quote: Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Reset byl wypasiony na max, nie bylo lepszej gazety na rynku. Teraz z perspektywy czasu patrze, ze nawet Top Secret mu ustapil w moich oczach tronu. :)
SS'a troche kupowalem, jak padl TS to sie tak blakalem po gazetkach. Kiedys dawno pozyczalem od kumpli SS, tylko i wylacznie dla KGB, ale trzymalem sie wiernie TS (pierwszy numer TS - luty 1994 - drugi odcinek "Piwem i Mieczem" i sie zakochalem :D). SS jakos nigdy na powazniej nie przypadl mi do gustu, mialem wrazenie, ze czesc kacikow tam bylo prowadzonych na sile.
No i jak zobaczylem reklame Resetu na Game One od razu pobieglem do kiosku, kupilem (pierwszy numer - maj 1997) i to bylo to. Mam wszystkie numery (znaczy sie brakuje mi ok. 5 gdzies tam pojedynczych.... tak to jest jak sie jest milym czlowiekiem i pozycza kumplom gazety), niektore nawet podwojne (mialem prenumerate na wersje bez CD, a chcialem tez miec CD, wiec kupowalem i tak :D lol, nie?).
W ogole z ta prenumerata to jest motyw fajny. Swego czasu dawali rozne gadzety prenumeratorom. No to jak zamawialem kolejna prenumerate to napisalem, ze chce koszulke - czarna. Za miesiac mi przyslali - ale szara. No ok, l00z, moze im sie wyczerpaly czarne. I sie niezle zdziwilem jak mi miesiac pozniej przyslali jeszcze portfel! :D Obie rzeczy mam i nosze dumnie do dzisiaj. :D
No i linijka ofcoz tez jest w moim wyposazeniu wzorowego ucznia. :D Jeszcze gdzies sie tam walaja okularki 3d po szafach...
No i w Resecie byl QuakeWorld by RooS (tudziez raz RooSWorld by Quake). Byl tez Diablo Corner by Sathorn, byly Odloty (yayayayaya \\o \o/ o// yayayaya el viva), a w nich np. seria opowiadan Mamuta, artykuly o Atlantydzie, Egipcie i innych fajnych sprawach (niejednokrotnie przydawaly mi sie do szkoly). Dla porownania jeden numer SS'a czytalem ok. godzine, czesciej mniej. Reset wciagal mnie na duzo dluzej, czasem po kilku miesiach jeszcze do starych numerow wracalem, zeby sobie poczytac jakies artykuly w Odlotach...
Ech, kurde, sie naprodukowalem.... Na wspomnienia mi sie zebralo... :) No nic, co bylo juz nie wroci.
Namarie! jak to mowia Elfy.
Mastah Sweeper się trochę namęczył, ale zapomnał o ważnej rzeczy - Przygrywki. A szczególnie komiks "Gurski & Buth", lałem przy nim niemiłosiernie :P Reset był po prostu najlepszy, żadne inne czasopismo o grach nie miało takiego klimatu. Chcecie wyjaśnień? Zaglądnijcie do posta od Sweepera :)