Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Przegladarki? Mozilla? A moze nie?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Przegladarki? Mozilla? A moze nie?

Mam male pytanko. Ktos uzywa Mozilli?
Dotychczas przez caly czas siedzialam na starym dobrym ie 6.0 na ktorego raczej nigdy nie narzekalam. Ostatnio jednak zainstalowalam sobie opere i musze powiedziec ze chociaz rzeczywiscie szybciej laduje strony niz ie to jednak ma swoje wady.. nie obsluguje marginesow przez co strona zrobiona przeze mnie wyglada tragicznie... malo tego na boardzie niezbyt ladnie wyswietla tabelke i ma problemy z animowanymi usmieszkami..

Zastanawiam sie wiec nad Mozilla. Czy to dobry program? Czy jest tez szybki, a rownoczesnie nie ma problemow zadnych? A moze proponujecie cos innego? (tylko nie netszkape... chyba ze uz sie nie laduje tyle co wczesniejsze wersje)...

A moze znajdzie sie ktos kto pomoglby mi skonfigurowac opere tak zeby wszystko wygladalo w niej dobrzE? moze wy nie macie z nia taich problemow?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 14-10-2002 18:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

ja mam i urzywam Mozille. Ale nie widzi mi czasem niektorych skryptów na stronkach. I wogole moj komputer to jeden wielki problem

czasem strony w php sie źle ładują
a np na stronce http://gamersconfig.net
nie moge sie zalogowac bo wogole nie moge wejść do pola gdzie sie pisze (login i haslo). Niektore okienka (np to w ktorym teraz to pisze ) są węźsze niz w IE, ale ogólnie nie jest najgorzej

Old Post 14-10-2002 19:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

Ja uzywam Mozilli i niemam z nia problemow. Wczesniej uzywalem tylko IE wiec mam porownanie. Z wyswietlanniem stron raczej problemow niemam. Niemialem kilku skruptow ale jak czegos potrzebabylo to odazu pytal czy pobrac i instalowal. Ogolnie wszystko ladnie i oki

AlieneK: Na tej stronnce cos jest skopane ale mozna sie zalogowac. Wystarczy kliknac troche powyzej na czarne tlo (look zalacznik)

Old Post 14-10-2002 19:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

ja używam głównie opery ze względu na bajery, i prędkość chodzenia bo ilość megacherców u mnie jest nie do pozazdroszczenia

a tak na serio to używałem Mozilli ze względu na bajerne skiny oraz zakładki... Opera natomiast szybko chodzi, jest zajebiście funkconalna (np. szybki dostęp do opcji "delete private data", pop-up killera i kilka jeszcze) oraz wyjefajnie ładna (dużo fajnych skinów) a to że trochę inaczej interpretuje html niz IE jest dla mnie nie istotne.

http://www.opera.com <- twój dzisiejszy cel

Old Post 14-10-2002 21:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

imo opera lepiej interpretuje html'a od IE, ale wiekszosc stron jest pisanych pod IE

Old Post 14-10-2002 21:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Old Post 14-10-2002 21:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

czyli generalnie i tak dalej nie wiem co robic

Old Post 14-10-2002 22:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

do przeglądarki nie przekonasz sie w ciągu 5 minut, trza każdy program testować co najmniej przez 2 dni aby odczuć pozytywną lub nie różnicę.

Old Post 14-10-2002 22:14
[FPP]MajeS
Guest

Galeon pod Linuxem - twoj dzisiejszy cel

Old Post 15-10-2002 14:41
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Jak wreszcie wypuszcza stabilnego galeona2

Old Post 15-10-2002 14:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Używam mozilli od niedawna, i jestem zadowolony. Wcześniej testowałem opere, ale te błędy w wyświetlaniu stron... denerwujące były. Jednak jeśli chodzi o mozille - polecam. Jak narazie nie sprawia mi problemow, chyba ze jakis wybajerowany skrypcik, to wchodze na stronke z IE.

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 15-10-2002 17:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

A moze zamiast mozilli - phoenixa ? tego co pisza na jego stronie ma konkurowac wlasnie z takimi przegladarkami jak np. galeon. Ogolnie jest okrojona wersja mozilli - zostala sama przegladarka bez chatzilli, klienta poczty i innych smieci ... -> http://www.mozilla.org/projects/phoenix/

A wyglada to tak -> zalacznik:

Old Post 15-10-2002 17:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

Thumbs down

swojego czasu korzystalem z phoenix'a pod linux'em ale to wciaz bardzo wczesna beta i burakow za duzo...

Old Post 15-10-2002 18:20
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
A moze zamiast mozilli - phoenixa ?

O dzieki ze powiedziales ze mozilla ma tyle glupich dupereli A jak u tego feniksa z szybkoscia ladowania stron? dobrze? Mozna poczekac na lepsza wersje bo szczerze mowiac nie narzekam na ie

Old Post 15-10-2002 18:46
Ulraunt.
ULRAUNT

Mozilla ma zejebista wlasciwosc - mozna sie poruszac gestami tzn - narysujesz kuleczko i otwiera ci twoja ulubiona strone

Old Post 15-10-2002 19:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
O dzieki ze powiedziales ze mozilla ma tyle glupich dupereli A jak u tego feniksa z szybkoscia ladowania stron? dobrze? Mozna poczekac na lepsza wersje bo szczerze mowiac nie narzekam na ie

To po co ten topic ?

Old Post 15-10-2002 19:18
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

po to zeby sie dowiedziec czy nie ma lepszej alternatywy to ze cos jest dobre nie oznacza ze nie ma czegos lepszego prawda?

Old Post 15-10-2002 19:54
BartiZ
fallen

Czy ten phoenix ma cos takiego jak "Sidebar" (bo na screenie tego nie widziałem) ?

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 15-10-2002 20:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Saari -> Narazie nie ma dobrej alternatywy dla ie - opera jest szybka ale wiekszosc stron zle wyswietla, z drugiej strony mozilla w miare dobrze radzi sobie z wiekszoscia stron jednak ma problemy z java (i pod windowsem uruchamia sie 20 sekund co jest wedlug mnie nie do przyjecia). Z tego co wiem sa nakladki na ie dodajace mozliwosci porownywalne z tymi z mozilli i opery. Mam nadzieje, ze wlasnie phoenix bedzie bedzie mogl walczyc z ie. Jak narazie - a testuje go od kilku godzin nie mialem z nim powazniejszych problemow (nie wiem jak pod windowsami ). W przyszlosci ma wyjsc opera 7 podobno z calkowicie nowym silnikiem - zobaczymy.

Bartiz -> Ma ale jak narazie strasznie ubogi.

Old Post 15-10-2002 21:33
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
opera jest szybka ale wiekszosc stron zle wyswietla.

kożystam z Opery od 3 miechów i z przykrością muszę stwierdzić iż to zdanie jest największą brednią jaką ostatnio słyszałem. Ja osobiście nie miałem takiej sytacji aby Opera coś źle wyświetlała !. Raz czy może dwa tabelka nie była dociśnieta tak jak trzeba ale to wszystko, nigdy nie było tak że cały lay sie rozlatuje z powodu przeglądarki. Pozatym flash wyświetlany przez Operę o wiele mniej mocy proca niż wyświetlany przez Ie albo Mozille. Ten phoenix to na linucha?

Old Post 15-10-2002 21:46
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio

AlieneK: Na tej stronnce cos jest skopane ale mozna sie zalogowac. Wystarczy kliknac troche powyzej na czarne tlo (look zalacznik)

Buhehehe...ale LOL

thx

Old Post 16-10-2002 15:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
Galeon pod Linuxem - twoj dzisiejszy cel

galeon ownage ... poza tym uzywam konquerora, ale glownie do netu to mozilli pod pingwinem, z ktorej jestem bardzo zadowolony

Old Post 17-10-2002 18:31
bizonek
def

Mi Opera źle pokazywała, i nie wsie Javy działały.

Old Post 17-10-2002 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Mi Opera źle pokazywała, i nie wsie Javy działały.

Jak w piosence:
'all u need is patch ...'

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 17-10-2002 23:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
Jak w piosence:
'all u need is patch ...'

używałem 6.03 i 6.04
więc dupa

Old Post 18-10-2002 13:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:00.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions