Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > turniej
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Bielen2k
Goneo eXtreme

Question turniej

na uczelni wyszla idea zrganizowania turnieju quake 3 arena. Prawdopodobnie ja bede za to odpowiedzialny wraz z kolegą. Jak mozecie napiszcie jak sie taki turniej organizuje. Z gory mowie ze wjazd jest za free, turniej bedzie tylko dla studentow z legitymacją szkoly Rozgrywany bedzie na vq3 z najnowszym PR (a walsnie ktory to jest najnowszy ) Jedyny problem to jest chyba system rozgrywek. Nie bralem nigdy udzialu w turnieju bo nie mialem okazji napiszcie jakie są rodzaje rozgrywek co to np jest double elimination. Najpierw maly turniej rozegrany bedzie w mojej grupie (klasie) liczacej jakies 40 osob. Jezeli z organizacją wszystko sie powiedzie to zrobi sie turniej dla calej uczelni Napiscie jakie mapy polecacie do jakiego etapu gry. Jak postwic serwer by to wsystko ladnie chodzilo. Mysle ze dobrym pomyslem bedzie pozwolenie na przyniesienie wlasnej myszki i configa. Ale napiszcie jak robic z tym serwerm by kazdy mial rowne szanse (chodzi mi o configi). Czekam na odpowiedzi

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-12-2002 12:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bielen2k Znajdź więcej post'ów przez  Bielen2k Dodaj Bielen2k do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bielen2k prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

uuuooooaaaa!!! czuje intensywny zapach pofesjonalnej organizacji

Old Post 11-12-2002 13:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Oj oj duzo pytan To zeby pozwolic innym tez sie wypowiedziec to ja odpowiem na jedno :>

Systemy rozgrywek znam dwa (moze jest wiecej dlatego nie mowie ze sa dwa tylko ze ja tyle tylko nam). Single Elimination Double Elimination. Roznica miedzy nimi jest taka ze w SE przegrany po meczu odpada i graja miedzy soba tylko Ci co wygrali. Nie jest to jednak zbyt sprawiedliwe gdyz czasem komus sie noga moze powinac. Dlatego najczesciej stosuje sie DE gdzie przegrani walcza miedzy soba. Nawet ktos kto przegral jeden mecz moze w tym trybie wygrac turniej

Teraz tak ... Najlatwiej kierowac turniejem jesli zrobi sie tabelke :>

drabinka se

Tu masz przyklad turnieju 4 osobowego. Gramy SE czyli przegrani odpadaja. Najpierw gracz A gra z graczem B i wygrywa. W tym samym czasie gracz C gra z graczem D i zwyciestwo odnosi ten drugi. Czyli gracz A spotyka sie z Graczem D. Przegrywa i mistrzem zostaje gracz D.

Teraz DE.

drabinka de

Jak widzisz rozgrywka jest podobna tylko ze gracze przegrani laduja w tzw. loosers bracket i tam walcza ze soba. W niebieskie kwadraty wpadaja przegrani z kolejnych rund ale trzeba paietac zeby wsadzac ich na ukos zeby sie nie spotkali dwa razy podczas turnieju te same osoby

W tej tabelce co ja pokazalam gracz B pomimo ze przegral w pierwszym meczu zdobyl pierwsze miejsce w ogolnym turnieju lecz zeby bylo sprawiedliwie czesto taki gracz wychodzacy z przegranych ma wygrac nie 2 lecz 4 razy z mistrzem winner bracket.

Uff...mam nadzieje ze dosc wyczerpujaco napisalam ...Jakbym sie gdzies pomylila czy cos to smialo mnie prosze poprawic

Old Post 11-12-2002 13:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Nie wygłupiajcie się.
Człowiek chce zrobić turniej, (a wciąż jest ich mało, jak wszyscy twierdzą) więc chyba zasługuje na to, by nie wyśmiewać go tylko pomóc.
Fakt, że Bielen2k nie wie jak, nie znaczy, że jak juz się dowie to i tak położy przedsięwzięcie. Sam pomysł z "próbą generalną" całkiem, całkiem.
Czekamy na Sweepera.

EDIT.
... a w międzyczasie Saari rzeczywiście zrobiła to co obiecała...
respect.

Old Post 11-12-2002 13:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
... a w międzyczasie Saari rzeczywiście zrobiła to co obiecała...
respect.

Pomagalem jej przy drabince

Old Post 11-12-2002 13:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Bo mi gracz E nie pasil

Old Post 11-12-2002 13:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Trzeba było zdyskwalifikować drania

A teraz mapki:
q3tourney2
pro-q3tourney4
pro-q3tourney6
ztn3tourney1
http://q3arena.gry.wp.pl/?id=19&...2&file=5937
to mapki, które już w quake są (od PR 1.29 bodajże), i które są standardem turniejowym.
Do tego mozna rozważyć wprowdzenie do turnieju dość popularnych i niezwykle grywalnych
osp8
hub3tourney1 http://q3arena.gry.wp.pl/?id=19&...2&file=5938

Obowiązujący aktualnie PR to 1.32 - http://q3arena.gry.wp.pl/?id=9&...t=5&file=68
a OSP to 1.01 - http://q3arena.gry.wp.pl/?id=17&...1&file=5794 (w tym i wspomniana osp8)

Old Post 11-12-2002 14:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DreeD
co ja tu mam wpisac?;)

a oto i przykladowy cfg tylko ze pod cpma

Old Post 11-12-2002 16:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DreeD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DreeD Znajdź więcej post'ów przez  DreeD Dodaj DreeD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DreeD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

a bedzie gtv?

Old Post 11-12-2002 16:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Trzeba było zdyskwalifikować drania

A teraz mapki:
q3tourney2
pro-q3tourney4
pro-q3tourney6
ztn3tourney1
http://q3arena.gry.wp.pl/?id=19&...2&file=5937
to mapki, które już w quake są (od PR 1.29 bodajże), i które są standardem turniejowym.
Do tego mozna rozważyć wprowdzenie do turnieju dość popularnych i niezwykle grywalnych
osp8
hub3tourney1 http://q3arena.gry.wp.pl/?id=19&...2&file=5938

Obowiązujący aktualnie PR to 1.32 - http://q3arena.gry.wp.pl/?id=9&...t=5&file=68
a OSP to 1.01 - http://q3arena.gry.wp.pl/?id=17&...1&file=5794 (w tym i wspomniana osp8)

co do hub3tourney1 - raczej na cpl'ach sie na niej nie gra, wiec nie zmylaj organizatorow. Jesli ma to byc turniej taki "amatorski" to proponuje standardowe mapy z q3 (pro-q3dm6, pro-q3tourney4, pro-q3tourney2, pro-q3dm13, ewentualnie wersje nie pro )

Old Post 11-12-2002 16:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

VQ3 ((

Old Post 11-12-2002 16:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Q
The Q is out there

co do turnieju to bardzo wazna rzecza jest odp na pytanie: ile dpi ma wingman ?? (pytam powaznie )

Old Post 11-12-2002 16:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Q Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Q Znajdź więcej post'ów przez  Q Dodaj Q do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Q prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Q
co do turnieju to bardzo wazna rzecza jest odp na pytanie: ile dpi ma wingman ?? (pytam powaznie )

720?

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 11-12-2002 17:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

A nie mozesz prosci mess'a o pomoc???

Old Post 11-12-2002 18:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
co do hub3tourney1 - raczej na cpl'ach sie na niej nie gra, wiec nie zmylaj organizatorow. Jesli ma to byc turniej taki "amatorski" to proponuje standardowe mapy z q3 (pro-q3dm6, pro-q3tourney4, pro-q3tourney2, pro-q3dm13, ewentualnie wersje nie pro )

Dokladnie. Nie ma co wyjezdzac z custom mapami, bo wiekszosc osob nie bedzie ich znala. A to w sumie niefajnie

BTW: hub3t1 byl grany na CPL'u raz czy dwa

Mi pozostalo juz chyba tylko wrzucic cfg. Ale nie zrobie tego, bo zrobilem cfg, ale cos nie chce mi dzialac... W ogole w sumie na serwerze sie osp nie chce ladowac... =/

Aha. Mozesz jeszcze wybierac pomiedzy systemem rozgrywania meczy Best of 3, albo jeden mecz Dla VQ3 ogolnie stosuje sie jeden 15-minutowy mecz. Ale jesli masz duzo czasu i kompow to mozesz grac mecze 10-minutowe to dwoch zwyciestw (czyli max. 3 mecze).

Old Post 11-12-2002 18:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

moge zacytowac sam siebie?
moge moge moge? proszeeee!!!!!!

"VQ3 SMIEEEEERRRRDDDDDDZZZZZZIIIIIIIIIIIIIIII"

Old Post 11-12-2002 19:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
moge zacytowac sam siebie?
moge moge moge? proszeeee!!!!!!

"VQ3 SMIEEEEERRRRDDDDDDZZZZZZIIIIIIIIIIIIIIII"

myslalem ze napiszesz "to jest chyba ***** gra przeznaczona dla ciot-to fałkuczy"

Old Post 11-12-2002 19:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bielen2k
Goneo eXtreme

dzieki za odpowiedzi, ale czekam na wiecej wiec tak: turniej bedzie 100% na vq3 system rozgrywek DE (a co powiecie na program CompoMaster? da sie pozniej wyniki na www z niego zamiescic?) Do wykorzystania mam w szkole okolo 14 nowych kompow, tablice LCD (taka biala, mazakiem sie maze hehe). Najpierw nie wiem czy juz wspomnialem bedzie turniej mojego roku w ktorym wezmie udzial okolo 30 osob. I mam pytanie, czy odrazu robic 1vs1 czy moze najpierw jakis DM eliminacyjny? Jak klasowy turniej sie uda to zrobie dla calej uczelni. Ale jak uczelni to bedzie kupa osob. Powiedzmy ze 60. Wiec jak sie oragnizuje na tak duzą liczbe osob? Dm na wstepie? Od ilu osob leci sie DE (double elimination)? Aha.. i jezeli bylby na wstepie DM to na jakich mapach.

Ludzie, sory ze zadaje moze dla niekotrych banalne pytania ale rok nie gralem w quake bo kompa juz nie mam takiego ktory ta giere by pociągnął ;( i nie mam pojecia na czym sie teraz gra. Wiec czekam na dalsze odpowiedzi

Old Post 11-12-2002 19:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Bielen2k Znajdź więcej post'ów przez  Bielen2k Dodaj Bielen2k do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Bielen2k prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bielen2k
Goneo eXtreme

tak przegladam sobie stronki o q3 i patrze ze OSP 1.01 full pewnie by sie przydal. Lecz jak tym sie poslugiwac?

Old Post 11-12-2002 19:53
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

jak bedzie duzo osob to zrob DM zeby wylonic powiedzmy 32 bo wtedy powinno byc latwo drabinke rozpisac
jesli chodzi o osp to poczytaj readme (a do tego osp potrzebujesz chyba pr 1.32
Sweeper: grali na hubie chyba raz i zauwazyli ze nie wypalilo i dali se spokoj

Old Post 11-12-2002 20:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Bielen2k
Goneo eXtreme

spoko. a na jakich mapkach rozegrac DM? i moze zna ktos jkies ciekawe opcje przydatne z OSP?

Old Post 11-12-2002 20:21
Lucas
esports.pl

Ty lepiej modl aby znalezli sie kolesie co sie na tym znaja i oni juz wszystka ustwawia. Pilnuj tylko tabelki...

Old Post 11-12-2002 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Bielen2k
spoko. a na jakich mapkach rozegrac DM? i moze zna ktos jkies ciekawe opcje przydatne z OSP?
dm7, dm6, dm12

Old Post 11-12-2002 20:31
Bielen2k
Goneo eXtreme

hmm ale ja jestem przeciez od tego. Nie mam zadnych specjalnych wymagan, chodzi mi o to by postwic serwer, i by jak czesc przyniesie swoje configi to by na serwere byly ustalone reguly by kazdy mial roewne szanse Napiszcie jakie mapy mam zastosowac na jakim etapie (rundzie) gry. I to bedzie chyba wszytsko co mi do szczescia bedzie potrzebne Programy do rankingow raczej mi nie są potrzebne No moge sie pobawic jedynie CompoMasterem by pozniej wyniki zamiescic na www. A czy warto bym instalowal OSP? Chyba nie... ale mam jeszcze czas na organizacje i mam nadzieje ze mi pomozecie

Old Post 11-12-2002 20:36
Bielen2k
Goneo eXtreme

quote:
dm7, dm6, dm12

Ok, to to będą mapki do DM moze jakies inne nazwet zastosuje

A teraz mam pytanie czy gra sie przewaznie na czas czy na fragi? Jak na czas to na ile i jak na fragi to tez ile. Mam jeszcze pytanie czy przy grze 1/1 gra sie tylko raz na jednej mapie czy moze na dwoch? Napiszcie na jakich mapach najczesciej rozgrywa sie cwiercfinal, polfinal i final, oraz wstepne eliminacje.

Old Post 11-12-2002 20:44
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Bielen2k
Ok, to to będą mapki do DM moze jakies inne nazwet zastosuje

A teraz mam pytanie czy gra sie przewaznie na czas czy na fragi? Jak na czas to na ile i jak na fragi to tez ile. Mam jeszcze pytanie czy przy grze 1/1 gra sie tylko raz na jednej mapie czy moze na dwoch? Napiszcie na jakich mapach najczesciej rozgrywa sie cwiercfinal, polfinal i final, oraz wstepne eliminacje.

graj timelimit 15, albo 10

w fazach dalszych graj na pro-q3tourney4, pro-q3tourney2 i pro-q3dm6. Jesli grasz double elimination to niech kazdy wybiera jedna mape (jesli bedzie remis graja automatycznie na trzeciej), a jesli single elimination to kazdy odrzuca po jednej i na tej co zostanie to graja
takie moje zdanie

Old Post 11-12-2002 20:58
Goth1c
CPMA "4 fun" player

quote:
graj timelimit 15, albo 10

w fazach dalszych graj na pro-q3tourney4, pro-q3tourney2 i pro-q3dm6. Jesli grasz double elimination to niech kazdy wybiera jedna mape (jesli bedzie remis graja automatycznie na trzeciej), a jesli single elimination to kazdy odrzuca po jednej i na tej co zostanie to graja
takie moje zdanie

ja mysle ze najlepiej do vq3 tl bedzie 15 min
10 to na fała troche zamalo

Old Post 11-12-2002 21:20
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

no i nie zrazaj sie jesli pomimo wczesniejszego ustawiania cos bedzie z kompami nie tak i beda dziwne rzeczy sie dzialy - to normalne na turniejach

Old Post 11-12-2002 21:36
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
no i nie zrazaj sie jesli pomimo wczesniejszego ustawiania cos bedzie z kompami nie tak i beda dziwne rzeczy sie dzialy - to normalne na turniejach

Ta....

Przygotuj rezerwowy ser - moze sie przydac...

Old Post 11-12-2002 21:54
Bielen2k
Goneo eXtreme

ehehe, tak i UPSa zakupie wiec narazie mam tak. Jak bedzie ponad 32 osoby to robie na wstepie DM na mapkach dm7, dm6 i dm12, podziele losowo na grupy. Na kazdej mapie po 15 minut. Kto najwiecej zdobedzie fragow w tym czasie to przechodzi dalej.

W grze 1/1 jak narazie ludzie będą sie ganiac po pro q3 tourney4, pro q3 tourney2, pro q3 dm6, i jeszcze jakies, moze z CPMA wezme, 1 i 3. Mecze po 15 minut. Kazdy wybiera mape jedną z trzech ;-) Mowcie co jeszcze hehe ja slucham

Old Post 11-12-2002 22:31
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:39.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions