. Pokazują raperów jako kryminalistów i dzieciaki się tym jarają... A w Polsce? Pezetowi wcale nie zależy na pierwszym miejscu... Hip-hop staje się coraz bardziej popularny, słuchają go nawet ci, którzy nie mają o nim zielonego pojęcia. Szczególnie po tym, jak Latkowski nakręcił "Blokersów"... Zauważył, że temat hip-hopu jest aktualny i zrobił o tym film... Teraz robi film o Ich Troje...
Media promują to, co jest w danej chwili aktualne, więc nie dziw się, że ludzie głosują na Pezeta... Fascynajca hip-hopem u połowy z nich przeminie za góra pół roku, bo inna muza będzie promowana na MTV i Vivie...

Old Post 02-10-2002 19:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Maja z tego pieniadze... to jak moga spiewac... nie przepraszam nie obrazajmy piosenkarzy...gadac o tym jak to im niedobrze... Imo to takie straszne pozerstwo z ta ich biedota... jakby byli rzeczywiscie tacy biedni to nie stac ich by bylo na nagranie plyty...
Biedny czlowiek po pierwsze woli kupic chleb dla rodziny niz inwestowac w cos takiego a po drugie jest zbyt dumny by uzalac sie nad sba do ludzi...

To, że mało zarabiają ze sprzedarzy płyt, nie znaczy, że są biedni... Bo coś zawsze zarobią. I większość z nich nie żyje z muzyki, robią oprócz tego inne rzeczy.

Old Post 02-10-2002 19:39
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Coz - kodeks graficiarzy mowi ze na nowych elewacjach sie nie maluje. Tak samo jak na czyis dzielach (chyba ze za zgoda), ale jak bierze sie za to gownarzerstwo - i tylko tagi umie stawiac - to jest jak jest...

Dokładnie...

Old Post 02-10-2002 19:40
KKPhGS
Guest

quote:
a ty ***** co?! Rasista!?

nie, ale goowna nie lubie

a co do porzadnego graffiti zapraszam na przechadzke pod legendarny mur wyscigow (konnych) w wwa - wszyscy ziomale wiedza o do chodzi.

Old Post 02-10-2002 20:31
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

nie wiem co ludzie maja do hip hopu. Ja ta muzyke naprawde bardzo lubie i leje na ludzi, ktorzy ciagle kogos wysmiewaja, ze koles slucha hh i ma szerokie sztany. Ja tak porpostu lubie, nie wyobrazam siebie w dopasowanych do mnie spodniach Lee i w sweterku. Lubie swobode i dlatego preferuje luzne spodbie i bluzy. A hip hopu slucham juz chyba trzy lata i jeszcze mi sie nie znudzil. Teksty do mnie trafiaja. Wole napewno hh niz techno, w ktorym tak naprawde nie wiem o co chodzi. Niech sobie ludzie mowia, ze hh jest dla ,,dzieci z komplesami". Jedni sluchaja hh, drudzy disco polo.

A co do pytania o roznice miedzy hh a rapem... Rapu w Polsce nie ma... Tak juz wiele osob poprzednio pisalo, rap jako tako narodzil sie i jest w USA. A roznice trudno wypisac, bo chyba za wiele ich nie ma .

Old Post 02-10-2002 20:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
c35
old FPP.pl member

First Person Perspective

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari

Baj the way ...skejci maja dwie tragiczne rzeczy - muzyke i spodnie... cala reszte jestem w stanie zrozumiec

ehh.. Saari.. malo tolerancyja osobko

duzo ludzi ma cos do tych, ktorzy sluchaja HH.. nie wiem zupelnie czemu.. ja slucham only polish HH .. teksty sa czasem zajebiscie beznadziejne, o niczym konkretnym, bez sensu, ale najczesciej opisuja polske.. nasze realia..

wiele ludzi ( m.in moja starsza..) nie wslu****e sie w tekst, tylko wychwytuje przeklenstwa.. jakby to bylo najwazniejsze..

kiedys chodzilem w zajebiscie szerokich porach.. teraz mi to przeszlo.. chodze w lekko szerokich (just like pure denim - chino) ..

ja nie mam nic do osob, ktorzy codziennie popinaja w gajerku, czy w dresach... nie mam nic do ludzi, ktorzy sluchaja discopolo czy pop.. jestem wyrozumialy.. wiec i WY troche badzcie wyrozumiali..

Old Post 02-10-2002 22:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil c35 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do c35 Znajdź więcej post'ów przez  c35 Dodaj c35 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać c35 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Nie no sorry moze trche za dobitnie to ujelam

HipHop po prostu mi sie w ogole nie podoba i nie lubie tego sluchac (poza paroma nielicznymi kawalkami) .. ale nie mowie ze inni nie moga

A co do spodni ... ja sie naprawde nie smieje z niczyich pogladow... ani z tego ze temu czlowiekowi jest wygodnie czy nie... po prostu kiedys jak widzialam wysokiego chlopaka z wysoka dlugonoga kobieta... on mial szerokie spodnie opuszczone tak ze krok mial w kolanach ... wybacz..ale wygladal jak kaczka Co ja moge poradzic ze pod nosem chichotalam

Emzor i c35 nie gniewajcie sie na mnie - z ludzi w tragicznie wielkich okularach czy w spodniach w kwiatki tez sie podsmiewuje bo to dla mnie zabawne ale nigdy nikogo palcem nie wytykam

Old Post 02-10-2002 22:47
KKPhGS
Guest

szerokie spodnie suxxx - znam brygade hiphopowcow odlotowcow, ktorzy ubieraja sie w bardzo waskie sztruxy, koszule w krate, pomaranczowe albo zielone zweterki w serek i nosza okulary zeroowki z rogowymi oprawkami (na dobitke waskie krawaciki) - a robia kompletnie odczapione hh i hc
rotfl - to jest skladzik jak siemasz
bstok - pozdro , ... gdzie sie niebo styka zbetonem

Old Post 02-10-2002 23:53
szpak
Master (Spawn)

IMO
co do graffiti to mysle ze
dla niektorych ludzi jest tym
czym dla was jest quake3

jedni traktuja to powaznie inni mniej
jedni lamia inni miazdza
wszystko przeklada sie tez na graffiti

z tym ze do tego trzeba miec przedewszystkim talent

rozwine

graffiti na pewno nie ma nic wsponego z jakimis bazgrolami w klatkach blokow
maluje wielu lamerow ktorzy zamiast najpierw
posiedziec przy projekcie w domu wyskakuja z jakims badziewiem
lub po prostu mysla ze cos potrafia a sa beztalenciami
ludzie (podbnie jak kwaku) zrzeszaj sie w klany (tutaj team crew lub squad)
jezeli chodzi o nielegal to wartosc grafa wzrasta (w oczach konesera ) zaleznie od miejsca wykonania
przykaldowwo wiekszy szacunek w oczach innego malaza zyskalby gosc malujacy np. komede policji od jakies sciany na zadupiu
w legalu liczy sie przedewszystkim styl bo jkaosc wykonania z reguly jest wyskoa gusta moga byc rozne
ludzie maluja z roznych powodow
dla adrenaliny poszukujac akceptacji wyrazajac swoj sprzeciw z checi upiekszenia miasta czy podzielenia sie po prostu tym co tworza
na tym to sie przedewszystkim opiera na dziele i dbiorcy
cudnie jest miec dla czego zyc miec cel
chociaz na jakis czas

tyle z racji edukacji

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Edytowane przez szpak dnia 03-10-2002 o godz. 01:23

Old Post 03-10-2002 00:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

W pełni zgadzam się z Naenunem... Graffiti to dla artysty całe życie. Znam ludzi, którzy rezygnują z kupna czegoś do jedzenia i jedzą marnie tylko dlatego, żeby mieć hajs na montanę...

Old Post 03-10-2002 13:05
j@rzabek
Brujah

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
nie wiem co ludzie maja do hip hopu. Ja ta muzyke naprawde bardzo lubie i leje na ludzi, ktorzy ciagle kogos wysmiewaja, ze koles slucha hh i ma szerokie sztany. Ja tak porpostu lubie, nie wyobrazam siebie w dopasowanych do mnie spodniach Lee i w sweterku. Lubie swobode i dlatego preferuje luzne spodbie i bluzy. A hip hopu slucham juz chyba trzy lata i jeszcze mi sie nie znudzil. Teksty do mnie trafiaja. Wole napewno hh niz techno, w ktorym tak naprawde nie wiem o co chodzi. Niech sobie ludzie mowia, ze hh jest dla ,,dzieci z komplesami". Jedni sluchaja hh, drudzy disco polo.

A co do pytania o roznice miedzy hh a rapem... Rapu w Polsce nie ma... Tak juz wiele osob poprzednio pisalo, rap jako tako narodzil sie i jest w USA. A roznice trudno wypisac, bo chyba za wiele ich nie ma .

Jeszcze w życiu nie spotkałem aby sk8 byli przez kogo kolwiek dyskryminowania badz wysmiewani. Wmawiacie sobie ze jestescie takie odmience dinozaury i wogole, ale przeciez 75% mlodych ludzi probieje byc tacy jak wy...A ja naprzykład chodzę do szkoły gdzie mam 700uczniow i zeden nie slucha podobnej chociaz muzy do mojej i co ja mam powiedziec?!

Old Post 03-10-2002 15:35
S4i1or
Thorin Oakenshield

Tyle, że większość z tych 75% nie ma o nim zielonego pojęcia... Chodzą w szerokich spodniach, bo kolega też takie ma...
no offence, ale pieprzysz, że coś sobie wmawiam... Co ja sobie wmawiam? Myślisz, że chodzę w szerokich spodniach, żeby się różnić od innych? lol... Chodzę tak, jak mi jest wygodnie i hip-hop jest dla mnie tym, czym dla Ciebie Quake, jak to ktoś już powiedział... Nie mam nic do innych subkultur, za wyjątkiem dresów i innych półmózgów, i ile to można w ogóle nazwać subkulturą...

Old Post 03-10-2002 18:36
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:25.    Strony (4): [1] 2 3 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions